-
Και το δικο μας aygo τελικα εχει προβλημα με το πισω θερμαινομενο τζαμι!
Και φυσικα οπως μαντεψατε ειναι εκτος εγγυησης, αν και μιλαμε για μοντελο 2006.
Μου ειπαν την μαλλον αστεια δικαιολογια, στο εξουσιοδοτημενο σερβις, οτι ενα σημειο των αντιστασεων εχει γρατσουνιστει-διακοπει, πιθανως απο καποια γρατσουνια κλπ.
Ισως τα παιδια στο πισω καθισμα.
Μου ειπαν να το δω, και ειλικρινα μετα βιας βλεπεις καπου μια 'και καλα' διακοπη, σε καποιο σημειο. Τι να σας πω, σαν να επεσε ενας κοκκος σκονης πανω στην αντισταση, πιστευω δηλαδη αμελητεο.
Κι ομως, συμφωνα με τους ισχυρισμους τους, αυτο προκαλει να μη δουλευει η αντισταση και να μην ξεθαμπωνει το τζαμι.Δεν εχω πειστει γι αυτο που λενε, περι γρατσουνιων και πρασινα αλογα, πιστευω οτι ειναι αστοχια υλικου.
Το θεμα ειναι οτι δεν διορθωνεται λενε, και θελει αντικατασταση παρμπριζ. Δηλαδη 300αρι, +εργατικα.
Οι ιδιοι μου προτειναν και για το πονηρο κολπο με την ασφαλεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γινει καμια στραβη και δεν θα ειμαι ξαλαφρωμενος στα καλα καθουμενα απο 400ευρω.Τελικα τα περισσοτερα aygo εχουν προβλημα με αυτο το πισω θερμαινομενο τζαμι?
Και δεν υπαρχει λυση, μας το φορτωνει το προβλημα το εργοστασιακο, στη δικη μας πλατη η toyota?
Η' οντως εμεις καναμε κατι λαθος και το 'χαλασαμε', πραγμα που το βλεπω απιθανο?Τι μπορει να γινει τωρα?
Ειναι θεμα ασφαλειας η πισω ορατοτητα, ειδικα το δικο μας το οδηγει η γυναικα, και δεν θα ελεγα οτι ειναι και αετος...οποτε οσο καλυτερα βλεπει, τοσο το καλυτερο.Σκεφτομαι να το πηγαινα και σε κανενα αλλο σερβις, μηπως και δειξουν ευαισθητοποιηση, αλλα μαλλον ειναι γνωστες του προβληματος και κανουν την παπια? Εχει πεσει γραμμη απο τα κεντρικα της toyota?
Ειμαι τσαντισμενος με το θεμα, για το οτι δεν βλεπω που εχουμε φταιξει, και με τον εμπαιγμο που μας δειχνει η toyota.
Γιατι για να συμβαινει σε σενα, σε μενα, σε αλλους, ε, δεν ειναι τυχαιο.Τι να κανουμε τωρα, ακουω συμβουλες απο εμπειρους...
-
νομιζω αμα πας σε εναν ειδικο θα βρει το σημειο που εχει χαλασει και θα μπορεσει να στο ξανακολησει.
λεω την γνωμη μου δλδ τι θα εκανα εγω αλλα δεν ξερω κιαμα γινεται.
-
Ειναι μια γραμμη το κυκλωμα στο τζαμι;
-
Ειναι πολλες γραμμες οι αντισταση.
Οσον αφορα την προταση να παω σε μαστορα και να κανει κοληση, στην toyota μου ειπαν οτι δινει και η toyota κολλα για κοληση αλλα απο την εμπειρια τους σε λιγο και παλι θα 'χαλασει' και ξανα δεν θα ξεθαμπωνει το πισω τζαμι. Οποτε δεν θα ειναι μονιμη λυση.
Δεν ξερω τι πρεπει να γινει. -
Αμα οι αντιστάσεις ειναι συνδεδεμένες παράλληλα (οπως στα περισσότερα αυτοκίνητα), δεν ειναι λογικό να μη δουλεύει μόνο η γραμμή που έχει το κόψιμο και οι υπόλοιπες να ζεσταίνουν κανονικά;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αμα οι αντιστάσεις ειναι συνδεδεμένες παράλληλα (οπως στα περισσότερα αυτοκίνητα), δεν ειναι λογικό να μη δουλεύει μόνο η γραμμή που έχει το κόψιμο και οι υπόλοιπες να ζεσταίνουν κανονικά;(Ένας ηλεκτρολόγος θα γνωρίζει σίγουρα καλύτερα)
Έχω την εντύπωση ότι η αντιθαμβωτική αντίσταση παρμπρίζ είναι κύκλωμα με μια αρχή και ένα τέλος, οπότε αν κοπεί κάπου ενδιάμεσα δεν λειτουργεί καθόλου! -
Βρε παιδια, τι μου προτεινετε να κανω να λυσω το προβλημα?
-
Θραύση κρυστάλλων και gooooooaaaaal!
-
Αυτες οι εταιριες που ασχολουνται με κρυσταλλα αυτοκινητου, τι ακριβως κανουν?
Σημερα ειδα στην λεωφ. αθηνων, πχ. την Carglass.
Φτιαχνουν κι αυτοι παρμπριζ με αντιστασεις, οπως τα εργοστασιακα?
Τι κερδιζει και τι χανει κανεις, αν αποτανει σε αυτους? -
Αν και εχω αργησει λιγο.
Και στο δικο μου τζαμι καποια στιγμη δεν δουλευαν καποιες αντιστασεις αλλα μου ειπαν οτι το φτιαξανε (δεν ξερω αν πραγματι το φτιαξανε διοτι ηταν καλοκαιρι).
Οταν τους το πηγα που δεν δουλευε ουτε μια αντισταση μου ειπαν οτι θελει αντικατασταση.
Μετα απο ενα ατυχημα που ειχα (μου επεσε ενα κουκουναρι στο παραθυρο )πηγα σε εταιρια που μου προτεινε η ασφαλιστικη μου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΦΡΑΓΚΟ μου εβαλαν καινουργιο και αυτη πηραν τα λεφτα απο την ασφαλεια.
Υπηρχε και η δυνατοτητα να το φτιαξω σε οποιο συνεργειο να πληρωνα και μετα να τους πηγαινα τιμολογια και να αποζημιωνομουν αλλα προτιμησα τον 1ο τροπο.Οσο για τα παραθυρα ημερομηνιες κτλ το συγκεκριμενο ειναι βιδωτο και αν πιστευει καποιος οταν το πουλησω οτι ειναι τρακαρισμενο πολυ απλα μπορει να ψαξει και το υπολοιπο αυτοκινητο και να το κρινει
προβλημα με εγγυηση σε toyota aygo