-
To depth chart των αιωνίων:
Ολυμπιακός:
- Παπαλουκάς - Τεοντόσιτς - Μπέβερλι ΧΙλς
- Γουαφερ (ή Γουέιφερ;) - Χαλπερίν
- Τσίλντρες - Βασιλόπουλος - (Κλέιζα)
- Κλέιζα - Μαυροκεφαλίδης - (Μπουρουσης)
- Μπουρουσης - Σοφοκλής - Βουισιτς - Γλυνιαδάκης
Παναθηναϊκός
1/2: Διαμαντίδης - Σάρας - Καλάθης - (Σπανουλης)
2. Σπανουλης - Ντρου
3. Περπέρογλου - Τέπιτς
4. Φώτσης - Τσαρτσαρής
5. Μπατιστ - Πέκοβιτς - ΣερπαντίνηςΣε εμάς είναι πιο μπερδεμένα τα πράγματα, καθώς πολλές φορές ο Ζοτς παίζει με τρεις κοντούς, οπότε συχνά βλέπουμε πεντάδες με τρεις εκ των Διαμαντιδη, Σάρας, Σπανουλη, Ντρου ταυτόχρονα μέσα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
To depth chart των αιωνίων:Ολυμπιακός:
- Παπαλουκάς - Τεοντόσιτς - Μπέβερλι ΧΙλς
- Γουαφερ (ή Γουέιφερ;) - Χαλπερίν
- Τσίλντρες - Βασιλόπουλος - (Κλέιζα)
- Κλέιζα - Μαυροκεφαλίδης - (Μπουρουσης)
- Μπουρουσης - Σοφοκλής - Βουισιτς - Γλυνιαδάκης
Παναθηναϊκός
1/2: Διαμαντίδης - Σάρας - Καλάθης - (Σπανουλης)
2. Σπανουλης - Ντρου
3. Περπέρογλου - Τέπιτς
4. Φώτσης - Τσαρτσαρής
5. Μπατιστ - Πέκοβιτς - ΣερπαντίνηςΣε εμάς είναι πιο μπερδεμένα τα πράγματα, καθώς πολλές φορές ο Ζοτς παίζει με τρεις κοντούς, οπότε συχνά βλέπουμε πεντάδες με τρεις εκ των Διαμαντιδη, Σάρας, Σπανουλη, Ντρου ταυτόχρονα μέσα.
Βάλε και Σλούκα
O Beverly Hills μόνο ευρολίγκα θα παίζειhttp://greekhoopz.blogspot.com/2009/08/vs.html
Tι νούμερο κολάρο φοράς λάζαρε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καπου υπερβαλλεις τωρα,δηλαδη φτασαμε στο σημειο να μην θελουμε νικες στις μικρες ηλικιες;
Αν δηλαδη κερδιζουμε αντιπαλους ανωτερους σωματικα ή ως μονάδες, αυτο μας χαλαει ή μήπως ειναι μαγκιά μας;
Και αν εχουμε 3 τραυματιες playmaker, ποιος φταιει;Δεν ειναι φυσιολογικα πραγματα αυτα.Φτασαμε στο σημειο να μας ενδιαφερουν μονο οι τελετες που φερνουν οι νικες στις μικρες ηλικιες. Φτασαμε στο σημειο να πρεπει οπωσδηποτε να κερδισουμε το πρωταθλημα U20 στη Ροδο για να βγουν οι Βασιλακοπουλοι φωτογραφιες και να δηλωσουν διακαιωμενοι και για να το πετυχουμε αυτο:
- Να φερνουμε απο το αεροδρομιο στο γηπεδο παικτες αλλης ηλικιακης κατηγοριας (ειναι γνωστο οτι πλην Μπογρη - Γιαννοπουλου οι αλλοι που κατεβηκαν στη Ροδο ηταν οι 90ρηδες που μολις ειχαν επιστρεψει απο Ν.Ζηλανδια...) να τους βαλουμε παση θυσια να κερδισουν το πρωταθλημα.
- Να σπρωχνουμε την ομαδα με τη διαιτησια (που επειδη ηταν καλη ομαδα δεν την ειχε αναγκη) σε σημειο να εξοργιζουμε τις αποστολες των αλλων ομαδων
- Να προωθουμε παικτες με λιγο ταλεντο αλλα ενηλικους σωματικα γιατι σ' αυτες τις ηλικιες η δυναμη παιζει μεγαλο ρολο και ν' αφηνουμε εκτος σχεδιασμου παικτες με πολυ ταλεντο, αλλα, ακομη, ανετοιμους σωματικα με στοχο την προσκαιρη νικη. Γιατι, φυσικα, οταν ολοι μεγαλωσουν και γινουν αντρες (που σημαινει οτι τα φυσικα/σωματικα προσοντα θα εξισορροπηθουν) μονο οι πολυ ταλαντουχοι θα παιζουν σε επιπεδο εθνικων ομαδων ή εστω Α1, ενω οι αλλοι, αν παιζουν ακομα μπασκετ, θα παιζουν καπου στη Β, Γ εθνικη.
