-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην φωτό ήταν τα μπροστινά παράθυρα, που είναι του '76. Τα παλιά είναι στο πλάι του σπιτιού και δεν φαίνονται στην φωτό.Αν αλλάξω κάσα, μπορώ να αλλάξω και τα εσωτερικά παράθυρα και να βάλω διπλά τζάμια!
Αν αλλαξεις τα εσωτερικα κ βαλεις αυτα με τα διπλα τζαμια +ηχομ+θερμ. σου αλλαζουν κ τις κασες πανε πακετο .
Ξανακοιταξε τις τιμες γιατι ισως εχουμε ανατροπες . -
Για τώρα δεν κάτω τίποτα, Γιώργο.
Απλά μειώθηκε ο αριθμός των παράθυρων που πάνε για αλλαγή με αλουμίνια.
Άλλωστε μετά την συντήρηση που τους έκανα, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση πιά.Τα αρμολόγησα με αρμόστοκο, θα περάσω και στόκο ξύλου, το καλοκαίρι, με δύο χέρια xyladecor, αφού τα ξύσω ελαφρά. Θα αλλάξω και βίδες.μεντεσέδες και θα με βγάλουν για χρόνια.
Όταν φτάσει η στιγμή να θέλουν αλλαγή, θα αλλάξω κάσες και παράθυρα. Ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω τα πατζούρια σε άψογη κατάσταση για πολύ πολύ καιρό. Αφού άντεξαν 120 χρόνια, θα αντέξουν άλλα τόσα!
-
ε καλά τώρα άμα ζήσουνε κι άλλα 90 μη πας να κάνεις παράπονα στην εταιρία του στόκου...
με το καλό να το χαρείς το σπίτι σου, αυτή είναι η μαγεία στο δικό σου σπίτι: όλες οι εργασίες έχουν τη γοητεία τους
-
Έτσι ακριβώς!
-
Καλησπερα.
Εχω ενα προβλημα με εντομα στο υπογειο μου.
Η ολη φαση ξεκινησε περιπου στα τελη του καλοκαιριου (η μαλλον εγω τη παρατηρησα).
Εβρισκα καθε μια-δυο μερες ενα με δυο εντομα, οπως αυτο της φωτογραφιας, στο πατωμα.
Πλεον εχω αρχισει να βρισκω παρα πολλα, στο πατωμα, στο γραφειο, στον τοιχο.
Σημερα μονο μαζεψα 18 (τα περισσοτερα νεκρα).
Εχω υποψιες οτι προερχονται απο τα ξυλα που εχουμε για το τζακι, τα οποια βρισκονται στοιβαγμενα σε εναν χωρο του υπογειου. Αν και εχουμε κανονικη αποχετευση, στο υπογειο υπαρχουν 2 ανοιγματα για το βοθρο (3 ειναι, αλλα το ενα δε ξερω που δινει) και μονο η τουαλετα του υπογειου συνδεεται στο βοθρο, την οποια και δεν χρησιμοποιω συχνα.
Νομιζα οτι ειναι σαρακι, αλλα εχουν φτερα και μου ειπαν οτι το σαρακι δεν εχει φτερα.
Το υπογειο το χρησιμοποιω σαν playroom, με τους καναπεδες, το ΧΒΟΧ και το απαραιτητο κρεβατι , οποτε και προφανως καθαριζεται καθε βδομαδα.
Ξερει κανεις τι εντομα ειναι αυτα και πως μπορω να τα ξεφορτωθω;
Τα καταραμενα απλα καθονται, δεν κινουνται παρα μονο αμα τα σκουντηξεις, και αυτο για να πανε 1-2 εκατοστα παρακατω.
Εχω την εντυπωση οτι αργοπεθαινουν. Το θεμα ειναι να ψοφησουν γρηγορα!
Ψεκασα με ενα mec που ειναι σε δοχειο σαν του αζαξ τριγυρω στη πορτα του δωματιου που βρισκονται τα ξυλα, και περιμενω να δω τι θα γινει.
Οποια βοηθεια καλοδεχουμενη.
Τελος, ο αναπτηρας ειναι ο μικρος bic, οχι ο μεγαλος.
-
Ναι. Τα είχα πέρσι στο χωριό. Μοιάζουν με μικρές κατσαρίδες.
Σε εμένα προέρχονταν από μια παλιά δεξαμένη νερού, που είχα αφήσει έξω από το σπίτι.
Μόλις την πέταξα, εξαφανίστηκαν.Θα σου έλεγα να απολυμάνεις τις αποχετεύσεις και να ψάξεις για κάτι στο οποίο μπορεί να έχουν κάνει φωλιά.
-
Eγω τα μαζευω με σκουπα κ φαρασι ,ειναι εντομο της ελιας κ αυτη την εποχη μαλλον πεθαινουν .
ειναι σαρακι κ δουλευει κυριως σε ξυλα ελιας ,ριξε μια προσεχτικη ματια στα αποθηκευμενα ξυλα κ θα σου λυθει η απορια .Ξεχασα , κανουν κ μικρα πηδηματακια με περιεργο κροτο
-
Δεν τα εχω πετυχει να πηδανε , το μονο που ακουω απο το χωρο που ειναι τα ξυλα εινα ι το χριτς χριτς χριτς.
Το ξυλο ειναι πευκο, απο αυτα που μας ειχαν πεσει παραπροπερσι το χειμωνα που ειχε χιονισει στο εξοχικο .
Σε πρωτη φαση θα στειλω τα ξυλα στον κηπο και σε δευτερη θα κοιταξω μηπως ξεμυτανε απο κανενα βοθρο.
