-
Εγω παλι 8α συμφωνησω με τον Kyan. Oτι δηλαδη στην αγγλια προσεχουν λιγοτερο τους πεζους.. Κ δεν μιλαω μονο για το Λονδινο.
Δεν ειμαι σιγουρος αν 8α σε πατησουν τελικα αν εισαι εκτος διαβασης, παντως σιγουρα δε 8α φρεναρουν για να σε αφησουν να περασεις. Μερικες φορες κ το αντι8ετο μαλιστα, ενω οταν ειναι διπλα σου κορναρουν κιολας(ουτε νωριτερα, ουτε αργοτερα) πραγμα που ειναι ακομη πιο επικινδυνο αν δεν τον εχεις δει.
Εκει που τους παραδεχομαι ομως ειναι στις διαβασεις πεζων χωρις φαναρι. Βρε3ει χιονισει κ ενα ατομο να περιμενει, 8α σε αφησουν να περασεις. -
ïôé êáé íá ëåìå ïôé êáé íá êáôçãïñïõìå ôï èåìá åéíáé åíá,óôçí åëëáäá ëåéðåé ç ðáéäåéá êáé áí äåí ãéíåé êáôé ùóôå íá âãáéíïõí ïäçãïé ìå ðáéäåéá êáé ïäçãéêåò éêáíïôçôåò ôïôå óõíå÷åéá ãéá ÷áóìá èá ìéëáìå êáé ãéá äéáöïñá áëëá.
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
Εγωοταν ειμαι πεζος βριζω τους 'ραλλίστες' που αγνοουν τους πεζους που διασχίζουν το δρομο με τη καρδια στο στομα
οταν ειμαι οδηγος βριζω τους 'χωριατες' που δεν ξερουν να μην περπατουν στο δρομο
οταν ειμαι στη μηχανη βριζω τους 'Χαρους' οδηγους που περνανε κιτρινοκοκκινο με κινδυνο να σκοτωσουν κανα μοτοσυκλετιστη
οταν ειμαι οδηγος βριζω τους 'καμικαζι' μοτοσυκλετιστες που κανουν εκκινηση dragster στο πρασινο φαναρι (0.510sec RT)
οταν ειμαι οδηγος βριζω τους 'μηχανοβιους' που δεν με αφηνουν να ξεκινησω πρωτος σε καθε φαναρι, λες και εγω δεν πληρωνω τελη κυκλοφοριας
οταν ειμαι στη μηχανη βριζω τους 'καραγκιοζηδες' οδηγους που δεν αφηνουν το μεσο του μελλοντος να ξεκολλησει απο τη κινηση που προκαλουν τα χιλιαδες αυτοκινητα
ειμαι φυσιολογικος ?
Εισαι απολυτος φυσιολογικος Και εγω ετσι ειμαι
-
Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας:
Έρευνες δείχνουν ότι η όποια επικινδυνότητα κατά την οδήγηση των ηλικιωμένων οδηγών οφείλεται στις μειωμένες (φυσιολογικά) ικανότητές τους (δηλαδή μείωση οξύτητας όρασης κλπ.), ενώ των νέων σε ηλικία οδηγών οφείλεται σε υπερεκτίμηση ικανοτήτων, υποεκτίμηση κινδύνων κα. Φυσικά οι παραπάνω δεν είναι οι μοναδικές αιτίες, απλά τις αναφέρω ενδεικτικά. -
Με αλλα λογια στον δρομο προσεχουμε: τους ηλικιωμένους, τους πιτσιρικαδες και τις γυναικες.
Αλλά πιτσιρικαδες ειμασταν(μερικοι ακομα ειναι ), παπουδες θα γινουμε , οποτε οι μονες που μενουν να καντιλιαζουμε στον δρομο ειναι οι γυναικες (no offence, για τον γυναικειο πληθυσμο του forum) -
Εγώ απλά αναφέρθηκα σε αυτές τις δύο ηλικιακές ομάδες γιατί γι'αυτές δημιουργήθηκε το topic. Προφανώς δεν σημαίνει ότι οι ενδιάμεσες ηλικίες οδηγούν ασφαλέστερα...
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Εγώ απλά αναφέρθηκα σε αυτές τις δύο ηλικιακές ομάδες γιατί γι'αυτές δημιουργήθηκε το topic. Προφανώς δεν σημαίνει ότι οι ενδιάμεσες ηλικίες οδηγούν ασφαλέστερα...Φίλε aleng, όπως θα κατάλαβες αστιεύομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σχολιασώ αρνητικά το ποστ σου.
-
Το ξέρω. Απλά ήθελα να προλάβω πιθανά σχόλια...
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Εγώ απλά αναφέρθηκα σε αυτές τις δύο ηλικιακές ομάδες γιατί γι'αυτές δημιουργήθηκε το topic. Προφανώς δεν σημαίνει ότι οι ενδιάμεσες ηλικίες οδηγούν ασφαλέστερα...Σκέψου που κάπου στην μέση ακόμη δεν εκτιμούν σωστά τον κίνδυνο, ακόμη υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, αλλά οι τελευταίες έχουν αρχίσει και να τους εγκαταλείπουν σταδιακά επιπλέον!!
ΓΙΟΥΡΙΑ!!!
Xάσμα γενεών... στο τιμόνι