Δεν ξερω ποσο εισαι και τι επαφη εχεις με το αθλημα, αλλα, αναμεσα στα πολλα αλλα, εχω ενα τρανταχτο παραδειγμα: το 1989 κερδισαμε το ευρωπαικο παιδων (U17 τοτε) με καλυτερους παικτες τον Οικονομου και καποιον Θοδωρο Χατζησμαλη. Λοιπον αυτος ο Χατζησμαλης ηταν παικτης ετοιμος σωματικα, με προσοντα ενηλικα αθλητη και φυσικα εκανε πλακα στα πιτσιρικια των αλλων εθνικων ομαδων. Οταν βεβαια εγιναν ολοι 20-22, εδεσαν και τα σωματα των αλλων και καποιοι απ' αυτους κατεληξαν να παιζουν στις εθνικες ανδρων ακομα και στο ΝΒΑ, ενω ο Χατζησμαλης επαιζε Ιωνικο Νικαιας Α2 και καποια στιγμη πηγε μεταγραφη στην... Πορτογαλια, πριν γυρισει στις τοπικες κατηγοριες κι εξαφανιστει εντελως. Η ιστορια του ελληνικου μπασκετ τα τελευταια χρονια ειναι μια ιστορια Χατζησμαληδων και το σωζει μονο οτι υπαρχουν ανεξαρτητοι (απο την ομοσπονδια) προπονητες που βγαζουν παικτες οπως ο Διαμαντιδης, ο Παπαλουκας κι ο Μπουρουσης (που αγνοηθηκαν απο το αναπτυξιακο της ομοσπονδιας και επαιξαν κατευθειαν στην ανδρων) και μερικες υπερ-ταλαντουχες φουρνιες οπως αυτη των Ζηση-Σπανουλη. Εχω φαει τα νιατα μου να μελεταω τον σχεδιασμο (;) των γεροντων της ΕΟΚ και να χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο Τωρα τελευταια δε, τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο και οι φουρνιες των μικρω ν εθνικων ειναι η μια χειροτερη απο την αλλη. Οι 13ες και 14ες θεσεις πανε συννεφο (με βαση τη λογικη μου εμενα δε με απασχολει, αλλα την ομοσπονδια που κυνηγαει τα τροπαια θα επρεπε να την καιει )' φετος ας πουμε μια χαρα αποσιωπηθηκε οτι οι U18 ηρθαν 13οι κι U16 14οι και περιμεναν απο τους U19 (που ηρθαν δευτεροι στο αντιστοιχο παγκοσμιο) να βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια και για τους U20 που κι αυτοι για 13οι-14οι πηγαιναν με βαση τη δυναμικοτητα. Μ' αυτο το κολπο οι Βασιλακοπουλοι βγαινανε και πεταγαν φανφαρες για το αναπτυξιακο κλπ που στις 3 απο τις 4 διοργανωσεις ηταν αναμεσα στους χειροτερους. Τεσπα, μεγαλη ιστορια και πρεπει να τα παρακολουθεις στενα για να μη χανεσαι στη λεπτομερεια, λεπτομερεια που δε σου πουν οι κωλογλυφτες φουστανελαδες σχολιαστες της κρατικης TV.
Επισης να πως εδω οτι η λογικη λεει οτι αν σου τραυματιστουν οι PG τους αλλαζεις με PG, δεν παιρνεις αντι των 2 πλειμεικερ, 2.... δυαρια
gto250swb
Σου χρωσταω μια απαντηση. Ο Κουφος με τον Μπουρουση παιξανε για πολυ λιγο μαζι στο 5 και το 4 (χτες περισσοτερο γιατι χτυπησε ο Σοφο και ηταν εκτος αποστολης ο Αντρεας ο Γλυνιαδακης) αλλα στην αμυνα μην περιμενεις και πολλα απο το διδυμο, κυριως λογω της αδυναμιας του Κουφου να προσαρμοστει στο ευρωπαικο παιχνιδι. Ενω επιθετικα ειναι σπουδαιος, αμυντικα υστερει πολυ σε σημειο μαζι με τον Καλαθη να ειναι οι χειροτεροι της εθνικης στον τομεα...
ΝΕΤ δεν πιανεις εκει που εισαι; Επισης μπορεις να κατεβαζεις torrent και να τα βλεπεις μετα (εγω αυτο κανω και βλεπω πολλα διεθνη φιλικα και επισημα), πιο χαλαρα μαλιστα γιατι δεν εχεις το αγχος του αποτελεσματος
Απεναντι σε ζωνη θα εχουμε κλασικα προβλημα, εχουμε ελλειψη σουτερ που δε διορθωνεται.
Ο Γκασολ αν ξεπερασει τον τραυματισμο του (το πιθανοτερο) θα παιξει κανονικα.
