-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ερωτηση προς τους 'ενεργους' αγρότες:
Αν ειχατε ενα θερμοκηπιο** 50-75** στρεμματα,τι θα επιλέγατε να καλλιεργησετε για τα επομενα χρονια;Αυτό δεν είναι απλά 'θερμοκήπιο', ρε συ.
Εξαρτάται από πολλά! Μπορεί να καλλιεργήσει από λουλούδια με δικά του συνεργεία για περιποίηση κήπων μέχρι κηπευτικά με δικό του συσκευαστήριο. Που βρίσκεται; Πόσους γεωπόνους (θέλει να) απασχολεί;Aυτα θα καθοριστουν αργοτερα,το ερωτημα μου αφορα κυριως το τι θα ειχε ζητηση ως προϊον τα επομενα χρονια και κατα βασην για την ελληνικη αγορα.Πχ τα λουλουδια αν δεν απατωμαι ποτε δεν τα αγαπησε ο Ελληνας οσο οι πρωην Ανατολικοι και σιγουρα δεν θα το κανει εν μεσω οικονομικης ύφεσης.
-
Framboise θα σου προτεινα εγω ,αλλα καλυτερα να το ψαξεις γιατι νομιζω οτι θελει πιο ψυχρα κλιματα .
-
Ρε αγρότες (ilias) μια βοήθεια!
Έχουμε ένα ενιαίο κομμάτι στην ορεινή Ηλεία 16 στρέμματα όπου έχει μεσα 50 καρυδιές (40 ετών)! Τα καρύδια μπορώ να πώ ότι τα έχουμε παρατήσει καθώς την μια φορά που βάλαμε κάποιους να μας τα μαζέψουν ενώ τα καρύδια είχαν 3 Euria στα μαγαζιά μου έσκασε μύτη ένας 'χονδρέμπορος στυλάτος'
-Μεγάλε εγώ δίνω, 0.75 το κιλό σπασμένα και άμα θέλεις!!
-άσε ρε μεγάλε που θα κάτσω να στα σπάσω κίολας!!
Και τα μοίρασα σε φίλους, γνωστούς και στο τέλος και αγνώστους.
και άντε γεια! έχω πει πλέον όποιος θέλει να με παίρνει τηλεφωνο για ένα ευχαριστώ και να πηγαίνει να μαζεύει μόνος του.Ο πατέρας μου έριξε την ιδέα να τις 'κόψουμε' να βγάλουμε τις ρίζες και να σπείρουμε στάρι.
τι λέει η εμπειρία? Να πω ότι το μέρος έχει πολύ ωραία φυσική ομορφιά με τα δέντρα και αν τις κόψουμε θα ξεγυμνωθεί! Το σίγουρο έίναι ότι έχουν πυκνώσει αρκετά μεταξύ τους και θέλουν καθάρισμα - ξεκλαρισμα
-
Η εμπειρία ( ) λέει ότι υπάρχουν έμποροι που αναλαμβάνουν να σου κόψουν τις καρυδιές (βγάζουν και τις ρίζες), να σου τις πληρώσουν με το κιλό και να φύγουν έχοντας αποκαταστήσει το χωράφι σου.
Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι είναι μια χαρά επένδυση! Φυτεύεις ένα χωράφι καρυδιές, τις παρατάς μια 10αριά - 20αριά χρόνια κ μετά ... τα 'κονομάς.
Τι τις κάνουν; Τις στέλνουν Ιταλία. Είναι χαζοί από 'κει, πληρώνουν για άχρηστα ξύλα...ΥΓ. Αφήστε μερικές, ρε συ. Έστω για σκιά. Κρίμα είναι να μη μείνει ούτε μία!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η εμπειρία ( ) λέει ότι υπάρχουν έμποροι που αναλαμβάνουν να σου κόψουν τις καρυδιές (βγάζουν και τις ρίζες), να σου τις πληρώσουν με το κιλό και να φύγουν έχοντας αποκαταστήσει το χωράφι σου.
Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι είναι μια χαρά επένδυση! Φυτεύεις ένα χωράφι καρυδιές, τις παρατάς μια 10αριά - 20αριά χρόνια κ μετά ... τα 'κονομάς.
Τι τις κάνουν; Τις στέλνουν Ιταλία. Είναι χαζοί από 'κει, πληρώνουν για άχρηστα ξύλα...ΥΓ. Αφήστε μερικές, ρε συ. Έστω για σκιά. Κρίμα είναι να μη μείνει ούτε μία!
Με μπέρδεψες λίγο!
έχουμε ιδέα τι πιάνει ένα δέντρο? -
Μου ζητάς δύσκολα. Έχω μπλέξει με δουλειές.
Θα ρωτήσω γύρω γύρω, ρώτησε κι εσύ. Αν μάθω τπτ, θα σου πω.
