-
Μπορώ να βάψω το αυτοκίνητο με πιστόλι που βάφουν κάγκελα;
-
-
-
Και με μπατανοβουρτσα μπορεις ,εξαρταται τι αποτελεσμα θες.
-
Οι φαναρτζήδες με πιστόλι δεν βάφουν?
-
φουρνο εχεις να το ψησεις?
-
Αν έχεις υπομονή και μεράκι θα τα καταφέρεις!!! Βάψτο!!!!
-
Και με τη γλώσσα μπορώ να το γλύψω όλο το αμάξι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Για να ρωτάω σημαίνει πως θέλω να μάθω αν θα γίνει καλό το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα seicento 9ετίας αλλά το χρώμα έχει χαλάσει. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε ή θα το κάνουμε χειρότερο; Από που θα προμηθευτούμε το χρώμα;
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Και με τη γλώσσα μπορώ να το γλύψω όλο το αμάξι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Για να ρωτάω σημαίνει πως θέλω να μάθω αν θα γίνει καλό το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα seicento 9ετίας αλλά το χρώμα έχει χαλάσει. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε ή θα το κάνουμε χειρότερο; Από που θα προμηθευτούμε το χρώμα;Το βαψιμο δεν ειναι απλα ενα πιστολι και βουρ.Θελει προεργασια.Γδυσιμο του αμαξιου ή πολυ καλη μονωση των κομματιων που δεν θα βαφτουν,επιδιορθωση αν υπαρχουν χτυπηματα,τριψιμο να αγριεψει το παλιο χρωμα κλπ.Επισης πρεπει να εχεις τουλαχιστον κλειστο χωρο πεντακαθαρο χωρις σκονες ή σκουπιδακια που μπορει να κολλησουν στο φρεσκο χρωμα.Ο καιρος δεν ξερω αν βοηθαει γιατι με το κρυο νομιζω οτι αργει πολυ να στεγνωσει το χρωμα.Αυτα μου ερχονται στο μυαλο και σιγουρα κατι ξεχναω.Χρωμα θα βρεις σε χρωματοπωλεία που εχουν και χρωματα αυτοκινητων.Εγω θα πηγαινα σε καμια μαντρα με τρακαρισμενα και θα επερνα ενα φτερο ή ενα καπω και θα το δοκιμαζα εκει πρωτα.Οσο για την μπατανοβουρτσα το εγραψα γιατι εχω δει αμαξια βαμμενα με πινελο (μαλλον ακουγεται ασχημο οπως στο εγραψα στο πρωτο μου ποστ,συγνωμη)
Ποσο σου εχουν ζητησει για να στο βαψουν;Καλη επιτυχια αν το προχωρησεις.
-
Έχουμε ένα seicento 9ετίας αλλά το χρώμα έχει χαλάσει.Εχει ξεθωριασει ας πουμε?
Δεν επιδιορθωνεται με καποια αλοιφη και γυαλισμα? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσο σου εχουν ζητησει για να στο βαψουν;Θα ήθελα και εγω να ακούσω ενδεικτικές τιμές για πλήρες βάψιμο ενός αυτοκινήτου.
-
Υπαρχει και παλαιοτερο θεμα Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !
Eπισης, ψαχνωντας στο google βρηκα τυχαια την http://www.autopaint.gr/, οποτε μπορεις να ζητησεις κατ'εκτιμηση ενα κοστολογιο, για να ξερεις που βρισκεσαι.
Οι τιμες απο οσο γνωριζω παιζουν μεταξυ 1000-1500€, για εξωτερικο βαψιμο στο ιδιο χρωμα.
-
Μα δεν το συζητάω για να μου το βάψουν, δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχω ρωτήσει καν. Επίσης, το θέμα είναι το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, κυρίως στον ουρανό και στο καπώ.
Απλά ήθελα να ρωτήσω αν πρακτικά γίνεται. Δηλαδή αν το πιστόλι που λέω κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Το χρώμα για να το αγοράσω δεν είναι ακριβό; Δεν είναι ειδικά δηλαδή για αυτοκίνητα;
-
μια συνήθης ταρίφα είναι 100 με 150 ευρώ ανά τμήμα αυτοκινήτου.
