Για να δούμε, θα τον καταφέρω τον άθλο?
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Τι λες για το Clarion DXZ-648?(με 80 χρωματικες αποχρωσεις παρακαλω!)
Λέω ότι είναι καλό, αλλά όχι λόγω των 80 χρωματικών αποχρώσεων παρακαλώ.
Υπαρχει η αποψη οτι σε περιπτωση που δεν σκοπευεις να χρησιμοποιησεις ενισχυτη(οπως κι εγω),βαζεις τα φθηνοτερα οβαλ πισω και ενα καλο σετ διαιρουμενων μπροστα.
Συμφωνειτε?Εσυ φιλε n_olympios?
Οχι απαραίτητα τα φτηνότερα, αλλά κάποια μέτρια κάνουν τη δουλειά. Οσο για το σετ των διαιρούμενων, εφόσον δε θα μπει ενισχυτής, κατά τη γνώμη μου (αλλά και άλλων) δεν πρέπει να ξεπεράσεις τα 200€.
Με μπερδεψες λιγο γιατι λες ενα καλο σετ πισω.Και γιατι το ρωταω αυτο.Επειδη τα ηχεια που πηρα(τα Cadence)μου ειπαν καποιοι οτι θελουν ενισχυτη για να αποδωσουν αυτα που μπορουν.Τωρα που θα αλλαξω πηγη(σιγουρα θα παιξουν καλυτερα) να τα κρατησω ή παλι ισχυει το να βαλω ο,τι φθηνοτερο πισω και ενα καλο σετ μπροστα?Please HELP!!
Ολα (μα όλα) τα μεγάφωνα αποδίδουν καλύτερα με τη χρήση ξεχωριστού ενισχυτή. Και φυσικά θα κρατήσεις τα Cadence, δεν αξίζει να μπεις σε αυτή την διαδικασία τώρα που τα πήρες.
Να τονισω οτι η μουσικη που ακουω ειναι 90+% ελληνικη εντεχνη.Με ενδιαφερει να ακουω σε χαμηλες-μετριες εντασεις(ποτε υψηλες)και να μπορω να διακρινω οργανα-φωνες κτλ.Θελω καθαρο και ευδιακριτο ηχο(οσο πιο ρεαλιστικο γινεται με λιγα λογια)
Κι εγώ θα τονίσω ότι ένα καλό ηχοσύστημα πρέπει να είναι σε θέση να αποδίδει καλά οποιοδήποτε είδος μουσικής, είτε αυτό είναι έντεχνο λαϊκό είτε happy hardcore (παίζω στα όρια του ορισμού της μουσικής τώρα )
Τα μπασα δεν με ενδιαφερουν και τοσο.Οποιοδηποτε σετ οβαλ θα βγαζει ενα αξιοπρεπες μπασο πιστευω.
Ετσι λες τώρα, για να δούμε όταν συνηθίσεις τον ήχο τους και ψάξεις για κάτι καλύτερο... Το αξιοπρεπές μπάσο από τα οβάλ εξαρτάται. Μπορεί να είναι πιο βαθύ το χαμηλό τους από τα μπροστινά (λόγω επιφάνειας του κώνου και καμπίνας IB), αλλά μπορεί από την άλλη το μπάσο να είναι πλαδαρό και αργό. Εν πάσει περιπτώσει, ένα ζευγάρι οβάλ κάνει μια χαρά τη δουλειά αν χρησιμοποιηθεί σωστά.
αγαπητε anemar, απ' τα λιγα που ξερω, δεν περιμενεις να ακουσεις λεπτομερεια απο τα πισω ηχεια.. Την δουλεια ολη την κανουν τα μπροστα.. Τα πισω απλα 'γεμιζουν' τον ηχο και δινουν το μπασο (οποιο ειναι αυτο) που δεν μπορουν να δωσουν τα μπροστα, λογω κατασκευης - κυριως.. Γι αυτο δεν ειναι λιγοι εκεινοι που βαζουν ενα πολυ καλο ζευγαρι ηχεια μπροστα και πισω βαζουν μονο ενα sub και καθαριζουν (λεμε τωρα)...
Το να βγαλεις τα cadence για κατι φθηνοτερο, μου φαινεται λιγο ... περιεργο!!
