-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξέρεις, έχω ζήσει 5 χρόνια (17,5 - 23 ετών) σε πόλη, μάλιστα μεγαλύτερη και καλύτερη (απ' όλες τις απόψεις) από την Αθήνα. Και θα μπορούσα να ζήσω σε μεγαλούπολη - σφαίρα, απ' όπου θα ήταν αδύνατον να βγει κανείς λόγω μόλυνσης κ θα τρεφόμασταν όλοι με χάπια. Και θα περνούσα μια χαρά.
Αλλά αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, θα επέλεγα χωριό. Το δικό μου ή άλλο, στην Ηλεία ή στην Τοσκάνη ή σε κάποια επαρχία των ΗΠΑ, δεν έχει σημασία. Είναι πιό δύσκολα στην αρχή, το γνωρίζω - άλλωστε το έζησα. Αλλά είναι πιό ελεύθερα κι έχεις περισσότερες δυνατότητες επιλογής. Κι αυτό δεν ζυγίζεται.πχ διασκέδαση, δουλειά, γκόμενες κλπ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πχ διασκέδαση, δουλειά, γκόμενες κλπ**Και **αυτά!
Και μην αρχίσω να σου λέω ιστορίες από γκόμενες κ διασκέδαση τώρα, θα μπει το 2009 κι ακόμα θα γράφω.
Ένα μόνον θα σου πω και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα το καταλάβεις: Αντρόγυνο με 4 παιδιά σε μικρές ηλικίες στην Αθήνα, είναι αδύνατον να περνάει τόσο καλά όσο εμείς εδώ.(Ομοίως κ με 2 ή 3, αλλά μιλάω για μένα τώρα)...
-
Πόση ώρα κάνει δηλαδή ο μέσος Αθηναίος το Σάββατο το βράδυ από το σπίτι του στο χώρο διασκέδασης;
O κάτοικος του χωριού κάλλιστα μπορεί να έχει 2-3 πόλεις κοντά του ή άλλα χωριά με φίλους και παρέες, ή ακόμα και να μη δίνει τόση σημασία στο να θέλει να πηγαίνει κάθε μέρα και σε άλλη καφετέρια για το φρεντοτσίνο του
-
μπορεί αλλά δεν είναι ολοί παντρεμένοι με μούλικα μέσα στα πόδια τους
-
Μούλικα?...
-
οπως λεει και η διαφημιση του ΟΤΕ.. δεν υπαρχει μεσος ανθρωπος!
εγω σαββατο απο το σπιτι μου για να παω στον χωρο διασκεδασης κανω 2 δευτερολεπτα... εχω να βγω σαββατο βραδυ απο τοτε που βαλαν εισητηριο για να μπεις στα κεντρα διασκεδασης! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:hmmm: Μούλικα?...παιδιά
-
Δυστυχώς, το κατάλαβα....ψιλουποτιμητικό δεν νομίζεις?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δυστυχώς, το κατάλαβα....ψιλουποτιμητικό δεν νομίζεις?εξαρτάται απο τη θέση που βρίσκεσαι
-
Από όποια θέση και να 'σαι, τα πιτσιρίκια είναι πιτσιρίκια!
-
Eγώ φίλε ililias πέρασα 6 μήνες της ζωής μου στην Αμαλιάδα και ρε φίλε δεν παλεύεται με τίποτα!
Υπάρχει τρομερή έλλειψη υποδομών, ιδίως νοσοκομειακής περίθαλψης, το παιχνιδάκι Αμαλιάδα-Πύργο-Ριο είναι αστείο για Έλληνες φορολογούμενους. Το ΕΚΑΒ ανύπαρκτο, σίγουρα έχεις δει πως μεταφέρουν 8 στους 10 τους τραυματίες.
Το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο και πολύ επικίνδυνο όπως και η συγκοινωνία μέσω ΟΣΕ μη αποτελεσματική.
Εργασιακά είναι δύσκολο να προχωρήσεις καθώς πρέπει να κινηθείς στο όριο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας για να στήσεις μια βιώσιμη δουλειά, όπου, αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι μερικά επαγγέλματα απλά δεν μπορείς να τα ασκήσεις από την επαρχία.Επίσης, όσο καλή και να είναι μια επιχειρήση η πραγματική της αξία είναι αυτή που μπορείς να την ρευστοποιήσεις ανα πάσα στιγμή. Πόσο αέρα να παρεις από μια επιχείρηση στην επαρχία όπου και οι εν δυνάμει επενδυτές είναι περιορισμένοι? το ίδιο και οι πελάτες.
