-
Ελπίζω να μη φάω ξύλο αν πω ότι για
-λάδια πλήρως συνθετικά (longlife τα λέει η audi)
-φίλτρο λαδιού
-φίλτρο καμπίνας
(μαζί με εργατικά) πλήρωσα 116€...
Φίλτρο βενζίνης θα αλλάξω μία και καλή στα 30.000km (όπου και το 'ζητάει' ο κατασκευαστής).
Ξέχασα να γράψω ότι μιλάμε για το Α3 1.8TFSI Stronic. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι, στο μοναδικό της Θεσ/νίκης....
300€ και κάτι εργατικά!!!!κακώς πήγες εκεί....γιατί δεν προτίμησες κάποιον μη εξουσιοδοτημένο που να ασχολείται με γαλλικά;
βαριά 450 θα σου έπαιρνεκαπου εκει παει το συνηθισμενο μεγαλο σερβις με αντλιες νερου και ιμαντες και τετοια...
kyr80 του εξηγησες του πατερα σου τι ακριβως συμβαινει στις αντιπροσωπειες?
-
Τί να εξηγήσω;; Δεκαετία του 30' είναι γεννημένος. Μια φορά τον πήρε ο ύπνος και έστειλε το volvo του σε κάτι ελιές(πολύ γερά τα volvo). Εγώ να του τα πω. Αυτός θα καταλάβει;; Τον αφήνω, με έφερε στον κόσμο, με μεγάλωσε, με έφτιαξε τη δουλειά μου, το σπίτι μου, το εξοχικό μου κλπ. Δε γαμήσ... Θέλω να τον βλέπω ήρεμο και ευτυχισμένο για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.....
ΑΛΛΑ τα δικά μου αυτοκίνητα πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία μέχρι τη λήξη της εγγύησης. Και αφού μάθω-ρωτησω για το οικονομικότερο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tο σετ ιμάντα παραπάνω από 150? (...)
Χτες στο συνεργείο ήταν τύπος με μια 147. Πήγαινε για ιμάντες - ρουλεμάν... και ενημερώθηκε ότι το σετάκι θα πήγαινε λίγο πάνω από τα 600 Ε.
-
Ανταλλακτικό;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Tο σετ ιμάντα παραπάνω από 150? (...)
Χτες στο συνεργείο ήταν τύπος με μια 147. Πήγαινε για ιμάντες - ρουλεμάν... και ενημερώθηκε ότι το σετάκι θα πήγαινε λίγο πάνω από τα 600 Ε.
Φανταζομαι και μεταβλητο που κανει ~180€.
-
Ω ναι.... αν επιασα καλά τη συνομιλία συνεργειατζή - πελάτη, το κοστουμάκι (ανταλ+εργ.) θα ξεπερνούσε το χιλιάρικο.
Ο ίδιος ο συνεργειατζής αργότερα, συζητώντας, μου ανεφερε περίπτωση μιας άλλης 147 που στα 50.000 km (με 3.5 χρόνια στην πλατη της) έκαψε μοτέρ, όταν έκοψε ιμάντα... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ελπίζω να μη φάω ξύλο αν πω ότι για
-λάδια πλήρως συνθετικά (longlife τα λέει η audi)
-φίλτρο λαδιού
-φίλτρο καμπίνας
(μαζί με εργατικά) πλήρωσα 116€...
Φίλτρο βενζίνης θα αλλάξω μία και καλή στα 30.000km (όπου και το 'ζητάει' ο κατασκευαστής).
Ξέχασα να γράψω ότι μιλάμε για το Α3 1.8TFSI Stronic.εσυ πες και στους αλλους που το πηγες..
-
Πολύ καλή η τιμή του κάβουρα. Τα αναλώσιμα συνεργείου στους άλλους φαίνεται είναι πανάκριβα.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εσυ πες και στους αλλους που το πηγες..Κορωπί είναι η αντιπροσωπεία... (να πω όνομα αντιπροσωπείας ή θα θεωρηθεί διαφήμιση? Μία είναι άλλωστε εκεί στου διαόλου τη μάνα )
drdino
Φαντάσου πως όπου έχω αναφέρει την τιμή του service, με κοροϊδεύουν και δε με πιστεύουν...(Ευτυχώς ακόμα έχω τις αποδείξεις μέσα στο αμάξι ).