Ελπιζω να μην εχουν ερθει σε επαφη με το κρεββατι, θα τα παρει ο διαολος!
Ευχαριστω. -
-
Πολύ ωραία, Γιώργο. Αλλά, πανάκριβα!
-
Χρωματα -αποχρωσεις σου δειχνω για τα εξωφυλλα ,ιδεες ριχνω για το μελλον .
-
Ναι, το ξέρω.
Αλλά, δεν πρόκειται να τα βάψω ποτέ. Ειδικά τα παλιά πατζούρια. Θα τα συντηρώ σχολαστικά. Και αν δω ότι δεν παίρνουν άλλο συντήρηση, θα τα αλλάξω με αλουμίνια, και θα τα φυλάξω στην αποθήκη, ή θα βρω ένα τρόπο να τα χρησιμοποιήσω στο εσωτερικό του σπιτιού. 120 χρόνων είναι τα ξύλα. Κειμήλια!
-
Αυτά τα παίρνουν και ζωγραφίζουν πάνω τους, Νίκο.
Κι εννοείται ότι μετά τα κρεμάνε στο σαλόνι, για διακόσμηση. -
Ωραία ιδέα!
Και αν τα βάλεις και δίπλα-δίπλα, μπορείς να έχεις ολόκληρο θέμα... Αλλά ποιός κάνει τέτοιες δουλειές?
Έχω και ένα παλιό κεραμίδι, που το είχα δώσει σε φιλη στην Θεσσαλονίκη και είχε ζωγραφίσει τον Αγιο Νικόλαο. Αλλά έχασα κάθε επαφή. Άλλωστε έκανε μόνο αγιογραφίες.
-
εγώ ζωγραφίζω, αλλά μετά θα ιες να το κρεμάσεις στο σαλόνι;;
Σοβαρά τώρα, πολύ καλή ιδέα, ταιριάζει απόλυτα σ ένα παλιό και παραδοσιακό σπίτι!
-
Ε, ναι! Μετά λέμε να τα βάλουμε κάπου να φαίνονται.
-
κρίμα
και στο δημοτικό ζωγράφιζα πολύ ωραία γμτ
-
Ηρθε η ώρα να φτιάξω το play room και θέλω
γωνιακή ντουλάπα 5,30 χ 2,30
έπιπλεο τηλεόρασης 3,30 χ 0,60
γραφείο 1,70 χ 0,80
βιβλιοθήκη τοίχου - ραφιέρα 1,80 χ 2,30 με βάθος 0,35 για κάρφωμα στον τοίχο
τραπεζάκι σαλονιού 0,90 χ 0,90 χ 0,45έχω μπερδευτεί ......
Τα ξύλα είναι μασιφ, καπλαμας και μελαμίνη. υπάρχει κάποιο άλλο υλικό που δεν το ξέρω?είπα να κάνω κάτι καλό!
ήρθαν δυο επιπλοποιοι προς το παρόν και ο πρώτος για μασιφ καρυδιά ζήτησε € 17,000
-Λέω πολλά! Αλλά δεν ξέρω τι παίζει στα ξύλα
Και αρχίζω το ψάξιμο και είμαι στην φάση που περιμένω την δεύτερη προσοφρά από τον άλλοΕίμαι έτοιμος να πάω να ρωτήσω τον πρώτο τι εννοεί μασιφ?
Αν και εγώ δεν ξέρω ακόμα τέλεια τι είναι
Όταν λένε μασιφ εννοούν και τα εσωτερικά και τα ράφια? Υπάρχει λόγος?
για να είναι κάτι μασιφ δεν πρεπει να κολληθουν σανίδες πλάτους 15 εκ πχ? άρα αν εγώ βλέπω ένα φύλλο ντουλάπας 45εκ πλάτους ενιαίο δεν πάει να πει ότι δεν είναι μασιφ?
Μπορεί να υπάρχει μια επιφάνεια ενός γραφείου 1,70χ0,80 και να φαίνεται ενιαία και να είναι μασιφ ξύλο από τι κορμο γίνεται? ΓΙΓΑΣ? Μήπως λένε μασιφ και εννοούν καπλαμα?Καμια οδηγία?
-
Κατ΄αρχας ,εσυ τι θελεις
Μασιφ=ατοφιο ξυλο
Καπλαμας =μοριοσανιδα επενδεδυμενη με καπλαμα
Μελαμινη =μοριοσανιδα επενδεδυμενη μελαμινη
Κοντρα πλακε θαλασσης (μεγαλη αντοχη κ πολυ καλη συμπεριφορα .)
Το γραφειο γινεται με συρραφη κ συγκολληση ,δεν μπορει να το κανει μαραγκος ,εκτος κ εχει γνωσεις αλλα προπαντος μηχανηματα . -
Καταρχήν θέλω να μην με σφάξουν!
Θεωρούσα ότι φτιάχνω μια μασιφ κατασκευή σε φυσικό χρώμα και θα αντέξει στο χρόνο
Αυτή η συραφή δεν είναι εμφανής στο μάτι?
Δεν υπάρχει κίνδυνος να σκάσει από διαστολές συστολές?
Αν μου λέει μασιφ και εννοεί μασιφ το περιγραμμα και κολλάζ καπλαμα δεν θα πρέπε να είναι φθηνότερο και να λέγεται πχ ημιμασιφ?
Αν βλέπω μια πόρτα ντουλάπας 0,45 * 2,30 και δεν βρίσκω κολλήσεις με το μάτι τότε αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι μασιφ καρυδιά αλλά στην καλύτερη καπλαμάς?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