Απαράδεκτη επίσης η εκμετάλλευση που συστηματικά γίνεται στην επαρχία σε ξένους εργάτες που δουλέυουν παράνομα παντού. Αυτό στις μεγάλες πόλεις δεν γίνεται έτσι εύκολα και οι σωστοί επιχειρηματίες δεν τα κάνουν αυτά!Ο κοινωνικός απολογισμός σε επιχειρήσεις της επαρχίας είναι άγνωστη έννοια. Πόσες τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να παρέχουν στους εργαζόμενους τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή δαπάνες παιδικών σταθμών κλπ?
Αντε να είναι μια δυο στην Αθήνα οι εταιρείες νοιάζονται για τα καλά στελέχη και υπάρχει ένας ατυπος ανταγωνισμός.Μπορεί να λέμε ότι η Αθήνα είναι πρωταθλήτρια στην βρώμα, αλλά και η επαρχία δεν τα πάει καλύτερα... ανοικτές χωματερές, ανεξέλεγκτη ρύπανση, μη πόσιμο νερό ... τα ξέρεις. Σφάζουν ανεξέλεγκτα όπου θέλουν ο καθένας την κότα του ή τα αρνιά του ..... και πετάνε οι θρασύτατοι τα υπολλέιματα στους κάδους. Πολλά κρεατα που τρώγονται στην επαρχία, δυστυχώς είναι τελείως ανέλεγκτα από κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές. Όχι ότι της Αθήνας είναι καλύτερα!!
Οι επιλογές για διασκέδαη είναι περιοσμένες ότι και να λέμε. Μην μένουμε στα τετριμμένα περι καφέ που πιάνουν ένα πεζόδρομο από το σταθμό μέχρι την εκκλησία και πέντε καλών εστιατορίων - ταβερνών που υπάρχουν τριγύρω και όταν πας στην τουαλέτα φρικάρεις γιατί ποτέ δεν έχει ελεγχθεί, αλλά μιλάμε για θέατρα, κινηματογράφους, εκθέσεις ζωγραφικής, κονσέρτα, μουσικές παραστάσεις, μουσεία κλπ
Σε αθλητικές υποδομές αν εξαιρέσεις το Εθνικό Στάδιο και το καλό κλειστό γήπεδο όλες οι άλλες επιλογές είναι απλά απαράδεκτες. Για να μπορώ να προπονούμαι σε basket ευτυχώς είχα παρακαλέσει τον άνθρωπο του κλειστού και με άφηνε να μπαίνω στο κλειστό ανάλογα με το πρόγραμμα.
Ακόμα και η αστυνόμευση - ασφάλεια είναι ανύπαρκτη. Το πολύ πολυ να στήσουν κανα μπλόκο στο φανάρι της Κουρούτας (στην οποία btw με τα πολλά-πολλά κατάφεραν τα καφε να μπουν μέσα στην άμμο!!). Δεν θα γράψω ιστορίες για πόσους διεφθαρμένους-μαστρωπούς εκδίωξαν και το ότι είναι το 80% των αστυνομικών ντόπιοι κάτι σημαίνει.
Όσο προχωράνε οι δρόμοι οι επαρχιακές πόλεις θα σβήνουν
Εσύ αποτελείς εξαίρεση και περνάς καλά με την οκογένεια σου γιατί είσαι άλλη πάστα ανθρώπου που σπάνια συναντάς σε επαρχία. Να σου πώ ότι πολλοί συντοπίτες σου είναι επεικως κάφροι, ξέρεις ότι πήγαν να πάρουν τα 3,000άρα χωρίς να έχουν πάθει τίποτα και ρε φίλε χάρισα 5 υπολογιστές για να μπούν σε ένα σχολείο της Ηλείας και τα πήραν σπίτι τους κάποια λαμόγια. Κάποιος μαλίστα με πήρε τηλέφωνο να του επιτρέψω να πάρει το ένα σπίτι του και να πώ ότι δίνω 4 στο σχολείο. Οι ξεφτύλες!!!!
-
Ξέρεις, έχω ζήσει 5 χρόνια (17,5 - 23 ετών) σε πόλη, μάλιστα μεγαλύτερη και καλύτερη (απ' όλες τις απόψεις) από την Αθήνα. Και θα μπορούσα να ζήσω σε μεγαλούπολη - σφαίρα, απ' όπου θα ήταν αδύνατον να βγει κανείς λόγω μόλυνσης κ θα τρεφόμασταν όλοι με χάπια. Και θα περνούσα μια χαρά.
