-
Λοιπόν πήγε κανένας στα Διονύσια; Να μας πει εντυπώσεις.
-
Το θέμα αυτό εδώ δεν κινείται εδώ και καιρό...
Ξέρει κανένας κανένα άλλο site ή forum ελληνικό που να συζητάνε για κρασιά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το θέμα αυτό εδώ δεν κινείται εδώ και καιρό...
Ξέρει κανένας κανένα άλλο site ή forum ελληνικό που να συζητάνε για κρασιά.Αν θέλεις καλα group buy και κανα ωράιο event δοκιμης. Try http://www.oineas.gr
-
Άνοιξα Kanava Roussos Νυκτέρι σαν το παρακάτω, αλλά του 1995. Ήταν.... . Γεμάτο αρώματα, πολύ ωραίο χρώμα (κεχριμπάρι), μεστό.
-
Πριν λίγο άνοιξα ένα syrah Μπαμπατζιμόπουλου 2003. Θεϊκό κρασί, απαλό και δυνατό μαζί , τέλειος συνδυασμός, αρχοντικός.
Λίγο της τελευταίας στιγμής αλλά ανακάλυψα κι αυτό το blog.
http://oinomageiremata.wordpress.com/20 ... rasia-toy/Κι αυτό, πως δοκιμάζουν ένα κρασί.
http://www.cavameliti.gr/displayITM1.asp?ITMID=431 -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πριν λίγο άνοιξα ένα syrah Μπαμπατζιμόπουλου 2003. Θεϊκό κρασί, απαλό και δυνατό μαζί , τέλειος συνδυασμός, αρχοντικός...Πολύ ωραία... έχω πάρει ένα επειδή μου αρέσουν τα syrah και επειδή έχει μόνο 80 πόντους βαθμολογία είχα περιέργεια για το τί πράμα είναι!
-
Είχα πάρει cabernet μπαμπατζιμόπουλου 2004 και ήταν πολύ καλό, δυστυχώς οι επόμενες παρτίδες ήταν του 2005 και υπάρχει αισθητή διαφορά προς το χειρότερο, κρίμα.
Ευτυχώς αυτό το syrah του 2003 είναι αστέρι , καμία σχέση με το syrah του Χατζημιχάλη που είχα δοκιμάσει πριν 6 μήνες . Εκείνο ήταν το πρώτο μου syrah και απογοητεύτηκα, ευτυχώς όμως ξαναδοκίμασα και μάλλον θα αργήσω πολύ να ψάξω για κάτι άλλο.
Το τελευταίο porto carras που είχα πιει μου προκάλεσε πονοκέφαλο οπότε υποβιβάστηκε σε κατώτερη κατηγορία . Ζήτω ο νέος βασιλιάς , syrah !!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Είχα πάρει cabernet μπαμπατζιμόπουλου 2004 και ήταν πολύ καλό, δυστυχώς οι επόμενες παρτίδες ήταν του 2005 και υπάρχει αισθητή διαφορά προς το χειρότερο, κρίμα.Ευτυχώς αυτό το syrah του 2003 είναι αστέρι , καμία σχέση με το syrah του Χατζημιχάλη που είχα δοκιμάσει πριν 6 μήνες . Εκείνο ήταν το πρώτο μου syrah και απογοητεύτηκα, ευτυχώς όμως ξαναδοκίμασα και μάλλον θα αργήσω πολύ να ψάξω για κάτι άλλο.
Το τελευταίο porto carras που είχα πιει μου προκάλεσε πονοκέφαλο οπότε υποβιβάστηκε σε κατώτερη κατηγορία . Ζήτω ο νέος βασιλιάς , syrah !!
από ΓΙΩΡΓΟΣ123 » 28/12/08 12:20
mousatos έγραψε:
Μόλις άνοιξα ένα merlot του 2006 by Νίκος Λαζαρίδης. Καλό , καταλαβαίνεις οτι πίνεις merlot , έχει τη χαρακτηριστική απαλή γεύση , αλλά είναι λίιιιγο πιο γλυκό από όσο θα ήθελα.Μην πινεις γυναικεια κρασια Δοκιμασε αγιοργιτικο ,Syrax ,ξινομαυρο μαλλον θα βρεις το κρασι που ψαχνεις .
-
Ακόμα δεν έχω καταφέρει να κατηγοριοποιήσω στο μυαλό μου το αγιωργίτικο. Το merlot απαλό, το syrah ελαφρά πικάντικο, τα cabernet sauvignon δυνατό κρασί με τα όλα του, το ξινόμαυρο δυναμικό, το αγιωργίτικο όμως τί;;; Από νεροζούμι μέχρι απομίμηση κάποιου άλλου μου βγαίνει, κάτι δεν μου πάει καλά ή απλά δεν μου αρέσει.
-
Άνοιξα ακόμη ένα syrah μπαμπατζίμ, καμία σχέση με το προηγούμενο.
Ξυδίλα, πίνεται με δυσκολία, αν είναι τέτοια η 'σταθερή' ποιότητα των ελληνικών κρασιών θα το ρίξω έξω(τερικό).
