-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Bill33: οι πρίζες σου έχουν γείωση;Την μια που την κοιταξα απο περιέργεια εχει συνδεμενο το κιτρινο καλωδιο της γειωσης.
-
Είχαμε παρτυ χθες στο υπόγειο, και έγινε ζημιά από το πολύ χορό.
Στις φωτογραφίες φαίνεται το καπάκι από το βόθρο (με το ροζ γάντι από πάνω), κάποιοι χόρευαν από πάνω του και τα έπαιξε. Τώρα απ'ότι καταλαβαίνω θέλει νέο πλαίσιο που να πιάνει στο τσιμέντο στο πλάι. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί όπως είναι;
http://imagenic.net/images/9yb5grmrzaq1f272m1om.jpg
http://imagenic.net/images/7cg7xloaize2qqpzic4.jpg
http://imagenic.net/images/3qz0cyz63l4ql88dso6v.jpg
http://imagenic.net/images/bossyscq3uofx9x7mmdq.jpg
http://imagenic.net/images/zz74axbe1he4d0wubklw.jpg -
Απο ότι κατάλαβα, έχει σπάσει το τσιμέντο που είναι κάτω απο το πλαστικό καπάκι ε;
αν ναι, θα πρέπει να βγάλεις τελείως το πλαστικό καπάκι και να σπάσεις σιγά σιγά το ραγισμένο στιμέντο...
Έπειτα να φτιάξεις καινούριο και να το βάλεις εκεί.
Αλλά για να κρατήσει θα πρέπει οχι απλά να σπάσεις το ραγισμένο αλλά και να το κάνεις όσο πιο άγριο μπορείς για να μπορέσει να πιάσει εκεί το καινούριο.
Το καινούριο τώρα μπορείς να το κάνεις παχύρευστο, ίσως να ρίξεις και λίγο γύψο μέσα για να στεγνώσει πιο γρήγορα. -
έπεσε κανείς μέσα? σκατά πάρτυ ήταν?
αστειεύομαιτι χορεύατε?
-
Απο ότι κατάλαβα, έχει σπάσει το τσιμέντο που είναι κάτω απο το πλαστικό καπάκι ε;
Αυτό ακριβώς. Η δουλειά που είχε γίνει από τον μάστορα δεν ήταν καλή, και το τσιμέντο έφευγε σιγά σιγά.
Αν έβαζα εσωτερικό πλαίσιο, με ούπα και βίδες κάτω από το πλαίσιο του καπακίου για να το στηρίξω πάνω σε αυτό; Δηλαδή να στενέψω το άνοιγμα και να ακουμπήσω το πλαίσιο του καπακιού πάνω στο στένωμα;
Αν βάλω πάλι τσιμέντο, πως θα το 'καλουπώσω' στο τοίχο; Το σημείο δεν είναι και το πιο βολικό..Η ζημιά πιθανότατα να έγινε όταν χορεύαμε 30+ άτομα μακαρένα, αλλά μπορεί να έγινε και αργότερα, σε τίποτα backstreet boys
To πάρτυ ήταν απίστευτο, το διαλύσαμε στις 6 με τη νέα ώρα..
Το πρόβλημα με τα καπάκια αυτά, είναι οτι βρίσκονται ακριβώς στη μέση του δωματίου, οπότε δεν μπορώ να τα αγνοήσω και να τα καλύψω με κάποιο έπιπλο.. -
Καλή η ιδέα σου, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξουν το βάρος ενος (ή περισσότερων ανθρωπων)
Μπορείς να κάνεις συνδιασμό την ιδέα σου με αυτή που σου είπα εγώ και όσο για καλούπι δεν νομίζω να χρειαστεί αν κάνεις αρκετά σφικτό τσιμέντο... -
Δηλαδή λες να κάνω σφιχτό τσιμέντο και να το 'πετάξω/απλώσω' πάνω στα τοιχώματα, όπως κάνουν οι χτίστες στους τούβλινους τοίχους με τη 'σπάτουλα'; Μήπως να έβαζα τίποτα βέργες (/), σα θεμέλια εκεί που θα βάλω το τσιμέντο, ωστε να ενώνει το νέο τσιμέντο με το παλιό; Δηλαδή να είναι κάπως έτσι:
====Πλακάκι
-------Πλαίσιο καπακιού
-------/---Τσιμέντο
------/Τοιχώματα ανοίγματοςΓιατί αυτός είναι ο φόβος μου, να φτιάξω το τσιμέντο, αλλά να πέσει πάλι κάτω.
