-
Ο χρήστης ECODRIVE έγραψε:
Εκοντράιβ, πόσο παραπάνω κάνει μια τέτοια εγκατάσταση από την κοινή?
Είναι κατά 60-70% ακριβότερα.
Υπάρχουν σόμπες καλοριφερ που έχεις και την θαλπωρή της φωτιάς.
Στην Ευρώπη επιδοτείται η αγορά σόμπας ή λέβητα. Εδώ οι πετρελαιάδες είναι και κάτοχοι ΜΜΕ....οπότε..δεν επιθυμούν να πληγεί το πετρέλαιο οι πολιτικοί μας. Ο Χατζηδάκης στο πρόγραμμα 'ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ' επιδότησε με κονδύλια ΕΣΠΑ που ήταν για ΑΠΕ τους λέβητες πετρελαίου, αφήνοντας έξω τους λέβητες πέλλετ. Και οι 4-5 μονάδες παραγωγής πέλλετ δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, αφού όλη η ΕΕ27 επιδοτεί τα συστήματα πέλλετ.Τι ανάγκες έχει σε συντήρηση?
Μία φορά την βδομάδα βγάζεις την πλούσια σε κάλιο στάχτη και την σκορπίζεις στον κήπο. Άριστο λίπασμα.
Ποιά η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου?
Στην σόμπα από 15 έως 30 κιλά. Σε λέβητες από 50 έως 150.
Η βιομάζα μυρίζει αποθηκευμένη ή όχι?
Η δική μου δεν μυρίζει τίποτα. Έχω διαβάσει βέβαια σε Ιταλικό σάϊτ για κάποια μυρωδιά σε κακής ποιότητας πέλλετ..
Για περισσότερα κάνε αναζήτηση στο Γκουγκλ. Δες και αυτό
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=44 ... c#p2454321
Για ενεργειακά σπίτια, για διπλά τζάμια κλπ ουδείς διαφωνει βέβαια
Δεν μυριζουν η κ να μυριζουν δεν ειναι εκει το προβλημα .Αυτο που μας κρυβουν ειναι ,οτι δεν ειναι τοσο οικονομικο οσο μας το παρουσιαζουν .Τ ο ιδιο συμβαινει κ με τα τζακια τα ενεργειακα ειναι ασυμφορα .
-
Δεν μυριζουν η κ να μυριζουν δεν ειναι εκει το προβλημα .Αυτο που μας κρυβουν ειναι ,οτι δεν ειναι τοσο οικονομικο οσο μας το παρουσιαζουν .Τ ο ιδιο συμβαινει κ με τα τζακια τα ενεργειακα ειναι ασυμφορα
Όποιος σήμερα τοποθετεί κοινό τζάκι, αντι για ενεργειακό είναι ηλίθιος και οικολογικά εγκληματίας.
Για το αν τα πέλλετ είναι οικονομικά, διάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω.' Διαφωνώ με το σχόλιο ότι δεν αξίζει η επένδυση. Σήμερα το πετρέλαιο κοστίζει 0,61. Σε κλέβουν νόμιμα και 5% με τον αφρό κλπ=0,64. Το πληρώνεις και μετρητοίς.
Όταν εσύ αγοράζεις 1.500 λίτρα πετρέλαιο προς 960 ευρώ ,
εγώ αγοράζω 3.000 κιλά πέλλετς προς 600 ευρώ. Έχουν την ίδια θερμογόνο δύναμη, τα πληρώνω με επιταγή και αισθάνομαι και ότι εκτελώ κάπως και το οικολογικό μου καθήκον. (Εκτός αν είσαι και συ απ' τους 'οικολόγους' που πετάνε τα πάντα όλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου..) ' -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τα πελλετςπείτε μου με 2 λόγια τι είναι αυτά;;;;
-
Δεν μυριζουν η κ να μυριζουν δεν ειναι εκει το προβλημα .Αυτο που μας κρυβουν ειναι ,οτι δεν ειναι τοσο οικονομικο οσο μας το παρουσιαζουν .Τ ο ιδιο συμβαινει κ με τα τζακια τα ενεργειακα ειναι ασυμφορα
Όποιος σήμερα τοποθετεί κοινό τζάκι, αντι για ενεργειακό είναι ηλίθιος και οικολογικά εγκληματίας.
