-
Α, ok. Είναι ένα πρόγραμμα για backup του KDE. Δεν το είχα υπόψη.
Αναρωτιέμαι γιατί ο κόσμος δεν κάνει πια ένα απλό tar (/ zip / rar / whatever). Πιστεύω ότι αυτά τα εργαλεία πάντοτε έβαζαν μεγαλύτερη περιπλοκότητα απ'ό,τι χρειάζεται...
(Και ναι, είναι backup. Γιατί buck up σημαίνει ενθαρρύνω. Π.χ. 'My friends tried to buck me up after I lost the contest'.)
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
To devede ρε παιδιά το δουλεύει κανείς?
Εχω μια ταινία avi και τους υπότιτλους srt ξεχωριστά.
Πριν με ρωτήσετε οτιδήποτε το vlc παιζει τους υπότιτλους και το Mplayer τους παίζει απευθείας με το start της ταινίας.
Κάνω add την ταινία στο devede και τους υπότιτλους απ το αντίστοιχο μενού,επιλέγω προεπισκόπηση και παίζει τους υπότιτλους κανονικά.
Το κάνω convert αποθηκευετε σε iso το καίω σε cd και υπότιτλοι δεν εμφανίζονται
Ουτε στον υπολογιστη ούτε στο επιτραπεζιο dvdH έστω κάποιος με avidemux ή mencoder
Μια ματιά εδώ : Devede πρόβλημα υποτίτλου
και εδώ : How to create a custom DVD using DeVeDe...Κάπου λέει και για subtitle's Encoding - επέλεξε το σωστό ! Κάτι ανάμεσα UTF-8 ή το ελληνικό ISO-8859-7 ή το CP-1253...
O iant τα είπε όλα συγκεκριμένα στο Link:
How to create a custom DVD using DeVeDe...
εκεί που προσθέτεις το .avi αρχείο, στην οθόνη 'File Properties' στο κάτω μέρος πάνω από το button 'Preview' γράφει '>Advance Options'.
Kάνεις κλικ εκεί πάνω και εμφανίζεται μια σειρά από tabάκια, ένα από αυτά γράφει 'subtitles' εκεί επιλέγεις το αρχείο των υποτίτλων ('Όνομα'.srt) της ταινίας και σαν 'encoding' επιλέγεις 'ISO-8859-7'
Αυτό το κάνεις για κάθε .avi που θα βάλεις στο DVD καλή επιτυχία, αν και δεν θα έχεις κάνενα πρόβλημα, το έχω κάνει αρκετές φορές.
Μόνο που, στους υπότιτλους, το (Α) όταν είναι στην αρχή της λέξης εμφανίζεται σαν ('), μικρό το κακό.Δεν ξέρω τι κάνω λάθος ρε παιδιά αλλά και πάλι οι υπότιτλοι δεν περνάνε μέσα ενώ στην επιλογή preview video εμφανίζονται κανονικά.
Η κωδικοποίηση που επιλέγω είναι η 8859-7.
Είτε κλικάρω την επιλογή 'put subtitles upper' είτε όχι οι υπότιτλοι δεν φαίνονται -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Α, ok. Είναι ένα πρόγραμμα για backup του KDE. Δεν το είχα υπόψη.Αναρωτιέμαι γιατί ο κόσμος δεν κάνει πια ένα απλό tar (/ zip / rar / whatever). Πιστεύω ότι αυτά τα εργαλεία πάντοτε έβαζαν μεγαλύτερη περιπλοκότητα απ'ό,τι χρειάζεται...
(Και ναι, είναι backup. Γιατί buck up σημαίνει ενθαρρύνω. Π.χ. 'My friends tried to buck me up after I lost the contest'.)
Το διόρθωσα
Δουλεύει και στο GNOME το keep.
-
[OFF TOPIC]
Ο χρήστης avel έγραψε:
(Και ναι, είναι backup. Γιατί buck up σημαίνει ενθαρρύνω. Π.χ. 'My friends tried to buck me up after I lost the contest'.)Δεν το γνώριζα αυτό, νόμιζα ότι γραφόταν και αυτό ως back up...
[/OFF TOPIC]_
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ξέρω τι κάνω λάθος ρε παιδιά αλλά και πάλι οι υπότιτλοι δεν περνάνε μέσα ενώ στην επιλογή preview video εμφανίζονται κανονικά.
Η κωδικοποίηση που επιλέγω είναι η 8859-7.
Είτε κλικάρω την επιλογή 'put subtitles upper' είτε όχι οι υπότιτλοι δεν φαίνονταιΝα πω και μια χαζομάρα - μην το κάνεις σε .iso, άλλα σε ένα φάκελο σε DVD μορφή...
Υ.Γ Για τεστ βάλε κανένα μικρό .avi ... -
Εχω κάψει δυό κιβώτια δισκάκια
Πήγα πήρα ένα RW .........άρε τομάρια πάλι ο παλιός θα καθαρίσει,κάποιος πρέπει να θυσιαστεί
Θα το βρώ το μπ@υρδέλο ΚΑΙ ΑΥΤΌ που θα πάει -
Eρώτηση.
Εχω σετάρει το Evolution και συνδιασμό με το προειδοποιητικό εικονίδιο Gmail του screenlet για άμεση ενημέρωση εισερχομένων mail είναι απλά τέλειο
ΑΛΛΑ όταν προσπαθώ να στείλω επισυναπτόμενα αρχεία (και μόνο,τα απλά κειμένου πάνε και τα λαμβάνω) σε yahoo mail η αποστολή είναι ανεπιτυχής.