Αυτό όμως είναι για τμηματικό βάψιμο, όχι ξήλωμα στις τσιμούχες, μονώσεις κτλΝομίζω οτι ένα εξ ολοκλήρου ψάψιμο ακουμπά το 2χίλιαρο
Εξαρτάται και το αν είναι μεταλλικό
-
Μα δεν το συζητάω για να μου το βάψουν, δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχω ρωτήσει καν. Επίσης, το θέμα είναι το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, κυρίως στον ουρανό και στο καπώ.Απλά ήθελα να ρωτήσω αν πρακτικά γίνεται. Δηλαδή αν το πιστόλι που λέω κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Το χρώμα για να το αγοράσω δεν είναι ακριβό; Δεν είναι ειδικά δηλαδή για αυτοκίνητα;
Το χρωμα ειναι ειδικο για αυτοκινητα.
-
Μα δεν το συζητάω για να μου το βάψουν, δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχω ρωτήσει καν. Επίσης, το θέμα είναι το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, κυρίως στον ουρανό και στο καπώ.Απλά ήθελα να ρωτήσω αν πρακτικά γίνεται. Δηλαδή αν το πιστόλι που λέω κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Το χρώμα για να το αγοράσω δεν είναι ακριβό; Δεν είναι ειδικά δηλαδή για αυτοκίνητα;
τι πιστόλι έχεις;
από κομπρεσσέρ αέρος;κοίτα το πιστόλι μπορεί να κάνει, αλλά
1 δε θα πετύχεις με τίποτα ομοιόμορφο στρώσιμο. Θα σου κάνει αλλού παραπάνω γεμίσματα και αλλού δε θα 'κάθεται' το χρώμα. Οι φανοποιοί το ξέρουν και δεν τρίβουν το παλιό χρώμα στον ίδιο βαθμό, λαμβάνοντας υπόψη τις καμπύλες κάθε σημείου.
2 θα αργήσει να στεγνώσει και θα σου κάνει τρεξίματα και θα μοιάζει με κάγκελο σαπιοκάραβου
3 θα σου μαζέψει σκόνες 100%. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσουν πάνω. κι ας το χεις και σε κλειστό χώρο. Εκεί θα κάνει μέρες να στεγνώσει και θα πιάσει...σκόνη!
4 πρέπει να τρίψεις το παλιό χρώμα που σημαίνει οτι θες εργαλεία, μάσκες και πολύ κόπο!
5 πρέπει να το ασταρώσεις-κι αυτό μανίκι
6 πρέπει να αφαιρέσεις τσιμούχες, φλας, φανάρια, χειρολαβές, λογότυπα οτιδήποτε
7 πρέπει να μονώσεις όλα τα σημεία που δε πρέπει να πάει μπογιά
8 επειδή δε πιστεύω πως θα ξηλώσεις εσωτερικό κτλ, αναγκαστικά θα έχεις μια 'γραμμή' αλλαγής απ το παλιό στο νέο χρώμα. Δηλαδή θα κλείσεις τις πόρτες και θα το βάψεις, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να φαίνεται η προσθηκη χρώματος. Σκέψου δηλαδή τα μαρσπιέ...
9 Οι φούρνοι δεν είναι μόνο για να επιταχύνουν το στέγνωμα και να αποφεύγονται τα τρεξίματα. είναι και για να επιδρούν στις ιδιότητες της βαφής και αυτή να προσκολλάται αποτελεσματικότερα πάνω στο αμάξωμα. Γι αυτό άλλωστε λέγονται και βαφές φούρνου...σκέψου οτι κάποτε βέφανε τ αυγά σε βραστό νερό. Στο κρύο δεν 'έπιανε'΄η βαφή. Ε κάτι αντίστοιχο ισχύει κι εδώ
-
Πιστεύω ότι μπορείς και μόνος σου , το χρώμα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, άντε να χρειαστείς 100 ευρώ! Ρώτα στο χρωματοπωλείο πληροφορίες σχετικά με την προεργασία, και ρίξε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προεργασία!Μη το βάψεις όταν είναι υγρός και κρύος ο καιρός ούτε όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες!!!
Παλαιότερα είχα βάψει την μαχανή μου , επειδή δεν είχα πιστόλι μου έβαλαν το χρώμα σε σπρέυ και έτσι μου στοίχισε λίγο!