Για το αν τα πέλλετ είναι οικονομικά, διάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω.' Διαφωνώ με το σχόλιο ότι δεν αξίζει η επένδυση. Σήμερα το πετρέλαιο κοστίζει 0,61. Σε κλέβουν νόμιμα και 5% με τον αφρό κλπ=0,64. Το πληρώνεις και μετρητοίς.
εγώ αγοράζω 3.000 κιλά πέλλετς προς 600 ευρώ. Έχουν την ίδια θερμογόνο δύναμη, τα πληρώνω με επιταγή και αισθάνομαι και ότι εκτελώ κάπως και το οικολογικό μου καθήκον. (Εκτός αν είσαι και συ απ' τους 'οικολόγους' που πετάνε τα πάντα όλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου..) 'Μην εκνευριζεσαι δεν υπαρχει λογος .
1 δεν μιλησα για κοινο τζακι γιατι εχω ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
2 Δεν ειπα οτι λες ψεματα ,λες την μιση αληθεια κ δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η χειροτερο
3 Δεν μας λες ποσα κιλα χρειαζεσαι την ημερα η την ωρα ,οτι θελεις ,για να εχεις την σωστη θερμανση
4 Μ ην μου κανεις μαθηματα οικολογιας γιατι διαπιστωνω οτι δεν εισαι τοσο σχετικος με το θεμα ,γιατι αν ησουν θα γνωριζες οτι δεν ειναι τοσο οικολογικα αυτα που μας διαφημιζεις
5 Μια φορα την βδομαδα πετας την σταχτη κ μαλιστα στην αυλη σου κ δεν ειναι πλουσια σε καλιο
ΥΓ εχω ενεργειακο σπιτι . -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
τα πελλετς
πείτε μου με 2 λόγια τι είναι αυτά;;;;
Κάτι μου έρχεται στο μυαλό που δε θέλω να θυμάμαι, μηπως είναι η λεγόμενη πυρήνα αυτό που απομένει μετά από επεξεργασία από το κουκούτσι της ελιάς;;;
Αν είναι αυτό είχε ο πεθερός μου παλαιότερα σε ένα σπίτι 70 τμ, για να ζεσταθούμε έριχνα 1 τσουβάλι 50 κιλών κάθε 8 ώρες, είναι φθηνό αλλά... βρωμιά και ρίχνεις συνέχεια ..... θες ένα άνθρωπο γιαυτή την δουλειά!!! Τα υπολλείμματα της καύσης τα έριχνε ο πεθερός μου στον κήπο για λίπασμα, αλλά..... για 2 χρόνια δε φύτρωσε ούτε μολώχα!!!! ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! -
τα πελλετς
Κάτι μου έρχεται στο μυαλό που δε θέλω να θυμάμαι, μηπως είναι η λεγόμενη πυρήνα αυτό που απομένει μετά από επεξεργασία από το κουκούτσι της ελιάς;;;
Αν είναι αυτό είχε ο πεθερός μου παλαιότερα σε ένα σπίτι 70 τμ, για να ζεσταθούμε έριχνα 1 τσουβάλι 50 κιλών κάθε 8 ώρες, είναι φθηνό αλλά... βρωμιά και ρίχνεις συνέχεια ..... θες ένα άνθρωπο γιαυτή την δουλειά!!! Τα υπολλείμματα της καύσης τα έριχνε ο πεθερός μου στον κήπο για λίπασμα, αλλά..... για 2 χρόνια δε φύτρωσε ούτε μολώχα!!!! ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!Οχι δεν ειναι αυτο ,ειναι απο υπολλειματα ξυλου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
εγώ αγοράζω 3.000 κιλά πέλλετς προς 600 ευρώ. Έχουν την ίδια θερμογόνο δύναμη, τα πληρώνω με επιταγή και αισθάνομαι και ότι εκτελώ κάπως και το οικολογικό μου καθήκον. (Εκτός αν είσαι και συ απ' τους 'οικολόγους' που πετάνε τα πάντα όλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου..) 'Μην εκνευριζεσαι δεν υπαρχει λογος .
