-
Εεεε βασικά πριν το πάρεις έπρεπε να το ελέγξεις... Γιατί δεν το πας σε ένα συνεργείο εμπιστοσύνης σου;
-
Ποιός είπε ότι δεν θα το πάω. Τα φώτα σας ζήτησα όχι τα πτυχία σας. Εξάλλου δεν είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο. Νομίζω ότι καλό να μαθαίνω και από άλλες πηγές. Ποιό συνεργείο είναι πιά εμπιστοσύνης? Να μην σε κουράσω άλλο. Ευχαριστώ που μου απάντησες.
-
Καλά, χαλάρωσε, δεν σου είπα τπτ κακό.
Από πού είσαι; Και τι ακριβώς θέλεις να ελέγξεις;Πάντως πολλά λεφτά έδωσες μάλλον, έχει A/C τουλάχιστον; Παίζει να είναι από γραφείο ενοικιάσεως, 6k χλμ σε 3μηνο είναι αρκετούτσικα... Για αρχή εγώ θα συνιστούσα μια αλλαγή λαδιών+φίλτρο και έναν έλεγχο στα βασικά μηχανικά μέρη.
-
καλώς ήρθες!
Λοιπόν από ψάξιμο-έλεγχο όρεξη να χεις ... Ο Κωνσταντίνος μάλλον ήθελε να βοηθησει! Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να ελέγξει κάποιος...
Λοιπόν όσον αφορά το αμάξωμα, εφόσον δε το έλεγξες πριν την αγορά, πλέον μικρή αξία έχει!απλά μπορείς να το πας σε κα΄ποιον φανοποιό να σου πει αν βλέπει κάτι κι αν είναι σοβαρό.
Στα μηχανικά τώρα
1.Έλεγχος ευθυγράμμισης. Βασικός έλεγχος, για να δεις αν ταυτοκίνητό σου 'πατάει' σωστά κι αν όχι, τι φταίει!Ειδικά τα αυτοκίνητα πόλης με τα...εκτός δρόμου επί του πεζοδρομίου παρκαρίσματα...
-
Αμορτισερομέτρηση. Να δεις αν τα αμορτισέρ σου είναι σε καλή κατάσταση, αν και με 6000χλμ δε πιστεύω οτι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα
-
Φρένα και συγκεκριμένα τακάκια κυρίως (σε συσχετισμό με τα χλμ που χει κάνει)
-
Ελαστικά. Κοίτα τη φθορά τους, αν είναι ομοιόμορφη, αν κάποιο έχει καταπονηθεί πχ
-
Κινητήρας. Τσέκαρε τα λάδια αν είναι στη σωστή στάθμη κι έχουν ανοικτό χρώμα, όπως επίσης το νερό του ψυγείου σου. Τώρα για φόβους περί φλάτζας κτλ δεν αναφέρομαι καν με τόσα χλμ. Ο μηχανικός καλό είναι να ελέγξει τους ιμάντες και το φρέον γιατί στην πόλη το αιρ κοντίσιον δουλεύει μονίμως.
ένας καλός έλεγχος είναι και το ρελαντί:δες στις πόσες σαλ είναι το ρελαντί σου και σύγκρινέ το με αυτό του κατασκευαστή. -
Περιφερειακά-ηλεκτρικά: Δούλεψε όλα τα συστήματα, παράθυρα, υαλοκαθαριστήρες κτλ να σιγουρευτείς οτι λειτουργούν.
εν τάχει αυτός είναι ένας πρώτος έλεγχος για όποιον βλέπει ένα αυτοκίνηο πρν το αγοράσει.
Φυσικά έχεις και πολύ λίγα χλμ και δεν έχεις πολλά να φοβάσαι!
Καλοτάξιδο!
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά, χαλάρωσε, δεν σου είπα τπτ κακό.
Από πού είσαι; Και τι ακριβώς θέλεις να ελέγξεις;Πάντως πολλά λεφτά έδωσες μάλλον, έχει A/C τουλάχιστον; Παίζει να είναι από γραφείο ενοικιάσεως,** 6k χλμ σε 3μηνο είναι αρκετούτσικα**... Για αρχή εγώ θα συνιστούσα μια αλλαγή λαδιών+φίλτρο και έναν έλεγχο στα βασικά μηχανικά μέρη.
Δαληδή σε...ένα μήνα τι είναι;;
-
omg δλδ είναι...
