-
Παρατηρησα οτι δεν υπαρχει θεμα για μινιατουρες στο Forum (αν κανω λαθος να με επαναφερετε στην ταξη παρακαλω)
Οι μινιατουρες ειναι ενας τροπος για τους τρελους που θελουν ολα τα κλασσικα αυτοκινητα του κοσμου να τα αποκτησουν εστω και υπο κλιμακα. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω και θα χαρω να δω και τις συλλογες αλλων.
Ξεκιναω με τη συλλογη μου απο Matchbox προ του 1980 που ηταν ακομα 'Made in England'
να πω εδω οτι αν υπαρχει καποιος που θελει να κανουμε καποια ανταλλαγη η θελει να δωσει παλια matchbox η corgi η αλλη μαρκα ας μου στειλει ενα pm -
Παρατηρησα οτι δεν υπαρχει θεμα για μινιατουρες στο Forum (αν κανω λαθος να με επαναφερετε στην ταξη παρακαλω)
Οι μινιατουρες ειναι ενας τροπος για τους τρελους που θελουν ολα τα κλασσικα αυτοκινητα του κοσμου να τα αποκτησουν εστω και υπο κλιμακα. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω και θα χαρω να δω και τις συλλογες αλλων.
Ξεκιναω με τη συλλογη μου απο Matchbox προ του 1980 που ηταν ακομα 'Made in England'
να πω εδω οτι αν υπαρχει καποιος που θελει να κανουμε καποια ανταλλαγη η θελει να δωσει παλια matchbox η corgi η αλλη μαρκα ας μου στειλει ενα pm -
Ο χρήστης Geokat έγραψε:
Παρατηρησα οτι δεν υπαρχει θεμα για μινιατουρες στο Forum (αν κανω λαθος να με επαναφερετε στην ταξη παρακαλω)Υπαρχει.. Το Μεταλλικα και αλλα μοντελα-συλλογες στο 'Περι αυτοκινησης'. Εκει τα βαζουν και οι κλασσικοι.
-
ααααααα μαλιστα για αυτο μου εκανε εντυπωση που δεν ειδα κατι. Ξερεις εγω μπαινω κατευθειαν στα κλασσικα τα αλλα θεματα με αφηνουν παγερα αδιαφορο
-
Παρόλα αυτά πάντα ευχόμουν να υπήρχε ένα θέμα σαν κι αυτό που άνοιξε ο Geokat που να γράφουμε μόνο για μινιατούρες κλασσικών. Αν δεν υπάρχει αντίρρηση προτείνω να το κρατήσουμε και υπόσχομαι ότι υπάρχουν πολλοί που θα το κάνουν ... κόλαση! Alba ακούς; (πού έχεις χαθεί ε;)
-
Alba ακούει;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Alba ακούει;presente!!!
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
presente!!!Ξεκίνα να ρίχνεις!
-
Geokat μου άνοιξες την όρεξη να ξαναδώ τα παιδικά μου αυτοκινητάκια! Θ'αρχίσω την φωτογράφιση (καθότι το φωτογραφικό μου αρχείο περιλαμβάνει μόνο τις προσθήκες της τελευταίας πενταετίας) και θα επανέλθω! Αν έχεις διάθεση βάλε και τα δικά σου αναλυτικά!
Αλλά απαιτώ να εμφανιστεί Η ΣΥΛΛΟΓΗ της Alba!
-
Τελικά έχω μερικά κι επειδή δεν κρατιέμαι αρχίζω με αυτά που αγόραζα στο πανηγύρι του Αγ. Δημητρίου στην Καρδίτσα:
Είναι πλαστικά, της Ελληνικής εταιρίας Joy Toy, Αφοι Βιδάλη με σήμα ένα ΑΒ που σχημάτιζε ένα αυτοκίνητο:
Porsche 356:
εδώ φαίνεται το λογότυπο:
Mercedes
Εϊχα περισσότερα από αυτά, αλλά πριν ξανακολλήσω το μικρόβιο της συλλογής μινιατούρων τα θεώρησα δεύτερης διαλογής και χάρισα στον δίχρονο τότε γιό μου, που τα διέλυσε εν ριπή οφθαλμού. Ευτυχώς δεν του έδωσα και τα πρώτης διαλογής!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δυστυχώς συλλογή 1500 τεμαχίων περίπου Matchbox,SCHUKO και GORKY TOYS από το 1962 μέχρι το 1975 σε άριστη κατάσταση μόλις έφυγα φοιτητής στο εξωτερικό η μάνα μου βρήκε την ευκαιρεία να αδειάσει ο τόπος και τα μοίρασε δεξιά αριστερά.....Πω, πω φρίκη!!!!!!
