-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Λίγο off topic το ζήτημα που θέτω, αλλά μήπως μπορούν να μου πουν οι έχοντες εμπειρία ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετήσει κάποιος δύο μικρά (με τα καθίσματά τους) στο αυτοκίνητο; Εννοώ να ταξιδέψουν οι γονείς και τα δύο παιδιά: ένα 4 ετών και ένα μωρό, με τρόπο που να μπορεί να τα ελέγχουν και να τα φροντίζουν όταν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
ευχαριστώΑπό την δικιά μου εμπειρία (με την μικρούλα μας) την έχουμε πάντα (εννοώ από μερικών εβδομάδων) πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Ο λόγος επειδή ο οδηγός απαγορεύεται να κάνει τέτοια πράγματα, να μπορεί η μαμά (που ειναι συνοδηγός) να απλώνει το χέρι πίσω και να της δίνει κάτι η να την κοιτάζει κ.λπ κ.λπ.
Γενικά πιστεύω ότι το μικρότερο πρέπει να είναι πίσω από τον οδηγό για να έχει εύκολη πρόσβαση η μαμά χωρίς να χρειάζεται να κάνει ακροβατικές κινήσεις.
Ακούγεται πολύ λογικό (Τον δικό μας τον έχουμε πίσω από τον συνοδηγό, αλλά ταξιδεύει πάντα κάποιος από εμάς πίσω μαζί του). Τώρα, το δεύτερο θα τοποθετηθεί πίσω από τον οδηγό, αυτό που δυσκολεύει γενικά τα πράγματα είναι ότι μέχρι ενός τουλάχιστον έτους το παιδικό κάθισμα υποχρεωτικά κοιτάει προς τα πίσω και είναι δύσκολη η επαφή των μπροστά με το μωρό.
Σ' ευχαριστώ πολύ. -
ξαναφέρνω στην επιφάνεια το θέμα!
-
χαιρετω το φορουμ.
για δωστε μας τα φωτα σας ρε παιδες.... σεατ λεον1600 του 2003. εχει συστημα isofix... τι προτεινετε;; ενας γνωστος μου ειπει και για τη γαλλικη renolux.. βασικα θα ενδιαφερομουν και για τη κατηγορια 0-18. ευχαριστω εκ των προτερων -
από θέμα ασφάλειας.... το καλύτερο είναι το, ΜΑΧΙ COSI 0-13
δες και ADAC.κι εγώ στην αρχή κοίταγα στην κατηγορία 0-18, που όμως απορρίφθηκε λόγω μέτριων, έως κακών crash tests
-
Ο χρήστης tzortzis έγραψε:
χαιρετω το φορουμ.
για δωστε μας τα φωτα σας ρε παιδες.... σεατ λεον1600 του 2003. εχει συστημα isofix... τι προτεινετε;; ενας γνωστος μου ειπει και για τη γαλλικη renolux.. βασικα θα ενδιαφερομουν και για τη κατηγορια 0-18. ευχαριστω εκ των προτερωνΑν κοιτάξεις το θέμα από την αρχική του σελίδα θα βρεις απάντηση στο ζήτημα που σ' απασχολεί.
Μάλλον όμως το maxi cosi_cabrio fix (όπως αναφέρει κι ο johnkyr) είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. -
Βασικά αυτό (το 0-13) είναι για περίπου μέχρι 1 ετους. Μετά θέλει το άλλο μοντέλο πχ στη Maxi cosi to Priorifix.
Τα κιλά δεν είναι απόλυτο μέγεθος, μπορεί στον 1 χρόνο το παιδάκι να είναι 10 κιλά μπορεί να είναι και 13. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εγώ πήγα στην '9-18 κιλά' (μέχρι 3,5 ετών) και στο Maxi Cosi PrioriFix, που ανέφερε και ο φίλος ΧΕΝΟ παραπάνω.
ki εγώ αυτό έχω . Πώς το πλένεις?? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ξεμοντάρω το ύφασμα. Να το πάω σε κανένα πλυντήριο λες???
