-
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
παιδια συγγνώμη αν είναι άσχετο,αλλά μετα απο ατύχημα και ακινησία του αυτοκινήτου,κατέθεσα τις πινακίδες.
Τώρα που έχουν περάσει 4 μήνες, με ενημέρωσε η ασφαλιστική οτι μπορώ αν... θέλω να ζητήσω διακοπή και επιστροφή του υπολοίπου ποσού της ασφάλισης.
Ισχυρίζονται όμως οτι δικαιούμαι μόνο απο τη στιγμή που κάνω αίτηση για διακοπή,κι όχι απο οταν το έχω ακίνητο!
Ξέρετε αν ισχύει ή πανε να μου τα φάνε?
Βέβαια, 'στερνή μου γνώση'...Καλά σου λένε, από την στιγμή που κάνεις την αίτηση επιστροφής μετράει και όχι από όταν το ακινητοποίησες...
Έπρεπε να ζητήσεις την διακοπή της ασφάλισης του από τη στιγμή που κατέθεσες τις πινακίδες.Σωστα λεει ο dpolal .
Η μοναδικη πιθανοτητα που εχεις για αναδρομικη ακυρωση & επιστροφη ειναι αν εχεις καποιο δημοσιο εγγραφο (π.χ.πιστοποιητικο οριστικης διαγραφης) και η επιστροφη γινει απο την ημερομηνια που αναφερεται σε αυτο.-Γιατί, η βεβαίωση κατάθεσης πινακίδων & άδειας κυκλοφορίας δεν αρκεί? Δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο χωρίς άδεια+πινακίδες...
Αυτό τουλάχιστον πρεπει να το αναγνωρίσουν. -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Γιατί, η βεβαίωση κατάθεσης πινακίδων & άδειας κυκλοφορίας δεν αρκεί? Δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο χωρίς άδεια+πινακίδες...
Αυτό τουλάχιστον πρεπει να το αναγνωρίσουν.H κατάθεση πινακίδων σημαίνει ότι βάση νόμου δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο αλλά οι κίνδυνοι για το οποίο το έχεις ασφαλίσει εξακολουθούν να ισχύουν π.χ. αν στις καλύψεις είχες πυρκαγιά ή κλοπή θα σε αποζημίωναν κανονικά...
-
Θα σου πρότεινα να πας σε μια μεγάλη ασφαλιστική να κάνεις ασφάλεια για το αμάξι σου. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία οι αποζημίωση σε Σωματικές βλάβες τρίτων και Υλικές ζημιές τρίτων θα πάνε από 500.000€ που είναι τώρα στο 1.000.000€ !!!! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουν στο διπλάσιο τα αποθεματικά τους...
Άντε να το βρουν τόσο χρήμα καταλαβαίνεις λοιπόν ότι θα κλείσουν πάρα πολλές από τις μικρές εταιρείες, μην ξεχνάμε ότι ο έλεγχος των ασφαλιστικών εταιρειών θα γίνεται από την τράπεζα της Ελλάδος πλέον και όχι από αυτόνομο όργανο οπότε δεν θα χαρίζετε σε κανέναν.Α και επειδή από ότι διάβασα η Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν τάξη και στο θέμα ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα ( ρόμπες μας έχουν κάνει οι δικοί μας και έρχονται τώρα να μας στρώσουν οι ξένοι ) θα περάσουν και άλλοι μια Ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι δεν επιτρέπεται σε τραπεζικούς οργανισμούς να έχουν ασφαλιστικές εταιρείες. Οπότε και εδώ θέλει προσοχή.
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά γιατί θα επελεγες άλλη εταιρεία (και ποια;) για πρόσθετες καλύψεις; Επειδη θα είναι καινούριο το αμάξι θέλω να βάλω πλην το βασικών πυρός, χαλαζόπτωση, ολική κ μερική κλοπή.Θεωρώντας ως δεδομενο οτι ο/οι οδηγοι του οχηματος ειναι ανω των 23 ετων , εχουν διπλωμα ανω των 5 ετων και εχουν χαμηλη κατηγορια Β/Μ , σου προτεινω να ελεγξεις και την ALLIANZ.
Ο λογος της επιλογης μου -εκτος της αξιοπιστιας που εχει η εταιρια στην αγορα- ειναι η καλυψη ''ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΞΙΑΣ'' την οποια παρεχει σε καινουργια οχηματα και λειτουργει ως εξης :
α) αν η αγορα εγινε cash , σε περιπτωση ολικης απωλειας απο καλυπτομενο κινδυνο σε αποζημιωνει με το ποσο που γραφει το τιμολογιο αγορας εως και 3 χρονια μετα απο αυτην.