-
OLDMOBILE SUPER 88 POLICE (CORGI) πατάς το κουμπί, μπαινοβγαίνουν οι αστυνομικοί από τα παράθυρα και πυροβολούν:
-
OPEL GT 1900 (GAMMA MINI) με φώτα που γυρίζουν:
PORSCHE 914/6 (SOLIDO) με φώτα που ανοίγουν:
AUDI 80 (SCHUCO). Το κοντινότερο που μπορούσα τότε να βρω στο 100άρι, το οποίο είχε σταθεί αδύνατο να βρω..
-
ROLLS ROYCE SILVER SHADOW (CORGI):
PORSCHE 911 (GAMA):
-
Sv2 εγκληματικο αυτο που εκανε η μαμα, εγω ειμαι 36 χρονο γαιδαρος και διατηρω ολα μου τα αυτοκινητακια τα Lego και τα Playmobil Επισης εχω καποια αυτοκινητα του Μρ Π 'Τα μονα με ανταλλακτικα' χαχαχαχαχαχαχχαχαχα . περιμενε Νικο το βραδυ να δεις τι εχω να ανεβασω
-
Θα ψάξω στις ντουλάπες να βρω και τα δικά μου και είχα και μπόλικα.
-
η δικια μου κουτα (μια μεγαλη νουνου) χαθηκε σε μια μετακομηση το 1980 (ειπε η μανουλα...και η μανουλα εχει παντα δικιο....)
-
καταλαθος εξεπιτηδες εφυγε μαζι με τα σκουπιδια καλο
-
Εβαλα σε μια ταξη την συλλογη μου απο μινιατουρες αυτοκινητων σε σκαλα 1 προς 43.
Την ξεκινησα γυρω στα 14 μου και την εμπλουτιζω που και που. Κανοντας μια καταμετρηση των στοιχειων τους εβγαλα αυτα τα νουμερα-
απο τα 70 κομματια τα 40 ειναι ιταλικα, 11 αγγλικα, 10 γερμανικα, 7 γαλλικα, 1 ρωσικο και ενα τσεχικο (Τατρα!).
-
15 Lancia, 14 Alfa Romeo, 5 Fiat, 4 Ferrari, 3 lambo, 1 Maserati
-
51 πισωκινητα, 14 μπρος και 5 τετρακινητα.
-
31 κουπε, 15 μικρα χατσμπακ-3/5πορτα, 8 τετραπορτα και 6 καμπριο
-
47 με τον κινητηρα μπροστα, 12 στο κεντρο και 11 πισω
-
Απο χρονολογιες εχω 3 απο το 90 μεχρι σημερα, 12 1980
s, 11 1970
s, 35 1960s, 7 1950
s και δυο απο το 1950 και πισω.
Συμπερασμα.
Το ιδανικο αυτοκινητο συμφωνα με την συλλογη μου ειναι
α) ΙΤΑΛΙΚΟ
β) ΑΛΦΑ η ΛΑΝΤΣΙΑ
γ) ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ
δ) ΚΟΥΠΕ
ε) ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
στ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ `60
Alfa Romeo Giulia Sprint coupe, Lancia Flaminia Touring Coupe ας πουμε.....
Απο τοτε που τραβηχτηκε η φωτο εχουν προστεθει καμμια 10 ρια μοντελακια οπως,
Lotus 7, Alfa SZ, Alfa 33 Stradale, Tatra 77, Ferrari 166, etc.
Eχω επισης μια 8C 2300 muletto της Pocher.
-
Μινιατουρες Κλασσικων Αυτοκινητων