- 

Με κάθε επιφύλαξη, D40 & 2 φακοί 279€ αύριο στα εγκαίνια του νέου Saturn στο Γέρακα link. 
 Δημήτρη, δεν το κοιτάς και αυτό;
- 

Σταύρο το άκουσα κι εγώ αλλά δυστυχώς δε μπορούσα ούτε εγώ ούτε κάποιος δικός μου να πάει λόγω εργασίας 
 περιμένω να πληρωθώ + κάτι μπόνους και βλέπουμε ακόμα να κατασταλλάξω όμως! (η d60 δεν είναι πιο βαριά απ'την 1000D?)ένας φακός 18-200 συνεπάγεται ζουμ 11.1 ?? 
- 

Ο χρήστης dmitspan έγραψε: 
 (η d60 δεν είναι πιο βαριά απ'την 1000D?)Κατα 20 ολόκληρα γραμμαρια μαλιστα. 
- 

CCD ή CMOS ? 
- 

Απο χτες είμαι και εγώ κάτοχος μιας Eos 450d! Την πήρα κιτ με τον 18-55 is. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να καταλάβω οτι λειτουργεί η σταθεροποίηση; Διάβασα αλλού ότι πρέπει να δίνει πιο σταθερή εικόνα στο εικονοσκόπιο όμως δεν συμβαίνει αυτό... 
- 

Ανακοινώθηκε σήμερα η Nikon D3x. 
 Σώμα ίδιο με τη D3
 24MP FX, 10MP DX
 5 fps, 7 fps DX
 ISO 100-1600 (50-6400 expanded)
- 

FF ε; 
- 

Ναι, εννοείται. 
- 

24MP ακόμα και σε FF, μου κάνουν για πάρα πολλά... marketing... τι να κάνεις... 
 Προβλέπω να πίξουμε πάλι στον θόρυβο στα ψιλά (αν οχι και μεσαία) iso...
- 

Η Nikon δεν ήταν που προσπαθούσε να μας πείσει μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια ότι στα ψηφιακά το FF δεν έχει κανένα πλεονέκτημα; Αλλά, ναι, τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι full-frame, είναι 'FX'. 
- 

Χαζομάρες μωρε... σε λίγο θα δούμε Dslr με αισθητήρα απο 6Χ6 στα 60ΜΡ... 
- 

Για τα megapixels http://www.phaseone.com/Content/p1digitalbacks/P65plus/Introduction.aspx To 6x6 αργεί ακόμα, πολλά τα λεφτά Άρη. 
- 

ποτε δεν κοιταξα σε μια μηχανη τα ΜΡ αλλα παντα τον φακο και το μεγεθος... με σταθερο χερι η απλη μου Ixus 750 με τον φακο της 1/1.8 ' και με καταλληλες ρυθμισεις ακομα παιρνει ταυτοτητες απο κατι νεες.... 
 μιλαω για compact...τωρα θελω να αλλαξω την SLR... 
- 

Βρε και εγω δεν τα κοιταω... 600 ευρά, μεταχείρα πηρα την δικιά μου και ας είναι μονο 8... ειμαι απλά υπέρικανοποιημένος! 
- 

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, τα megapixels μετράνε και παραμετράνε, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζει ο κόσμος. All things being equal, μια φωτογραφία περισσοτέρων megapixels θα έχει μεγαλύτερη ανάλυση και φυσικά θα δώσει περισσότερες επιλογές για περικοπή (cropping). Όμως, all things are not equal, και όταν στοιβάζουμε 14mp σε ένα αισθητήρα μικρότερο από το νύχι μου, λογικό είναι να τον ξεσκίζουμε στον θόρυβο. Είναι αναμφισβήτητο πάντως ότι η καινούργια επαγγελματική Nikon των 24mp, θα δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την D40 των 6,1mp για παράδειγμα. 
- 

Τα Megapixel μετρούν επίσης και για μεγαλύτερα μεγέθη εκτυπώσεων, πράγμα που δεν αφορά εμάς τους ερασιτέχνες που θα τυπώσουμε μερικές στα 15x20 cm, άντε βαρια βαριά και καμιά στα 20x30, και θα τις βλέπουμε σε οθόνες 1280x1024px. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν και την επεξεργαστική ισχύ και μνήμη που απαιτούν τα μεγαλύτερα αρχεία που παράγουν οι μεγάλοι αισθητήρες προκειμένου να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό εργασίας στη μετέπειτα επεξεργασία και να τα συνυπολογίσουμε σε μια ενδεχόμενη αγορά. 
- 

