-
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ παίδες για την βοήθεια!!
Υποπιέσεις κλπ έχουν ελεγχθεί παίδες!Σε tester εχει μπει και δεν βγάζει faults,εκτός απο μία εγγραφή,πριν 2 χρόνια,όταν είχε πρόβλημα το Vanos!
Η μπαταρία είναι 10 μηνών,100άρα!
Λέω να στείλω τα μπέκ για έλεγχο και μετά να βάλω τα RC6YCC (αντι των RC7YCCπου λέει ο κατασκευαστής)!
Λετε να πετύχει?
-
Η αλλαγή των μπουζί δεν νομίζω να βοηθήσει.
Κάνε το step 6 απαυτά που σου έγραψα . Εάν είναι όλα οκ :
1: Ξανακοίταξε τον air temp sensor , φίσα και καλωδίωση να είναι τέλειες γιατί η παραμικρή απώλεια επηρεάζει την ωμική αντίσταση.
2: Αν μπορείς άνοιξε το ''κουτάκι'' του MAF να δείς μήπως υπάρχει υγρασία και καθάρισε την πλακέτα με ένα σπρέι γιά ηλεκτρικά .
3: Καθάρισε τη πεταλούδα με ένα carb. cleaner σπρέι .Πάντως υπάρχει και πατέντα.....
Η ICV ρυθμίζεται. Το μοτεράκι είναι ασφαλισμένο στο εξωτερικό case με μεταλλικά lugs. Tα λυγίζεις ελαφρά μεχρι να μπορει να περιστραφεί το μοτέρ εσωτερικά. Σημαδεύεις την αρχική θέση και το περιστρέφεις προς μία κατεύθυνση λίγο (δεν θυμάμαι από ποιά μεριά ανεβάζει το ρελαντί και από ποιά κατεβάζει) και ξανασφίγγεις τα lugs.
Αν έχεις τη παλιά ICV δοκίμασε σε αυτή και θα δείς από ποιά μεριά θέλει γύρισμα και δοκίμασε με αυτή στον κινητήρα...
Aυτό όμώς επηρεάζει συνολικά τις στροφές του ρελαντί κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και είναι λύση αυτοκτονίας.Καλή επιτυχία
-
Βασίλη,η ICV είναι καινούργια!Αλλάχτηκε πριν 5 μέρες!!
Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι σήμερα π.χ. με 4 βαθμούς...κανένα πρόβλημα!! Πήρε μια χαρά!!!
-
κουκ εισαι με την ιδια βενζινη ακομη ?
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
κουκ εισαι με την ιδια βενζινη ακομη ?Πιστεύω να έχεις αλλάξει βενζίνη .....;;
Δεν έχει σημασία αν είναι καινούργια η ICV , αυτά που σου έγραψα στα έγραψα με τη προυπόθεση ότι η ICV είναι καλή και με no faults στο tester.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Πιστεύω να έχεις αλλάξει βενζίνη .....;;
Δεν έχει σημασία αν είναι καινούργια η ICV , αυτά που σου έγραψα στα έγραψα με τη προυπόθεση ότι η ICV είναι καλή και με no faults στο tester.
Βενζίνη ΒΡ 100 απο το ίδιο βενζινάδικο!!Να αλλάξω??
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πιστεύω να έχεις αλλάξει βενζίνη .....;;
Βενζίνη ΒΡ 100 απο το ίδιο βενζινάδικο!!Να αλλάξω??
Καμμιά φορά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. !!
Αλήθεια έχεις δοκιμάσει EKO 100 που είναι και πιό φθηνή ;;; -
Τα μπέκ δουλεύουν μια χαρά!!
Αλλάζω μπουζί σε Champion RC7YCC!!
Θα καθαρίσω και τον λάμδα!
Θα σφίξω και τα κολλάρα!!Θα βάλω και ΕΚΟ [την έχω δοκιμάσει και μου άρεσε]!!
Το test βγάζει no faults για όλα!!
Απονη κενωνία...που άλλους τους ανεβάζεις..και άλλους τους κατεβάζεις!!
-
Ελπίζω να πάνε όλα καλά
-
Λοιπόν.....4 βαθμοί σήμερα το πρωί....όλα καλά!!!
Καθαρίστηκε το air flow meter....μόνο εγώ έλειπα απο μέσα!!
Αλλάχτηκαν τα μπουζί με Champion RC7YCC!!
Αν δεν παρουσιάσει πάλι πρόβλημα...τι λέτε?
Εγω λέω να βάλω κάτι θεϊκά NGK πλατίνας που έρχονται απο ένα τρελό παγουράαα!!!
Οχι τίποτα άλλο...αλλά να δούμε αν είναι τα μπουζί...το AFM...ή το φίλτρο αέρα!!!
