-
κανά καλό φθηνό φλας που να φορτίζει γρήγορα?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να αγοράσω άμεσα φωτογραφική μηχανή! Το budget θα κυμανθεί στα 100 με 150 ευρώ. Κάτι που έχω στο μυαλό μου είναι η Kodak Easyshare Z8612 IS
(http://www.pixmania.com/gr/gr/1164760/a ... 12-is.html ). Με ενδιαφέρει το ζουμ αλλά δεν αποκλείω και πιο compact προτάσεις!
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας!
Ευχαριστώ!Δεν ειναι πολύ άτσαλη και βαρια (290γραμ.) για κομπακτ;
Ανδρέα με την ίδια λογική δεν είναι ελαφριά για bridge? Το λέω αυτό μιας και το συγκεκριμένο site δηλώνει πως είναι bridge. Αν δεν λάβουμε υπόψη το βάρος, από δυνατότητες πως σου φαίνεται?
-
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Σκέφτομαι να αγοράσω άμεσα φωτογραφική μηχανή! Το budget θα κυμανθεί στα 100 με 150 ευρώ. Κάτι που έχω στο μυαλό μου είναι η Kodak Easyshare Z8612 IS
(http://www.pixmania.com/gr/gr/1164760/a ... 12-is.html ). Με ενδιαφέρει το ζουμ αλλά δεν αποκλείω και πιο compact προτάσεις!
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας!
Ευχαριστώ!Δεν ειναι πολύ άτσαλη και βαρια (290γραμ.) για κομπακτ;
Ανδρέα με την ίδια λογική δεν είναι ελαφριά για bridge? Το λέω αυτό μιας και το συγκεκριμένο site δηλώνει πως είναι bridge. Αν δεν λάβουμε υπόψη το βάρος, από δυνατότητες πως σου φαίνεται?
Πάντως πολύ χοντροκοπιά... μου φέρνει στο μυαλό τις μηχανές στα τέλη του 80 με αρχές αρχές του 90...
-
Το Dpreview τη δινει 340 γραμμαρια
http://www.dpreview.com/reviews/specs/K ... 8612is.asp
και τη χαρακτηριζει ως κομπακτ και οχι ώς SLR-like
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κανά καλό φθηνό φλας που να φορτίζει γρήγορα?Για τι σύστημα μηχανής το θέλεις και ποιός είναι ο προϋπολογισμός;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
κανά καλό φθηνό φλας που να φορτίζει γρήγορα?
Για τι σύστημα μηχανής το θέλεις και ποιός είναι ο προϋπολογισμός;
canon eos 1000d το έχω και το χρειάζομαι για να τραβάω γρήγορες φωτό ανθρώπων σε παρτυ κι έτσι (ψιλοπαπαράτσι ή και στημένες φάση) και κόστος το πολύ 200€ (λίγα είναι για αρχή?)
-
canon speedlite 430 ex ii ;;;
-
@ Hunter
Ανδρέα ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ενδιαφέρον το site!
@ htanso
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η minimal και 'old school' αισθητική με γοητεύει λιγάκι!
Σας ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
@ HunterΑνδρέα ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ενδιαφέρον το site!
@ htanso
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η minimal και 'old school' αισθητική με γοητεύει λιγάκι!
Σας ευχαριστώ!
Τωρα,στην τιμη που την βρισκεις,παρτην.Και να τη σιχαθεις,που λεει ο λογος,δε θα κλαψεις τα λεφτα σου ποτε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
@ Hunter
Ανδρέα ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ενδιαφέρον το site!
@ htanso
Σας ευχαριστώ!
Τωρα,στην τιμη που την βρισκεις,παρτην.Και να τη σιχαθεις,που λεει ο λογος,δε θα κλαψεις τα λεφτα σου ποτε.
Ανδρέα αρχικά προοριζόμουν για SLR αλλά είπα να συμβιβαστώ με κάτι φθηνό προς το παρόν μιας και οι επόμενοι μήνες θα είναι περίοδος έντονης κινητικότητας, οπότε χρειάζομαι κάτι περισσότερο πρακτικό (φυσικά η Kodak και πάλι δεν συγκρίνεται σε επίπεδο πρακτικότητας με μια αμιγώς compact) και με ικανοποιητικές δυνατότητες. Θεωρώ πως η Kodak πληροί τις προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή είναι μια καλή ευκαιρία!
-
Σήμερα πήρα την Canon HF 100
Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
canon speedlite 430 ex ii ;;;0.1-2sec χρόνος φόρτισης, από τι εξαρτάται δλδ ??
για φωτεινό φακό ζουμ αξίζει κάτι τέτοιο ή τον αντίστοιχό του σε Tamron ?
Μπορεί η έλλειψη IS να αντισταθμιστεί με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου κάτω υπό πιο σκοτεινές συνθήκες λόγω του φωτεινού φακού??
εσείς που έχετε φακούς χωρίς IS πώς είναι τα πράγματα?
-
0.1-2sec χρόνος φόρτισης, από τι εξαρτάται δλδ ??Από την ένταση της φλασιάς που προηγήθηκε.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
0.1-2sec χρόνος φόρτισης, από τι εξαρτάται δλδ ??
Από την ένταση της φλασιάς που προηγήθηκε.
Σωστος ο πουδρολατρης.
για φωτεινό φακό ζουμ αξίζει κάτι τέτοιο ή τον αντίστοιχό του σε Tamron ?