Βρε Χρήστο δεν είπε κανείς, ναι στο τσουβάλιασμα… 
 Σίγουρα αυτή με τα 24ΜΡ θα είναι όπως και να το κάνεις καλύτερη από αυτή με τα 6.Και; Εσύ και εγώ, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου θα χρειαστούμε και τα 24.000.000 πιξελς; 
 Χλωμό έως πεθαμένο.Να ήμασταν επαγγελματίες φωτογράφοι και να βγάζαμε συνέχεια μοντέλα για γιγαντοαφίσες με ανάλυση κλασικής φωτογραφίας, να πω ναι… μα και εσύ και εγώ και ο περισσότερος κόσμος, δουλεύουμε στην οθόνη ή άντε σε καμία εκτύπωση 10Χ15 στα 300dpi. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για εκτύπωση σε Α4 που όσα χρόνια ασχολούμαι, άντε να έχω εκτυπώσει μια με δυο φορές. Στο απλό κόσμο, είτε 10ΜΡ, είτε 100ΜΡ είναι το ίδιο και το αυτό. Ναι σπίτι έχω μια 6Χ6 φιλμάτι… και; Μετρημένες είναι οι πόζες που έχω βγάλει… προτιμώ κατά πολύ την ευελιξία της slr… 
 Έτσι και τα ΜΡ… έχω 8.1, όσο και αν δεν με χάλαγε να είχα 21.1 σε FF… φτάνει όμως να βάλεις και τον αντίποδα στο παιχνίδι, όπου τι είναι καλύτερο από θέμα θορύβου; 8.1 σε Χ1.6 ή 21.1 (ή 24) σε Χ1;
- 

Δεν διαφωνούμε. + 1 σε όσα γράψατε. Και να μου χάριζαν την Nikon πάλι στο σπίτι θα έμενε το τέρας (ή θα έβγαινε αμέσως σε αγγελία) αφού δεν είμαι διατεθειμένος να κουβαλάω ολόκληρη ντουλάπα μαζί μου σε κάθε εκδρομή. 
- 

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε: 
 Δεν διαφωνούμε. + 1 σε όσα γράψατε.Και να μου χάριζαν την Nikon πάλι στο σπίτι θα έμενε το τέρας (ή θα έβγαινε αμέσως σε αγγελία) αφού δεν είμαι διατεθειμένος να κουβαλάω ολόκληρη ντουλάπα μαζί μου σε κάθε εκδρομή. Γιαυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει αυτή 
 Ρώτησα κανα2 φορές εδώ μέσα για feedback αλλά τελικά αρκούμαι σε όσα διαβάζω στα διάφορα φόρα!
 Για το φακό όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα (το πακέτο με τον 25άρι pancake θα τσιμπήσω), η έλλειψη IS δε με προβληματίζει τόσο, δε σκέφτεσαι το μέγεθός της και νομίζω θα αξιοποιηθεί στο έπακρο
- 

Ο χρήστης iliasp έγραψε: Δεν διαφωνούμε. + 1 σε όσα γράψατε. Και να μου χάριζαν την Nikon πάλι στο σπίτι θα έμενε το τέρας (ή θα έβγαινε αμέσως σε αγγελία) αφού δεν είμαι διατεθειμένος να κουβαλάω ολόκληρη ντουλάπα μαζί μου σε κάθε εκδρομή. Γιαυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει αυτή 
 Ρώτησα κανα2 φορές εδώ μέσα για feedback αλλά τελικά αρκούμαι σε όσα διαβάζω στα διάφορα φόρα!
 Για το φακό όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα (το πακέτο με τον 25άρι pancake θα τσιμπήσω), η έλλειψη IS δε με προβληματίζει τόσο, δε σκέφτεσαι το μέγεθός της και νομίζω θα αξιοποιηθεί στο έπακροΑυτή ακριβώς σκέφτομαι να πάρω και εγώ... έτσι με τον pancake 25άρι (50άρης) φακό της για να την έχω μόνιμα μαζί μου. 
 Την έχω δουλέψει και είναι πολύ καλή μηχανή!

Φωτογραφία. Ασχολείστε;