Ο Καζλαουσκας επαιξε φιλικα παιχνιδια με 8-9 παικτες! Ειχε σε φιλικα παιχνιδια διακοσμητικους στη δωδεκαδα 3-4 παικτες. Μονο απ' αυτο καταλαβαινεις... Ε φυσικο ειναι μετα ν' αρχισει παλι τις μαλακιες που ελεγε στον Ολυμπιακο: 'δε φταιω εγω, δεν εχω παικτες' Γιατι ρε παπαρα κι αυτους που εχεις μηπως τους δοκιμαζεις; Ή επρεπε οπωσδηποτε να κερδισουμε το Ακροπολις να βαλουμε ενα κυπελλακι στη προθηκες;Τhanix αμα εχεις φωτο βαλε ρε συ να δει ο λαος του φορουμ περι τινος προκειται γιατι εγω την ειχα μπροστα μου και χτες και δεν την παλευα καθολου
-
Δεν καταλαβαινω αυτα τα περι ταλαντουχων που δεν παιζουν.Ενα παιδακι που πχ προπονειται σοβαρα απο τα 5 μεχρι τα 15 του ισως μοιαζει με Jordan αναμεσα στα άλλα παιδακια που ψιλοχαζευουν μεχρι τα 15 τους,σε άλλα Χ χρονια τι θα γινει δεν το ξερει κανεις,ομως τωρα ειναι ο καλυτερος και αυτος πρεπει να παιξει.Στις εθνικες παιζουν παντα οι ετοιμοπολεμοι,αυτο γινεται παγκοσμίως και το αντιθετο δεν εχει καμια λογικη.Ενταξει υπαρχει και το ελληνικο παραδοξο με τον Σοφο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Εκει που συμφωνω ειναι στο οτι το να πηγαινοφερνεις τα παιδια απο διοργανωση σε διοργανωση ειναι λιγο... ανηθικο,ομως απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι κανει κακο στα παιδια αυτα να αποκτουν παραστασεις με σοβαρους αγωνες αντι να σπανε πλακα σε συνοικιακα πρωταθληματα.
Για τους PG δεν μπορω παρα να συμφωνησω,δεν με εχουν ενθουσιασει οι επιλογες του Καζλάουσκας και επιπλεον εαν τραυματιστει ο Καλαθης θα παιζουμε με playmaker τον Μπουρουση,ομως δεν μπορω να παραβλεψω οτι η δεξαμενη αντλησης παιχτων μικρυνε παρα πολυ σε αυτη την διοργανωση.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στις εθνικες παιζουν παντα οι ετοιμοπολεμοι, αυτο γινεται παγκοσμίως και το αντιθετο δεν εχει καμια λογικηΟχι παγκοσμιως. Σε πολλες χωρες βαζουν στο προγραμμα (γιατι οι εθνικες ομαδες ηλικιων δεν ειναι ομαδες με την κλασικη εννοια, ειναι πιο πολυ σχολεια) τα πιο ταλαντουχα παιδια χωρις να τα βαζουν στη μεζουρα και τα δουλευουν στα βασικα γιατι ξερουν οτι το σωμα καποτε θα δεσει αλλα την τεχνικη πρεπει να την μαθουν απο νηπια. Στη Γαλλια οι μικρες εθνικες ομαδες ειναι μια ακαδημια (INSEP). Το αποτελεσμα δεν τους ενδιαφερει, τους νοιαζει τα παιδια να βγαινουν ετοιμα απο την ακαδημια: το αποτελεσμα ηταν γι' αυτους 3-4 παικτες απο τη νεων να παιζουν ηδη σοβαρα λεπτα στο πρωταθλημα τους και οι 2 να ειναι καθολου χαριστικα στην ανδρων (επισης να εχουν 10 παικτες στο ΝΒΑ). Στον τελικο των νεων χασανε αλλα τελικα περισσοτεροι δικοι τους θα κανουν καριερα και θα το δεις. Το ιδιο και οι Ισπανοι. Εμεις εδω εχουμε τον Κασελακη, ενα πολυ δυνατο παιδι αλλα με υψος μολις 1.98 να παιζει στο 4 (χωρις καμια καμια προοπτικη) γιατι σ' αυτες τις ηλικιες τα καταφερνει μια χαρα αλλα μεθαυριο δε θα παιζει ουτε Α2. Αντι να τον κατεβασουνε μια δυο θεσεις, να τον βοηθησουν λιγο τεχνικα (με κοστος βεβαια στο προσκαιρο αποτελεσμα γιατι θα χασουν το βασικο τεσσαρι της νεων) μπας και κερδισουν εναν παικτη για μετα.
Για να στο δωσω με αριθμους: ο Καλντερον στο λινκ που εδωσες παραπανω εχει κατι απιστευτα ποσοστα ευστοχιας στις ελευθερες βολες. Πες μου ποιος ελληνας παικτης απο την εποχη του Γκαλη (που δεν ηταν ελληνικο προιον) και μετα εχει τετοια ποσοστα και που νομιζεις οτι οφειλεται αυτο. Το ιδιο και σε αλλους τομεις του παιχνιδιου. Ακουω τον Χ''γεωργιου τον παπαρα να λεει για την κλασικη ελληνικη αστοχια στις βολες αλλα μετα να εκθειαζει την ομοσπονδια και τη δουλεια της και μου ρχεται να σπασω την τηλεοραση.... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τhanix αμα εχεις φωτο βαλε ρε συ να δει ο λαος του φορουμ περι τινος προκειται γιατι εγω την ειχα μπροστα μου και χτες και δεν την παλευα καθολου
Eιναι αδερφικη φιλη ρε συ δεν μπορω το ιδιο και ο νικος
-
Και επειδή δεν βγάζουμε ταλέντα όπως λέει και ο Asimov, εμείς εδώ στον Άρη, συνεχίζουμε την ...αναπαλαίωση.
Κακιούζης το νέο μεταγραφικό απόκτημα. -
H Γαλλια συγκυριακα κατεβασε μια ομαδα με καποιες πολυ καλες μοναδες,καμια αντιρρηση,ειναι ομως περισσοτερο θεμα φουρνιας.
Απο την Ισπανια θεωρω μαλλον απιθανο να ξαναδουμε καποιο απο αυτα τα παιδια.