Bέβαια μιλάμε για ένα 107 έτσι; Άλλο εσύ με το 306...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
omg δλδ είναι...Bέβαια μιλάμε για ένα 107 έτσι; Άλλο εσύ με το 306...
Οκ μωρέ πέρσυ τον Αύγουστο έκανα 7000+
Όντως κάνω πάαρα πολλά χλμ
Σοβαρά τώρα 2000 το μήνα είναι πολλά, ειδικά για πόλη. Εύχομαι να μην είναι ΡΕΝΤ. Αυτό φαίνεται φυσικά κι απ τα στοιχεία της πρώτης άδειας.
Θυμάμαι ψάχνοντας εγώ για 306, πήγα σε έναν μαντρά που είχε ένα 3θυρο μαύροι, σκέτο κουκλί ήταν .
Βλέπω την άδεια, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έμενε στην Πάτρα, θυμάμαι στην οδό Δοϊράνης (για όσους ξέρουν σχετικά στην είσοδο της πόλης-περιοχή Αγίας Σοφίας). Φυσικά εγώ σπούδασα και δούλεψε μετά στην Πάτρα και ξέρω και κάθε στενό...Ήμουν έτοιμος να το κλείσω όταν μετά την πρώτη βόλτα, επιστρέφοντας στη μάντρα, μού παρουσίασε έναν τύπο για προηγούμενο ιδιοκτήτη!Μα τι σύμπτωση πια!Ήταν λέει οδηγός φορτηγού και μετέφερε ανταλλακτικά...Αφού με έπεισε για το καλό ιστορικό του αυτοκινήτου, άρχισα να πονηρεύομαι. Του λέω: 'βλέπω εδώ στην άδεια οτι μένεις Πάτρα...Η οδός Δοϊράνης που λές πού είναι;Εκεί στον Αγ.Ανδρέα δεν έιναι΄' αναφέροντας μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Φυσικά δεν του πα οτι είχα ζήσει εκεί! Στην καταφατική απάντηση που μου έδωσε, ξέχασα αμέσως το μαύρο 3θυρο κουκλί...
-
Με λένε Νίκη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σε απάντηση των ερώτησεων του drdino, 1)A/C τουλάχιστον έχει, 2) Έχω και ένα Peugeot 307,2002, 1400, το οποίο το αγόρασα στα 37.000χλμ τον Ιούνιο του 2006 και τώρα (1/9/2008) το κοντέρ γράφει 128.000 χλμ., κάνω μέσο όρο την ημέρα 100 χλμ. Οπότε τα 6000 χλμ του 107 (3μηνών) αυτοκίνητο δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. 3)Η αντιπροσωπεία σήμερα μου είπε ότι κοστίζει με το μεταλλικό χρώμα γύρω στα 10.030. Το 107 8.500. (Όχι λίγα αλλά).Τώρα γιατί το 107 και όχι άλλο, άστο καλύτερα(ανωτέρα βία!!). Όσο για τα λάδια, φίλτρα και γενικό έλεγχο έπεται. Τίποτα δεν έγινε τυχαίο. Απλώς με κουράζουν κάποιοι μηχανικοί που άλλα λένε και άλλα κάνουν. (Αναφέρομαι σε κάποια ηλεκτρικά πρβλ. του 307). Σε αυτόν τον τόπο πρέπει να είμαστε 'μηχανικοί', 'ιατροί' κλπ??????
-
Εφόσον δεν είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ειδικά εφόσον έχεις Πεζώ...Λογικά κάποιον μάστορα θα χεις που θα εμπιστεύεσαι.
Με τα χλμ που έχει το αυτοκίνητο δε νομίζω οτι έχεις πολλά πράγματα να τσεκάρεις. Με την εγγύηση ΟΚ;Ισχύει κανονικά, έτσι;
-
Επίσης ευχαριστώ τον cavalino. Έγινε ποιό συγκεκριμένος. Μόλις έχω νέα θα τα ξαναπούμε. Ο drdino ήταν 'ειρωνικός'. Μια συμβουλή - Μόλις βλέπετε άσχετους σε θέματα 4τροχών- μην τους επιτίθεστε! Ευχαριστώ.
-
Καλώς ήρθες Νίκη.