1 δεν μιλησα για κοινο τζακι γιατι εχω ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
2 Δεν ειπα οτι λες ψεματα ,λες την μιση αληθεια κ δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η χειροτερο
3 Δεν μας λες ποσα κιλα χρειαζεσαι την ημερα η την ωρα ,οτι θελεις ,για να εχεις την σωστη θερμανση 4 Μ ην μου κανεις μαθηματα οικολογιας γιατι διαπιστωνω οτι δεν εισαι τοσο σχετικος με το θεμα ,γιατι αν ησουν θα γνωριζες οτι δεν ειναι τοσο οικολογικα αυτα που μας διαφημιζεις
5 Μια φορα την βδομαδα πετας την σταχτη κ μαλιστα στην αυλη σου κ δεν ειναι πλουσια σε καλιο
ΥΓ εχω ενεργειακο σπιτι .- Λες ότι τα ενργειακά τζάκια είναι ασύμφορα, αλλά έβαλες όμως. Δεν το καταλαβαίνω. Μέτρησες αποδοτικότητες?
- Το σχόλιο για 'πόσα κιλά καις την μέρα' μου δείχνει ότι δεν έχεις γνώσεις στο θέμα της ενέργειας. Θερμογόνο δύναμη μετράμε. Και οι διεθνείς μετρήσεις σε Αυστριακά και Γερμανικά εργαστήρια και πανεπιστήμια κατατείνουν ότι 2 κιλά πέλλετ έχουν την ίδια Θ.Δ. με 1 λίτρο πετρέλαιο.
3 Ισχυρίζεσαι ότι τα πέλλετς δεν είναι οικολογικά. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα αγωνιά και αναμένει την μελέτη που θα το αποδείξεις. Ανατρέπεις σήμερα την θεωρία του κλειστού κύκλου εκπομπών CO2
Όσον αφορά την ελάχιστη (0,4%) στάχτη, θέλει καλό σκόρπισμα και όχι να την ρίχνεις στο ίδιο σημείο. Εν πάσει περιπτώσει, δεν θα καθίσω να σου αποδείξω σήμερα ότι ο τροχός είναι στρόγγυλος. Μία ερώτηση μ΄νον να σου κάνω. Μήπως εργάζεσαι σε εταιρεία πετρελαίου ή έχεις βενζινάδικο φίλε? Γιατί αυτοί μόνον τα λένε αυτά...Φιλικά
-
τα πελλετς
Γκούγκλιασε. Είναι συσσωματώματα βιομάζας-πιεσμένο πριονίδι σε μέγεθος γόπας τσιγάρου.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 43877&ct=1http://en.wikipedia.org/wiki/Wood_pellet
-
Όποιος σήμερα τοποθετεί κοινό τζάκι, αντι για ενεργειακό είναι ηλίθιος και οικολογικά εγκληματίας.Eγω που πριν 3 μήνες έβαλα κοινό, είμαι όλα τα παραπάνω....;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eγω που πριν 3 μήνες έβαλα κοινό, είμαι όλα τα παραπάνω....;;;
Παντως οτι τα τζακια ειναι αντιοικολογικα ισχυει καργα,μολυνουν την ατμόσφαιρα με ελαχιστο οφελος,βεβαια αν καποιος το αναβει 2-3 φορες τον χρονο προφανως δεν ειναι και μεγαλη καταστροφη.
-
Oι παροντες εξαιρουνται!!
-
Οπως ειπώθηκε και παραπάνω οι παρόντες εξαιρούνται!!!! Εχει πάντως και το κοινό τζάκι την ομορφιά του!!!!!!!! Μπαίνει εύκολα και στο σπίτι και ο Αι Βασίλης!!!!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως οτι τα τζακια ειναι αντιοικολογικα ισχυει καργα,μολυνουν την ατμόσφαιρα με ελαχιστο οφελος,βεβαια αν καποιος το αναβει 2-3 φορες τον χρονο προφανως δεν ειναι και μεγαλη καταστροφη.
ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (πλακιτσα)
Και μεις εχουμε κοινο τζακι στο σπιτι αλλα το αναβουμε ελαχιστες φορες, ειδικα οταν ειναι να πεσουν μπριζολες και λοιπα ωραια ψητα . Ζω το δικο μου δραμα που εδω και εναμιση μηνα δεν το εχουμε αναψει! Μονο στο χωριο το φχαριστιεμαι που καει ολη μερα -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
εξαπανέκαθεν εξαιρούνται οι παρόντες..
Ενημερωθείτε όμως για την αποδοτικότητα και τα βλαβερά εκπεμπόμενα μικροσωματίδια του κοινού και του ενεργειακού τζακιού ρε παιδιά.