Τι μπορεί να συμβαίνει? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Eρώτηση.
Εχω σετάρει το Evolution και συνδιασμό με το προειδοποιητικό εικονίδιο Gmail του screenlet για άμεση ενημέρωση εισερχομένων mail είναι απλά τέλειο
ΑΛΛΑ όταν προσπαθώ να στείλω επισυναπτόμενα αρχεία (και μόνο,τα απλά κειμένου πάνε και τα λαμβάνω) σε yahoo mail η αποστολή είναι ανεπιτυχής.
Τι μπορεί να συμβαίνει?Εξαρτάται τι πας να στείλεις, το yahoo κάνει virus scanning και πιθανότατα να θεωρεί ότι τα συνημμένα σου είναι κατα κάποιο τρόπο μολυσμένα... (πιθανότατα θα περιέχουν κάποιο macro)...
Μου έχει τύχει πάμπολλες φορές με το mail.yahoo.com σε αρχεία του office...
Αν το κάνεις μέσω του www interface τα στέλνεις;
Αν ναι τότε κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει...
_
-
Aρχεία που έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή και χωρίς ιούς φυσικά αλλά αποστολή απ ευθείας απ το Evolution.
Oi μόνοι που δεν τα παίρνουν είναι οι του yahoo -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν δοκιμάσεις αποστολή μέσω του www interface τα στέλνει;Κάνε μία δοκιμή σε παρακαλώ...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν δοκιμάσεις αποστολή μέσω του www interface τα στέλνει;
Κάνε μία δοκιμή σε παρακαλώ...
_
δηλδ?
-
Πήγαινε mail.yahoo.com ή mail.yahoo.gr (ανάλογα τι email έχεις), κάνε login και δοκίμασε να στείλεις (πατώντας κάποιο κουμπί που λέει compose new email, send ή κάτι τέτοιο), ένα email με κάποιο από τα συνημμένα που σου δημιουργούν το πρόβλημα...
Αν σου βγάζει πρόβλημα τότε πιθανότατα δε φταίει ο mail client (evolution), αλλά το περιεχόμενο που θέλεις να στείλεις...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Πήγαινε mail.yahoo.com ή mail.yahoo.gr (ανάλογα τι email έχεις), κάνε login και δοκίμασε να στείλεις (πατώντας κάποιο κουμπί που λέει compose new email, send ή κάτι τέτοιο), ένα email με κάποιο από τα συνημμένα που σου δημιουργούν το πρόβλημα...Αν σου βγάζει πρόβλημα τότε πιθανότατα δε φταίει ο mail client (evolution), αλλά το περιεχόμενο που θέλεις να στείλεις...
_
ΟΚ τεστ........
-
Mόλις έστειλα από μένα (απ το πρωην mail) απ το yahoo το ίδιο επισυναπτόμενο αρχείο που προσπαθούσα να στείλω και μου ήρθε κανονικά στο evolution!!
Ti γίνετε τελικά? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Mόλις έστειλα από μένα (απ το πρωην mail) απ το yahoo το ίδιο επισυναπτόμενο αρχείο που προσπαθούσα να στείλω και μου ήρθε κανονικά στο evolution!!
Ti γίνετε τελικά?Τι να σου πω, από τη στιγμή που με το evolution στέλνεις email κειμένου αλλά όχι email με συνημμένα, χρησιμοποιώντας το yahoo email account σου, ενώ μέσω του www interface στέλνεις και email κειμένου αλλά και με συνημμένα, δε μπορώ να σκεφτώ ποιο είναι το πρόβλημα...
Ίσως κάποια ρύθμιση του evolution...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ti γίνετε τελικά?Τι να σου πω, από τη στιγμή που με το evolution στέλνεις email κειμένου αλλά όχι email με συνημμένα, χρησιμοποιώντας το yahoo email account σου, ενώ μέσω του www interface στέλνεις και email κειμένου αλλά και με συνημμένα, δε μπορώ να σκεφτώ ποιο είναι το πρόβλημα...
Ίσως κάποια ρύθμιση του evolution...
_
Συγκεκριμένο παραλήπτη του yahoo δεν μπορω να στείλω αλλά και να λάβω επισυναπτόμενο.
Απλό κείμενο από και προς εμένα (απ τον συγκεκριμενο) όλα ειναι ΟΚ.
Σε όλους τους άλλους(gmail,yahoo klp) όλα σφαίρα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Συγκεκριμένο παραλήπτη του yahoo δεν μπορω να στείλω αλλά και να λάβω επισυναπτόμενο.
Σε όλους τους άλλους(gmail,yahoo klp) όλα σφαίραA, ok, θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτα σχετικό...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σε όλους τους άλλους(gmail,yahoo klp) όλα σφαίραA, ok, θα κοιτάξω μήπως βρω τίποτα σχετικό...
_
οκ
-
Εκδοση 8.10 κι απ το σπίτι σε χρόνο dt
Η κάρτα γραφικών μου έκανε κάτι νερά και μου έβγαλε μια πολύχρωμη οθόνη και το επανέφερα απ το recovery mode.
Θα δω με τους drivers τι παιζει ,κατά τα άλλα μαμάει -
Ποιά διανομή θεωρείτε ποιό εύκολη για αρχάριο σχετικά με το linux:
-Ubuntu
-Mandriva KDE ή Mandriva Gnome?
LiNuX Forum