-
Η μόνη δυσκολία για το Maxi Cosi PrioriFix,είναι να βγάλεις τη ζώνη ασφαλείας ώστε να απελευθερώσεις το ύφασμα. Αυτό είναι λίγο μανούβρα, αλλά αν χαλαρώσεις τους ιμάντες και κοιτάξεις ανάμεσα από την πλάτη του καθίσματος θα βρεις τη λύση. Ειδικότερα, πρέπει να περάσεις τους ιμάντες μέσα από τις τρύπες που κλιμακώνουν το ύψος στήριξης τους-και να θυμάσαι πώς να τους ξαναμοντάρεις πάλι. Εκεί που είναι τα κουμπάκια και τα πλαστικά βγαίνει με λίγο τράβηγμα γύρω-γύρω από το πλαστικό - μη φοβάσαι το ύφασμα έχει ελαστικότητα και το έχουν προβλέψει έτσι.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ki εγώ αυτό έχω . Πώς το πλένεις?? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ξεμοντάρω το ύφασμα. Να το πάω σε κανένα πλυντήριο λες???
Βασικά αν είναι καθαρό μπορείς να πάρεις ένα καλοκαιρινό κάλυμμα για αυτό. Γύρω στα 10 ευρώ είχε αν θυμάμαι καλά. Αυτό βγαίνει και πλένεται εύκολα.
-
To κάθισμα είναι ήδη κάμποσο λερωμένο (λάδια από θάλλασα, αλάτι, ιδρώτες κ.α) και πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστεί.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας.
-
γεια σας.ζηταω την βοηθεια οσων ξερουν σχετικα με τα παιδικα καθισματα αυτοκινητου και το isofix.Eιμαι κατοχος ενος honda civic 1,6 toy 2004.και αναρωτιεμαι κατα ποσον το μοντελο αυτο ειναι συμβατικο με το συστημα isofix και κατα ποσον να προτιμησω να αγορασω ενα τετοιο καθισμα.παρακαλω πολυ τα φωτα οσων ξερουν.ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Δες εδώ
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2001/94.aspx
'Child occupant
A small pictogram on the centre pillar was the only warning against placing a child in a rearward- facing restraint on the front passenger seat, opposite an airbag. Euro NCAP urges Honda to provide better warnings. The restraints used were Honda-branded Römer Duo that had top tethers. Their attachments must be extended before they engage the ISOFIX anchorage pins within the car seat, but there was too little information on the seat labels for whoever fits them to understand this. The top tether fixing was not explained. The high neck loading recorded for the 18-month-old made his seat unsuitable. 'Με άλλα λόγια, φαίνεται να υπάρχουν ISOFIX υποδοχές...απλά δεν ξέρω αν υπήρχαν σε όλες τις εκδόσεις. Ρίξε μια ματιά στα πίσω καθίσματα-κοντά στα κουμπώματα των ζωνών - ή/και στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για να βεβαιωθείς. Αν πράγματι έχει, θα υπάρχουν υποδοχές με την ένδειξη ISOFIX.
Σημ: Κάποιες φορές απαιτείται να αφαιρεθεί ένα κομμάτι του καθίσματος πριν φανούν οι υποδοχές...
ΠαράδειγμαΔιάβασε και εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
-
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,θα το κοιταξω οπως μου ειπες.
-
Υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα: εδώ
viewtopic.php?f=6&t=34934
θα βρεις ότι πληροφορία ψάχνεις. -
Tελικά δεν ξεκαθαρίστηκε ποιο είναι το καλύτερο για πάνω απο 14-15 κιλά με isofix..
Τι λέτε,ποιο να πάρω?