Μπορεί η έλλειψη IS να αντισταθμιστεί με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου κάτω υπό πιο σκοτεινές συνθήκες λόγω του φωτεινού φακού??
εσείς που έχετε φακούς χωρίς IS πώς είναι τα πράγματα?
οι φωτεινοι φακοι,σου δινουν το πλεονεκτημα της υψηλωτερης ταχυτητας κλειστρου,κατι που σου προσφερει καλυτερα αποτελεσματα τοσο σε ακινητα οσο και σε κινουμενα θεματα.
Τα διαφορα σταμπιλαιζερς,σου προσφερουν μεν καλυτερα αποτελεσματα σε οτιδηποτε παραμενει ακινητο,αλλα,επειδη δεν δινουν υψηλες ταχυτητες κλειστρου,αδυνατουν να παγωσουν κινουμενα αντικειμενα τουλαχιστον στον ιδιο βαθμο με τους 'γρηγορους' φακους.
οι φακοι που μας δειχνεις,ειναι γρηγοροι μεν,αλλα θα σου στερησουν το ευρυγωνιο,τουλαχιστον αν εχεις φωτογραφικη με κροπ σενσορα.Κατι σε 17-50/2,8 θα σε βολευε περισσοτερο -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
0.1-2sec χρόνος φόρτισης, από τι εξαρτάται δλδ ??
Από την ένταση της φλασιάς που προηγήθηκε.
Εν μέρει. Εξαρτάται κυρίως από το είδος/κατάσταση φόρτισης των μπαταριών και την ένταση της επόμενης φλασιάς*.
*ακόμα και αν η προηγούμενη ηταν στο 1/1 και ξεζούμισε τον πυκνωτή, αν η επόμενη είναι μικρής έντασης -πχ. 1/32- θα προλάβει να φορτίσει γρήγορα.
Για τους φακούς με καλύπτει η απάντηση του Hunter. Εναλλακτικά, κόβεις τους καφέδες!
-
δε μ'επηρεάζουν οι καφέδες
τι λέτε να 'χτυπήσω' την 430ex II που πρότεινε ο balo παραπάνω ?? είδα κάτι metz και cullmann αλλά δε καταλαβαίνω τι είναι ο δείκτης που έχουν. μου κάνουν ?
τώρα ανδρέα crop ξεκροπ δε τα ξέρω αυτά αυτή είναι η μηχανή απλώς ήθελα να πάω λίγο παραπάνω απ'τα 55 που μου δίνει ο μαμά φακός. Τι φθηνές προτάσεις υπάρχουν (max: 300€) για καλό φωτεινό?
πήρα ένα φιλτράκι uv hama εντάξει δε νομίζω να ναι μάπα θα δείξει
-
Ναι,crop σενσορα εχεις.Οπότε,αν θες να εχει ο φακος σου ΚΑΙ ευρυγωνια ακρη,τοτε θα χρειαστεις κατι σε 17-ΧΧ.
Φτηνος,γρηγορος,και πολύ καλος φακος,ειναι ο 50/1,8,που κοστιζει κανα κατοσταρικο.Θα σου πρότεινα να εχεις και αυτον τον φακο στην τσαντα σου,και να μην προχωρησεις σε γρηγορους ζούμ που θα σου φανε αρκετα λεφτα.Κρατα αυτον του κίτ,και ανεβασε και λίγο τα ISO σε δυσκολότερες συνθηκες.Εαν ομως επιμεινεις,τοτε κοιτα αυτους τους δυο
http://www.fredmiranda.com/reviews/show ... =43&page=1
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=1986
http://www.fredmiranda.com/reviews/show ... =37&page=1
http://www.katerelos.gr/product_info.ph ... ts_id=2804
-
τι λέτε να 'χτυπήσω' την 430ex II που πρότεινε ο balo παραπάνω ?? είδα κάτι metz και cullmann αλλά δε καταλαβαίνω τι είναι ο δείκτης που έχουν. μου κάνουν ?
τελικά είναι τα πόσα μέτρα φθάνει το φλας σε Iso 100. ποια είναι η αναλογία πτώσης σε κάθε υψηλότερο βαθμό iso ?
Ανδρέα, καλός ο prime που μου δειξες αλλά θα προτιμούσα κάτι σε ζουμ έστω και μέχρι 70 να μην αλλάζω συνέχεια φακούς αυτοί που σου έδειξα δεν κάνουν (δλδ χάνω γωνίες) ή δεν έχουν καλά οπτικά μέρη και μηχανισμό ?
-
Ανδρέα, καλός ο prime που μου δειξες αλλά θα προτιμούσα κάτι σε ζουμ έστω και μέχρι 70 να μην αλλάζω συνέχεια φακούς αυτοί που σου έδειξα δεν κάνουν (δλδ χάνω γωνίες) ή δεν έχουν καλά οπτικά μέρη και μηχανισμό ?
Κάτι τέτοιο για να μη χάσεις και το ευρυγώνιο άκρο;
Κινείται αρκετά και ως μτχ σε χαμηλότερες τιμές, αν ψάξεις λίγο. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Κάτι τέτοιο για να μη χάσεις και το ευρυγώνιο άκρο;
Κινείται αρκετά και ως μτχ σε χαμηλότερες τιμές, αν ψάξεις λίγο.Δεν αμφιβάλλω Σταύρο απλώς κοιτάω για πιο φωτεινό, αλλιώς για πλήρες εύρος πάω στον Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC
Φωτογραφία. Ασχολείστε;