Αλλά αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, θα επέλεγα χωριό. Το δικό μου ή άλλο, στην Ηλεία ή στην Τοσκάνη ή σε κάποια επαρχία των ΗΠΑ, δεν έχει σημασία. Είναι πιό δύσκολα στην αρχή, το γνωρίζω - άλλωστε το έζησα. Αλλά είναι πιό ελεύθερα κι έχεις περισσότερες δυνατότητες επιλογής. Κι αυτό δεν ζυγίζεται.- κάμποσο..
-
πχ διασκέδαση, δουλειά, γκόμενες κλπ
**Και **αυτά!
Και μην αρχίσω να σου λέω ιστορίες από γκόμενες κ διασκέδαση τώρα, θα μπει το 2009 κι ακόμα θα γράφω.Ηλία, κάτι τέτοια γράφεις και αδυνατώ να συζητήσω μετά.
Πλάκα με κάνεις; Νταξ, εσύ μπορεί να σαι γλεντζές και να γουστάρεις κλαρίνο και ψητό γουρουνόπουλο και να περνάς θαύμα. Επιλογές, όμως, στην επαρχία ΔΕΝ υπάρχουν.Για μένα ένας καλός συμβιβασμός είναι μια μικρή πόλη κοντά σε μεγαλη. Γλιτώνεις τη φασαρία της καθημερινότητας και όποτε γουστάρεις πετάγεσαι και ξεσκάς. Δεν θα άντεχα την Αθήνα σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον όχι αν δεν έμενα κοντά στη δουλειά μου και μάλιστα σε πλεοντεκτική περιοχή.
Τέσπα, εγώ λέω να κάτσω εδώ στο χωριό, να μαζέψω το μπαγιόκο και να τα τρώω αλλού. Και θα αφήσω τον Ηλία να κάνει τρελά πάρτυ στην Αμαλιάδα.
-
Υπάρχουν τρομεροί περιορισμοί όσον αφορά πράγματα που κάνει κανείς στις ηλικές μέχρι...30 ας πούμε. από κει και πέρα, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουμε τον εγγαμο βίο και τρέχουμε απ το πρωί μέχρι το βράδυ, η επαρχία σου δίνει τη δυνατότητα πιο ανθρώποινων ρυθμών ζωής, δεν έχει τόση ένταση, η οικονομικότερη γη προσφέρει τη δυνατότητα να χεις ένα οικόπεδο και να φτιάξεις μια μονοκατοικία, ζώντας πιο...ανθρώπινα. Έπειτα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά, άσε που κι αυτά θα μπορούν να πάρουν το ποδήλατο και να παίξουν άνετα...
Σ αυτά το χωρίο υπερέχει. Σε υποδομές, επαγγελματικές δυνατότητες, διασκέδαση, πολιτιστικά, ΥΓΕΙΑ, ε εδώ χωλαίνει σημαντικά...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Υπάρχουν τρομεροί περιορισμοί όσον αφορά πράγματα που κάνει κανείς στις ηλικές μέχρι...30 ας πούμε. από κει και πέρα, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουμε τον εγγαμο βίο και τρέχουμε απ το πρωί μέχρι το βράδυκαι ένα φέρετρο καλό θα ήταν
έστω ένα σπίτι με αναπαυτική πολυθρόνα και μεγάλη τιβί -
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ηλία, κάτι τέτοια γράφεις και αδυνατώ να συζητήσω μετά.
Πλάκα με κάνεις; Νταξ, εσύ μπορεί να σαι γλεντζές και να γουστάρεις κλαρίνο και ψητό γουρουνόπουλο και να περνάς θαύμα. Επιλογές, όμως, στην επαρχία ΔΕΝ υπάρχουν.Όταν είσαι κολλημένος κ βέβαιος για την άποψή σου δεν μπορείς να συζητήσεις, αυτό είναι βέβαιο.