Kι εμένα το ίδιο, όπως είπα και πιο πάνω. Σωστός ο Τριαντάφυλλος. Σκεφτείτε λογικά, όταν ακούτε τη μουσική στο σπίτι, τα ηχεία είναι μπροστά σας, όχι πίσω σας, όπως δηλαδή και σε μια συναυλία. Αρα γιατί στο αυτοκίνητο να είναι αντίστροφα?
Σε ένα πολυκάναλο σύστημα τότε τα πίσω έχουν πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής παρουσίας μέσα στο αυτοκίνητο. Στο στερεοφωνικό σήμα που ακούμε οι περισσότεροι όμως, πρέπει ιδανικά να έρχεται εκ των έμπροσθεν.
Εγω πισω εχω cadence z-κατι και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι γεμιζουν ωραια (παντα συγκριτικα με τα λεφτα που εδωσα) και αν τα βαλεις να παιξουν μονα τους, εχουν και καλη αποδοση (..καλα... ειχα ερωτευτει και το ηχειο εκεινη την περιοδο.... πορτοκαλι με τα μυστηρια tweeter και κουραφεξαλα!)
Είδες που όλα είναι υποκειμενικά? Κάτι που ακούγεται όμορφο σε μένα μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιον άλλο. Αν ήταν διαφορετικά, δε θα υπήρχαν τόσες διαθέσιμες επιλογές, θα υπήρχε μια πηγή, ένας ενισχυτής, ένα ζευγάρι μεγαφώνων και ένα sub και όλοι θα κάναμε τη δουλειά μας.
Οσο για την εμφάνιση, σίγουρα παίζει ρόλο... (αλήθεια πώς σου φάνηκαν τα δικά μου κύριε tm? ) αλλά δεν πρέπει να είναι το μοναδικό (ή σημαντικότερο) κριτήριο. Από την άλλη, όταν επέλεγα μεγάφωνα, δε με ένοιαζε καθόλου πώς φαίνονται (άλλωστε τον περισσότερο καιρό είναι κρυμμένα). Το ότι είναι όμορφα (κατ'εμέ) είναι ένα bonus.
**Οι μαρκες, ομως, απο μονες τους, δεν λενε κατι.. **εχω μπει σε φιλο με ασχετα ηχεια μπροστα, πηγη του κιλου και πισω pioneer επισης του κιλου και επαθα πλακα!! Οσο γι αυτο που λες οτι δεν θες να ακους δυνατα, αλλα ποιοτικα, θα σου πω ενα μυστικο: Αυτο θελουν ολοι! Και αυτο πρεπει να το πληρωσεις ΑΔΡΑ για να το πετυχεις!!
Απόλυτα σωστό. Διαφωνώ όμως με την τελευταία πρόταση. Μπορείς με βάση κάποιες καλές επιλογές να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα με χαμηλό σχετικά κόστος. Δε θα είναι κορυφαίο, αλλά ποιο το νόημα? Ο χώρος του αυτοκινήτου είναι τόσο κακός από ηχητικής άποψης που οι απώλειες είναι τρομερές και οι συμβιβασμοί τεράστιοι. Εξάλλου, από ένα σημείο και μετά χάνουμε τη μπάλα, και αντί να ακούμε μουσική ακούμε τα μηχανήματα. Πολύ κακό.
Οι χρωματικοι συνδιασμοι που αναφερεις ειναι ... για τα ματια του κοσμου και στη συγκριμενη περιπτωση δεν θες να βλεπεις.. θες να ακους! Συγκεκριμενα η πηγη που εχει βαλει ο ολυμπιος εχει επιλογη να σβηνει τελειως η οθονη (και το εχει ενεργοποιησει) γιατι κατι μυστηριο κανει με τα ρευματα και εχει ακομα πιστοτερη αποδοση (λεει... ψαξε βρες τωρα ! ) Οθονες OL, tft και λοιπα ειναι για 'εφφε' τα οποια ουτως ή αλλως δεν θα βλεπεις εσυ, αλλα οι γυρω σου!
Με το να σβύνει η οθόνη εντελώς, δεν εισέρχεται θόρυβος στο κύκλωμα προενίσχυσης, οπότε (σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, το ηχοσύστημά μου δεν είναι τόσο καλό ώστε να δείχνει τέτοιες διαφορές) ο λόγος σήματος/ θόρυβο αυξάνει.
