-
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Αποφάσισα να τοποθετήσω στο αυτοκίνητο ένα windstop για τα ταξίδια στην εθνική και Rollover Bars σε περίπτωση αναπτροπής (είμαι και 1.86-1.87).
Η fiat δίνει το windstop 240€ + ΦΠΑ και τα bars ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πιο οικονομική λύση για το winstop (ίσως κάποιο site?) και που θα μπορούσα να βρω τα ατσαλένια rollover bars.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Αποφάσισα να τοποθετήσω στο αυτοκίνητο ένα windstop για τα ταξίδια στην εθνική και Rollover Bars σε περίπτωση αναπτροπής (είμαι και 1.86-1.87).
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πιο οικονομική λύση για το winstop (ίσως κάποιο site?) και που θα μπορούσα να βρω τα ατσαλένια rollover bars.
-
Καλησπέρα σε όλους/ες,
-
Αν σε ενδιαφέρει να φέρεις από το εξωτερικό μπορείς να κοιτάξεις στο:
http://www.chromdesign.via.t-online.de/eframe.htm
(στο section για barchetta)
Δύσκολα θα βρεις αισθητικά όμορφο roll-bar πάντως, σίγουρα μπορείς να βρεις style bar αλλά δεν παρέχει ιδιαίτερη προστασία σε περίπτωση ανατροπής (μακριά από εμάς). -
Η συμβουλη μου ειναι να μην βαλεις windstop.Χανεις αρκετα σε αισθηση.Αυτο εχω 'δει' και απο αλλους οδηγους barchetta...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Η συμβουλη μου ειναι να μην βαλεις windstop.Χανεις αρκετα σε αισθηση.Αυτο εχω 'δει' και απο αλλους οδηγους barchetta...Και εγώ είμαι εναντίον αυτών εκτός από περιπτώσεις όπου είναι ενσωματωμένα. Μόνο αν πηγαίνεις εξωφρενικά γρήγορα οπότε ούτε μουσική μπορείς να ακούσεις καλά ούτε να μιλήσεις με τον διπλανό σου....
Αλλιώς για λογικές ταχύτητες μέχρι 120-130 αν κλείσεις τα παράθυρα και σηκώσεις αν γίνεται τα αλεξήλια είσαι αρκετά καλά και ευχάριστα φυσηχτερός. Αν είσαι γυναίκα βέβαια το μαλί χαλάει κι έτσι....προτιμώνται φιλενάδες με κοτσίδες!
Τα windstop είναι απαίσια..... -
Τι είναι βρε παιδία το windstop ;
-
To windstop το ήθελα μόνο για μεγάλα ταξίδια ... πχ να πάω το καλοκαίρι στην καλαμάτα ή στη Θεσ/νίκη και το ταξίδι να είναι πιο ευχάριστο (ήσυχο) με το windstop....
Να υποθέσω ότι αφαιρείται εύκολα? Δηλαδή να το βάζω μόνο για ταξίδια και να το βγάζω στις μικρές διαδρομές?
-
Γενικά αφαιρείται πολύ εύκολα, μερικά πιαστράκια....
Οπωσδήποτε καπέλο, μακριά μπατζάκια και μανίκια για πολύωρο καλοκαιρινό ταξίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν το κάνεις θα το μετανιώσεις όταν είναι αργά, μόλις σταματήσεις και παύσει να σε φυσάει το αεράκι..... -
Φιλε strangezero,να σου κανω μια ερωτηση για να διαπιστωσω αν εχει βελτιωθει η ηχομονωση στην βαρκουλα:μεχρι ποια ταχυτητα,κλειστη,μπορεις να συνομιλησεις με την συνοδηγο;
ΥΓ.Αν και μερικες φορες,καλυτερα να κανεις πως δεν ακους!!!
-
Καλησπέρα,
Τελική 220χλμ περίπου στην ευθεία της θήβας και συνομιλούσα σε φυσιολογικές εντάσεις με την συνοδηγό μου.
Ούτε χτύπημα κουκούλας από αέρα , ούτε απίστευτος θόρυβος στη καμπίνα.
Εντάξει ομολογώ πως έχει αρκετό θόρυβο, αλλά μιλάς άνετα και απροβλημάτιστα.Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής δεν έδινα και ιδιαίτερη σημασία.... ήμουνα 'αλλού'!!!!
Θα το παρατηρήσω όμως και θα σου πώ.