Επιπλέον, έχω 15% έκπτωση (και εργατικά και ανταλλακτικά) η οποία δε μου περάστηκε (από μαλακία μου γιατί δεν τους το είπα - βιαζόμουν να φύγω να κάνω κάτι επείγων δουλειές που προέκυψαν εκείνη τη μέρα και δεν το πρόσεξα και το είδα χθες που τακτοποιούσα τις αποδείξεις του service σε ζελατίνες. ).
Οπότε αν είχε περαστεί και η έκπτωση θα πλήρωνα...98,6€!!! Τσάμπα? -
εσυ πες και στους αλλους που το πηγες..
Κορωπί είναι η αντιπροσωπεία... (να πω όνομα αντιπροσωπείας ή θα θεωρηθεί διαφήμιση? Μία είναι άλλωστε εκεί στου διαόλου τη μάνα )
drdino
Φαντάσου πως όπου έχω αναφέρει την τιμή του service, με κοροϊδεύουν και δε με πιστεύουν...(Ευτυχώς ακόμα έχω τις αποδείξεις μέσα στο αμάξι ).
Επιπλέον, έχω 15% έκπτωση (και εργατικά και ανταλλακτικά) η οποία δε μου περάστηκε (από μαλακία μου γιατί δεν τους το είπα - βιαζόμουν να φύγω να κάνω κάτι επείγων δουλειές που προέκυψαν εκείνη τη μέρα και δεν το πρόσεξα και το είδα χθες που τακτοποιούσα τις αποδείξεις του service σε ζελατίνες. ).
Οπότε αν είχε περαστεί και η έκπτωση θα πλήρωνα...98,6€!!! Τσάμπα?Ειναι και VW το συνεργειο?
-
Cz3 1.3 service 3ου χρονου (δεν συμπληρωσα χιλιομετρα).
Κοστος : Λαδια Amsoil Sso 0w-30, βαλβολινες Amsoil Mtg, υγρα φρενων Ate Super Blue Racing Dot 4, φιλτρο λαδιου και ροδελιτσα, φιλτρο καμπινας, απιονισμενο για τα πιτσιλιστηρια: 136.5 €
Εργασια: 30 €Συνολο: 166.5 €
Του χρονου παλι.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ειναι και VW το συνεργειο?Επίσημος αντιπρόσωπος VW-Audi σε πωλήσεις και μεταχειρισμένα.
Βέβαια χθες έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό που με έβαλε σε σκέψεις:
-Για να πάω στο service, χρειάζομαι 35km περίπου.
-Το αμάξι μου καίει κατά μέσο όρο (πες) 13,5lt/100km (μέσα στην κίνηση-πόλη) που σημαίνει ότι για να πάω εκεί και να γυρίσω 9,45lt βενζίνης.
-Βάζοντας (επώνυμη ) 100στάρα που έχει περίπου 1,09€/lt (στην περιοχή μου), 'χαλάω' περίπου 10€ επιπλέον από κάποιον που το πηγαίνει κοντά στο σπίτι του.
-Βάλε και οδήγηση 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με την κίνηση, αλλά πες ότι αυτό είναι το λιγότερο.Πόσο μεγάλη διαφορά τιμής θα έχει πχ τη εκάστοτε αντιπροσωπεία κοντά μου (Π.Φάληρο μένω), ώστε αυτή η διαφορά στην βενζίνη να συνεχίζει να μου δίνει το κίνητρο να πηγαίνω στο Κορωπί για service-λάδια-φίλτρα κτλ-κτλ?
Μαλακία μου το ξέρω, αλλά επειδή το αγόρασα από εκεί το αμάξι μου, επειδή εκεί πήγαινα και το προηγούμενο αμάξι μου, επειδή είναι πολύ εξυπηρετικοί μαζί μου (και ελπίζω όχι μόνο) και γενικότερα επειδή με ανέχονται μέσα στο χώρο του service*, δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να τους 'εγκαταλείψω'.*Θέλω να είμαι μπροστά στις εργασίες που γίνονται στο αμάξι μου.Κι όταν λέω μπροστά, εννοώ σε απόσταση 5m χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι ενοχλώ τον 'μάστορα'-τεχνήτη.Κάθομαι απλά διακριτικά σε κοντινή απόσταση... Μου αρέσει να έχω οπτική επαφή με το αμάξι μου... Πείτε το ψώνιο.