Ο Κασελακης αυτος ειναι,δεν μπορουμε να του κανουμε κατι αλλο στα γονιδια και να του δωσουμε περισσοτερες μυικες ινες ταχειας συσπασης ή να τον ψηλωσουμε,μαλιστα αν δεν απατωμαι εχει αδυνατισει σε σχεση με παλαιοτερα,θαυματα παντως δεν γινονται.Αν εξαφανιστει στην συνεχεια δεν φταει ουτε αυτος ουτε ο Βασιλακοπουλος, it was meant to be.Σε οτι αφορα τις βολες, οι δυο βασικοι playmaker της εθνικης μας εχουν πολυ καλα ποσοστα.
Ομως οτι υπαρχει....ελληνικο προβλημα διαχρονικα σε αυτον τον τομεα ειναι γεγονος αναμφισβητητο.Δεν συμφωνω παντως με τον μηδενισμο σου,μην ξεχναμε οτι ειμαστε μια χωρα μολις 10 εκατομμυριων,με κακιστες αθλητικες υποδομες και που πριν το '87 το μπασκετ το γνωριζαμε οσο και το lacrosse,αυτα ειναι τα δεδομενα μας και βαση των επιτυχιων μας και της διαρκειας αυτων τα εχουμε υπερβει.Βεβαια τωρα φαινεται οτι ερχεται η παρακμη.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Τhanix αμα εχεις φωτο βαλε ρε συ να δει ο λαος του φορουμ περι τινος προκειται γιατι εγω την ειχα μπροστα μου και χτες και δεν την παλευα καθολου
Κοιτα ο Νικος μου ειναι αδιαφορος αλλα η αδερφικη σου φιλη καθολου οποτε θα εκτιμουσα απεριοριστα καθε συνεισφορα στην αισθητικη βελτιωση του φορουμ
Μπορω να πω παντως και σιγουρα θα με επιβεβαιωσεις οτι σε αντιθεση με τον Νικο η αποδοση της κυμαινεται σταθερα σε πολυ υψηλο επιπεδο
Ελπιζω να τον εμπνευσει (εδω ενεπνευσε εμενα και μου ρχοτανε να ορμησω στο παρκε ν' αρχισω τα τριποντα ) και να παιξει καλυτερα γιατι ετσι οπως παει.... Ειναι δυνατον παικτης του επιπεδου και της εμπειριας του να χανει τοσα ελευθερα σουτ σε σειρα αγωνων;;;; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
H Γαλλια συγκυριακα κατεβασε μια ομαδα με καποιες πολυ καλες μοναδες,καμια αντιρρηση,ειναι ομως περισσοτερο θεμα φουρνιας.
Απο την Ισπανια θεωρω μαλλον απιθανο να ξαναδουμε καποιο απο αυτα τα παιδια.
Ο Κασελακης αυτος ειναι,δεν μπορουμε να του κανουμε κατι αλλο στα γονιδια και να του δωσουμε περισσοτερες μυικες ινες ταχειας συσπασης ή να τον ψηλωσουμε,μαλιστα αν δεν απατωμαι εχει αδυνατισει σε σχεση με παλαιοτερα,θαυματα παντως δεν γινονται.Αν εξαφανιστει στην συνεχεια δεν φταει ουτε αυτος ουτε ο Βασιλακοπουλος, it was meant to be.Σε οτι αφορα τις βολες, οι δυο βασικοι playmaker της εθνικης μας εχουν πολυ καλα ποσοστα.
Ομως οτι υπαρχει....ελληνικο προβλημα διαχρονικα σε αυτον τον τομεα ειναι γεγονος αναμφισβητητο.Δεν συμφωνω παντως με τον μηδενισμο σου,μην ξεχναμε οτι ειμαστε μια χωρα μολις 10 εκατομμυριων,με κακιστες αθλητικες υποδομες και που πριν το '87 το μπασκετ το γνωριζαμε οσο και το lacrosse,αυτα ειναι τα δεδομενα μας και βαση των επιτυχιων μας και της διαρκειας αυτων τα εχουμε υπερβει.Βεβαια τωρα φαινεται οτι ερχεται η παρακμη.
Καθολου συγκυριακα, και η προηγουμενη φουρνια ηταν αντιστοιχου επιπεδου και βαλε. Ηδη ο Nicola Batum παιζει στο Πορτλαντ βασικος κι ετοιμαζοντaι κι αλλοι. Σου λεω τα τελευταια 2-3 χρονια εχουν βαλει 10 παικτες στο ΝΒΑ, ολοι παραγωγη της INSEP. Παραγωγη της INSEP ειναι κι ο Τονι Παρκερ. Δουλεια στοχευμενη, σε βαθος.
Δεν ειπα ν' αλλαξουμε σωμα στον Κασσελακη -το αντιθετο- ειπα να του αλλαξουμε θεση και τεχνικα χαρακτηριστικα κι αυτο ειναι το ζουμι.
Επισης, η Λιθουανια ειναι μια χωρα πολυ μικροτερη απο μας το οποιο ομως καθολου δεν την εμποδιζει να κυριαρχει. Σιγουρα δε θα εχουμε ποτε δεξαμενη 30-40 παικτων να βγαζουμε εθνικη που εχουν πχ οι μεγαλες χωρες αλλα οι 10-15 φτανουν για να ειμαστε πολυ δυνατοι.