Εσύ στη δική σου βαρκούλα έχεις βάλει ποτέ windstop? Και αν ναι είδες διαφορά?
-
Σε αυτη την ταχυτητα,μονο με μεγαλη ενταση φωνης,ακουγεται...
Σε αυτα τα χιλιομετρα την πηγαινω και ανοιχτη,χωρις ιδιαιτερα προβληματα με τον αερα και επομενως δεν ειχα ποτε την αναγκη windstop.Mε τα παραθυρα πανω,δεν ειναι δυνατον να σε χτυπα ο αερας απο πισω.Αν το σκεφτεις και με βαση την αεροδυναμικη,ο αερας γλιστρα πισω σου.
Αλλωστε,οπως εχω πει,θα σε απογοητευσει απο αισθηση.Πολλοι ιδιοκτητες(απο mailing-list) την εχουν τοποθετησει δυο-τρεις φορες και μετα την μαζεψαν στην ντουλαπα...
Η μονη χρησιμοτητα ειναι τον χειμωνα,οπου το windstop κρατα την ζεστη στην καμπινα οσο γινεται και επομενως μπορεις να την εχεις ανοιχτη περισσοτερο διαστημα... -
Κι όμως εμένα μου φάνηκε σαν να μιλάγαμε φυσιολογικά, ίσως να φταίει πρώτον ο ενθουσιασμός και δεύτερον η 7χρονη συμβίωση με το πουντάκι μου με τον απίστευτα υπερβολικό θόρυβο της εξάτμισης (συν αφαίρεση του καζανακίου , συν φιλτροχοάνες... άστα)...
Τώρα 2 τελευταίες ερωτησούλες..... σόρυ για το 'πρήξιμο'!!!
-
Πίεση ελαστικών ? Κάπου διάβασα ότι τα μπροστά πρέπει να έχουν 35psi και τα πίσω 29psi... ισχύει κάτι τέτοιο ή κανονικά πρέπει να έχουν άλλες τιμές?
-
Συνήθως βάζω την απλή v-power 95+ της shell. Έτυχε να προσθέσω kinitron 100 και BP 100.... πειράζει?
-
-
Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου δώσατε…
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου δώσατε…Παραπονιάρη δίκιο έχεις σε ξεχάσαμε!
Όπως λέει και το όνομά του πρόκειται για κατασκεύασμα που προσπαθεί να περιορίσει τον αέρα στα ανοιχτά αυτοκίνητα.
Μοιάζει σαν μαύρη κουνουπιέρα τσιτωμένη συνήθως σε κάποιο πλαίσιο που στέκεται όρθιο πίσω από τα καθίσματα οδηγού συνοδηγού.
Σε μερικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι ενσωματωμένο οπότε είναι και πιο καλαίσθητο, πλαστικό ή τζαμένιο και ηλεκτρικό.....
Η αποτελεσματικότητά του στον περιορισμό των ενοχλητικών αεροστροβίλων στο εσωτερικό του ανοιχτού αυτοκινήτου κατά τηνν κίνησή του με μεγάλες ταχύτητες είναι μάλλον ικανοποιητική και όπως ειπώθηκε βοηθάει και στη θέρμανση.
Από την άλλη καταργεί τις πίσω θέσεις στα τετραθέσια και γενικά είναι απαίσιο! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου δώσατε…Εχω την εντυπωση οτι απο το προηγουμενο post μου,εδωσα την απαντηση.Χρησιμευει να μην σε χτυπα ο αερας απο πισω,επομενως συμπεραινεις οτι ειναι καποιο προστατευτικο που μπαινει πισω απο τα καθισματα...
Οσον αφορα τις πιεσεις,πολλοι ιδιοκτητες προτεινουν την πιεση που αναφερεις.Προσωπικα, προτιμω την 33-31.
Περι των βενζινων,δεν εχω ακουσει ή διαβασει για καποιο προβλημα λογω αναμιξης τους.Παντως,πιστευω οτι καλο ειναι να μην κανουμε συνεχεις αλλαγες των βενζινων.Μου εχουν πει πως πρεπει να βαζουμε την ιδια βενζινη και οταν προκειται να αλλαξουμε μαρκα,να το κανουμε σταδιακα...
-
Τώρα μάλιστα, σας ευχαριστώ πολύ!!!
Windstop & Rollover Bars για το Fiat Barchetta Face Lift