-
Χαιρετε,
Αποφασισα να αλλαξω τις κανονικες λαμπες πισω στα φαναρια με αντιστοιχες τυπου LED οταν ομως τις τοποθετησα και αναψα να δω πως φαινονται μαζι με αυτες αναβε και το 3ο φως του φρενου...ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;; -
Χαιρετε,
Αποφασισα να αλλαξω τις κανονικες λαμπες πισω στα φαναρια με αντιστοιχες τυπου LED οταν ομως τις τοποθετησα και αναψα να δω πως φαινονται μαζι με αυτες αναβε και το 3ο φως του φρενου...ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;; -
Επανέρχομαι στο thread με μερικές ερωτήσεις προς όλους όσους έχουν βάλει -- ή δοκίμασαν να βάλουν -- aftermarket λάμπες led στα πίσω φανάρια. Οι ερωτήσεις μου αφορούν τα εξής:
- Περιγραφή. Πόσα led έχει κάθε λάμπα; Πόσα W είναι το καθένα, αν γνωρίζετε; Φωτογραφίες ευπρόσδεκτες.
- Τοποθέτηση. Ήταν 'plug and play' ή χρειάστηκε κάποια επέμβαση στα φανάρια;
- Συμβατότητα. Υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου; (Π.χ. ο εγκέφαλος νομίζει ότι οι λάμπες έχουν βλάβη, ή το 3ο φως φρένων ανάβει μαζί με τα φώτα θέσης...)
- Αντοχή. Πόσον καιρό τις έχετε; Έχει τύχει να καεί καμία;
Και το σημαντικότερο ίσως:
- Απόδοση. Βγάζουν περισσότερο ή λιγότερο φώς από τις κοινές λάμπες; Είναι αρκετά φωτεινές ώστε να διακρίνονται εύκολα όταν πέφτει δυνατός ήλιος πάνω στα φανάρια;
-
Ο χρήστης StarsLikeDust έγραψε:
5. Απόδοση. Βγάζουν περισσότερο ή λιγότερο φώς από τις κοινές λάμπες; Είναι αρκετά φωτεινές ώστε να διακρίνονται εύκολα όταν πέφτει δυνατός ήλιος πάνω στα φανάρια;Κατά γενικό κανόνα βγάζουν αρκετά λιγότερο. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες πολύ ακριβές (π.χ. τριπλή τιμή από τις συνήθεις led) που βγάζουν ανάλογο φως με τις κλασικές 21/5W.
Αλλά οι τυπικές LED που θα βρείς εύκολα βγάζουν σαφώς λιγότερο φως. Κι εγώ ήθελα να βάλω στη μηχανή, αλλά γι' αυτό το λόγο δεν το έκανα. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Κατά γενικό κανόνα βγάζουν αρκετά λιγότερο. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες πολύ ακριβές (π.χ. τριπλή τιμή από τις συνήθεις led) που βγάζουν ανάλογο φως με τις κλασικές 21/5W.Το ξέρω, γι' αυτό ρωτάω μην τυχόν κανείς έχει βρει λάμπες με αξιοπρεπή απόδοση -- οι οποίες φαντάζομαι ότι αναπόφευκτα δεν θα είναι φθηνές. Όμως, παρ' όλο που αρκετά μέλη του forum έχουν δηλώσει σε διάφορα threads ότι έχουν βάλει led, δεν βλέπω μεγάλη ανταπόκριση στην ερώτησή μου...
-
Έβαλα αυτές με τα 12 led και το φως ήταν απογοητευτικό.
Πάνε τα 16 ευρά.
Μάλλον θα τις κάνω μπλαφονιέρες.. -
Καλησπερα σε ολους,
Το εχω αφησει το θεμα μετεωρο λογω φορτου εργασιας αλλα τελικα η μετρατοπη που χρειαζεται ειναι να μπουν διοδοι (ή αντιστασεις δε ξερω δε θυμαμαι!!!) και ετσι δεν θα αναβει το 3ο στοπ.Παντως οι συγκεκριμενες λεντ αξιζουν γιατι εχουν 36 λεντ και θα μπω στον κοπο της μετατροπης.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και οταν τις τοποθετησω θα σας εχω νεωτερα -
Ο χρήστης KKOM έγραψε:
Καλησπερα σε ολους,
Το εχω αφησει το θεμα μετεωρο λογω φορτου εργασιας αλλα τελικα η μετρατοπη που χρειαζεται ειναι να μπουν διοδοι (ή αντιστασεις δε ξερω δε θυμαμαι!!!) και ετσι δεν θα αναβει το 3ο στοπ.Παντως οι συγκεκριμενες λεντ αξιζουν γιατι εχουν 36 λεντ και θα μπω στον κοπο της μετατροπης.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και οταν τις τοποθετησω θα σας εχω νεωτεραΔίοδοι. Αντιστάσεις θα έμπαιναν αν έβγαινε σήμα καμένης λάμπας. Πάντως χαρά στο κουράγιο σου να κόψεις τα καλώδια σε αμάξι τόσο μικρής ηλικίας! Αφού όμως λες ότι αυτές οι led είναι τόσο καλές, πράγμα σπάνιο και άρα πολύ ενδιαφέρον, αν μπορείς βάλε εδώ καμιά σχετική φωτογραφία.
Λαμπες LED για πισω φαναρια