Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Υποβολη Αγωγης κατα Mercedes Hellas & ΕΚΚΑ
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Υποβολη Αγωγης κατα Mercedes Hellas & ΕΚΚΑ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    28
    54
    799
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ?
      A Former User last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:

Αληθεια τι εγινε στο δικαστηριο? Βγηκε αποφαση?

Το δικαστηριο ειναι προγραμματισμενο για την Πεμπτη 5 Νοεμβριου.
      Οποιος ενδιαφερεται να παρακολουθησει να μου στειλει pm.

5 Νοεμβρίου είπε ότι θα γίνει και έχουμε 31 Οκτωβρίου

Ωχ συγγνωμη παραειδα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • X
        xeno last edited by

τελικά τί έγινε στο δικαστήριο;

• P
          philippou last edited by

Τα αστικά δικαστήρια δίνουν την 1η αναβολή για πλάκα και οι δικηγόροι συνήθως τη ζητούν (ειδικά από την πλευρά του εναγόμενου). Μάλλον είναι απίθανο να εκδικάστηκε η αγωγή, αλλά και να εκδικάστηκε η απόφαση βγαίνει μετά από μήνες.

• K
            kon5 last edited by

Από την ημέρα που θα δικαστεί μέχρι 8 μήνες έχει δικαίωμα ο δικαστής να κρατήσει την υπόθεση για να βγάλει απόφαση. Σε μία δικιά μου έσπασε ρεκόρ και φτάσαμε 11μηνο
            Η πρώτη αναβολή δίνεται με το καλημέρα, αν ζητηθεί.

• A
              arkady last edited by

Ο χρήστης mour76 έγραψε:

Τελικά εκδικάστηκε η υπόθεση σου ή πήρε αναβολή?

• D
                dbekos last edited by

Διαβαστε και αυτο, για να δειτε πως οτι 'λαμπει δεν ειναι χρυσος'. Το Μαρτιο 2001 αγόρασα κατευθειαν απο το εργοστάσιο (Γερμανια-Στουτγκαρδη) μια MB C200K (1998cc), προφανώς του κουτιου. 1ον: Την ιδια μερα που μου το παρεδωσαν, διαπιστωσα οτι με την απελευθερωση του συμπλεκτη, απο την 1η σε 2η και απο 2η σε 3η, το σασμαν εκανε ενα μεταλικο θορυβο (σαν να απελευθερωνεται ελατηριο και κάνει 2-3 ταλαντωσεις). Παραπονεθηκα εντονα και φωναξαν τον τεχνικο της εταιρειας, ο οποιος την αρχη ελεγε οτι δεν το ακουει, αλλα οταν το οδηγησα εγω το παραδέχθηκε και μου ειπε να το οδηγω σαν 'αυτοματο' (πατιναροντας δισκο, δουλευοντας περισσοτερο συμπλεκτη, οπότε πραγματι και δεν ακουγεται), ειπε δε το αμιμητο: Γιατι δεν το πηρατε αυτοματο; Εφυγα θυμωμενος και περιτο να πω οτι οδηγουσα ηδη 20 χρονια και ειχα αλλαξει HONDA-AUDI-SEAT - FORD, χωρις παρομοιο προβλημα. (Το προβλημα παραμενει-Τουλαχιστον με κερασαν το φαγητο το 2ωρο που περιμενα για τη νεκροψια-τρομερο Service,φαγητου εννοειται, καθοσον το τμημα εξυπηρετησης πελατων εχει και εστιατοριο). 2ον: Μετα απο 1 ετος, εχασα καθως οδηγουσα, για 7-10 δευτερα τον ενα κυλινδρο, ο οποιος επανηλθε μετα απο μια μακρια 'γκαζιά'. Στο service μου ειπαν οτι πιθανως εφταιγε το καυσιμο. Το δεχτηκα, αλλα το θεμα επαναληφθηκε 5 φορες ακομα τα επομενα 2 χρονια και μου το επελυσε τεχνικος αλλαζοντας τα μπουζοκαλωδια μεταξυ τους (οχι αντικατασταση). 3ον: Το 2005, 'επεσε' το πισω παραθυρο στη 'θηκη' του, γιατι οπως αποδειχθηκε εσπασε ενας πλαστικος 'πiρος' του μηχανισμου. 4ον: Πριν 10 ημερες , σταματησε η (εργοστασιακη) CDιέρα να διαβάζει CD. Το αυτοκινητο εχει 31.000 KM και μενει παντα σε κλειστο parking (αγρατσούνιστο). Αποφάσισα και εστειλα Σαββατο 19 Δεκ 2009 e-mail στο εργοστασιο, αναφεροντας τις βλαβες, (cs.de.complaints@ cac.Mercedes-Benz.com), σαφως σε απταιστα ΑΓΓΛΙΚΑ και μου απαντησαν αμεσως (Κυριακή !!!), αλλα στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!. Με τη βοηθεια φιλου, το E-MAIL ελεγε οτι θα λαβουν υποψη τα παραπονα και για την επιλυση των προβληματων μπορω να επισκεπτομαι τις κατα τοπους αντιπροσωπειες. (Σοβαρά; Ευχαριστώ για την υπόδειξη!!!). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εκτος απο 'μαπα' αυτοκινητο για 38.000 ευρώ, (τουλαχιστον το δικο μου κομματι), γιατι εγω αυτα τα θεωρω 'βλάβες' και οχι 'μικροζημιές', ειναι και αγενεις (οι Γερμανοι). Αρα γιατι στην Ελλαδα τα πραγματα να ειναι καλυτερα ;

