-
Δημιουργώ αυτή τη συζήτηση με αφορμή το DVD που μας (στις λέσχες αυτοκινήτου) έστειλε ο ΣΟΑΑ.
Το σχόλιο της συννημένης επιστολής έλεγε να πάρουμε ιδέες από το εν λόγο DVD για να καλυτερέψουμε τους Ελληνικούς Αγώνες, κάνωντάς τους ασφαλέστερους και απολαυστηκότερους.Η απάντησή μας : Αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον η ΦΙΛΜΠΑ δεν είναι διατεθημένη να γυρίσει τους αγώνες 15 χρόνια πίσω. Κύριοι του ΣΟΑΑ παρακαλούμε επανεξετάστε το περιεχόμενο του DVD.
Παρακαλώ όσους το είδαν να εκφέρουν την άποψή τους.
Με εκτίμηση για την ΦΙΛΜΠΑ
Κυριάκος Καπετανάκης
-
Δημιουργώ αυτή τη συζήτηση με αφορμή το DVD που μας (στις λέσχες αυτοκινήτου) έστειλε ο ΣΟΑΑ.
Το σχόλιο της συννημένης επιστολής έλεγε να πάρουμε ιδέες από το εν λόγο DVD για να καλυτερέψουμε τους Ελληνικούς Αγώνες, κάνωντάς τους ασφαλέστερους και απολαυστηκότερους.Η απάντησή μας : Αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον η ΦΙΛΜΠΑ δεν είναι διατεθημένη να γυρίσει τους αγώνες 15 χρόνια πίσω. Κύριοι του ΣΟΑΑ παρακαλούμε επανεξετάστε το περιεχόμενο του DVD.
Κυριάκος Καπετανάκης
-
Κυριάκος Καπετανάκης
-
Καλημέρα και από μένα.
Θέλω πρώτα από όλα να τονίσω την φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια του ΣΟΑΑ στέλνοντας αυτό το DVD.
Σχολιάζοντας ,συγκρίνοντας με τις Ελληνικές Αναβάσεις (με την Πιτίτσα τουλάχιστον που διοργανώνουμε εδώ στον Α.Ο.Πάτρας) υπάρχουν πράγματα που μπορούν να φωτίσουν αλλά και άλλα που προβληματίζουν.
ΘΕΤΙΚΑ- jersey σε αρκετές πατημένες στροφές(εδώ χρησιμοποιούμε λάστιχα-ακόμη καλύτερο το άχυρο αλλά με προβλήματα).
2)Οι διπλές μπαριέρες.
3)Οι χώροι που δεν επιτρέπεται να κάτσουν οι θεατές(Όπου και αν το έχουμε δοκιμάσει μόνο που δεν έχουμε πιαστεί στα χέρια-φέτος το καταφέραμε εν μέρει).
4)Ταμπέλες με «μέτρα» πριν τη στροφή(Καλό, θα προσπαθήσουμε να εφαρμοστεί του χρόνου).
5)Επιτρεπτές οι προσπεράσεις(Ούτε για συζήτηση στην Ελλάδα!!!!-Γιατί άραγε;;;).
6)Μεγάλη προσοχή ως καθόλου περιορισμό στον δρόμο με λάστιχα και λοιπές αηδίες(αυτό το κάνουμε εμείς στην Πιτίτσα-προσπαθώντας ο δρόμος να είναι πάντα μεγαλύτερος!!!!).
7)Ποιότητα οδηγών.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
1)Τοίχοι ακάλυπτοι.
2)Γέφυρα με κάγκελα ακάλυπτη.
3)Warm-up????.
Φυσικά πρέπει να σημειώσουμε, κάτι που είχα γράψει και παλιότερα.
Άλλη χώρα- Άλλη νοοτροπία.
1)Φοβερή ποιότητα ασφάλτου.
2)Σηματοδότηση γενικώς του δρόμου.
3)Θεατές και κριτές σε μη επικίνδυνα σημεία.
4)Κάτοικοι και αρχές θετικοί και με άλλη κουλτούρα σχετικά με το άθλημα.
Τελειώνοντας, θέλω να πω πως οι ελληνικοί αγώνες κάνουν βήματα (μεγάλα αν σκεφτεί κανείς τη χώρα που ζούμε που ακούει μηχανοκίνητο αθλητισμό και βγάζει σπυράκια).
Οοολα αυτά που έχουν οι Ιταλοί μπορούν οι ΕΘΕΑ και οι λέσχες με τη συνεργασία του ΣΟΑΑ πάντα να τα κάνουν αρκεί να υπάρχει σύμπνοια και θέληση.
Κούλης Κ.
(από τους τελευταίους ρομαντικούς του χώρου) - jersey σε αρκετές πατημένες στροφές(εδώ χρησιμοποιούμε λάστιχα-ακόμη καλύτερο το άχυρο αλλά με προβλήματα).
-
Τωρα καταλαβα οτι μαλλον σας εστειλαν dvd απο Ιταλικη αναβαση , σαν αυτες που παει και τρεχει ο Μαριος ...και δεν θελει να ερθει πισω
Η απαντηση του κυριου Καπετανακη με προβληματισε με το ....Αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον η ΦΙΛΜΠΑ δεν είναι διατεθημένη να γυρίσει τους αγώνες 15 χρόνια πίσω.
Δηλαδη στην Ιταλια τρεχουν οπως εμεις πριν 15 χρονια εδω ?
Σιγουρα πινεται το νερο στην Πατρα ?