Στην Karenta συγκεκριμένα (τώρα που το θυμήθηκα) μου το είχαν απαγορέψει ρητά αυτό και με έστελναν για καφέ κάπου αλλού και με φώναζαν όοοταν ήταν έτοιμο κι αυτός ήταν και ο λόγος που άλλαξα συνεργείο.Συν του ότι οι τιμές τους ήταν φωτιά.
-
Αφού είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά τους δεν έχει σημασία αν το οικονομικό όφελος είναι μικρό ή και ανύπαρκτο Πράγματι υπάρχει οδηγία που απαγορεύει να μπαίνει ο πελάτης στον χώρο του service πλέον για αποφυγή ατυχημάτων κι έτσι ακόμα κ αν τους πας δικό του λάδι πχ εύχεσαι να έβαλαν αυτό και όχι κανένα δικό τους Νερoil 5-30 Super boiling performance.
Προσωπικά έχω φρικάρει τόσο από το οικτρό επίπεδο αντιμετώπισης και εργασίας της αντιπροσωπείας που πήγα για το πρώτο σέρβις, που το επόμενο είμαι διατεθειμένος να κάνω 30χλμ δρόμο συνολικά απλά για να δοκιμάσω κάποιο συνεργείο που άκουσα πως είναι καλό... -
αρα πας στο μαγαζι που λεει ο καβουρας και ελπιζεις να χεις την ιδια τιμη..
-
Όχι, γιατί μένω 10χλμ μακριά από τον Κάβουρα
Αλλά αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα φτάσω και Κορωπί, τι να κάνουμε -
ελπιζω να μη πηγαινεις ακομα σε κεινο που πεταγαν πραγματα και βολταριζαν το αυτοκινητο...και γω εδω θεσσαλονικη 10χλμ κανω πανω κατω αρα για αθηνα δεν ειναι τπτ..
τεσπα, οπου εντοπιζετε λογικες τιμες καλο ειναι να πηγαινετε.. -
Ειναι και VW το συνεργειο?
Επίσημος αντιπρόσωπος VW-Audi σε πωλήσεις και μεταχειρισμένα.
Βέβαια χθες έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό που με έβαλε σε σκέψεις:
-Για να πάω στο service, χρειάζομαι 35km περίπου.
-Το αμάξι μου καίει κατά μέσο όρο (πες) 13,5lt/100km (μέσα στην κίνηση-πόλη) που σημαίνει ότι για να πάω εκεί και να γυρίσω 9,45lt βενζίνης.
-Βάζοντας (επώνυμη ) 100στάρα που έχει περίπου 1,09€/lt (στην περιοχή μου), 'χαλάω' περίπου 10€ επιπλέον από κάποιον που το πηγαίνει κοντά στο σπίτι του.
-Βάλε και οδήγηση 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με την κίνηση, αλλά πες ότι αυτό είναι το λιγότερο.Πόσο μεγάλη διαφορά τιμής θα έχει πχ τη εκάστοτε αντιπροσωπεία κοντά μου (Π.Φάληρο μένω), ώστε αυτή η διαφορά στην βενζίνη να συνεχίζει να μου δίνει το κίνητρο να πηγαίνω στο Κορωπί για service-λάδια-φίλτρα κτλ-κτλ?
Μαλακία μου το ξέρω, αλλά επειδή το αγόρασα από εκεί το αμάξι μου, επειδή εκεί πήγαινα και το προηγούμενο αμάξι μου, επειδή είναι πολύ εξυπηρετικοί μαζί μου (και ελπίζω όχι μόνο) και γενικότερα επειδή με ανέχονται μέσα στο χώρο του service*, δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να τους 'εγκαταλείψω'.*Θέλω να είμαι μπροστά στις εργασίες που γίνονται στο αμάξι μου.Κι όταν λέω μπροστά, εννοώ σε απόσταση 5m χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι ενοχλώ τον 'μάστορα'-τεχνήτη.Κάθομαι απλά διακριτικά σε κοντινή απόσταση... Μου αρέσει να έχω οπτική επαφή με το αμάξι μου... Πείτε το ψώνιο.