• A
                  arkady last edited by

Ο χρήστης mour76 έγραψε:

Τελευταίο log-in απ'οτι βλέπω στο προφίλ σου στις 26/12/2009, αλλά ακόμη να μας πεις τι έγινε τελικά...

• M
                    mour76 last edited by

καλημερα σε ολους
                    η αποφαση δεν εχει βγει ακομα, λογικο για Ελληνικα δεδομενα...
                    ευχαριστω για το ενδιαφερον.

• M
                      monster600 last edited by

Kai ego exo problima me tin orofi moy,, exo ena A140, den kleinei kala kai nomizo oti me tin proti broxi tha kano ena ntoyzaki....meno thessaloniki kai den exo idea pou na to pao mipos mporei na boithisei kapoios den thelo se kamia periptosi na to pao se EKKA....

• ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης monster600 έγραψε:
                        Kai ego exo problima me tin orofi moy,, exo ena A140, den kleinei kala kai nomizo oti me tin proti broxi tha kano ena ntoyzaki....meno thessaloniki kai den exo idea pou na to pao mipos mporei na boithisei kapoios den thelo se kamia periptosi na to pao se EKKA....

Καλως ηλθες στο φορουμ,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται[mod]

• G
                          ggab last edited by

Πιστευω οτι ο αντιπροσωπος ειναι μονοδρομος σε κατι τετοια

• M
                            mour76 last edited by

καλησπερα σε ολους
                            Σας αντιγραφω απο την αποφαση που μολις πηρα στα χερια μου

'...Εισαγεται για να συζητηθει ενοποιον αυτου του δικαστηριου και ειναι επαρκως ορισμενη και νομικα βασιμη, εκτος απο το μερος της που στρφεται κατα της πρωτης εναγομενης (Mercedes-Benz Hellas), ως προς το οποιο πρεπει να απορριφθει ως νομικα αβασιμη, επειδη απο τα εκτιθεμενα στην αγωγη προκυπτει οτι την δευτερη (ΕΚΚΑ) δεν ειναι βοηθος εκπληρωσης της πρωτης εναγομενης... απλως η πρωτη εναγομενη ειναι κατασκευαστρια εταιρια αυτοκινητων και η δευτερη διαθετει εξουσιοδοτημενο συνεργειο επισκευης τους.'

'... το ελαττωμα αυτο οφειλεται σε υπαιτιοτητα της δευτερης (ΕΚΚΑ) εναγομενης αφου δεν αποδεικνυεται ο ισχυρισμος της περι ελλειψης υπαιτιοτητας της και η σχετικη ενσταση της πρεπει να απορριφθει ως ουσιαστικα αβασιμη, οπως και το αιτημα πραγματογνωμοσυνης...'
                            'Ωστοσο το ελλατωμα αυτο δεν ειναι ουσιοδες, δηλαδη τετοιο που να καθιστα το αυτοκινητο του εναγοντος αχρηστο για την συμφωνημενη χρηση του...συνεπως το κυριο αιτημα της αγωγης πρεπει να απορριφθει ως ουσιαστικα αβασιμο'.
                            'Ως προς το επικουρικο αιτημα πρεπει να αναφερθει οτι ο εναγων δεν προσκομιζει σχετικα εγγραφα (προσφορα) απο τα οποια αποδεικνυεται οτι η αξια της ηλιοροφης ανερχεται στο ποσο των 3200 ευρω ουτε οτι οι εργασιες τοποθετησης ανερχονται στο ποσο των 800ευρω...'

Με λιγα λογια αναγνωριζει οτι εχει ευθυνη η Εκκα για την ζημια αλλα δεν εχει τις απαραιτητες αποδειξεις για το κοστος της ζημιας.

Να σημειωσψ εδω οτι γραπτη προσφορα ζητησαμε και απο επισημο αντιπροσωπο και απο την ιδια την Mercedes-Benz Hellas (γραπτως) η οποια μας απαντησε οτι εμεις δεν πουλαμε λιανικη για να γνωριζουμε το κοστος των ανταλλακτικων!

Ο νοων νοειτο...

