-
Tελικά μάλλον αύριο θα γίνει η παραγγελία του 100...
_
-
Άντε με το καλό γιατί γεμίζει ο τόπος με 500ράκια
Γκριζάκι;
-
Ναι γκρι με πιθανότατα έξτρα τα εξής:
α) ESP (ΑSR/MSR/Hill Holder/HBA)
β) Πλευρικούς Αερόσακους
γ) Αυτόματο κλιματισμό...Το (γ) παίζεται...
_
-
Πόσο πάει το γ; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον κλασσικό, χειροκίνητο κλιματισμό της φιατ. Ίσα-ίσα μπορώ να κάνω άνετα το αγαπημένο μου για χαλαρές βόλτες 'ανοιχτά παράθυρα+ac στο 1' . Ο αυτόματος κλιματισμός θα τα βρισκε σκούρα με τέτοιες επιλογές.
-
Οι τιμές σύμφωνα με το site της Fiat είναι
Βασική τιμή - 13.390
Μεταλλικό Χρώμα - 250α) ESP (ΑSR/MSR/Hill Holder/HBA) - 610
β) Πλευρικοί Αερόσακοι - 260
γ) Αυτόματος κλιματισμός - 550Σύνολο: 15.060...
_
-
Σχεδόν 2 τετράδες λάστιχα
-
Ναι αλλά τα λάστιχα τα αλλάζεις, τον αυτόματο κλιματισμό εκ των υστέρων δεν τον βάζεις...
Κρίμα που δεν έχει στα έξτρα φώτα xenon / bi-xenon, θα ήταν η τρίτη σίγουρη επιλογή...
_
-
Βάλε τον κλιματισμό στους 22 βαθμούς και μπες στην πίστα Αν και ούτε Μέγαρα δεν υπάρχουν ανοιχτά
Το θέμα είναι αν πραγματικά σε βολεύει/τον χρειάζεσαι ή έστω έχεις λεφτά για ξόδεμα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βάλε τον κλιματισμό στους 22 βαθμούς και μπες στην πίστα Αν και ούτε Μέγαρα δεν υπάρχουν ανοιχτάΔεν θα το έβαζα στην πίστα βρε συ...
Το θέμα είναι αν πραγματικά σε βολεύει/τον χρειάζεσαι ή έστω έχεις λεφτά για ξόδεμα.
Το αυτοκίνητο δεν θα το χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ και για το λόγο αυτό:
α) έχει μπει και σαν επιλογή,
β) παίζεται...Δεν είναι τόσο θέμα των χρημάτων όσο το αν θα προσφέρει κάτι αξιόλογο...
_
-
Τι να σε πω, δεν ξέρω. Πιστεύω πως μάλλον είναι θέμα συνήθειας. Αν έχεις συνηθίσει να παίζεις με τα 1-2-3-4 και τους διακόπτες, κανένα πρόβλημα. Αλλά έχεις μάθει στην κυρίλα του να οδηγείς παντού και πάντα με κλειστά παράθυρα και ιδανική θερμοκρασία θα ξενερώσεις αν δε το βάλεις.
-
Τι να σε πω, δεν ξέρω. Πιστεύω πως μάλλον είναι θέμα συνήθειας. Αν έχεις συνηθίσει να παίζεις με τα 1-2-3-4 και τους διακόπτες, κανένα πρόβλημα. Αλλά έχεις μάθει στην κυρίλα του να οδηγείς παντού και πάντα με κλειστά παράθυρα και ιδανική θερμοκρασία θα ξενερώσεις αν δε το βάλεις.Τι να σου πω, οδηγώ δύο αυτοκίνητα από τα οποία το ένα έχει περιστροφικούς διακόπτες (A/C) και το άλλο περιστροφικούς διακοπτες με ψηφιακή ένδειξη θερμοκρασίας κλπ (Clima).
Δε μου κάνει αίσθηση και διαφορά κανένα από τα δύο συστήματα. Αν θέλω να βρω διαφορές θα πω ότι στο Clima επιλέγω με κουμπάκια το που θα κατευθύνεται ο αέρας και ότι το Clima είναι πιο εμφανίσημο...
