-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
α) Tamron 28-75 2.8 Di
b) Sigma 105mm 2.8 MacroΟ Tamron είναι φακός θαυμάσιας οξύτητας και πολύ φτηνός. Όμως αμφιβάλλω για τη χρησιμότητα του σε σώματα με μικρό αισθητήρα (28*1,5...). Προσωπικά ενόχλησε πολύ αυτό σε χρήση δρόμου ή εσωτερικούς χώρους (από εμπειρία με τους Canon 28-105 3.5-4.5 USM και 28-70 2.8L). Στη θέση σου θα έπαιρνα τον Tamron 17-50 2.8 που είναι η αντίστοιχη έκδοση του για crop factor sensors.
Τον Sigma τον είχα. Είναι εξαιρετικός οπτικά (ακόμα και τέρμα ανοιχτός). Τελικά τον πούλησα όμως γιατί δεν βόλεψε για την χρήση που κυρίως έκανα (πορτρέτα) γιατί ήταν λίγο πιο 'μακρύς' για τις αποστάσεις που συνήθως δούλευα και γιατί έχει απαγορευτικά αργή εστίαση (τσαφ-τσουφ, το τρένο περνά). Αυτό ήταν όμως για εξειδικευμένο σκοπό και διαφορετικό από αυτό που κυρίως προορίζεται ο φακός. Αν τον πήρες κυρίως για macro τότε θα τον απολαύσεις. (Εγώ έπρεπε να αγοράσω εξαρχής τον Canon 85/1.8 ή τον 100/2.
Καλορίζικοι πάντως και οι 3.
Ευχαριστώ για τα σχόλια
Τον Sigma τον αγορασα αποκλειστικά για μάκρο οπότε πιστεύω οτι θα αξιοποιηθεί σωστά και θα με αφήσει ευχαριστημενο. Ο Tamron ειναι ενας οξυτατος φακος φτηνός που τον αγόρασα για all around χρήση με έμφαση σε πορτραίτα (οπου ειναι πολύ καλός στο ξεφοντάρισμα). Απο την μικρή εμπειρια μου το ευρος αυτο ειναι εκεινο που χρησιμοποιώ περισσοτερο συχνα.
Βεβαια δεν εχω ευρυφώνιο αλλά ελπίζω οταν μπορέσω να αγοράσω κανεναν 10-20 ή 12-24 και να ειμαι ΟΚ.
-
Ο sigma 105/2.8 macro κανει και αυτος πολύ καλα πορτραίτα,οπότε μη διστασεις να τον χρησιμοποιήσεις και εκει,και ας νεταρει αργα.
Επίσεις,και ο 80-200 σου θα κανει πολύ καλα πορτραίτα.Σε βλέπω καλυμενο πλήρως δηλαδη,για χρηση σε πορτραίτα.
Αλλα,δεν εχει κανεναν μεσαίο ευρυγώνιο φακο;Ούτε καν καποιον της πλάκας;
Βρες καποιον απο καποιο ΚΙΤ,κανεναν παμφθηνο 18-50οειδες και ας εχει και μεγιστο διαφραγμα.....f3,5-8,5
Η πιό ευρέως χρησιμοποιούμενη περιοχη τους ζουμ σου λειπει,και σιγουρα σε περιοριζει αφανταστα.Οσο για υπερευρυγωνιο,εγω θα σου προτεινω (οταν θα ερθει ο καιρος να αγορασεις) τον ΤΟΚΙΝΑ ΑΤΧ116.Εκτος και αν μεχρι τοτε υπάρξουν αναλογες προτασεις απο αλλους κατασκευαστες.Για την ωρα πάντως η ΤΟΚΙΝΑ τους 'εχει' όλους.
-
σκέφτομαι να πάρω ένα δώρο στο έτερον τρεισήμισυ και η μηχανή είναι καλή σκέψη...
αυτή μου φαίνεται καλούτσικη
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561726
και στα 180 δεν είναι άσχημη η τιμούλα της!