-
Κοίτα... αν πέσει έπεσε... χέστικες
Τώρα αν βάλεις και βέργες, εκεί είναι που θα πέσει απο το ίδιο του το βάρος.
Αυτό που πιστεύω εγω είναι οτι πρέπει να βγάλεις το παλιο πλαστικό πλαίσιο και γύρο γύρο να το σπάσει με ένα σκερπάνι, διλαδή να το κάνεις αρκετά άγριο για να πιάσει το νέο τριμέντο... έπειτα φτιάξε το νέο τσιμέντο αλλά να είναι σφικτό...
Και το νέο καπάκι/ πλαισιο να ειναι λιγο μεγαλύτερο απο το παλίοτερο... (αν βρεις αλλιως το ιδιο μεγεθος)
Και καλούπι αν θες μπορείς να φτιάξεις δεν είναι δίσκολο. -
Με ενα καλο τρυπανι μαλλον κρουστικο ανοιξε τρυπες 2εκατοστα ακριβως κατω απο την μεταλλικη βαση του πλαισιου .Τοποθετησε καρφια κ φροντισε να προεξεχουν τουλαχιστον 1εκατοστο στη συνεχεια απομακρυνε τα φθαρμενα κοματια τσιμεντου κ την σκονη κ προχωρας στην αποκατασταση της ζημιας με δυνατο χαρμανι τσιμεντου .
Το μεταλλικο πλαισιο η, βαση μεταλλικη θα την τοποθετησεις οταν το τσιμεντο ειναι ακομα
μαλακο για να πατησει καλα .καρφια =μικρα κοματια απο μπετοβεργα
-
Σωστός!!!
Μετά ακόμα και Λαμπάντα θα μπορείς να χορεύεις επάνω!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Με ενα καλο τρυπανι μαλλον κρουστικο ανοιξε τρυπες 2εκατοστα ακριβως κατω απο την μεταλλικη βαση του πλαισιου .Τοποθετησε καρφια κ φροντισε να προεξεχουν τουλαχιστον 1εκατοστο στη συνεχεια απομακρυνε τα φθαρμενα κοματια τσιμεντου κ την σκονη κ προχωρας στην αποκατασταση της ζημιας με δυνατο χαρμανι τσιμεντου .
Το μεταλλικο πλαισιο η, βαση μεταλλικη θα την τοποθετησεις οταν το τσιμεντο ειναι ακομα
μαλακο για να πατησει καλα .καρφια =μικρα κοματια απο μπετοβεργα
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν. Αυτό θα κάνω. Τα 'καρφιά' να τα βάλω κάθετα στον τοίχο (δηλαδή οριζοντια) ή να τους δώσω μία κλίση προς τα πάνω; Δηλαδή
Τοίχος-> |- |/ -
Η συγκεκριμένη δεξαμενή μέσα στο χώρο πως προέκυψε;
-
Εκ παραδρόμης
-
Τα καρφια βαλτα καθετα γιατι η εικονα που εχω δειχνει γερασμενο μπετο η κακης ποιοτητας .
Αν η βαση ειναι πλαστικη τοτε επιβαλλεται να κανεις αυτο που σου εγραψα . -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Η συγκεκριμένη δεξαμενή μέσα στο χώρο πως προέκυψε;Είναι ο βόθρος, που εξυπηρετεί τη τουαλέτα του υπογείου. Αν το υπόγειο ήταν λιγότερο από μισό μέτρο πιο ψηλά, η τουαλέτα θα μπορούσε να συνδεθεί με την αποχέτευση.
Βέβαια μπορεί και πάλι να υπήρχε ο βόθρος, δεν ξέρω αν είναι κάτι που βάζουν γενικά σε σπίτια.