Βάψτο !!!!!!!!! Θα το χαρείς και θα καμαρώνεις για το αποτέλεσμα!!!!! -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μα δεν το συζητάω για να μου το βάψουν, δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχω ρωτήσει καν. Επίσης, το θέμα είναι το χρώμα έχει ξεφλουδίσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, κυρίως στον ουρανό και στο καπώ.
Απλά ήθελα να ρωτήσω αν πρακτικά γίνεται. Δηλαδή αν το πιστόλι που λέω κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Το χρώμα για να το αγοράσω δεν είναι ακριβό; Δεν είναι ειδικά δηλαδή για αυτοκίνητα;
τι πιστόλι έχεις;
από κομπρεσσέρ αέρος;κοίτα το πιστόλι μπορεί να κάνει, αλλά
1 δε θα πετύχεις με τίποτα ομοιόμορφο στρώσιμο. Θα σου κάνει αλλού παραπάνω γεμίσματα και αλλού δε θα 'κάθεται' το χρώμα. Οι φανοποιοί το ξέρουν και δεν τρίβουν το παλιό χρώμα στον ίδιο βαθμό, λαμβάνοντας υπόψη τις καμπύλες κάθε σημείου.
2 θα αργήσει να στεγνώσει και θα σου κάνει τρεξίματα και θα μοιάζει με κάγκελο σαπιοκάραβου
3 θα σου μαζέψει σκόνες 100%. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσουν πάνω. κι ας το χεις και σε κλειστό χώρο. Εκεί θα κάνει μέρες να στεγνώσει και θα πιάσει...σκόνη!
4 πρέπει να τρίψεις το παλιό χρώμα που σημαίνει οτι θες εργαλεία, μάσκες και πολύ κόπο!
5 πρέπει να το ασταρώσεις-κι αυτό μανίκι
6 πρέπει να αφαιρέσεις τσιμούχες, φλας, φανάρια, χειρολαβές, λογότυπα οτιδήποτε
7 πρέπει να μονώσεις όλα τα σημεία που δε πρέπει να πάει μπογιά
8 επειδή δε πιστεύω πως θα ξηλώσεις εσωτερικό κτλ, αναγκαστικά θα έχεις μια 'γραμμή' αλλαγής απ το παλιό στο νέο χρώμα. Δηλαδή θα κλείσεις τις πόρτες και θα το βάψεις, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να φαίνεται η προσθηκη χρώματος. Σκέψου δηλαδή τα μαρσπιέ...
9 Οι φούρνοι δεν είναι μόνο για να επιταχύνουν το στέγνωμα και να αποφεύγονται τα τρεξίματα. είναι και για να επιδρούν στις ιδιότητες της βαφής και αυτή να προσκολλάται αποτελεσματικότερα πάνω στο αμάξωμα. Γι αυτό άλλωστε λέγονται και βαφές φούρνου...σκέψου οτι κάποτε βέφανε τ αυγά σε βραστό νερό. Στο κρύο δεν 'έπιανε'΄η βαφή. Ε κάτι αντίστοιχο ισχύει κι εδώ
Θεωρω πολυ ολοκληρομενο το ποστ, ειναι ωραια τα do it your self αλλα εδω μιλαμε για πολυ μεγαλη κ επιπονη διαδικασια με αμφιβολο αποτελεσμα.
Εγω προσωπικα θα ελαγα να μην ασχοληθεις καθολου την στιγμη που δεν εχεις καμια γνωση.
Δεν υποτιμω τις ικανοτιτες σου αλλα αν θελεις να το κανεις υπολογισε στην καλητερη των περιπτωσεων ενα μετριο αποτελεσμα! -
Kαλύτερα να μην το βάψεις κατά τη γνώμη μου. Άλλο μια τοπική επιδιόρθωση κι άλλο ολόκληρο το αυτοκίνητο.
Δοκίμασε με κάποια καλή 'λεπτή' (δηλ. ρευστή) αλοιφή που να περιέχει χρώμα. Αν δεν έχεις 'δύσκολο' χρωματισμό, ίσως κάνει καλούτσικη δουλειά. -
Αφού έχει ξεφλουδίσει όπως λες, εγώ λέω να αφαιρέσεις το καπώ και να το δοκιμάσεις. Ακόμα και ανομοιόμορφο να βγει τελικά, χειρότερο από το ξεφλουδισμένο δε νομίζω να είναι...
Βάψιμο με πιστόλι;