β) αν η αγορα εγινε με χρηματοδοτηση , η αποζημιωση σε αξια τιμολογιου εκτεινεται εως την ληξη της χρηματοδοτησης ( 4-5-6 κλπ ετη)
Επειδη υπαρχει μειωση εμπορικης αξιας καθε εξαμηνο και το αυτοκινητο μου που π.χ μου στοιχιζει 20.000 ευρω καινουργιο, θα το πουλησω 14.000 ευρω σε 3 χρονια και 10.000 σε 6 χρονια ,
αν λοιπον το ''στερηθω'' απο καποιο λογο , εγω θελω να μπορω να αγορασω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ με την αποζημιωση και οχι ενα μεταχειρισμενο... -
Ο χρήστης thanasas έγραψε:
Θα σου πρότεινα να πας σε μια μεγάλη ασφαλιστική να κάνεις ασφάλεια για το αμάξι σου. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία οι αποζημίωση σε Σωματικές βλάβες τρίτων και Υλικές ζημιές τρίτων θα πάνε από 500.000€ που είναι τώρα στο 1.000.000€ !!!! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουν στο διπλάσιο τα αποθεματικά τους...
Άντε να το βρουν τόσο χρήμα καταλαβαίνεις λοιπόν ότι θα κλείσουν πάρα πολλές από τις μικρές εταιρείες, μην ξεχνάμε ότι ο έλεγχος των ασφαλιστικών εταιρειών θα γίνεται από την τράπεζα της Ελλάδος πλέον και όχι από αυτόνομο όργανο οπότε δεν θα χαρίζετε σε κανέναν.Α και επειδή από ότι διάβασα η Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν τάξη και στο θέμα ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα ( ρόμπες μας έχουν κάνει οι δικοί μας και έρχονται τώρα να μας στρώσουν οι ξένοι ) θα περάσουν και άλλοι μια Ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι δεν επιτρέπεται σε τραπεζικούς οργανισμούς να έχουν ασφαλιστικές εταιρείες. Οπότε και εδώ θέλει προσοχή.
σωστος...
Solvency II λεγεταιΤοσο η Εθνικη οσο και η Αγροτικη θα πρεπει να ακολουθησουν το παραδειγμα της Alpha - AXA
-
Α και επειδή από ότι διάβασα η Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν τάξη και στο θέμα ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα ( ρόμπες μας έχουν κάνει οι δικοί μας και έρχονται τώρα να μας στρώσουν οι ξένοι ) θα περάσουν και άλλοι μια Ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι δεν επιτρέπεται σε τραπεζικούς οργανισμούς να έχουν ασφαλιστικές εταιρείες. Οπότε και εδώ θέλει προσοχή.Για το παραπάνω ΔΕΝ φταίμε εμείς ΟΥΤΕ γίνεται αποκλειστικά για εμάς.
Αφορά τις αλχημείες που έγιναν πρόπερσι από τις τράπεζες με τα τοξικά και τα συναφή ασφαλιστήρια (CDS) που οι ίδιες έκαναν μετά...
Ουσιαστικά θέλουν να αποφύγουν τα μαγειρέματα και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω. -
πόσο τρόμπες είναι στην Ευρωπαική Πίστη...
Ζητώ να κάνω μικτή. Μου έρχεται πραγματονόμωνας μου φωτογραφίζει το Λεόν και περιμένω το μπουγιουρντί.
Μου λέει ο πράκτορας μου ότι θα με ασφαλίσει για 14.000 ευρώ με ΒΜ 2 μιας κ έχω ήδη 1 έτος το αμάξι κ όταν το αγόρασα με μειωμένα τέλη και εκπτώσεις μου βγήκε 17.500 . Το ποσό θα μου έβγαινε γύρω στα 480 ευρώ.
Με παίρνουν τηλ και μου λένε ότι το ασφάλιστρο είναι 555 ευρώ . Γιατί ρε παιδιά; Πόσο μου το ασφαλίσατε; 17.000 μου λένε. Αφού 17.500 το πήρα καινούριο εσείς μου το ασφαλίσατε 17.000 μετά από 1 χρόνο; Ναι κύριε δεν μπορούμε παρακάτω γιατί όταν το πήρατε είχε καινούριο 22.500.Τι λέτε ωρέ; Τους ρωτάει ο πράκτορας μου : αν του το κλέψουν εσείς θα του δώσετε την τρέχουσα αξία του; ...τα μασούσαν!
Φάγανε σβου και πάω Αγροτική. Εγώ θα χάσω; Ερασιτέχνες τσάμπα ξόδεψα τον χρόνο μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...