-
Ευχάριστα νέα
Ποιά NGK ;;
Τα αντίστοιχα των RC7YCC είναι τα BKR6EIX ιριδίου και σε DENSO τα IW22 ιριδίου
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγω λέω να βάλω κάτι θεϊκά NGK πλατίνας που έρχονται απο ένα τρελό παγουράαα!!!Πρόσεξε μόνο να μη σου φέρει πάλι 4 μπουζί για το εξακύλινδρο...
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Πρόσεξε μόνο να μη σου φέρει πάλι 4 μπουζί για το εξακύλινδρο...
...Εχει δηλώσει ότι θα φάει ένα τόνο καλαμπόκι αν δεν κάνουν!
Βασίλη,δεν ξέρω τον τύπο ακριβώς!!
-
α ρε Νικο στο χα πει νομιζω.
Τα bmw αντιδρουν ΠΟΛΥ περιεργα στην αλλαγη φιλτρου....Η καταναλωση πως ειναι?
Βαλε το μαμα να εισαι cool...
αν ειχε τοση βρωμα το ΑFΜ, κοιτα τι γινεται κ στη πεταλουδα γκαζιουκοιτα βασικα αν στο ξανακανει θα σου κανω μια χαρη. Θα μου το δωσεις εμενα, και εγω θα σου δωσω το γκολφακι μου που ποτε του δεν ειχε τετοια προβληματα. Πατε κ παιρνετε αυτα τα ΒMW....τσ τσ....
-
Μεγάλε Αντρέα!!!
Λοιπόν...τα BMW δεν αντιδρούν περίεργα στα φίλτρα!!
Η συγκεκριμένη έχει δοκιμάσει σχεδόν ΟΛΑ τα φίλτρα και μια χοάνη Pipercross....χωρίς να κάνει τσικ!!Αντε να δούμε!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λοιπόν...τα BMW δεν αντιδρούν περίεργα στα φίλτρα!!
Η συγκεκριμένη έχει δοκιμάσει σχεδόν ΟΛΑ τα φίλτρα και μια χοάνη Pipercross....χωρίς να κάνει τσικ!!κοιτα τσικ δεν εκανε αλλα αν ειχε μαμα φιλτρο δε θα μαζευε τοση μπιχλα στο AFM...για να μη σκεφτω τι πηγε στους κυλινδρους και στις βαλβιδες....
εξαλλου ενας λογος που μαζεψε τοση βρωμα πιθανολογω( με αρκετη φαντασια) οτι ο αερας που περναγε απο τα διαφορα φιλτρα ειχε σταγονιδια λαδιου με αποτελεσμα να κολαει βρωμα πιο ευκολα στο AFM...γνωμη μου ....
και μια διευκρινιση: οτι λεω για τα bmw (για τα τεχνικα κυριως), μεταφερω οτι ακουω απο ανθρωπο που ξερει τα BMW σαν τη παλαμη του...
Αν τον γνωρισεις θα καταλαβεις... -
Οσο για αυτό έχεις δίκηο Αντρέα!!
Εχω καθαρίσει δύο φορές την πεταλούδα γκαζιού και τώρα το AFM!!
Πιθανότατα αν είχα χάρτινο η βρώμα θα ήταν πολύ λιγότερη...αλλά 'μπρός στα 'κάλλη' τι είν' ο πόνος?!!
Δεν λές στον φίλο σου για Τσικνοπέμπτη?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
[list:2mefsq73]Δεν αγοραζ κανα αλλο αμαξ λεω γω? [/list:u:2mefsq73][list:2mefsq73]Εχω ενα μοτερ VR6, να στο στειλω? [/list:u:2mefsq73]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:3o6nf88y]Δεν αγοραζ κανα αλλο αμαξ λεω γω? [/list:u:3o6nf88y][list:3o6nf88y]Εχω ενα μοτερ VR6, να στο στειλω? [/list:u:3o6nf88y]
να και ο αλλος. Που εχεις χαθει Μακη??
κατσε μη μπλεκουμε τις αγαπες!
τωρα μιλαμε για BMW. Μετα εχει σειρα η VAG
λοιπον ο φιλος θα ερθει μαλλον τη τσικνοπεμπτηΝικο, τοση διαφορα βλεπεις με το φιλτρο? ενα φεγγαρι ειχα στο γκολφ, και παρατηρησα οτι ηταν ακομα πιο ελαστικο χαμηλα, στα ψηλα δε μπορω να αποφανθω...Αξιζει το κοπο??
Εξατμισουλα βαλε να ακουγεται η ορχηστρα.... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρόσεξε μόνο να μη σου φέρει πάλι 4 μπουζί για το εξακύλινδρο...
...Εχει δηλώσει ότι θα φάει ένα τόνο καλαμπόκι αν δεν κάνουν!
Βασίλη,δεν ξέρω τον τύπο ακριβώς!!
BKR6EQP
Kαλαμπόκι ?????????????
Αποστόλης.
Πρόβλημα με την BMW! ::[ΛΥΘΗΚΕΕΕΕ!!!]::