Και μία χρήσιμη συμβουλή: Τα ξύλα που διατίθενται στην Αθήνα έχουν μετρηθεί και με υγρασία 45%. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Που να σας εξηγώ τώρα... Γι αυτό, αν δεν ξέρετε να διαλέγετε, προτιμάτε να τα προμηθεύεστε τέλος σαιζόν, Απρίλη-Μάη- Ιούνη. Ένας έμπειρος μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και ξύλα κομμένα από ανήλιο ή προσήλιο δάσος. Έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην καύση. Γι αυτό και η εληά είναι παντα σίγουρο ξύλο. Είναι πάντα προσήλια. -
εξαπανέκαθεν εξαιρούνται οι παρόντες..
Ενημερωθείτε όμως για την αποδοτικότητα και τα βλαβερά εκπεμπόμενα μικροσωματίδια του κοινού και του ενεργειακού τζακιού ρε παιδιά.
Και μία χρήσιμη συμβουλή: Τα ξύλα που διατίθενται στην Αθήνα έχουν μετρηθεί και με υγρασία 45%. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Που να σας εξηγώ τώρα... Γι αυτό, αν δεν ξέρετε να διαλέγετε, προτιμάτε να τα προμηθεύεστε τέλος σαιζόν, Απρίλη-Μάη- Ιούνη. Ένας έμπειρος μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και ξύλα κομμένα από ανήλιο ή προσήλιο δάσος. Έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην καύση. Γι αυτό και η εληά είναι παντα σίγουρο ξύλο. **Είναι πάντα προσήλια.**
Μονο γι'αυτο ειναι η ελια σιγουρο ξυλο
Αν σου πασαρουν ριζα που συνηθως ριζα σου πουλανε ? ελια δεν ειναι κ η ριζα ????????????
-
ααα...εκεί πάω πάσο.
Αν βέβαια δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις την ρίζα απο το δέντρο, σίγουρα θα μπερδεύεις και τις βούρτσες με τα πινέλαΜερικοί βέβαια εδώ μέσα ίσως λένε ότι τα ξύλα , οι μπριγκέτες και τα πέλλετς είναι παρωχημένα πράγματα..
Να δούμε όμως όταν φθάσουμε στο peak oil και το πετρέλαιο θα πάρει πάνω, να δούμε όταν φορολογηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, κατα που θα κάνουνε...Δες για τις τάσεις του μη ανεξάντλητου πετρελαίου κάτι χρήσιμο που θα σε κάνει να μην αγοράσεις τρίτο αμάξι στο σπίτι
http://bioenergynews.blogspot.com/2008/ ... k-oil.html -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τhanks Bill...!!
Ενημερωθείτε όμως για την αποδοτικότητα και τα βλαβερά εκπεμπόμενα μικροσωματίδια του κοινού και του ενεργειακού τζακιού ρε παιδιά. 1ον Δεν είμαι σίγουρος αν ενα ενεργειακό* τζάκι εκπέμπει πάντα κι απαραίτητα λιγότερα μικροσωματίδια απο οποιοδήποτε κοινό....Είναι μάλλον θέμα συστήματος καύσης και κυρίως των ίδιων των καυσαερίων που παράγει το τζάκι...2ον Η θέρμανση που έχω είναι ενδοδαπέδια με φυσικό αέριο, δηλαδή με αρκετά μειωμένη λειτουργία του λέβητα και λόγω τύπου θέρμανσης και λόγω καυσίμου που θεωρείται αρκετά καθαρό...Απο κει και πέρα, με τους ρυθμούς της ζωής σήμερα κι εγω κι η γυναίκα μου απουσιάζουμε απο το σπίτι τις περισσότερες ωρες και δεν μπορούμε να συντηρούμε φωτιά στο ενεργειακό τζάκι....Το κοινό που έχουμε δε, το ανάβουμε 2 φορά την εβδομάδα το πολύ.
*Οταν λέω ενεργειακό, εννοώ αυτό που είναι συνδεδεμένο με σύστημα θέρμανσης.
Και μία χρήσιμη συμβουλή: Τα ξύλα που διατίθενται στην Αθήνα έχουν μετρηθεί και με υγρασία 45%. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Που να σας εξηγώ τώρα... Γι αυτό, αν δεν ξέρετε να διαλέγετε, προτιμάτε να τα προμηθεύεστε τέλος σαιζόν, Απρίλη-Μάη- Ιούνη. Ένας έμπειρος μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και ξύλα κομμένα από ανήλιο ή προσήλιο δάσος. Έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην καύση. Γι αυτό και η εληά είναι παντα σίγουρο ξύλο. Είναι πάντα προσήλια.