Δεν είπα ότι τα 6000 είναι πρόβλημα ως απόλυτο νούμερο, απλά για αυτοκίνητο πόλης δείχνουν εντατική χρήση, που μπορεί να σημαίνει ενοικιαζόμενο. Και αυτό δεν είναι πολύ καλό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι πολλά...
-
Η εγγύηση είναι για 2 χρόνια. Τώρα το 107 έχει δοκιμαστεί? Τι λέει σαν όχημα?
-
Δεν έχει βγάλει τπτ. Έτσι και αλλιώς, απλή κατασκευή είναι, χωρίς πολλά γκάτζετ και ηλεκτρονικά για να χαλάσουν...
Δικιές μου εντυπώσεις (τρομάρα μου
http://drdinothinks.blogspot.com/2007/12/peugeot-107.html -
Αν μείνεις λίγο καιρό μαζί μας θα δεις οτι η υποδοχή των νέων μελών είναι πολύ καλή! Δεν θα υπερασπιστώ τον φίλο μου γιατί δόξα τω Θεώ στόμα έχει και επιχειρήματα επίσης!
Ελπίζουμε να σε βλέπουμε πλέον γιατί απ το φόρουμ λείπουν οι γυναίκες και η ζωντάνια τους! Καλά δε λέω Κωσταντήη;;
-
Ο χρήστης Pitzot 107 έγραψε:
Επίσης ευχαριστώ τον cavalino. Έγινε ποιό συγκεκριμένος. Μόλις έχω νέα θα τα ξαναπούμε. Ο drdino ήταν 'ειρωνικός'. Μια συμβουλή - Μόλις βλέπετε άσχετους σε θέματα 4τροχών- μην τους επιτίθεστε! Ευχαριστώ.Τώρα το είδα αυτό. Δεν ήμουν καθόλου ειρωνικός. Είπα απλά πως το αμάξι το ελέγχουμε πριν το αγοράσουμε, αν αυτό για σένα είναι ειρωνεία ή επίθεση, τι να πω. Συγγνώμη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επίσης ευχαριστώ τον cavalino. Έγινε ποιό συγκεκριμένος. Μόλις έχω νέα θα τα ξαναπούμε. Ο drdino ήταν 'ειρωνικός'. Μια συμβουλή - Μόλις βλέπετε άσχετους σε θέματα 4τροχών- μην τους επιτίθεστε! Ευχαριστώ.
Τώρα το είδα αυτό. Δεν ήμουν καθόλου ειρωνικός. Είπα απλά πως το αμάξι το ελέγχουμε πριν το αγοράσουμε, αν αυτό για σένα είναι ειρωνεία ή επίθεση, τι να πω. Συγγνώμη.
εγω τη δεχομαι παντως...δε ξερω για τη νικη αλλα εγω ειμαι κουλ παρολο που δε μαρεσει το υφος σου...
υγ. νικη επειδη ειναι μεταχειρισμενα δε ξερεις ποτε σε τι κατασταση ειναι αν δε τα πας για τσεκ πριν τα αγορασεις...ειναι προς συμφερον σου, εφοσον μετα παει κατι στραβα θα σου λενε ιστοριες για αρκουδες...
αν και δε βλεπω τι μπορει να παει στραβα με ενα τετοιο αυτοκινητο.. -
Μετά από αυτό τσίμπησα ένα τέτοιο:
Αύριο-μεθαύριο θα μπει.
-
Πως το χρησιμοποιεις? Καθαριζει εστω και λιγο τα μπεκ?
-
Σε 3/4 του ρεζερβουαρ. Θεωρητικά καθαρίζει και εκεί ναι... Ο μηχανικός μου μου είχε πει καλά λόγια για αυτό, το είχαμε βάλει και προληπτικά στο 406 όταν χάσαμε την αντλία από νερό στο κύκλωμα... Το πρότεινε και ο μιλτέλλας, οπότε είπα να το δοκιμάσω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε 3/4 του ρεζερβουαρ. Θεωρητικά καθαρίζει και εκεί ναι... Ο μηχανικός μου μου είχε πει καλά λόγια για αυτό, το είχαμε βάλει και προληπτικά στο 406 όταν χάσαμε την αντλία από νερό στο κύκλωμα... Το πρότεινε και ο μιλτέλλας, οπότε είπα να το δοκιμάσω.Τι'ν τουτο ωρε?
Για δωσε πληροφοριες, κανα λινκ κτλ...
PEUGEOT FORUM