Στην Karenta συγκεκριμένα (τώρα που το θυμήθηκα) μου το είχαν απαγορέψει ρητά αυτό και με έστελναν για καφέ κάπου αλλού και με φώναζαν όοοταν ήταν έτοιμο κι αυτός ήταν και ο λόγος που άλλαξα συνεργείο.Συν του ότι οι τιμές τους ήταν φωτιά.
θέλεις να σου βρούμε παρέα στο Κορωπί? Αυτό ρωτάς? Γιατί όλα τα άλλα φυσιολογικά μου φαίνονται
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ελπιζω να μη πηγαινεις ακομα σε κεινο που πεταγαν πραγματα και βολταριζαν το αυτοκινητο...και γω εδω θεσσαλονικη 10χλμ κανω πανω κατω αρα για αθηνα δεν ειναι τπτ..
τεσπα, οπου εντοπιζετε λογικες τιμες καλο ειναι να πηγαινετε..Δεν ξαναπάτησα εκεί πέρα, τρελαίνομαι μόνο που το θυμάμαι
Ευτυχώς έχουμε πολλές εναλλακτικές στις μεγάλες πόλεις κι ας κάνουμε λίγο κόπο και δρόμο παραπάνω. Στην επαρχία, από όσο ξέρω από συγγενείς μου οι επιλογές σε λογική απόσταση είναι ελάχιστες έως... μία μόνο.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θέλεις να σου βρούμε παρέα στο Κορωπί? Αυτό ρωτάς?Θεός...
Απλά μου φαίνεται λίιιγο μακρυά αλλά κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση και την εργασία τους.
Οπότε καταλαβαίνεις...δεν έχουμε λόγο να γκρινιάξουμε και ψάχνουμε να βρούμε έναν!jntaras
Καταλάθος στο προηγούμενο post έγραψα:
'Επίσημος αντιπρόσωπος VW-Audi σε πωλήσεις και μεταχειρισμένα.'
Όπου 'μεταχειρισμένα' βάλε 'Service και ανταλλακτικά'.Την ώρα που έγραφα το post μου πιάσανε μία συζήτηση για αγορά ενός μεταχειρισμένου 106 και πες-πες, μου έμεινε και έγραψα ό,τι νά 'ναι...Neos
Κι εμένα μου το λένε ΚΑΘΕ φορά ότι 'υπάρχει οδηγία μπλα-μπλα', όμως λαμβάνουν συνέχεια την ίδια απάντησή:Αν θες σου κάνω υπεύθυνη δήλωση εδώ και τώρα πως ό,τι μου συμβεί στο χώρο του service όση ώρα γίνονται εργασίες στο αμάξι μου, αποκλειστική ευθύνη φέρω εγώ. Εγώ το αμάξι μου δεν το αφήνω μόνο του.Πληρώνω και θέλω να έχω έστω οπτική επαφή με τον χώρο των εργασιών.Μην ανησυχείτε και θα είμαι διακριτικός.
Ευτυχώς στο Κορωπί με έχουν μάθει γιατί βαριέμαι να λέω όλο το κατεβατό κάθε φορά!Επιπλέον, πηγαίνοντας σε καινούριο μαγαζί, όταν πάω για να κάνω το service ή κάποια εργασία στο αμάξι, τους τονίζω ότι ο λόγος που άλλαξα συνεργείο ήταν γιατί δε με άφηναν να βλέπω το αμάξι κατά το service.Αν δε με αφήσουν κι αυτοί, θα χάσουν(όπως και ο προηγούμενος) έναν πελάτη με 4 αμάξια του VW group ...Τα λεφτά είναι πάντα μοχλός πίεσης για τις αντιπροσωπείες.
Αν παρόλα αυτά αυτοί είναι ανένδοτοι, 'καλημέρα σας' και 'καλές δουλείες' και πάμε παρακάτω...
Ειλικρινά είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα.Έστω ευγενικά, το απαιτώ και το θεωρώ προϋπόθεση για να κάνω service εκεί στο αμάξι μου.Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν εμπιστεύομαι κανέναν τόσο πολύ που να του αφήνω τυφλά το αμάξι μου στα χέρια του.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?