Χαρακτηριστικά, όταν έχτιζαν οι γονείς μου το σπίτι, ο παππούς μου έλεγε οτι έπρεπε τουλάχιστον η τουαλέτα να έχει ένα σκαλί, ωστε να μπορέσουν οι σωληνώσεις να ενωθούν. Τον γράψανε, όπως τον γράψανε και με τα παράθυρα.
Συνέπεια; Τώρα η τουαλέτα έχει βόθρο, δεν τη χρησιμοποιώ ιδιαίτερα ενώ θα μπορούσα να το'χω κανονικό σπίτι και να κάνω και μπάνιο κλπ, και για να αερίσω το χώρο πρέπει να ανοίγω πόρτες και παράθυρα και στο πάνω σπίτι να κάνει ρεύμα.Τώρα που το γράφω, έχω στα σχέδια όταν κερδίσω το τζόκερ να βάλω εξαερισμό στο υπόγειο. Σκεφτόμουν να βάλω κάποιον αεραγωγό με έναν ανεμιστήρα ωστε να τραβάει ή να σπρώχνει αέρα στο υπόγειο (η και τα 2), για να ανανεώνεται, γιατί για παράδειγμα το Σάββατο σκάσαμε. Πρέπει να είναι περίπου 40-50 τετραγωνικά το υπόγειο γνωρίζετε πόσο μπορεί να κοστίσει; Μήπως ένα κλιματιστικό θα κάνει την ίδια δουλειά;
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, μόλις προλάβω να βάλω update για τη δουλειά.
-
Πρόσφατα αγόρασα μια βιτρίνα για να 'στεγάσω' τη συλλογή μου με μινιατούρες αυτοκινήτων.
Ενώ όμως το σάιτ έλεγε πως είναι dust free,ΔΕΝ είναι και μάλιστα ΚΑΘΟΛΟΥ,με αποτέλεσμα να μπαίνει πολλή σκόνη μέσα.Τι μπορώ να κάνω;Πήρα το προιόν της Tesa,tesamoll,για να φράξω τα κενά που περνά ο άερας,μα δε γίνεται...όταν ανοίγουν οι πόρτες,τσακίζει και γενικά δεν μπορεί να τοποθετηθεί.
Καμιά άλλη ιδέα;
-
Βάλε καμιά φωτό, να δούμε πως είναι..
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Πρόσφατα αγόρασα μια βιτρίνα για να 'στεγάσω' τη συλλογή μου με μινιατούρες αυτοκινήτων.
Ενώ όμως το σάιτ έλεγε πως είναι dust free,ΔΕΝ είναι και μάλιστα ΚΑΘΟΛΟΥ,με αποτέλεσμα να μπαίνει πολλή σκόνη μέσα.Τι μπορώ να κάνω;Πήρα το προιόν της Tesa,tesamoll,για να φράξω τα κενά που περνά ο άερας,μα δε γίνεται...όταν ανοίγουν οι πόρτες,τσακίζει και γενικά δεν μπορεί να τοποθετηθεί.
Καμιά άλλη ιδέα;
Αντιμετωπισαμε το ιδιο προβλημα με τα swarovski .Λυση που να σε καλυπτει 100%δεν υπαρχει, βελτιωνει ομως την κατασταση θεαματικα η τοποθετηση απορροφητικου υφασματος πανω στο οποιο θα ακουμπησεις την συλλογη σου .
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Βάλε καμιά φωτό, να δούμε πως είναι..Τα έχω μέσα στα κουτιά τους τώρα,λόγω της σκόνης...
Αντιμετωπισαμε το ιδιο προβλημα με τα swarovski .Λυση που να σε καλυπτει 100%δεν υπαρχει, βελτιωνει ομως την κατασταση θεαματικα η τοποθετηση απορροφητικου υφασματος πανω στο οποιο θα ακουμπησεις την συλλογη σου .
Δεν ξέρω τι είναι το απορροφητικό ύφασμα. Έχεις κάποιο Link?
-
Αυτή έχει ένα δάκτυλο κενο καλέ! Τι dust free !
Δηλαδή αν έλεγαν οτι έχει 5 εκ κενό, τι θα έπρεπε να είχε; μισό μέτρο;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]