Τελος το μπασκετ ειναι απο τα λιγα αθληματα που ειχαμε ανακαλυψει και πρωταγωνιστουσαμε πολλα χρονια πριν την επιτυχια του '87 απλα δεν ηταν γνωστο στον πολυ κοσμο. Ειναι γνωστο οτι ο Πανελληνιος του 50-60 ηταν η καλυτερη ευρωπαικη ομαδα και η εθνικη ειχε σταθερη συμμετοχη στις μεγαλες διοργανωσεις αλλο αν δεν κερδιζε μεταλλια. Το ιδιο και οι καλες ελληνικες ομαδες. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
.....
Τελος το μπασκετ ειναι απο τα λιγα αθληματα που ειχαμε ανακαλυψει και πρωταγωνιστουσαμε πολλα χρονια πριν την επιτυχια του '87 απλα δεν ηταν γνωστο στον πολυ κοσμο. Ειναι γνωστο οτι ο Πανελληνιος του 50-60 ηταν η καλυτερη ευρωπαικη ομαδα και η εθνικη ειχε σταθερη συμμετοχη στις μεγαλες διοργανωσεις αλλο αν δεν κερδιζε μεταλλια. Το ιδιο και οι καλες ελληνικες ομαδες.Asimov, αν δεν κάνω λάθος μέχρι και το 87 οι επιτυχίες μας ήρθαν από την σπάνια κλάση ελάχιστων παικτών. Νομίζω ότι μέχρι τότε, οι υπόλοιποι ήταν σε αστείο επίπεδο, αγύμναστοι γκαρντ και (ημί)ψηλοι άμπαλοι μαζεμένοι από παιδικές χαρές που γυρίζανε στην άμυνα την επόμενη μέρα του αγώνα. Τα γήπεδά μας ήταν τριτοκοσμικά και οι μπασκετικοί φίλαθλοι πραγματικά ελάχιστοι. Οι εθνικές μας ναι μεν ήταν στα ευρωμπάσκετ αλλά χάνανε από Σουηδούς, Εγγλέζους και Βούλγαρους που τους έχει σήμερα εύκολα η δεύτερη μας 12δα.
Ρε γαμώτο, εγώ δεν βλέπω τέτοια παρακμή. Γράψε και κάτι θετικό στις πολύ ωραίες αναλύσεις σου να μην με βάλεις στον πάγο και αρχίσω πάλι να βλέπω χόκευ. -
Δεν ειπα ν' αλλαξουμε σωμα στον Κασσελακη -το αντιθετο- ειπα να του αλλαξουμε θεση και τεχνικα χαρακτηριστικα κι αυτο ειναι το ζουμι.
Μα αυτο δεν ειναι καθολου ευκολο εγχειρημα,αν θελησουμε να το δοκιμασουμε σε Χ παιχτες, στην συντρηπτικη πλειοψηφια θα αποτυχουμε παταγωδως.
Ο Κασελακης ειναι βαρυς,αργος και με μαλλον μετριο σουτ,δεν μπορεις να τον κανεις 3αρι που πηδαει απο την γραμμη του φαουλ και να καρφωνει,ή τελος παντως οι πιθανοτητες να το πετυχεις ειναι σαφεστατα εναντιον σου.Εδω ο Καζλαουσκας προσπαθει να κανει τον Πριντεζη 3αρι,εναν παιχτη με ταχυτητα,αλτικοτητα,ιδανικο βαρος και δυναμη,και παλι το πιο πιθανο ειναι οτι χανει το χρονο του. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κοιτα ο Νικος μου ειναι αδιαφορος αλλα η αδερφικη σου φιλη καθολου οποτε θα εκτιμουσα απεριοριστα καθε συνεισφορα στην αισθητικη βελτιωση του φορουμ
Μπορω να πω παντως και σιγουρα θα με επιβεβαιωσεις οτι σε αντιθεση με τον Νικο η αποδοση της κυμαινεται σταθερα σε πολυ υψηλο επιπεδο
Ελπιζω να τον εμπνευσει (εδω ενεπνευσε εμενα και μου ρχοτανε να ορμησω στο παρκε ν' αρχισω τα τριποντα ) και να παιξει καλυτερα γιατι ετσι οπως παει.... Ειναι δυνατον παικτης του επιπεδου και της εμπειριας του να χανει τοσα ελευθερα σουτ σε σειρα αγωνων;;;;Μην ξεχνας οτι επαιζε 1 λεπτο μεσο ορο στη ΤΣΣΚΑ θελει αγωνιστικα λεπτα ο καθε παικτης για να βρει ζεστανει το χερι του...
Ελπιζω στην Ιταλια που θα εχει βασικο ρολο να παρει λεπτα και να ξαναανεβει στα επιπεδα που ηταν... -
περί νέων παιχτών και σχεδιασμού.
όσα λέει ο Asimov ισχύουν στο 90+%θα μιλήσω απο προσωπική εμπειρία.
έπαιζα στα παιδικό εφηβικά 4-5 λόγω ύψους, που σε Α1 παίζω 1-2 και τέλος.
επειδή κάναμε ψηλοί κοντοί σχεδόν την ίδια προπόνηση είχα την τρίπλα, όχι όμως τόσο σουτ (κάναμε χουκ και πιβοτ και λοιπές κινήσεις ψηλών όσο οι 'κοντοί' κάνε σουτ απο σκρην κλπ)
και πάλι όμως τη θέση δεν την έχεις αν δεν έχεις παίξει. δεν μπορείς μια ωραία πρωία απο εκεί που παίζεις 4-5 και βλέπεις πάνω απο το μισό παιχνίδι με τη πλάτη να γυρίσεις φάτσα κάρτα πόσο μάλλον με ανταγωνισμό απο παίκτες που το κάνουν αυτό συνεχώς.στα κλιμάκια της εθνικής αυτό συνεχίζεται παρόλο που έχουν σαφώς μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών απο οτι μια συνοικιακή ομάδα.