Καλό είναι, ακόμα και OEL οθόνη να έχει η πηγή και τέτοια πράγματα, να την προσέχουν όλοι οι άλλοι επιβάτες εκτός του οδηγού. Οταν είχα ένα καλό πρόσφατο Pioneer για μία εβδομάδα, παραλίγο να τρακάρω 3 φορές καθώς μου αποσπούσε την προσοχή η κίνηση στην οθόνη...
Στην τελικη βρες ποσα διαθετεις και μπες σε διαφορα εξειδικευμενα φορουμ να ζητησεις γνωμες για τα συγκεκριμενα λεφτα που διαθετεις...
Στην τελική βρες ένα μαγαζί που να μπορεί να σου δώσει την επιλογή να δοκιμάσεις (για μία εβδομάδα, όχι 15 λεπτά) κάποια διαφορετικά μεγάφωνα και πηγές μέσα στον προϋπολογισμό σου, και να αποφασίσεις ο ίδιος για το τι σου αρέσει. Οι καλοί εγκαταστάτες πρέπει να έχουν τέτοια περιθώρια.
Μα για αυτους τους λογους που αναφερεις πιο πανω σκεφτομαι να βγαλω τα Cadence για κατι φθηνοτερο.!!Βαζω ενα σετ οβαλ της Clarion π.χ.(μου ειπαν βγαζουν αρκετα γλυκο ηχο και ειναι ευκολοδιεγερτα)με τα μισα λεφτα σχεδον και βαζω καλυτερο σετ μπροστα.Οπως ειπες κι εσυ τα πισω ειναι για να γεμιζουν το χωρο.Ακομα και καλυτερη πηγη να βαλω,τα Cadence πιστευω παλι δεν θα αποδωσουν αυτα που μπορουν.Θεωρουνται 'σκληρα' ηχεια και ειναι για αλλες μουσικες απο αυτες που ακουω εγω.Τουλαχιστον ετσι εμαθα μετα απο αναζητησεις στο διαδικτυο.Για να ακουσω καλο ηχο με αυτα πρεπει να ανεβασω κατα πολυ την ενταση οποτε γινεται κουραστικο.
Το Θεωρουνται 'σκληρα' ηχεια και ειναι για αλλες μουσικες απο αυτες που ακουω εγω.Τουλαχιστον ετσι εμαθα μετα απο αναζητησεις στο διαδικτυο..
Ισως φιλε μου αυτο ειναι το πιο σοβαρο λαθος που κανουμε.
Δηλ να διαμορφωνουμε γνωμη για το ακουσμα ενος ηχειου διαβαζοντας.
Γιατι οπως θα ειδες ο tm δεν τα θεωρει σκληρα ενω οι αλλοι εχουν διαφορετικη αποψη.
Αν σου αρεσουν λοιπον εσενα, γραψε στα παλαιοτερα των υποδηματων σου την γνωμη τους και αστους να ακουνε τη μουσικη που τους αρεσει απο τα ηχεια που τους αρεσουν.
Ετσι είναι. Η λέξη κλειδί είναι με έντονη γραμματοσειρά. Αν μπορείς να βάλεις τα Clarion με τα μισά λεφτά και να είσαι απόλυτα ευχαριστημένος (με την προϋπόθεση ότι δε χάνεις χρήματα από την αλλαγή των Cadence) τότε κάνε το. Προτού όμως το κάνεις, άκουσε τα δύο ζευγάρια και από μόνος σου κρίνε ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Προσωπικό παράδειγμα περί σκληρού ήχου. Τα μεγάφωνα που επέλεξα για το δικό μου αυτοκίνητο είναι ένα ζευγάρι καλά Focal (για όσους ασχολούνται με το Hi-Fi, είναι η εταιρεία που βγάζει τα ηχεία JM Lab, Utopia κανείς? ). Παντού ο ήχος τους θεωρείται 'σκληρός' και κουραστικός. Σε διαβεβαιώ ότι με σωστή εγκατάσταση, τα μεγάφωνα ακούγονται γλυκύτατα και με τέτοια λεπτομέρεια που κάνει αίσθηση.
Συνέχεια στο επόμενο...