Το παιδι είναι 3+ και ζυγίζει κάτι λιγότερο απο 15 κιλά -
Δες εδώ να πάρεις ιδέες http://www.kindersitze.de/index.php/cPa ... anguage/en
πχ αυτό http://www.kindersitze.de/product_info. ... anguage/en
Recaro Monza Seatfix Trendline στα 185 ευρώ μια χαρά φαίνεται ή αυτό http://www.kindersitze.de/product_info. ... anguage/en
Römer KIDFIX Trendline 170 ευρώ(εγώ θα κάνω αυτή την αγορά του χρόνου )
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Tελικά δεν ξεκαθαρίστηκε ποιο είναι το καλύτερο για πάνω απο 14-15 κιλά με isofix..
Τι λέτε,ποιο να πάρω?
Το παιδι είναι 3+ και ζυγίζει κάτι λιγότερο απο 15 κιλάΕπειδή είμαι στην ίδια θέση, η γνώμη μου είναι να περιμένεις μέχρι τα 4 χρόνια τουλάχιστον. Το να αντικαταστήσεις το σύστημα συγκράτησης με ζώνη 5 σημείων που έχει το τωρινό κάθισμα με ένα κάθισμα που συγκρατεί το παιδί μόνο με τη ζώνη του αυτοκινήτου (3 σημείων) δεν είναι το σοφότερο. Για αυτή την ηλικία και το σύνηθες μέγεθος και σκελετική ανάπτυξη των παιδιών δεν είναι ασφαλές το σύστημα συγκράτησης 3 σημείων. Έψαχνα ένα κάθισμα για την μεγαλύτερη κατηγορία όπως αυτά που αναφέρει ο mourikis αλλά δεν βρήκα με σ΄συτημα 5 σημείων. Αυτή τη στιγμή έχω για τον μικρό το maxi cosi-priorifix και, αν και του είναι οριακό, θα περιμένω μέχρι να γίναι το παιδί 4+, για να περάσω στο νέο κάθισμα.
-
Και εγω έχω αυτό της MAXI COSI,αλλά το πρόβλημα είναι οτι αυτό το προόριζα για τον δεύτερο που είναι 14 μηνών,και με την ευκαιρία απόκτησης δεύτερου καθίσματος αντί να πάρω της ίδιας κατηγορίας σκεφτόμουν να πήγαινα στην επόμενη,αφού και το όριο βάρους το αγγίζουμε...
-
Παράτεινέ το όσο μπορείς.
Κοίταξε και συγκριτικά τεστ: 5 Point Harness Car Seat VS 3 point adult belt restrain system
Στο you tube θα βρεις διάφορα, όπως αυτό:
Youtube Video -
...
..ειμαι κ εγω να αγορασω παιδικο καθισμα 9-18 κιλων...
εχω κοιταξει ολες τις προηγουμενες δημοσιευσεις και ευχαριστω ολους για ολες τις πληροφοριες..
δεν ειδα ομως πουθενα κανεις να αναφερεται στα παιδικα καθισματα BEBECONFORT...
..εχω ψαξει την ελληνικη αγορα και εχω καταληξει οτι στην κατηγορια 9-18 κιλων, παντα με συστημα ISOFIX ειμαι μεταξυ δυο εταιριων MAXI COSI (450e) και BEBECONFORT (405e)...τιμες fixed σε οποιο καταστημα κ να ρωτησετε..
δεν ειμαι ομως διαθετειμενος να τα δωσω τα euro ετσι για χαρισμα στους 'εξυπνους' καταστηματαρχες...θα τα αγορασω απο το internet μεσα απο sites...
θα παρακαλουσα λοιπον οποιον γνωριζει να μου πει που μπορω να ψαξω για να κανω συγκριτικο τεστ (ασφαλειας) μεταξυ των δυο καθισματων MAXI COSI PRIORI FIX και **BEBE CONFORT ISEOS ISOFIX ** αλλα και εκτος απο το www.kindersitze.de που αλλου μπορω να κοιταξω για καλυτεςρες τιμες..?
.thanx...
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