-
Πέρασα σήμερα από ένα από τα καινούρια Gatso που έχουν βάλει εδώ (Μουδανιά -> Θεσσαλονίκη, πριν την έξοδο Praktiker). Ήμουν στη δεξιά λωρίδα και κοιτώντας από το καθρέφτη, παρατήρησα το παράθυρο της κάμερας να αστράφτει στιγμιαία αχνό κόκκινο φως (είχε ήδη νυχτώσει). Αν όντως αληθεύει το ότι τη νύχτα αυτές οι κάμερες τραβάνε με υπέρυθρο φλας, τότε αυτό σημαίνει ότι α) δουλεύει και β) δεν καταλαβαίνεις αν σε 'χτυπήσει'.
Δεν ανησυχώ για κλήση, πήγαινα με αρκετά λιγότερα από το όριο, όπως και όλοι στο σημείο εκείνο... -
Μήπως ήταν από τα φώτα των μπροστινών σου; Νομίζω πως ακόμα δεν έχουν πάρει ρεύμα.
(το τι καμερόνι παίζει από την διαδρομή Θεσ/νίκη για Ιωάννινα δεν λέγεται σουρεάλ σκηνικό) -
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008
Σε λειτουργία από σήμερα οι κάμερες στην Αττική οδό (αποκλειστικό!)
Οι δύο κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος της Αττικής οδού έχουν τεθεί σήμερα σε πλήρη λειτουργία! Επομένως οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στους παραβάτες, κάτι που δεν γινόταν μέχρι… χθες, γιατί η τροχαία έκανε συλλογή στοιχείων. Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρώτη κάμερα (είναι τριπλή) βρίσκεται στο ύψος των Άνω Λιοσίων (πάνω φωτογραφία) πίσω από τις φωτεινές επιγραφές πριν το τούνελ (με κατεύθυνση από Μαρκόπουλο προς Ελευσίνα). Προσοχή γιατί φωτογραφίζει και στις 3 λωρίδες κυκλοφορίαςΤο δεύτερο ραντάρ βρίσκεται στην αρχή της αττικής οδού όταν μπαίνουμε σε αυτή από Ελευσίνα και ακριβώς μετά το τούνελ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως ήταν από τα φώτα των μπροστινών σου; Νομίζω πως ακόμα δεν έχουν πάρει ρεύμα.
(το τι καμερόνι παίζει από την διαδρομή Θεσ/νίκη για Ιωάννινα δεν λέγεται σουρεάλ σκηνικό)Αν κυριολεκτείς για πες λεπτομέρειες γιατί πρόκειται να περάσω ...
-
Περιφερειακό Θεσ/νίκης οι γνωστές, μετά έχει αρκετές στο κομμάτι πριν την Βέροια, 1-2 στην Εγνατια και αρκετές γύρω από τα γιάννενα. Gps έχεις;
-
Αυτές πριν τη Βέροια τις είδα χθές σκεπασμένες με σακούλες μαύρες. Από Γρεβενά μέχρι Γιάννενα κάνω τη διαδρομή αρκετά τακτικά τα τελευταία τρία χρόνια και δεν μου έχει έρθει τίποτα Όχι δεν έχω gps ..
-
Προβλέπω βανδαλισμούς σε κάμερες
-
Ναι, μερικές έχουν σακούλες, άλλες δεν είχαν, αλλά νομίζω δεν είχαν καν ρεύμα. Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά τις αναφέρω για να ξέρουμε ότι υπάρχουν.
-
Ελπίζω να μην βάλουν και στα στροφιλίκια γιατί τότε με χάνετε ...
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήπως ήταν από τα φώτα των μπροστινών σου; Νομίζω πως ακόμα δεν έχουν πάρει ρεύμα.Αν ήταν αντανάκλαση (πχ. πατάει κάποιος στιγμιαία τα φρένα) θα φαινόταν σε όλη την άσπρη επιφάνεια του κουτιού, αυτό ήταν μόνο από το παράθυρο.