Το ξύλο της καρυδιάς είναι σπάνιο και πανάκριβο, αν είναι να τις κόψεις τουλάχιστον να κερδίσεις. Μιλάμε, βγάζουν και τις ρίζες με θρησκευτική ευλάβεια! Το είχα δει να γίνεται, αλλά έχουν περάσει 15+ χρόνια κι έχω χάσει επαφή... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...το ερωτημα μου αφορα κυριως το τι θα ειχε ζητηση ως προϊον τα επομενα χρονια και κατα βασην για την ελληνικη αγορα.Πχ τα λουλουδια αν δεν απατωμαι ποτε δεν τα αγαπησε ο Ελληνας οσο οι πρωην Ανατολικοι και σιγουρα δεν θα το κανει εν μεσω οικονομικης ύφεσης.Λουλούδια μπορεί να κάνει και εξαγωγές. Είναι πολύ καλή δουλειά.
Επίσης, βέβαια, τα κηπευτικά. Αν μάλιστα κάνει βιολογική καλλιέργεια κ μια σύμβαση με ΣΜ, καθάρισε. -
Δεν είναι τόσο απλό, Τίγρη.
Πρώτα γιατι θα τον σκίσουν στα οικονομικά. Ύστερα, επειδή, σε μια στραβή, καταστράφηκε.
Χώρια που το κόστος για την αγορά εξοπλισμού, φυτών, λιπασμάτων και συντήρησης είναι αρκετά ψηλό.Η αγροτική εργασία είναι πολύ δύσκολη.
-
Μάλλον δεν θα τις κόψουμε μου φαίνεται, δεν υπάρχει χρηματική ανάγκη άλλωστε, απλά είναι αλλιως να χρησιμεύει ένας καρπός και αλλιώς να τον αφηνεις κάτω!
Βλέπω να γίνεται το κλασσικό...
Θά εχω ψάξει στο internet και καλά λέμε τώρα 300 Euria το δέντρο.
Θα βρώ με τα χίλια ζορία κάποιον ο οποίος αφου θα έρθει εκει πάνω θα μου πει:
-Μεγάλε, για να τις κόψω θέλω 100 euria η μια.
-Ρε αρχηγέ εγώ διάβαζα ότι εισπράτω εγώ 300 η μια και εσυ μου λες να σε πληρώσω κιολας, Αρ γιου σουρ?
-Δεν είναι καλές
Άντε να κρίνω εγώ αν είναι καλές ή οχι...... θα του πώ άστες και θα ζήσουν αυτοί καλα και εμείς καλύτερα και τα δεντράκια ακόμα καλύτερα.
Θυμάμαι πάντως πριν από αρκετά χρόνια αγόραζε κάποιος καρυδιές για λογαριασμό ιταλικης αυτοκινητοβιομηχανίας. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρώτα γιατι θα τον σκίσουν στα οικονομικά. Ύστερα, επειδή, σε μια στραβή, καταστράφηκε.
Χώρια που το κόστος για την αγορά εξοπλισμού, φυτών, λιπασμάτων και συντήρησης είναι αρκετά ψηλό.Η αγροτική εργασία είναι πολύ δύσκολη.
Εννοειται οτι υπαρχει επενδυτικος κινδυνος,για αγροτικες επενδυσεις μιλαμε οχι για 'διαγωνισμους' του Δημοσιου ή real estate με την Κατερίνα Πελέκη
Οπως το παρουσιαζεις εσυ το καλυτερο που εχει να κανει καποιος είναι το...τίποτα! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...Βλέπω να γίνεται το κλασσικό...
Θά εχω ψάξει στο internet... -
Σίγουρα είναι από την ορεινή Ηλεία αυτός;
Αυτό που σου είπε ο Αμαλιαδαίος να κάνεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εννοειται οτι υπαρχει επενδυτικος κινδυνος,για αγροτικες επενδυσεις μιλαμε οχι για 'διαγωνισμους' του Δημοσιου ή real estate με την Κατερίνα Πελέκη
Οπως το παρουσιαζεις εσυ το καλυτερο που εχει να κανει καποιος είναι το...τίποτα!Οχι βέβαια. Αναφερόμουν σε αυτό που είπες:>.
Επίσης, βέβαια, τα κηπευτικά. Αν μάλιστα κάνει βιολογική καλλιέργεια κ μια σύμβαση με ΣΜ, καθάρισε.
Δεν καθαρίζει τόσο εύκολα!
-
Κλασσική απάντηση του Κούκου.
Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα και βγάζω το καπέλο μου να μην βραχεί η ομπρέλα. -
-
Σώπα ρε, αφού το ξέρεις ότι σ' αγαπάμε.
Ε, απλά, αν μπορείς, στο μέλλον πρόσεχε τι γράφει ποιός.
-
Ωχ! Ναι...
-
Δουλεύει κανεις εδώ μέσα αλυσοπρίονο?
Θέλω να σφάξω τη γκόμεναStihl ή husqvarna?
Βλέπω καλύτερες κατασκευές τα stihl αλλά κάποιος που τα δούλεψε θα μας πει καλύτερα.
Επιασα στα χέρια μου ένα φεγγάρι stihl ,έκοψα κι όλας αλλά από husqvarna δεν έχω ιδέα.
Για πέτε...... -
σφαξτην με μπαλτα και κρατα τα λεφτα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σφαξτην με μπαλτα και κρατα τα λεφτα!Δεν μπορώ την ταλαιπωρία,βάρα ξαναβάρα και ξαναμαναβάρα..........μια κι έξω και θα μείνει και η επένδυση για ξύλα
Λέτε ρε
FORUM Αγροτων