-
οταν θα εκαιγαν ζωντανο τον μαγαζατορα που τους εβγαλε οπλο, ποσοι μαγαζατορες μετα θα σκεφτονταν να το βγαλουν?
σε τετοια μαζικα σκηνικα η οπλοκατοχη δεν ειναι η λυση, εκει θελει αστυνομια
σε σκηνικα οπως ληστεια ειναι αλλο θεμα
-
Ακριβώς σε τέτοια σκηνικά που η αστυνομία εκ των πραγμάτων απουσιάζει είναι που μπορεί να φανούν 'χρήσιμα'.
Εσύ πιστεύεις ότι θα υπήρχαν πολλοί με τα @@ να πλησιάσουν κάποιο μαγαζί του οποίου ο ιδιοκτήτης ήδη έχει ξαπλώσει τους πρώτους 2 που τόλμησαν να μπουκάρουν;
Μάλλον για πολύ θαρραλέους τους έχεις, ή δεν υπολογίζεις το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
-
για πολυ θαρραλεους δε τους εχω, αλλα σιγουρα ειναι πολυ πιο θαρραλεοι απο τον μεσο μαγαζατορα και ας κραταει οπλο..
και μονο το οτι πανε και τις παιζουν με τους μπατσους εμενα μου φαινεται αρκετα θαρραλεο
(δε το επικροτω φυσικα)επισης σκεψου τι θα μπορουσε να ξεκινησει κατι τετοιο..
σκεψου τις επιθεσεις στα τμηματα και σκεψου μετα ποσο ευκολα θα μπορουσαν να του τη στησουν μια μερα που θα ειναι αμεριμνος και να τον κανουν σουρωτηρι..επισης θα μπορουσαν να αρχισουν να βγαινουν και αυτοι σε διαδηλωσεις με οπλα τα οποια ειναι πανευκολο να βρεθουν
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
....Εσύ πιστεύεις ότι θα υπήρχαν πολλοί με τα @@ να πλησιάσουν κάποιο μαγαζί του οποίου ο ιδιοκτήτης ήδη έχει ξαπλώσει τους πρώτους 2 που τόλμησαν να μπουκάρουν;...Είμαι εναντίον της αυτοδικίας αλλά αυτό για να το υποστηρίξω θα πρέπει να νιώθω εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στο σύστημα δικαιοσύνης....
Αλλά δεν το βλέπω να προλάβει να ξαπλώσει δεύτερο... μετά τον πρώτο θα τον έχουν βάλει στη φυλακή που τόλμησε και έδειξε τέτοια απάνθρωπη συμπεριφορά...
...τα 'παιδιά' είναι νέα, απλά διασκεδάζανε όταν του σπάγανε τον κόπο ζωής του κι αυτός το παρεξήγησε... -
Δεν είμαι υπέρ της οπλοκατοχής, το εξήγησα και παραπάνω. Πιστεύω πάντως ότι με την επίγνωση ότι ο θάνατος μπορεί να προέλθει από οποιονδήποτε πολίτη βλέπει να καταστρέφεται το βιός του, τα επεισόδια δεν θα είχαν πάρει τέτοια έκταση. Ίσως πάλι και να είχαμε καμιά 30αριά νεκρούς. Ποιος ξέρει...
-
Εγώ πάλι είμαι υπέρ της οπλοκατοχής σαν δικαίωμα και επιβεβαίωση της ελευθερίας του πολίτη αλλά δεν μπορώ να την υποστηρίξω επειδή αναγνωρίζω τα πολλά προβλήματα που κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει.... ειδικά στην Ελλάδα με τόσους τζάμπα μάγκες η ελεύθερη οπλοκατοχή είναι ουτοπία. Γιατί νομίζω ότι τότε το σενάριο με τους 30ριά νεκρούς θα γινόταν άνετα πραγματικότητα... δυστυχώς.
-
Μόλις μπήκα στο thread και διάβασα μερικές σελίδες. Μου κάνει εντύπωση ο τίτλος, αυτό το 'Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή'. Η ανυπομονησία με κάνει κι ανησυχώ. Αυτός που θέτει το ζήτημα έχει πέσει πολλές φορές θύμα εγκληματικών ενεργειών και βιάζεται να αποκτήσει (νόμιμα) όπλο για αυτοπροστασία; Ακόμα γενικότερα, εσείς που ψηφίσατε υπέρ πραγματικά πιστεύετε ότι η οπλοκατοχή θα λύσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργήσει;
-
Εμενα με τρομαζουν κι αλλα που διαβαζω εδω μεσα...αλλα ας μην βγαλουμε τα οπλα επειδη δεν γουσταρουμε αυτα που γραφονται...