Τα ίδια χάλια το chateau porto carras , τα ίδια χάλια και ο μπαμπατζίμ, τη μία έτσι την άλλη γκιουβέτσι. -
Μήπως αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες; Μήπως δηλαδή αυτός που το μεταφέρει και το αποθηκεύει το 'σκοτώνει' αφήνοντάς το σε ακατάλληλες θερμοκρασίες και συνθήκες; Γιατί κι εγώ ήπια ένα κρασί και το λάτρεψα (τόσο μου άρεσε που το έπινα σιγά-σιγά σαν βαρύ οινοπνευματώδες), αγόρασα ένα μπουκάλι μετά από κάβα και ήταν ξύδι. Ίδια χρονιά. Είναι δυνατόν;
-
μην πινετε φθηνα κρασια απο καβες .
πληρωνεις το μπουκαλι ,την ετικετα και τον φελο. -
Όχι πολύ ακριβό, αλλά ούτε κι 'επιτραπέζιο'. 11 ευρώ έκανε η φιάλη.
-
11 ευρω ειδικα αν ειναι κοκκινο ειναι για κλωτσιες.
-
viewtopic.php?p=1444565#p1444565
-
ενταξει ρε μην φωναζεις
λευκο δεν πινω γιατι δεν με γεμιζει .
για λευκο εχει καποια τιμη , υπαρχουν και πιο ακριβα αλλα δεν μπορω να τα θυμαμαι τωρα. -
Αγορασμένα από το ίδιο ράφι με λίγες μέρες διαφορά. Μάλιστα το 1ο ήταν από την αρχή και το 2ο από το τέλος της σειράς, κατά 99% η σειρά δεν έχει ανανεωθεί με νέες φιάλες.
Άσε Μάνο, δουλεύω 10 χρόνια στη βιομηχανία , 9 εκ των οποίων στον ποιοτικό έλεγχο . Έχουν δει τόσα τα ματάκια μου που έχω αηδιάσει με τη φάρα μας. Μόνο ετούτο εδώ το μέρος είναι μια όαση, εδώ έρχομαι κι ανασαίνω. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Άνοιξα ακόμη ένα syrah μπαμπατζίμ, καμία σχέση με το προηγούμενο.
Ξυδίλα, πίνεται με δυσκολία, αν είναι τέτοια η 'σταθερή' ποιότητα των ελληνικών κρασιών θα το ρίξω έξω(τερικό).
Τα ίδια χάλια το chateau porto carras , τα ίδια χάλια και ο μπαμπατζίμ, τη μία έτσι την άλλη γκιουβέτσι...Άνοιξα κι εγώ το δικό μου Syrah Μπαμπατζίμ 2003 και είναι μια χαρά, συμφωνεί με την αρχική σου άποψη! (πολύ καλύτερο από το Syrah του Βαενι)
Αντί για το Chateau Porto Carras (από το οποίο δεν είχα πρόβλημα) έχω αρχίσει να προτιμάω το Grande Reserve Μπουτάρη. Μπορεί το ένα να είναι cabernet sauvignon και το άλλο ξινόμαυρο αλλά κάπως στο μυαλό μου βρίσκονται κοντά. Και για τα ίδια λεφτά το δεύτερο έχει βαθμολογηθεί πολύ υψηλότερα...
Ίσως είσαι λίγο βιαστικός να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα για την σταθερή ποιότητα των ελληνικών κρασιών. Πάντως κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι πιάνουν τα ξένα γιατί έχω την εντύπωση ότι στην οικονομική κατηγορία (και στην πολύ οικονομική) μάλλον μας ρίχνουν στα αυτιά! -
Κόκκινο κρασί του '79 Μπουτάρη πίνεται σήμερα?
Γραφει πάνω 210 δραχμές.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
...με κρασι στην τιμη του 1 ευρω . Εμφιαλωμενο .
Πως γινεται τοσο φθηνο ; Νερο εχει μεσα ;Δεν λέω ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις γιατί δεν ισχύει αλλά το απλό κρασί σε πολλές οινοπαραγωγικές χώρες πουλιέται φτηνότερα από το εμφιαλωμένο νερό! Καμιά φορά μπορεί να σου βγει και καλύτερο από όσο περιμένεις (εύκολα μια και για 1 ευρώ δεν περιμένεις και πολλά...)
Η τιμή αυτή μπορεί να είναι κάτω του κόστους αλλά υπερτιμολογείται το καλό κρασί που θα βγει από εκεί βγαίνει το κέρδος. Άλλωστε το κόστος για το καλό και το κακό είναι πολύ κοντά... Το δεύτερο ή τρίτο κρασί θέλουν απλά να το διώξουν όσο όσο για να μην το πετάξουν...>Κόκκινο κρασί του '79 Μπουτάρη πίνεται σήμερα?Αν ήταν καλό μοντέλο που σηκώνει παλαίωση και ήταν φυλαγμένο σε καλές συνθήκες και έχεις και λίγη τύχη και και και.... μπορεί να πίνεται!! Αν και θεωρώ ότι πρέπει να είναι για πέταμα μπορείς να δοκιμάσεις, ποτέ δεν ξέρεις....
Κρασιά