5Χ οπτικό δε βρίσκεις εύκολα στα χρήματα αυτά...Επειδή προορίζεται για...γυναικεία τσάντα, τι λέτε;; Καλή δεν είναι;;
-
...ροζ;
-
Για γυναίκα. Τέλειο είναι το χρώμα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...ροζ;Ε ναι!
μήπως θα την χρησιμοποιώ εγώ καθόλου;; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
σκέφτομαι να πάρω ένα δώρο στο έτερον τρεισήμισυ και η μηχανή είναι καλή σκέψη...αυτή μου φαίνεται καλούτσικη
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561726' target='_blank
και στα 180 δεν είναι άσχημη η τιμούλα της!
5Χ οπτικό δε βρίσκεις εύκολα στα χρήματα αυτά...Επειδή προορίζεται για...γυναικεία τσάντα, τι λέτε;; Καλή δεν είναι;;
Yπάρχει η sony w150 με 5άρι ζουμ σ' αυτή την τιμή (στο πλαίσιο θαρρώ, αλλά και σε άλλα μαγαζιά) και η w120 με 4άρι στα 150 έουρος.
Αν είναι καλύτερες δεν το ξέρω. Πιθανώς να ναι καλύτερες point 'n' shoot, αλλά δεν ξέρω τι ζητάτε.
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Ο φακος που περιμένεις ειναι αστέρι και καλύπτει ενα ιδανικό εστιακό εύρος .. απορώ γιατι οι κύριοι στην Nikon δεν έχουν βγάλει κατι ανάλογο
Η ΝΙΚΟΝ εχει δυο φακους στα 24-85 και αλλους δυο στα 24-120
-
με τι ειναι καλύτερο να καθαρίζω τον φακό μπροστά ?
-
Υπάρχουν υγρα καθαρισμου των φακών,που εγω τα χρησιμοποιώ με πανακια μικροίνων,που δεν χαραζουν τα κρυσταλλα.
Ριχνω μια σταγονίτσα στο κέντρο της επιφανειας του μπροστινου στοιχειου,και απο εκει ξεκιναω να κανω σπειροειδεις κινήσεις με το πανακι,που απο το κεντρο του φακου θα με φερουν στο εξω μερος του.
Τα βρισκεις σε μαγαζια με φωτογραφικα.Τα πανακια θα τα βρεις μαλλον και σε μαγαζια με ειδη Η/Υ,μιας και χρησιμοποιούνται και για τις οθόνες των υπολογιστων. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με τι ειναι καλύτερο να καθαρίζω τον φακό μπροστά ?Και η ροχάλα κάνει καλό!
Για... πιο Μπρούταλ καταστάσεις!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγω περιμενω τον αγιοβασιλη να ερθει λιγες μερες αργοτερα,και να μου φερει τον 24-105/f4 που περιμενω για να ολοκληρωσω το οπλοστασιο των φακών μου
Ηρθε,αλλα δε μου τον εκανε δωρο.Λεφτα μου ζητησε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η ΝΙΚΟΝ εχει δυο φακους στα 24-85 και αλλους δυο στα 24-120Καμία σχέση στην πράξη όμως! Έχω δουλέψει τον 24-120VR (που μου άρεσε περισσότερο από τον αντίστοιχο 28-135IS) και λίγο τον παλιό 24-85, τον 2.8-4. Καλοί σχετικά για τη δουλειά τους, εντελώς διαφορετικοί όμως (και στο κόστος!) από τον 24-105. Η Nikon όντως δεν έχει κάτι ανάλογο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η ΝΙΚΟΝ εχει δυο φακους στα 24-85 και αλλους δυο στα 24-120
Καμία σχέση στην πράξη όμως! Έχω δουλέψει τον 24-120VR (που μου άρεσε περισσότερο από τον αντίστοιχο 28-135IS) και λίγο τον παλιό 24-85, τον 2.8-4. Καλοί σχετικά για τη δουλειά τους, εντελώς διαφορετικοί όμως (και στο κόστος!) από τον 24-105. Η Nikon όντως δεν έχει κάτι ανάλογο.