Φάγανε σβου και πάω Αγροτική. Εγώ θα χάσω; Ερασιτέχνες τσάμπα έχασα τον χρόνο μου.Αγροτική; Έχεις PM ...
-
Υπάρχει κάποιο αρνητικό για αγροτική;
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Υπάρχει κάποιο αρνητικό για αγροτική;Ανάλογα πως τις βλέπεις τις ασφαλιστικές...
Άλλες είναι ιδιωτικές, άλλες του δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται (βλ. κουλτούρα δημοσίου)...
Άλλες ασφαλιστικές ήταν του δημοσίου και πουλήθηκαν... άλλες θα πουληθούν. -
Σβου και η Αγροτική. Παραμένω στην Ιντερσαλόνικα μέχρι να κλείσει.
Ούτως ή άλλως λίγα πληρώνω ας πάρω το ρίσκο. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πόσο τρόμπες είναι στην Ευρωπαική Πίστη...Ζητώ να κάνω μικτή. Μου έρχεται πραγματονόμωνας μου φωτογραφίζει το Λεόν και περιμένω το μπουγιουρντί.
Μου λέει ο πράκτορας μου ότι θα με ασφαλίσει για 14.000 ευρώ με ΒΜ 2 μιας κ έχω ήδη 1 έτος το αμάξι κ όταν το αγόρασα με μειωμένα τέλη και εκπτώσεις μου βγήκε 17.500 . Το ποσό θα μου έβγαινε γύρω στα 480 ευρώ.
Με παίρνουν τηλ και μου λένε ότι το ασφάλιστρο είναι 555 ευρώ . Γιατί ρε παιδιά; Πόσο μου το ασφαλίσατε; 17.000 μου λένε. Αφού 17.500 το πήρα καινούριο εσείς μου το ασφαλίσατε 17.000 μετά από 1 χρόνο; Ναι κύριε δεν μπορούμε παρακάτω γιατί όταν το πήρατε είχε καινούριο 22.500.Τι λέτε ωρέ; Τους ρωτάει ο πράκτορας μου : αν του το κλέψουν εσείς θα του δώσετε την τρέχουσα αξία του; ...τα μασούσαν!
Φάγανε σβου και πάω Αγροτική. Εγώ θα χάσω; Ερασιτέχνες τσάμπα ξόδεψα τον χρόνο μου.
Για το 1,4 tsi η τιμη ειναι 440,84 ευρω με απαλλαγη 250ε/ζημια
για το 1,6 ειναι 449,90 ευρω και για το 1,8 tsi ειναι 461,37 ευρω
εταιρια GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ούτως ή άλλως λίγα πληρώνω ας πάρω το ρίσκο.τι εγινε με την αγροτικη & τι πακετο εχεις στην σαλονικα ?
-
elteo έγραψε:Σβου και η Αγροτική. Παραμένω στην Ιντερσαλόνικα μέχρι να κλείσει.
Ούτως ή άλλως λίγα πληρώνω ας πάρω το ρίσκο.Μην παίζεις με τις φθηνές κάτι να στραβώσει δεν θα σε πληρώνουν μετά και αν σε πληρώσουν θα τους πάρει μήνες...
Άντε να πάρει μπροστά ο κόσμος να μην πηγαίνει στους φθηνούς να κλείσουν για να γλυτώσουμε... αλλά άμα κλείσουν και αυτοί θα μας σκίσουν οι μεγάλοι σε ασφάλιστρα.
-
elteo έγραψε:Σβου και η Αγροτική. Παραμένω στην Ιντερσαλόνικα μέχρι να κλείσει.
Ούτως ή άλλως λίγα πληρώνω ας πάρω το ρίσκο.Μην παίζεις με τις φθηνές κάτι να στραβώσει δεν θα σε πληρώνουν μετά και αν σε πληρώσουν θα τους πάρει μήνες...
Άντε να πάρει μπροστά ο κόσμος να μην πηγαίνει στους φθηνούς να κλείσουν για να γλυτώσουμε... αλλά άμα κλείσουν και αυτοί θα μας σκίσουν οι μεγάλοι σε ασφάλιστρα.
ναι είδα και την μεγάλη Ασπις
Ούτως ή άλλως λίγα πληρώνω ας πάρω το ρίσκο.τι εγινε με την αγροτικη & τι πακετο εχεις στην σαλονικα ?
'ενημερώθηκα' για κάποια πράγματα που εμένα δεν μου άρεσαν, καθαρά ψυχολογικό το θέμα. Ασε που είναι κ ακριβούτσικοι.