δηλ, που παίζεις εσύ αγόρι μου, 4?,5? εκεί θα σε τσεκάρουμε και ας έχεις μισή ντουζίνα πιο ψηλα 3αρια (που δεν έχεις όμως) γιατί τελικά λειτουρεί σαν κβαντισμός το θέμα.πραγματική περίπτωση είναι πχ ο Παπαμακάριος. έχω παίξει πολλά φιλικά αντίπαλος του, και ο προπονητής στο Περιστέρι μετά το πρώτο τέταρτο στο 3-4 τον ανέβαζε άσσο.
άλλη περίπτωση επίσης απο προσωπική εμπειρία ο Πέττας, που νομίζω είχε φτάσει μέχρι το ανδρικό του Ολυμπιακού σε κάποια φάση, ο οποίος είχε κτηνώδη δύναμη για τα δεδομένα του παιδικό εφηβικού, αλλά κριάρι ΙΜΗΟ. -
@Asimov
Ευχαριστω για την απαντηση , μας βλεπω πρωτο τραπεζι πιστα για τον γαυρο(λογω κλειζα οχι τπτ αλλο), χθες ειδα το πρωτο ματσακι της εθνικης για φετος(απο justin tv), εμενα μου φανηκαμε ατζουμπαλη ομαδα, ουτε για 2-3λεπτα δεν ειχαμε ρυθμο, για σουτ δεν μιλαω(οχι οτι με παπαλουκα ή διαμαντιδη εχεις αξιοπιστο σουτερ) αλλα εχεις ποικιλια ,αυτο το τσαμπ-σουτ του σπανουλη εδω μου καθεται...Οι λιθουανοι τιμια ομαδα αλλα μεταλλιο δυσκολα.Η πλακα ειναι οτι ο περπελογλου δεν μπορουσε να μαρκαρει τον κλειζα που ξεκινησε στο τρια κατω απο τον Κριστοφ και δεν θελω να σκεφτομαι τι θα εκανε η λιθουανια με σισκαουσκας στο 2 και γιασκεβιτσιους στον ασσο.Ο χοντρος εχει πλακα γιατι δεν κοντραρεται ο Ποθστις και εβγαλε επιθετικα 2 πολυ καλες φασεις τη στιγμη που ειχαν πεσει 2-3 πανω του (ελεω οτι κανενας δε φοβαται το περιφερειακο μας σουτ),και εκειπου αρχισα να τρωω τα μακαρονια μου (10 πονοτυς πισω κλπ) στο 4δεκαλεπτο ο Κουφος αλλαξε τον ρυθμο του ματς(με τα ριμπαουντ και την πιεση σε αυτο ) και με φωτση αναγκασανε τους λιθουανους σε λαθακια...εκει μονο βλεπω αισιοδοξια, στο γεγονος οτι εχεις (το πανε και στο τβ) 5 καλα κορμια φροντ λαϊν πρωτης κλασης,εκει δλδ που ηταν ψοφιοι οι Λαβρινοβιτς η εθνικη αρχισε να παιρνει επιθετικα ριμπαουντ και να ανανεωνει επιθεσεις (που εχανε ο σπανουλης ).
Παντως νομιζω οτι θα ειναι το ευρωμπασκετ με τις λιγοτερες εκπληξεις...οι ισπανοι το χρυσο, γαλλοι τελικο και μετα σερβοι,ελλαδα-λιθουανια-σλοβενια (ιΜΟ οι σερβοι δεν ξαναχανουν απο εμας σε ημιτελικα κπλ εκτος κι αν η διαιτησια παιξει ελλαδα)
btw οι λιθουανοι ειναι σχεδον εντος εδρας εκει και αν ειχαν ολους τους 5δατους τους χαλαρα τελικο με ισπανια και ισως χρυσο.
-
Asimov και wannabe +οο.
Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα.wannabe που έπαιζες ρε συ? Λες και ακούω την ιστορία μου είναι.
Ειμαι 1,92-93 και με είχανε πάντα 4-5. Ενας προπονητής μου στο εφηβικό μου έλεγε θα σε κάνω πλει-μεικερ και τον κοίταγα σαν εξωγήινο... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ειμαι 1,92-93 και με είχανε πάντα 4-5.
κοντός είσαι...
Ενας προπονητής μου στο εφηβικό μου έλεγε θα σε κάνω πλει-μεικερ και τον κοίταγα σαν εξωγήινο...
περίμενε λίγο ακόμα ρε φίλε δε του είπες.
άμα στα 15-16 δεν έχεις εμπειρία απο άσσος, δεν προλαβαίνεις να γίνεις κάτι άξιο λόγου.
στη καλύτερη ένας μέτριος πλαυμακερ, στη χειρότερη ένα ξερό δυάρι που μπορεί να κατεβάζει μπάλα όταν πιέζει ο αντίπαλος.
