-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Καλημερα
Για αλλαγη ελαστικων σε νισαν μικρα 1.2 ο λογος (82 ιππους με μαμα 175 60 15)Ειδα λιγο τιμες 185 55 15 και τσιμπανε
Νομιζετε πως το αυτοκινητο θα ειναι οκ με 195 50 15 που οντως οπως λετε ειναι αισθητα πιο φθηνα ?
Θελω να βαλω premium contact 2 και εχουν περιπου 80 ευρω διαφορα η 4αδα(Για μαμα διαστασεις δεν το συζητω εχει αποκλειστει ηδη)
Από 175 σε 195 ; Τι πλάτος έχουν οι ζάντες σου;
-
ουτε που γνωριζω
Νισαν μικρα 1.2 82ιππων ειναι το αυτοκινητο , δεν ειναι δικο μου -
Για το 195 θέλεις 6αρες σίγουρα, εργοστασιακά μπορεί να έχεις 5,5. Θα πρέπει να το κοιτάξεις, αν είσαι οκ από φάρδος ζάντας προχώρα το, αν και θα δεις μια μικρη διαφορα στην καταναλωση λογω διαφορετικης μετωπικης επιφανειας.
-
Θα παω σε λιγο στο λαστιχα
Ειμαι μεταξυ dunlop sp fast response και continental premium contact 2 με τα 2α να ειναι 40/50 ευρω πιο ακριβαAν και εμενα με προβληματιζει το αλμα 2 διαστασεων σε πελμα , απο 175 σε 195 , πιστευετε οτι το αυτοκινητο θα ψοφησει ? Γενικα ειναι σβελτο το μικρακι , εγω δεν νομιζω να εχει προβλημα , εσεις τι πιστευετε ?
-
Δεν ξέρω τι διαφορές έχουν σε βάρος συγκριτικά τα ελαστικά, σίγουρα το 195/50 θα ειναι ενισχυμενο (=βαρυτερο) λόγω μικρότερου προφιλ.
Από κει και πέρα, θεωρητικά ίσως χασεις λιγο στο 0-100 εφοσον δεν θα μπορει να σπιναρει όσο πρέπει. Πρακτικά, δεν νομίζω οτι θα αντιληφθείς διαφορές.
Μεταξύ των δύο που λες, δεν ξέρω... Τα Dunlop είναι αρκετά καλά, αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Εκεί που υπερέχουν πολύ τα PremiumContact2 είναι στην βροχή, αν και τα SP τα δοκίμασα με 10κ χλμ πάνω τους.
-
Το 0-100 δε με νοιαζει καθολου , ουτως η αλλως οι πρωτες 3 σχεσεις ειναι πολυ κοντες και στην εκκινηση ειναι πολυ σβελτο το αμαξι
Μεταξυ dunlop και continental να υποθεσω οτι τα 2α ειναι και καλλιτερα σωστα ?
Εχω διαβασει καλα λογια για τα dunlop αλλα δεν τους εχω πολυ εμπιστοσυνη να πω την αληθεια -
παντως , και για την ιστορια, ηθελα να βαλω ελαστικα σε φιλο....οποιος μου εδωσε τιμη 400 ευρω για toyo t1r 185 55 15...
Να το αφησω ασχολιαστο ?
-
Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ζάντες 'σου', έχω να προτείνω το εξής: ρώτησε πόσο έχουν και τα παραπάνω λάστιχα σε 175/55/15, ήτοι 573,50 mm σε διάμετρο, περίπου δηλ. ίδια με αυτήν των 195/50 (576mm), χωρίς να χρειάζεσαι 6άρες ζάντες και με διατήρηση του ίδιου πλάτους, με ό,τι θετικό σημαίνει αυτό για τα κιλά και τη δύναμη του Micra...
-
Eίναι ακριβή διάσταση...
Τα Exalto2 πχ σε αυτήν βγαίνουν στα 440 περίπου.