Απο την ως τωρα 'περιπετεια' μου εχω να επισημανω καποια στοιχεια για καποιους που ισως στην πορεια τους χρειαστουν.
                            Δεν υπαρχει καμια σχεση επισημου εισαγωγεα με αντιπροσωπο και συνεργειο οσων αφορα την ευθυνη τις ζημιες που προκαλουνται απο τον δευτερο! εχουν ακριβως την ιδια σχεση με το να πηγαινες το αυτοκινητο σου σε μη εξουσιοδοτημενο! Απλα εξουσιοδοτουν καποια συνεργεια για να τους 'δενουν' να ψωνιζουν απο αυτους. (αυτο αποδεικνυεται απο την πρωτη παραγραφω παραπανω)
                            Ο μυθος του 'το παω στην αντιπροσωπεια για να ισχυει η εγγυηση' ειναι απλα μυθος! Η εγγυηση ισχυει και στον μαστρο-μητσο της γειτονιας (για τα ανταλλακτικα), π.χ σου χαλασε ενα ανταλλακτικο μεσα στα 2 χρονια , πας στον εισαγωγεα παιρνεις (δωρεαν) το ανταλλακτικο και το τοποθετεις οπου εσυ επιθυμεις!

Και μονο το γεγονος οτι με πηραν τηλεφωνο 5 μερες πριν το δικαστηριο για να μου αλλαξουν (δωρεαν) την οροφη δειχνει 'επαγγελματισμο'.

Αυτα προς το παρον η συνεχεια στο εφετειο...

Ευχαριστω

• 2
                              21-quadra last edited by

Τι είναι 50 δικηγόροι στον πάτο της θάλασσας ?

Μια καλή αρχή !

Ο νοών νοείτο

• V
                                vellerefontis last edited by

Ο χρήστης mour76 έγραψε:
                                καλησπερα σε ολους
                                Σας αντιγραφω απο την αποφαση που μολις πηρα στα χερια μου

......

Ευχαριστω

χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ την κακοτυχία σου αλλά και την μερική ανικανότητα των εμπλεκομένων μερών, βλέπω να έχεις πουλήσει το αυτοκίνητο πριν και αν τελικά δικαιωθείς...

όσον αφορά στην αξιοπιστία της μιας ή της άλλης εταιρίας όπως και στην όλη εξυπηρέτηση μετά την πώληση του προϊόντος από τους κατά τόπους αντιπροσώπους ή και εισαγωγείς, ένα μόνο έχω συμπεράνει, μετά από χρόνια τριβής, ότι σε όλο τον κόσμο είναι καθαρά θέμα τύχης. Εξηγούμε, θέμα της τύχης ποιο αυτοκίνητο θα πάρεις, σε ποιόν πωλητή θα πέσεις, ποιο συνεργείο θα σε εξυπηρετήσει και τα λοιπά...

όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις ποιους τελικά να εμπιστεύεσαι αλλά με κόστος δικό σου. Επίσης δεν αλλάζει η τύχη σου όσον αφορά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα αγοράσεις αφού μπορεί να αποτελέσεις το στατιστικό εκείνο δείγμα που θα εισπράξει ατελές εκ παραγωγής προϊόν.

αυτά τα ολίγα.-

• D
                                  dbekos last edited by

Επανερχομαι επι του posting.php?mode=reply&f=6&t=32188#pr1719088
                                  Πριν 10 ημερες, με πηραν Τ/Φ απο την ΜΒ Hellas. Με ενημερωσαν οτι η 'Γερμανια' τους ειχε διαβιβασει το e-mail μου και ηθελαν να μαθουν τα παραπονα μου. Ευγενως τους απαντησα οτι περαν των παραπονων μου, ηθελα να εκφρασω και την αποψη μου για το συγκεκριμενο οχημα και την εταιρεια.
                                  Βεβαια η ερωτηση του υπαλληλου της MB Hellas ηταν αν ολα τα service ειχαν γινει σε εξουσιοδοτημενο αντιπροσωπο και αλλες πα@@ριες. Οταν του ειπα 'και φυσικα οχι', δεν καταλαβε τι εννοουσα.
                                  Και του εξηγησα:'Θα μου ειχαν προβλεψει την πτωση του παραθυρου, τις διακοπες λειτουργιας του ενος κυλινδρου ή θα ειχαν 'σωσει' την Cdιερα απο τη βλαβη?' Ο υπαλληλος προφανως δεν απαντησε και του ειπα: Ηλπιζα τουλαχιστον να φιλοτιμηθει η 'Μεγαλη Εταιρεια' (οπως ο ιδιος την ειχε αποκαλεσει πριν), να μου κανει 'δωρο' την επισκευη-αντικατασταση της Cdιερας.
                                  Ανταπαντηση υπαλληλου: Μα ειναι 8 ετων αυτοκινητο, εκτος εγγυησης κλπ.
                                  Επιλογος (εκ μερους μου): Κακως τοτε με ενοχλειτε και μου φαγατε 10 λεπτα απο το χρονο μου. Και για αυτο, θα συνεχισω να σας διαφημιζω αναλογα σε γνωστους, Ιnternet κλπ.
                                  Δικο μου συμπερασμα: Τυπικο Τ/Φ για να πουν οτι 'μιλησαμε' με τον παραπονουμενο.
                                  Λοιπα συμπερασματα δικα σας.

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 3 / 3
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ
                                    • ΚΟΣΜΟΣ
                                    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