-
Υπάρχουν και μοντέλα με IR προβολέα αντί για λευκό φλας, ναι, αλλά δεν ξέρω οι συγκεκριμένες τι είναι.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Χτες ειδα** μια** καμερα στην αμφισσα με δεμενη σακουλα σκουπιδιων μεχρι τη μεση..
δεν τραβαγε τιποτα.Εννοεται οτι βρισκοταν στην μεγαλυτερη ευθεια της περιοχης!
Το κοστουμι ειχε ερθει 700 ευρω .
Εγιναν 350 και 2 μηνη παρακρατηση διπλωματος, ΟΧΙ πινακιδωνΕιδες μία; Μαλλον δεν εισαι παρατηρητικος. Εχουμε και λεμε: (προς το παρον κουκουλωμενες).
Εισοδος Γραβιάς
ΚΤΕΟ Αμφισσας
Πριν τη διασταυρωση Αγ. Κωνσταντινου
Μετα τη διασταυρωση για Ιτεα
Εισοδος Ιτεας
2(!!!) στις ευθειες του ΓαλαξιδιουΘα ειχε και καμια προς Δελφους αλλα περασα βραδυ και καποιες ακομα.
Αντιστοιχες υπαρχουν σε γενικες γραμμες και στο ρευμα προς Λαμία.
Εκνευριστικο δε λεω, αλλα τουλαχιστον εχουν καποια λογικη σε σχεση με αυτες σε δρομους με νησιδα + 3 λωριδες -
Επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος για δύο - τρία πραγματάκια θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.
Τα φορητά ραντάρ χειρός που φέρουν οι αστυνομικοί στα μπλόκα, καταγράφουν μόνο ταχύτητα και για την επίδοση κλήσης πρέπει να σε σταματήσουν, σωστά;
Για τα στημένα ραντάρ έχω ακούσει ότι η κλήση έρχεται σπίτι.
Τι διαφορά έχουν όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους. Στην εκπομπή 'Ζώνη Ασφαλείας' της ΕΤ1 σε ρεπορτάζ που είχε για την περιμετρική Πατρών όταν αυτή είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία, κάποιος από το κέντρο παρακολούθησης του δρόμου ανέφερε πως αν και οι κάμερες κυκλοφορίας καταγράφουν ταχύτητα, το βίντεο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταλεί κλήση καθώς το αδίκημα είναι αυτόφωρο. Μόνο με εισαγγελική εντολή είναι δυνατό κάτι τέτοιο.
Ποια η διαφορά λοιπόν των φωτογραφικών κλήσεων; -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Επειδή δεν είμαι 100% σίγουρος για δύο - τρία πραγματάκια θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις.Τα φορητά ραντάρ χειρός που φέρουν οι αστυνομικοί στα μπλόκα, καταγράφουν μόνο ταχύτητα και για την επίδοση κλήσης πρέπει να σε σταματήσουν, σωστά;
Για τα στημένα ραντάρ έχω ακούσει ότι η κλήση έρχεται σπίτι.
Τι διαφορά έχουν όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους. Στην εκπομπή 'Ζώνη Ασφαλείας' της ΕΤ1 σε ρεπορτάζ που είχε για την περιμετρική Πατρών όταν αυτή είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία, κάποιος από το κέντρο παρακολούθησης του δρόμου ανέφερε πως αν και οι κάμερες κυκλοφορίας καταγράφουν ταχύτητα, το βίντεο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταλεί κλήση καθώς το αδίκημα είναι αυτόφωρο. Μόνο με εισαγγελική εντολή είναι δυνατό κάτι τέτοιο.
Ποια η διαφορά λοιπόν των φωτογραφικών κλήσεων;Επειδή το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου περιέχει και νομικά ζητήματα, μπορεί κάποιος τουλάχιστον να μου απαντήσει το πρώτο;
Με τα φορητά ραντάρ κλήσεις επιδίδονται μόνο επιτόπου;
Radars+Gatso cameras