ατην σαλόνικα έχω μικτή τα πάντα όλα που λέει κ ο Αλέφας κ πληρώνω 380 το 6μηνο με ΒΜ2.
-
Πριν 6 μήνες ήμουν στον ΣΚΟΥΡΤΗ μέσω γνωστού πρακτορείου ασφαλίσεων.
Όταν έγινε το 'μπαμ' στο ΣΚΟΥΡΤΗ το πρακτορείο με πέρασε στην Αγροτική και έδωσα και ένα μικρό ποσό για να καλύψω την διαφορά.
Στην αρχή χάρηκα που πέρασα στην Αγροτική...Ήμουν ήσυχος, ωστόσο ταυτόχρονα (για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους) ήμουν υπό σκέψη...
Σε 10 μέρες λήγει το 6μηνο μου.
Πριν 3 μέρες, έψαξα και βρήκα άλλο πρακτορείο ασφαλίσεων πολύ κοντά στο σπίτι μου. Μου έκαναν περίπου 10 προσφορές από διαφορετικές ασφαλιστικές. Τις μελέτησα και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισα να 'φύγω' από Αγροτική και να πάω κάπου αλλού...Χθες μου ήρθε κάποια ειδοποίηση για συστημένο... Πάω (σήμερα) στα ΕΛΤΑ και παραλαμβάνω μία επιστολή από Αγροτική Ασφαλιστική... που έχει ως τίτλο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ...
Η Αγροτική λέει διέκοψε κάθε συνεργασία με το πρακτορείο που είμαι (ήμουν) και μένω λέει ξεκρέμαστος, επειδή (λέει) σταμάτησε κάθε συνεργασία με τον πρακτορείο που ήμουν.
Επίσης λέει ότι το ασφαλιστήριο ΔΕΝ μπορεί να ανανεωθεί στο μέλλον και επιπλέον δεν θα μου παρέχουν καμιά κάλυψη όσο αφορά το ασφαλιστήριο μου...
Και κλείνει λέγοντας ότι πρέπει να ψάξω να βρω άλλη ασφαλιστική... ενώ δεν προτείνει απολύτως τίποτα, ούτε καν κάποιο πακέτο, ούτε απ' ευθείας ανανέωση ώστε να παραμείνω πελάτης στην Αγροτική χωρίς ενδιάμεσο πρακτορείο...ή έστω κάποιον άλλο συνεργάτη.
Αλλά εγώ έχω ήδη, κλείσει ασφάλιση αλλού...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η Αγροτική λέει διέκοψε κάθε συνεργασία με το πρακτορείο που είμαι (ήμουν) και μένω λέει ξεκρέμαστος, επειδή (λέει) σταμάτησε κάθε συνεργασία με τον πρακτορείο που ήμουν.
Επίσης λέει ότι το ασφαλιστήριο ΔΕΝ μπορεί να ανανεωθεί στο μέλλον και επιπλέον δεν θα μου παρέχουν καμιά κάλυψη όσο αφορά το ασφαλιστήριο μου...
Και κλείνει λέγοντας ότι πρέπει να ψάξω να βρω άλλη ασφαλιστική... ενώ δεν προτείνει απολύτως τίποτα, ούτε καν κάποιο πακέτο, ούτε απ' ευθείας ανανέωση ώστε να παραμείνω πελάτης στην Αγροτική χωρίς ενδιάμεσο πρακτορείο...ή έστω κάποιον άλλο συνεργάτη.
Αλλά εγώ έχω ήδη, κλείσει ασφάλιση αλλού...
Κατι δεν κολλαει.Εσυ εχεις στα χερια σου ενα ασφαλιστηριο εν ισχύ ,τι σε νοιαζει τι εγινε με τον ασφαλιστη και γιατι δεν σε καλυπτει πλεον η Αγροτικη μεχρι την ημερομηνια ληξης;
-
Με καλύπτει μέχρι την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου και από εκεί και πέρα λέει δεν θα γίνει καμιά ανανέωση με την Αγροτική γιατί λέει τα 'τσούγγρισε' με την μεσιτική εταιρεία...
Με λίγα λόγια, παρέκαμψε εντελώς την μεσιτική εταιρεία για να μου πει ότι η ανανέωση δεν θα είναι από την Αγροτική...και μου προτείνει να επιλέξω άλλη ασφαλιστική...
Αυτό έκανα, πριν όμως μου το προτείνουν...
-
Ε ρε μπακάληδες....δημόσιο for ever νοοτροπία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε ρε μπακάληδες....δημόσιο for ever νοοτροπία.Eλα ντε.Δεν θελουν πελατες!!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