Δε ζω στην Αθήνα, αλλα στη Λάρισα και απο ξύλα βρίσκω ο,τι θέλω...Και με υγρασία 60% και 5%..!! Σιγουρα το ιδανικό είναι αυτό που λες εσυ, τέλος σαιζόν, να ξεραθούν καλα το καλοκαίρι, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει πότε είναι κομμένο το ξύλο, μιας και η υγρασία εσωτερικά είναι το πρόβλημα..Οσο για το ξύλο, εγω προτιμώ αμυγδαλιά, αλλα είναι δυσεύρετη. -
ααα...εκεί πάω πάσο.
Αν βέβαια δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις την ρίζα απο το δέντρο, σίγουρα θα μπερδεύεις και τις βούρτσες με τα πινέλαΜερικοί βέβαια εδώ μέσα ίσως λένε ότι τα ξύλα , οι μπριγκέτες και τα πέλλετς είναι παρωχημένα πράγματα..
Να δούμε όμως όταν φθάσουμε στο peak oil και το πετρέλαιο θα πάρει πάνω, να δούμε όταν φορολογηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, κατα που θα κάνουνε...Δες για τις τάσεις του μη ανεξάντλητου πετρελαίου κάτι χρήσιμο που θα σε κάνει να μην αγοράσεις τρίτο αμάξι στο σπίτι
http://bioenergynews.blogspot.com/2008/ ... k-oil.htmlΕτσι λεγαμε και πριν ενα χρονο περιπου και εφτασε καπου 20$ το πετρελαιο
Αν δεν ταβανιασει η τιμη του για σεβαστο χρονικο διαστημα ο κοσμος δεν θα φυγει απο αυτο -
ααα...εκεί πάω πάσο.
http://bioenergynews.blogspot.com/2008/ ... k-oil.htmlΑν και γενικά συμφωνώ με το ότι κάποια στιγμή το πετρέλαιο θα τελειώσει (αλλά και ανεξάντλητο να ήταν καλό θα ήταν να κάνουμε κάτι για ν' απεξαρτηθούμε από αυτό, για μία σειρά λόγων), έχω κάποιες αντιρρήσεις για το πότε θα φτάσουμε το peak oil. Αποθέματα υπάρχουν αρκετά (ακόμα), απλά η εκμετάλλευσή τους θα γίνεται ακριβότερη...
Προσωπικά πάντως, όταν αν και εφόσον με το καλό χτίσω σπίτι (το προτιμώ από το ν' αγοράσω) σίγουρα θα εξετάσω πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο θέρμανσης με pellets ή / και γεωθερμία και όχι μόνο. Σίγουρα το πετρέλαιο δεν θα είναι πολύ ψηλά στις επιλογές μου.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ααα...εκεί πάω πάσο.
http://bioenergynews.blogspot.com/2008/ ... k-oil.htmlΑν και γενικά συμφωνώ με το ότι κάποια στιγμή το πετρέλαιο θα τελειώσει (αλλά και ανεξάντλητο να ήταν καλό θα ήταν να κάνουμε κάτι για ν' απεξαρτηθούμε από αυτό, για μία σειρά λόγων), έχω κάποιες αντιρρήσεις για το πότε θα φτάσουμε το peak oil. Αποθέματα υπάρχουν αρκετά (ακόμα), απλά η εκμετάλλευσή τους θα γίνεται ακριβότερη...
Προσωπικά πάντως, όταν αν και εφόσον με το καλό χτίσω σπίτι (το προτιμώ από το ν' αγοράσω) σίγουρα θα εξετάσω πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο θέρμανσης με pellets ή / και γεωθερμία και όχι μόνο. Σίγουρα το πετρέλαιο δεν θα είναι πολύ ψηλά στις επιλογές μου.
εννοείς αντλίες θερμότητος. Την μελέτησα και αυτή τη λύση, αλλά είναι ακόμα ακριβή. Έχει μέλλον όμως.
Για το πετρέλαιο να θυμίσω μερικές παλιές αμερικάνικες ταινίες που ξεπηδούσε πίδακας με γεώτρηση 50 μέτρων.? Σήμερα το αντλούν από τα 1.200 μέτρα στο Τέξας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?