Με λίγα λόγια διαφορές τρίχες...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
:lol:
Ναι αλλά τα λάστιχα τα αλλάζεις, τον αυτόματο κλιματισμό εκ των υστέρων δεν τον βάζεις...Κρίμα που δεν έχει στα έξτρα φώτα xenon / bi-xenon, θα ήταν η τρίτη σίγουρη επιλογή...
_
Για τα xenon μην ανησυχείς. Αγόρασα εγώ από έξω με 105 ευρώ τα 50w. Όποτε έρθει η ανάγκη για αυτά, θα σου στείλω πληροφορίες..
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
:lol:
Ναι αλλά τα λάστιχα τα αλλάζεις, τον αυτόματο κλιματισμό εκ των υστέρων δεν τον βάζεις...Κρίμα που δεν έχει στα έξτρα φώτα xenon / bi-xenon, θα ήταν η τρίτη σίγουρη επιλογή...
_
Για τα xenon μην ανησυχείς. Αγόρασα εγώ από έξω με 105 ευρώ τα 50w. Όποτε έρθει η ανάγκη για αυτά, θα σου στείλω πληροφορίες..
σου έστειλα και πμ, αλλά πραγματικά με ενδιαφέρει να βάλω κ στο δικό μου το γκριζάκι xenon
οπότε μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που κτλ;
/g -
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Για τα xenon μην ανησυχείς. Αγόρασα εγώ από έξω με 105 ευρώ τα 50w. Όποτε έρθει η ανάγκη για αυτά, θα σου στείλω πληροφορίες..Αναφέρεσαι σε λαμπτήρες μόνο και όχι ολόκληρα φανάρια έτσι;
Σκεφτόμουν 2-3 πράγματα να τα παζαρέψω ως δώρα, ένα εξ αυτών οι λαμπτήρες xenon...
Στείλε μου όμως ένα πμ ώστε να έχω μία άποψη...
_
-
Update:
Πήγα λοιπόν σήμερα και το αποτέλεσμα είναι:
[list:3qfyj9kh][:3qfyj9kh]Τιμή αυτοκινήτου - 13.390[/3qfyj9kh]
[:3qfyj9kh]Μεταλλικό Χρώμα (γκρι) - 250[/3qfyj9kh]
[:3qfyj9kh]Έξτρα - 1.420
[list:3qfyj9kh]α) ESP (ΑSR/MSR/Hill Holder/HBA) - 610
β) Πλευρικοί Αερόσακοι - 260
γ) Αυτόματος κλιματισμός - 550[/list:u:3qfyj9kh][/3qfyj9kh]
[:3qfyj9kh]Πινακίδες & Τέλη κυκλοφορίας - 295[/3qfyj9kh]
[:3qfyj9kh]Έξοδα προετοιμασίας - 270[/3qfyj9kh][/list:u:3qfyj9kh]
Σύνολο: 15.625Αν πληρωθεί μετρητοίς αφαιρούνται 700 ευρώ οπότε το τελικό κόστος πέφτει στα 14.925.
Από δώρα θα δώσουν αισθητήρες παρκαρίσματος - - και r/cd με bluetooth - -...
Είπα να ρωτήσω μήπως μου άλλαζαν ως δώρο το r/cd με αυτή τη θήκη που έχουν τα απλά Panda, για να βάλω πηγή της επιλογής μου και μου είπαν ότι δε γίνεται...
Για λαμπτήρες xenon που ρώτησα μου είπαν ότι θα με χρέωναν 270 αλλά όταν ρώτησα τη μάρκα μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν να πάρω από το εμπόριο...
Επίσης στα Panda (και δεν ξέρω αν ισχύει και σε άλλα μοντέλα της Fiat), η τάπα της βενζίνης δεν κλειδώνει, οπότε αναγκαστικά θα αγοράσω και τάπα με έξτρα κλειδάκι - υπάρχει ως ανταλλακτικό και κόστος ~30 ευρώ (ούτε δώρο δεν μου το κάνουν) .
Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης εγγύησης για 2 ή 3 χρόνια με κόστος +/- 300 ευρώ, (θα το σκεφτώ για αργότερα)...
Κάτι ακόμα, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ SERVICE ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ;;;
Γιατί το ρώτησα και μου απάντησαν ότι για λάδια πηγαίνεις κάθε 10.000 χλμ και για service κάθε 30.000.