Εσυ προφανως μιλάς για την απόδωση των οπτικών τους,ενω ή αρχική επισήμανση αφορούσε το ευρος του εστιακου τους μήκους
κοιτα:
Ο φακος που περιμένεις ειναι αστέρι και καλύπτει ενα ιδανικό εστιακό εύρος .. απορώ γιατι οι κύριοι στην Nikon δεν έχουν βγάλει κατι ανάλογο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο sigma 105/2.8 macro κανει και αυτος πολύ καλα πορτραίτα,οπότε μη διστασεις να τον χρησιμοποιήσεις και εκει,και ας νεταρει αργα.
Επίσεις,και ο 80-200 σου θα κανει πολύ καλα πορτραίτα.Σε βλέπω καλυμενο πλήρως δηλαδη,για χρηση σε πορτραίτα.
Βρες καποιον απο καποιο ΚΙΤ,κανεναν παμφθηνο 18-50οειδες και ας εχει και μεγιστο διαφραγμα.....f3,5-8,5
Η πιό ευρέως χρησιμοποιούμενη περιοχη τους ζουμ σου λειπει,και σιγουρα σε περιοριζει αφανταστα.Οσο για υπερευρυγωνιο,εγω θα σου προτεινω (οταν θα ερθει ο καιρος να αγορασεις) τον ΤΟΚΙΝΑ ΑΤΧ116.Εκτος και αν μεχρι τοτε υπάρξουν αναλογες προτασεις απο αλλους κατασκευαστες.Για την ωρα πάντως η ΤΟΚΙΝΑ τους 'εχει' όλους.
Εχεις δικιο ... Οταν μπορέσω σκέφτομαι ειτε τον Tamron 17-50 2.8 ειτε τον Sigma 18-50 2.8
ενω υπάρχει και η αρκετά φτηνή λύση του Sigma 17-70 2.8 -4.5 DC OS -
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Εχεις δικιο ... Οταν μπορέσω σκέφτομαι ειτε τον Tamron 17-50 2.8 ειτε τον Sigma 18-50 2.8
ενω υπάρχει και η αρκετά φτηνή λύση του Sigma 17-70 2.8 -4.5 DC OSείσαι σίγουρος ότι έχει OS ο 17-70/2.8 ??
-
Δεν έχει, σύμφωνα με τη σελίδα προϊόντος του.
-
αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά για σταθεροποίηση ή πρέπει να έχεις σταθερότατο χέρι για λήψη με φακό χωρίς σύστημα σταθεροποίησης ?
-
Στους τηλεφακούς νομίζω οτι αξίζει η σταθεροποίηση. Στους ευρυγώνιους νομίζω οτι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, ειδικά στους φωτεινούς φακούς γιατί μπορείς να ανεβάσεις πολύ το χρόνο λήψης χωρίς να επηρεαστεί η εικόνα (και όσο πιο σταθερό το χέρι τόσο καλύτερα φυσικά)
...
Επειδή δάνεισα στον αδελφό μου στο Ηράκλειο την EOS 30 με τον 50ρη, ξέμεινα χωρίς σταθερό μικρό, οπότε παρήγγειλα σήμερα από τον Κατερέλο τον Canon 35mm f/2.0 sta 234€ με μεταφορικά. Δεν είχε διαθέσιμο αλλά αν έχει η intersys θα μου αποσταλεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Για να δούμε...
-
Στο...φλέγον ζήτημα αγοράς μηχανής για γυναικεία χρήση/τσάντα, κατέληξα κατά 99% στην olympus μ1010
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562085
Έχει καλά χαρακτηριστικά, συμφέρουσα τιμή, μόνο τα χρώματα με χαλάνε κάπως...
Το μόνοπου έχω ακούσει για υτήν (και θέλω να το τσεκάρω από κοντά) είναι η κακή λειτουργία (τραχιά) του ζουμ...κάτι λογικό για 7Χ σε τόσο λεπτό σώμα. Άντε να δούμε...
Φωτογραφία. Ασχολείστε;