@govus: πολύ περίεργη διάσταση και αυτή. Ούτε καν E3A δεν βλέπω, μόνο ένα Energy ΧΤ1
-
175 60 15 ειναι η μαμα διασταση , και ειναι κωλοδιασταση , βρισκεις μονο κατι αστεια λαστιχα παρωχημενα , η οσα ΕΙΝΑΙ της προκοπης τα πληρωνεις χρυσα
Μια απο τα ιδια ειναι και η 175 55 15
Αν υπηρχαν καλα λαστιχα σε αυτη τη διασταση δεν θα το συζητουσα -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
παντως , και για την ιστορια, ηθελα να βαλω ελαστικα σε φιλο....οποιος μου εδωσε τιμη 400 ευρω για toyo t1r 185 55 15...Να το αφησω ασχολιαστο ?
Το δίχως άλλο...
Εγώ είχα βάλει με 350 € PremiumContact 2 (που θεωρούνται 'ακριβά' λάστιχα) σ' αυτήν τη διάσταση . -
Σε 195/50 πάντως βάζεις Exalto2 με 280.
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
175 60 15 ειναι η μαμα διασταση , και ειναι κωλοδιασταση , βρισκεις μονο κατι αστεια λαστιχα παρωχημενα , η οσα ΕΙΝΑΙ της προκοπης τα πληρωνεις χρυσα
Μια απο τα ιδια ειναι και η 175 55 15
Αν υπηρχαν καλα λαστιχα σε αυτη τη διασταση δεν θα το συζητουσαΥπάρχουν πολλά και διάφορα σε 175/55/15 ...
PremiumContact 2 (με δείκτη Τ), Pirelli P6 (με δείκτη Η) και τα Fulda EcoControl και Kumho Solus KH17, που έχουν και καλές βαθμολογίες από τον ADAC ! -
Tα ecocontrol πχ 270. Όταν με 280 βάζεις exaltoνια γιατί να τα προτιμήσει κανείς;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε 195/50 πάντως βάζεις Exalto2 με 280.τοσο μου τα δινει κι εμενα ο εν λογω κυριος που πηρα τηλεφωνο
Θα παω σε μερικες ωρες απο εκει με το αυτοκινητο να δουμε αν κανουν οι ζαντες του -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα ecocontrol πχ 270. Όταν με 280 βάζεις exaltoνια γιατί να τα προτιμήσει κανείς;Δεν διαφωνώ, αλλά αν δεν του ταιριάζουν του ανθρώπου, πρέπει να τα βάλει καλά και σώνει επειδή είναι 'φτηνά' ;
-
Ακόμα και αν δεν το κυνηγάει, θα του ταιριάξουν απόλυτα σε ένα φρενάρισμα πανικού.
-
Οι ζάντες του μίκρα είναι 5,5. Το 195/50-15 μπαίνει (το έχω δει φορεμένο), αλλά οριακότατα. Προσωπικά δεν θα το έβαζα.
-
υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ michelin energy (παλιό λάστιχο) και στη νέα αντικατάστασή του από το michelin energy saver?
δλδ τώρα που θα αλλάξω λάστιχα και σκέφτομαι να βάλω saver, θα δω τρομερή βελτίωση?
το πέλμα φαίνεται ίδιο. δε νομίζω να έκαναν αλλαγή ούτε και στη γόμα.
ΥΓ: στο smart εχω 215/40/16 sportconti2 . τα energy σε 175/65/13 είναι βούτυρο μπροστά στα άλλα
-
Στο στεγνό είναι πολύ καλύτερο. Λίγο πιο σκληρό πλαϊνό επίσης, κάνει διαφορά στις λακκούβες. Στο βρεγμένο δεν ξέρω ακόμα, ο κορσαιρ λέει ότι μπουρδέλα πάλι.
Τα Ε3Α μην τα βάλεις πάντως, δεν υπάρχει λόγος να τα προτιμήσεις σε σχέση με τα saver.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]