-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Καλό θα ήταν να το δοκίμαζα, μπορείς να μου δείξεις αν τύχει και συναντηθούμε! Με την ευκαιρία κάνουμε και μια φιλική προπόνηση στις Πολ. Τέχνες να ξεσκουριάσουμε!
Μέσα! Αν και είμαι από Θεσσαλονίκη κατεβαίνω αρκετές φορές στην Αθήνα.
Ήθελα να έρθω και στο Track Day να σας γνωρίσω από κοντά, αλλά δυστυχώς η γυναίκα μου είχε άλλη γνώμη!Όταν είμαστε δεμένοι στο κάθισμα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βάρος μας 'προς τα πίσω'. Έτσι, τελικά, τραβάμε μόνο με τη δύναμη των χεριών και των ώμων. Θα μου πεις, και πόση δύναμη χρειάζεται; Ελάχιστη, σύμφωνοι! Κάτι δε μου πάει καλά όμως...
Ισχύει και το αντίθετο. Φρενάροντας έντονα πριν τη στροφή 'κλειδώνει' η ζώνη ασφαλείας, οπότε ούτε και προς τα εμπρός μπορούμε να ρίξουμε το βάρος μας.
Εξάλλου, μήπως τελικά η τεχνική του 'τραβάω το τιμόνι προς τη στροφή' οδηγεί ακριβώς στην 'κακή συνήθεια' που περιγράφεται σ’αυτό το thread; Να σφίγγεις δηλαδή το τιμόνι;
Το αντίθετο! Η δύναμη που έχεις είναι τεράστια. Δοκίμασε να βάλεις το δεξί χέρι στη θέση 12 και να στρίψεις προς τα δεξιά μέχρι τη θέση 4. Αν σφίγγεις και το τιμόνι θα στρίψεις πριν τη στροφή!
Προσωπικά κρατώ το τιμόνι πολύ απαλά - σαν αδελφή!
(Μη με πρήξει κανείς... Δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στο τιμόνι είναι συνδυασμένη κίνηση σε επίπεδο κάθετο στο σώμα σου οπότε ούτε σπρώχνεις ούτε τραβάς, συνδυάζεις τα δύο χέρια και ασκείς ροπή στο τιμόνι που το αναγκάζει περιστραφεί...Σωστός ο onyx !
Σφιξιμο χεριων στο τιμόνι