Η Πάτρα είναι 1 ώρα μακριά, όσο και η ... Κέρκυρα κα η Ανκώνα. Με ένα ποσόν (σχεδόν) της πλάκας, όσο δλδ θέλουν στην Αθήνα για μια βραδιά στα 'κυριλέ' μπουζούκια, βρίσκεσαι να παρακολουθείς όπερα στο Μιλάνο ή να τρως παγωτό χαζεύοντας τα μέντιουμ στην Piazza Navona. Κι αν έχεις το 2 μπροστά κ δεν είσαι βλαξ, έχεις κ εισιτήρια τραίνου σχεδόν τσάμπα για όλη την Ευρώπη. Κάπως έτσι βρέθηκα στο Παρίσι με μια παρέα 15 ατόμων από 12 χώρες, κάπως έτσι στη Βουδαπέστη με 2 Ιρανούς, μια Αυστριακή κ μια Γερμανίδα. Όποιος νομίζει ότι όλος ο κόσμος είναι το μπουρδέλο που ονομάζεται 'Αθήνα', όπως ας πούμε ένας ξάδελφός μου για τον οποίο έχω γράψει κάμποσες φορές, είναι απλά άξιος της τύχης του...ΥΓ. Το κλαρίνο ΔΕΝ το αντέχω.
-
Η προσβαση στο εξωτερικό μέσες-άκρες είναι σχεδόν ίδια για όλες τους πολίτες μια χώρας! Μέχρι να φθάσεις στην Πάτρα και να ψάχνεις για parking κάποιος σε μια πόλη με υποδομές θα πάρει το μετρο και θα πάει στπ αεροδρόμιο και θα συναντηθείτε εκεί να πάτε μαζί όπερα
-
Ηλία, κάτι τέτοια γράφεις και αδυνατώ να συζητήσω μετά.
Πλάκα με κάνεις; Νταξ, εσύ μπορεί να σαι γλεντζές και να γουστάρεις κλαρίνο και ψητό γουρουνόπουλο και να περνάς θαύμα. Επιλογές, όμως, στην επαρχία ΔΕΝ υπάρχουν.Όταν είσαι κολλημένος κ βέβαιος για την άποψή σου δεν μπορείς να συζητήσεις, αυτό είναι βέβαιο.
Η Πάτρα είναι 1 ώρα μακριά, όσο και η ... Κέρκυρα κα η Ανκώνα.nai re mastora, ετσι ξέρω και γω
και αυτός που μένει δίπλα στο ΕΛ ΒΕΛ θα λέει 'Σιγά μωρέ, σε 2 ωρίτσες είμαι λονδίνο για κλάμπινγκ, 8 ΝΥ για ψώνια και σε 12 ισλανδία για σκι. Και όλα αυτά με κόστος λιγότερο από 10 πανερια λούλουδα στην Πέγκυ (την ζήνα, ντε).
κατά τ' άλλα εγώ δεν μπορώ να συζητήσω
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Eγώ φίλε ililias πέρασα 6 μήνες της ζωής μου στην Αμαλιάδα και ρε φίλε δεν παλεύεται με τίποτα!
Υπάρχει τρομερή έλλειψη υποδομών, ιδίως νοσοκομειακής περίθαλψης, το παιχνιδάκι Αμαλιάδα-Πύργο-Ριο είναι αστείο για Έλληνες φορολογούμενους. Το ΕΚΑΒ ανύπαρκτο, σίγουρα έχεις δει πως μεταφέρουν 8 στους 10 τους τραυματίες.
Το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο και πολύ επικίνδυνο όπως και η συγκοινωνία μέσω ΟΣΕ μη αποτελεσματική.Σ' αυτά που γράφεις ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά αρνούμαι να δω το λάκισμα σαν λύση. Αν μαζευόμασταν άλλες 50.000 (ή 150.000) άνθρωποι στον Νομό, νομίζεις ότι τπτ από αυτά δεν θα άλλαζε;
Εργασιακά είναι δύσκολο να προχωρήσεις καθώς πρέπει να κινηθείς στο όριο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας για να στήσεις μια βιώσιμη δουλειά, όπου, αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι μερικά επαγγέλματα απλά δεν μπορείς να τα ασκήσεις από την επαρχία...
Ένα από αυτά είναι ... το δικό μου.
Προσπάθησε να στήσεις μια ΑΕ στην Ηλεία. Μπορείς; Όχι. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. Στην Αθήνα, περισσεύουν. Η λύση; Να πάνε κι άλλοι στην Αθήνα, λέει ο Έλληνας.
Καλό;Τεσπα, μην νομίζετε ότι προσπαθώ να πείσω κανέναν να κατέβει στην Ηλεία.
Απλά, υποστηρίζω ότι α. όλα (διασκέδαση κ όμορφη, απολαυστική ζωή) ξεκινάνε από μέσα μας και β. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΤΔΠΤ.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;