-
Ρε παιδιά διάβασα μερικά ποστ και βλέπω ότι έχετε μέγα σφάλμα!!!! Μιλάτε για οπλοκατοχή που σημαίνει να έχεις ένα όπλο στο σπίτι κλειδωμένο , μάλλον οπλοφορία θέλετε να πείτε!!! Αλλο το ένα και άλλο το άλλο!!!!! Πάντως υπάρχει η δυνατότητα οπλοφορίας , να τα δικαιολογητικά:
Έκδοση Αδείας Οπλοφορίας (άρθρο 10 του Ν. 2168/1993 )
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία μνημονεύονται οι λόγοι και το είδος της αιτούμενης αδείας καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία:
1.Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο: Επίθετο, ΄Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο,β ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθ. Ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα Αρχή, επάγγελμα, τηλέφωνο και FAX.
2.Προκειμένου για νομικό πρόσωπο: ΄Ονομα ή εμπορική επωνυμία και έδρα, καθώς και τα ως άνω στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου.
β. Τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση της συγκεκριμένης αδείας ενσημοχαρτόσημα.γ. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου προκειμένου για φυσικό πρόσωπο ή των εκπροσώπων και διαχειριστών προκειμένου για Α.Ε. και Ε. Π.Ε. και των ομορρύθμων εταίρων προκειμένου για Ο.Ε. και Ε.Ε. ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου περί σωματείων. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται από τον ιατρό, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλλου. Η αρμόδια για την έκδοση της αδείας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελλός του παραβιάσθηκε.
δ. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 των ενδιαφερομένων στην οποία αναφέρεται ότι ο δηλών δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2168/1993 και ότι δεν τυγχάνει φυγόποινος ή φυγόδικος.
ε. Πλήρες αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Τύπου Α΄) και σύμφωνα με τις διακρίσεις του εδαφίου γ΄ της παρούσης.
-
Ε εδώ που τα λέμε και γω όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος είπα τί άλλο θ'ακούσουμε. Ο καθένας από ένα κουμπούρι εκεί έξω να πέφτουν πιστολίδια σε κάθε γωνιά και με κάθε αφορμή.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ε εδώ που τα λέμε και γω όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος είπα τί άλλο θ'ακούσουμε. Ο καθένας από ένα κουμπούρι εκεί έξω να πέφτουν πιστολίδια σε κάθε γωνιά και με κάθε αφορμή.Ε λιγο πολύ αυτό ακουμε... Τεσπαααα
Υ.Γ Κι αν τα κωλοπαιδα που καιγανε μαγαζια ειχανε κι αυτα οπλα και αρχιζανε να ξαπλωνουνε μαγαζατορες κατω...Κι αν, κι αν.... -
πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος πρεπει να εχει το δικαιωμα να φερει οπλο και μαλιστα σε ελευθερη θεα (δηλαδη να μην το κρυβει). θα επρεπε να ειναι θεμελιωδες δικαιωμα στο συνταγμα πιστευω καθως η αυτοπροστασια εγγυαται την ελευθερια ενος ατομου μεσα στην κοινωνια.
τωρα αυτα περι συνεπειων κλπ ειναι μπαρουφες. να απαγορευτουν και τα μαχαιρια και να κοβουμε το κρεας με τα χερια αν ειναι. οταν εχει καποιος οπλο, το δικαιο ειναι να εχουν ολοι οπλο.
-
Ενώ ώρες ώρες μιλάς πολύ λογικά και γήινα κάποιες στιγμές σε χάνω ρε skye
-
Εξηγει το παραδειγμα του μαγαζατορα και παραλληλα ασκει την αγαπημενη του ασχολια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ε εδώ που τα λέμε και γω όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος είπα τί άλλο θ'ακούσουμε. Ο καθένας από ένα κουμπούρι εκεί έξω να πέφτουν πιστολίδια σε κάθε γωνιά και με κάθε αφορμή.
Ε λιγο πολύ αυτό ακουμε... Τεσπαααα
Υ.Γ Κι αν τα κωλοπαιδα που καιγανε μαγαζια ειχανε κι αυτα οπλα και αρχιζανε να ξαπλωνουνε μαγαζατορες κατω...Κι αν, κι αν....δεν κατάλαβα τί θες να πεις
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αναρωτιέμαι επίσης, κατά πόσο τα περσινά συμβάντα θα είχαν συμβεί στην Αθήνα αν τα παλικάρια με τις κουκούλες ήξεραν ότι κάθε απελπισμένος μαγαζάτορας έχει και από ένα shotgun και περιμένει στην πόρτα τον πρώτο που θα τολμήσει να πλησιάσει.
-
Φαρ γουέστ κατάσταση. Να ξέρω βρε παιδί μου εκτός από μπουφάν μηχανής να φοράω και κανένα αλεξίσφαιρο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Φαρ γουέστ κατάσταση. Να ξέρω βρε παιδί μου εκτός από μπουφάν μηχανής να φοράω και κανένα αλεξίσφαιρο.Μαζι με το οπλο δωρο
-
-
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;