άμα είσαι πολύ τυχερός, και σε βάζουν 3αρι ίσως μπορείς να το αργήσεις κανένα χρόνο.πάντως, για να μη μείνει η εντύπωση οτι έχασα καμία καριέρα, εκτός απο κάποιον να σε ανεβάσει στο 1-2 τη κατάλληλη στιγμή, θέλεις και περισσότερες προπονήσεις, καμπ ίσως και ατομικές προπονήσεις, τρέξιμο απο πατεράδες-ψιλομάνατζερ να σε βάλουν σε κανένα ανδρικό Γ Εθνικη ή προπονήσεις ανδρικής ομάδας μεγάλων κατηγοριών κλπ.
φυσικά μιλάμε για σοβαρή επένδυση χρόνου ίσως και χρήματος και εκεί κυρίως εστιάζω στην υποδομή του ελλ/κου μπάσκετ
πρέπει κάπως να επιλέγονται ποιοι θα δουλευτούν(όχι ποιοι θα παίζουν στις μικρές Εθνικές) και οι υπόλοιποι να ξέρουν οτι είτε το αφήνουν, είτε μένουν αλλά με ισχυρές πιθανότητες να μην συνεχίσουν την πρόοδο τους όπως είχαν συνηθίσει μέχρι τότε ώστε να ρυθμίσουν την επένδυση που έχουν κάνει/θα κάνουν.edit
αξίζει να δείτε (ή να ξαναδείτε) την ιστορία του Νοβίτσκι για να καταλάβετε πως η στοχευμένη δουλειά επιτρέπει σε έναν 7φουτερ να τριπλάρει-κινείται-σκοράρει σαν το Νοβίτσκι και όχι σαν το Μπουρούση ή το Κουφό.ρε Asimov για πέτα κανενα λινκ για τα παιχνίδια της Εθνικής.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Asimov, αν δεν κάνω λάθος μέχρι και το 87 οι επιτυχίες μας ήρθαν από την σπάνια κλάση ελάχιστων παικτών. Νομίζω ότι μέχρι τότε, οι υπόλοιποι ήταν σε αστείο επίπεδο, αγύμναστοι γκαρντ και (ημί)ψηλοι άμπαλοι μαζεμένοι από παιδικές χαρές που γυρίζανε στην άμυνα την επόμενη μέρα του αγώνα. Τα γήπεδά μας ήταν τριτοκοσμικά και οι μπασκετικοί φίλαθλοι πραγματικά ελάχιστοι. Οι εθνικές μας ναι μεν ήταν στα ευρωμπάσκετ αλλά χάνανε από Σουηδούς, Εγγλέζους και Βούλγαρους που τους έχει σήμερα εύκολα η δεύτερη μας 12δα.
Ρε γαμώτο, εγώ δεν βλέπω τέτοια παρακμή. Γράψε και κάτι θετικό στις πολύ ωραίες αναλύσεις σου να μην με βάλεις στον πάγο και αρχίσω πάλι να βλέπω χόκευ.Σωστα τα λες ομως μην ξεχνας οτι εκεινη την εποχη αυτο ηταν το επιπεδο σε ολοκληρο τον κοσμο πλην ΝΒΑ. Τη δεκαετια του 90 αρχισαν ν' αλλαζουν τα πραγματα και φτασαμε στο σημειο να τους κερδιζουμε (τους αμερικανους) ή τελος παντων οταν χανουμε να χανουμε λογω ελλειψης βαθους κι οχι γιατι ειναι τοσο καλυτεροι απο μας.
Θελω να πω οτι και παραδοσιακες δυναμεις της εποχης ειχαν πολλους παικτες που σημερα δε στεκοταν ουτε σε τοπικο πχ οι Ιταλοι για καθε Μαρτζορατι ειχαν πολλους Τζιλαρντι, οι Ισπανοι για καθε Σαν Επιφανιο πολλους Ναντο Αρθεγα, οι Γαλλοι για καθε Ντακουρι πολλους Μονκλαρ κοκ Ακομα κι αυτοι οι μυθοι παικτες οπως οι Ριβα, Τζαμσι, Επι κλπ κλπ στο σημερινο μπασκετ θα ηταν αργοι, χωρις αλμα, μονοδιαστατοι κλπ κλπ
Μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι σε συγκριση με τον υπολοιπο κοσμο τα γηπεδα μας ειναι ακομα τριτοκοσμικα και οι κατεξοχην μπασκετικοι φιλαθλοι μας ελαχιστοι (δες την πληροτητα και την ποιοτητα των γηπεδων της Liga ACB). Οσον αφορα δε τους Σουηδους και τις λοιπες δημοκρατικες δυναμεις η διαφορα ειναι οτι τη θεση τους πηραν οι Ουκρανοι, οι Βοσνιοι και Λετονοι κι οχι οτι αλλαξε κατι επι της ουσιας: το μονο που αλλαξε ειναι τα ονοματα των ομαδων που κατατασσονται μετα την 10η θεση κι οχι οι πραγματικες δυναμικοτητες τους.Tiger
Oι wannabe και kovathe με καλυψανε μια χαρα. Το παραδειγμα του Κασελακη πηγαινε στο οτι αν ο παικτης δουλευοτανε σωστα μπορει και να γινοτανε ενα μετριο τριαρι στην Α1, αλλα μια καριερα θα την εκανε. Τωρα που τον βαζουνε στο 4 (κι αν δεν αλλαξει κατι), του δινω 5-6 χρονια πριν καταληξει στη Γ κατηγορια ή τα παρατησει εντελως.gto250swb
Σου λεω φετος με βλεπω να τρεχω σα βεγγος για να προλαβαινω κανα ματσακι, αμα εισαι Αθηνα θα κανουμε κερκιδα Ο Λινας Κλειζα ειναι ερωτας καταπληκτικος παικτης και στις δυο πλευρες του γηπεδου, ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει σπουδαιο μπασκετ.