Ισχύει αυτό;
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Είπα να ρωτήσω μήπως μου άλλαζαν ως δώρο το r/cd με αυτή τη θήκη που έχουν τα απλά Panda, για να βάλω πηγή της επιλογής μου και μου είπαν ότι δε γίνεται...Φιλαράκι, να σου δώσω εγώ τη θήκη, να μου δώσεις εσύ το r/cd;
Επίσης στα Panda (και δεν ξέρω αν ισχύει και σε άλλα μοντέλα της Fiat), η τάπα της βενζίνης δεν κλειδώνει
Σε όλα τα fiat ισχύει
Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης εγγύησης για 2 ή 3 χρόνια με κόστος +/- 300 ευρώ, (θα το σκεφτώ για αργότερα)...
Μόνο τσέκαρε μέχρι πότε μπορείς να το αποφασίσεις αυτό, γιατί αν την επέκταση εγγύησης την αγοράσεις μετά την αγορά του αυτοκινήτου, την πληρώνεις 100% πάνω (τουλάχιστον έτσι μου είχε πει dealer της fiat).
Κάτι ακόμα, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ SERVICE ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ;;;
Γιατί το ρώτησα και μου απάντησαν ότι για λάδια πηγαίνεις κάθε 10.000 χλμ και για service κάθε 30.000.
Ισχύει αυτό;
_
Ισχύει. Αλλά και κάθε 50.000 χλμ. να πηγαίνεις για σέρβις, δε σπάει, δε χαλάει
-
Πόσο πάει το γ; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον κλασσικό, χειροκίνητο κλιματισμό της φιατ. Ίσα-ίσα μπορώ να κάνω άνετα το αγαπημένο μου για χαλαρές βόλτες 'ανοιχτά παράθυρα+ac στο 1' . Ο αυτόματος κλιματισμός θα τα βρισκε σκούρα με τέτοιες επιλογές.γιατί αν έχεις κλιμα δεν έχεις a/c ; Εμένα έχει και αυτόματο να ρυθμίσεις την θερμοκρασία αλλά και με σκάλες του 0,5 σε ένα γράφημα που απεικονίζει και προσομοιάζει τον έλικα.>Ναι γκρι με πιθανότατα έξτρα τα εξής:
α) ESP (ΑSR/MSR/Hill Holder/HBA)
β) Πλευρικούς Αερόσακους
γ) Αυτόματο κλιματισμό...Το (γ) παίζεται...
_
εις αντικατάσταση του VW ή συμπλήρωμά του;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εις αντικατάσταση του VW ή συμπλήρωμά του;Εις συμπλήρωμα των VW (Golf IV 1.6 8v & Golf V GT 170)...
Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι 'οπαδός' αλλά φίλος (ή και λάτρης), της αυτοκίνησης (περισσότερο από κάποιους, λιγότερο από πολλούς)...
_
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Φιλαράκι, να σου δώσω εγώ τη θήκη, να μου δώσεις εσύ το r/cd;Όταν έρθει θα σ'έχω υπόψιν...
Σε όλα τα fiat ισχύει
Πω, πω, κακομοιριά και γυφτιά...
Μόνο τσέκαρε μέχρι πότε μπορείς να το αποφασίσεις αυτό, γιατί αν την επέκταση εγγύησης την αγοράσεις μετά την αγορά του αυτοκινήτου, την πληρώνεις 100% πάνω (τουλάχιστον έτσι μου είχε πει dealer της fiat).
Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ...
Ισχύει. Αλλά και κάθε 50.000 χλμ. να πηγαίνεις για σέρβις, δε σπάει, δε χαλάει
(ούτως ή άλλως δεν έχω κολλήματα του στυλ 'τα Fiat χαλάνε, τα VW είναι βράχοι, τα Citroen χάνουν ρόδες', κλπ...)
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
εις αντικατάσταση του VW ή συμπλήρωμά του;
Εις συμπλήρωμα των VW (Golf IV 1.6 8v & Golf V GT 170)...
Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι 'οπαδός' αλλά φίλος (ή και λάτρης), της αυτοκίνησης (περισσότερο από κάποιους, λιγότερο από πολλούς)...
_
Fiat Panda 100