Τα αλλα ειναι οπως τα λες, δεν ειχαμε καθολου ρυθμο (λογικο αφου εχουμε μονο μισο πλειμεικερ), ενω η κατασταση με τα σουτ ειναι απελπιστικη. Παντως για να λεμε και τα αισιοδοξα νομιζω οτι με τον καλο Σοφο στο παρκε εχουμε την καλυτερη επιθετικα φροντ λαιν στην Ευρωπη, μιλαμε για παικτες πρωτης γραμμης που μπορουν να βαλουν τη μπαλα στο καλαθι με πολλους διαφορετικους τροπους. Ο Περπερογλου ειναι ενας πολυ μετριος παικτης και για το τζαμπ σουτ του Σπανουλη εχεις απολυτο δικιο αλλα ειναι ενας παικτης που στην καλη του μερα μπορει να σου κερδισει το παιχνιδι αφου εχει αλλα επιθετικα προσοντα. Επισης σε μια εθνικη με ελλειψη ηγετη ο Σπανουλης ειναι πολυτιμος΄το ιδιο κι ο Μπουρουσης. Αρκει να μην τον βαζεις PG που δε μπορει ο ανθρωπος και τον θολωνεις περισσοτερο αφου μια ταση προς την θολουρα την εχεικαι κατι που μου ζητησε ο wannabe για ολους εσας τους ξενιτεμενους ή πρεζακηδες του μπασκετ:
Στα δυο ελληνικα torrentαδικα http://www.blue-whitegt.com/ και http://www.thegt.net/ ανεβαινουν ολοι οι αγωνες της εθνικης που δειχνει η τηλεοραση αλλα το κακο ειναι οτι πρεπει να εισαι μελος και αυτο ειναι μια περιπλοκη διαδικασια.
Παρα πολλους διεθνεις αγωνες μπασκετ αλλα και ΝΒΑ (μιλαμε για απιστευτη συλλογη -εχω κανει καταπληκτικο αρχειο ) ανεβαζει το ξενο torrentαδικο http://www.sport-scene.net που ομως επισης λειτουργει με το συστημα των μελων (αν και, νομιζω, οτι αυτην την εποχη ειναι ανοιχτες οι εγγραφες). Φυσικα ο σχολιασμος των αγωνων ειναι σε διαφορες γλωσσες απο Λιθουανικα μεχρι.... Κινεζικα Το συστηνω ανεπιφυλακτα για μερακληδες, εχω κατεβασει μεχρι και τον σπανιο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ τελικο των Ολυμπιακων του '72, USSR-USA με την επεισοδιακη τελευταια φαση και το καλαθι του Α. Μπελοφ!
Επισης οι αγωνες που δειχνει η ΕΡΤ παιζονται σε επαναληψη στο ψηφιακο Σπορ+ το οποιο εχει τα αποκλειστικα δικαιωματα της Liga ACB (και γι' αυτο περιοπτη θεση στο τηλεκοντρολ μου )
Τελος, ελευθερο torrentαδικο, κυριως ομως για ΝΒΑ, ειναι το http://bt.davka.info/ -
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/ ... 48246.html
Και μία σημείωση. Η διαιτησία στο τουρνουά Ακρόπολις θυμίζει κάτι από λιοντάρια-χριστιανοί. Σταματήστε τις επιδείξεις πατριωτισμού υπό το βλέμμα του Καίσαρα. Δεν βοηθάτε καθόλου τους παίκτες μας.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eurobasket/Greece/248246.htmlΚαι μία σημείωση. Η διαιτησία στο τουρνουά Ακρόπολις θυμίζει κάτι από λιοντάρια-χριστιανοί. Σταματήστε τις επιδείξεις πατριωτισμού υπό το βλέμμα του Καίσαρα. Δεν βοηθάτε καθόλου τους παίκτες μας.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω, οπως και στο οτι το συστημα Βασιλακοπουλου επιβαλλει ακομα και τους παικτες με το παραδοξο να μην καλουνται εστω στην προεπιλογη σε μια ομαδα με εμφανεστατη αδυναμια στο σουτ παικτες σαν τον Βασιλειαδη (ή και τον Διαμαντοπουλο) που δεν ειναι αρεστοι Αντιθετα κατι Χατζηβρεττες (ευτυχως ειναι διακοπες ο greo κι ο Trav ) παντα εβρισκαν θεση (ειχαν βεβαια και μπαρμπα στην Κορωνη ).
Επισης αυτο το πραγμα με τη διαιτησια το επισημανα και παραπανω για τις διοργανωσεις των νεων και ειναι αισχρο: χτες στον λιθουανικο παγκο κοπανιοτανε και με το δικιο τους (ο Κλειζα πεταγε μπαλες στα διαφημιστικα) γιατι με μερικες υποδειξεις ειχαν βγει απο τα ρουχα τους.. Ελεος δλδ αν χαναμε το (φιλικο ) Ακροπολις θα επεφτε ο ουρανος να μας πλακωσει;;;;ΥΓ. ripper na τον χαιρεστε τον Χ''βρεττα βρε
Oι εραστες της σπυριαρας part2 (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2008-9)