-
Αγαπητέ φόλε APR,
Αν δεν κάνω λάθος είστε αγωνιζόμενος!;;
Θα θέλατε να καταργηθεί η κόκκινη σημαία;;;;
Θα θέλατε να βλέπετε στυθαία αφύλαχτα;;;;
Θα θέλατε να βλέπατε γρεμούς αφύλαχτους;;;;
.
.
.
.Το μόνο θετικό στο DVD είναι η χρήση των jerseys.
Όσον αφορά το επίπεδο του δρόμου η οποιαδήποτε οργανώτρια λέσχη, δεν νομίζω ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να σχεδιάσει και να δημιουργήση την τέλεια αναβασιάρικη διαδρομή. Νομίζω ότι είναι αντιληπτό. Ειλικρινά θα ήθελα αναλυτικά το που υστερεί η μεσαίου οργανωτικού επιπέδου ανάβαση του Ελληνικού πρωταθλήματος από αυτό του Ιταλικού.
Και μην μου πείτε πάλι στο επίπεδο τον ογηγών...........Με εκτίμηση για την ΦΙΛΜΠΑ
Μάρκος Καπετανάκης
-
Ο χρήστης filmpa έγραψε:
... Ειλικρινά θα ήθελα αναλυτικά το που υστερεί η μεσαίου οργανωτικού επιπέδου ανάβαση του Ελληνικού πρωταθλήματος από αυτό του Ιταλικού.
... -
Μια αρά είναι οι αναβάσεις μας!!! μιλάω στο γιουτιούμπ με έναν διοργανωτή αυστριακών αναβάσεων και να δείτε τι κολάμαξα και τι μικρούς δρόμους έχουν,θα λιποθιμίσετε μόνο αυτό το ντόπινγκ τέστ που λέει ο κύριος καπετανάκης να καλοσκεφτούμε καταάλα οι αναβάσεις μας είναι τόπ 3 στην ευρώπη!
-
Φίλε TAZIO,
Αυτό που με σκοτώνει είναι η ανάλυσή σου. Αν θες..............Με εκτίμηση για την ΦΙΛΜΠΑ
Μάρκος Καπετανάκης
-
Ο χρήστης filmpa έγραψε:
Αγαπητέ φιλε APR,Το μόνο θετικό στο DVD είναι η χρήση των jerseys.
Όσον αφορά το επίπεδο του δρόμου η οποιαδήποτε οργανώτρια λέσχη, δεν νομίζω ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να σχεδιάσει και να δημιουργήση την τέλεια αναβασιάρικη διαδρομή. Νομίζω ότι είναι αντιληπτό.
Ειλικρινά θα ήθελα αναλυτικά το που υστερεί η μεσαίου οργανωτικού επιπέδου ανάβαση του Ελληνικού πρωταθλήματος από αυτό του Ιταλικού.
Και μην μου πείτε πάλι στο επίπεδο τον χογηγών...........Με εκτίμηση για την ΦΙΛΜΠΑ
Μάρκος Καπετανάκης
Κυριε Μ. Καπετανακη , οσοι σας γνωριζουν , αναγνωριζουν οτι ειστε ενας εξυπνος και εμπειρος ανθρωπος μεσα στο χωρο του αγωνιστικου .
Οταν σας εστειλαν το dvd απ'τον συνδεσμο , πιστευω οτι δεν εννοουσαν να αντιγραψετε την συγκεκριμενη αναβαση που εδειχνε αυτο ... ουτε και τα τυχον ελατωματα της .
Ειναι πολυ απλο να δειτε μεσα απ'το ιντερνετ αγωνες αναβασεων που δεν θα βρειτε ευκολα ψεγαδι , ουτε σε ακαλυπτα σημεια απο σωστη προφυλαξη , αλλα ουτε και σημεια που εχουν επικινδυνοτητα χωρις μπαριερες .
Το θεμα για εμενα προσωπικα ειναι αλλο ........
Οι περισσοτεροι του χωρου των διοργανωτων , πιστευουν για τον λογο οτι αυτον τον καιρο οι αναβασεις εχουν αρκετες συμμετοχες .... οτι ειναι και ενα επιτυχημενο ειδος αγωνων στην Ελλαδα .
Επειδη εχω μαθει να κοιταω και να μ'ενδιαφερει το μελλον των αγωνων , πιστευω οτι η επιτυχια ερχεται απ'την μεγαλη διαρκεια στον χρονο ....
Ηδη ο κοσμος που παρακολουθει τις αναβασεις εχει , κι οι λογοι ειναι οι εξεις ....
Πρωτα απ'ολα γνωριζουν τους νικητες κλασεων και κατηγοριων ( οπως πριν μερικα χρονια σε αλλους αγωνες) απ'τις συμμετοχες . Οντως δεν μπορειτε εσεις (σαν οργανωτης) να κανετε κατι γιαυτο ... αλλα το συστημα των κανονισμων θα πρεπει να αλλαξει ριζικα , να μην παιδευοντε ορισμενες < ξεχωριστες >διοργανωσεις μεσα στην αγωνιστικη χρονια απ'τις δεκαδες συμμετοχες που μονον ταλαιπωρια και δισανασχετηση φερνουν στον κοσμο , αλλα και σε αλλες συμμετοχες που θα μπορουσαν να ανεβασουν τον συναγωνισμο αλλα για ευνοητους λογους δεν συμετεχουν ...Μετα αν δεν βρεθουν χωροι που να χρησιμοποιουντε για αναβασεις με την βοηθεια τοπικων φορεων , με διλπες μπαριερες , που να μπορουν να τρεχουν αυτοκινητα αποκλειστικα αναβασεων που θα εχουν την αιγλη των θεατων με πρωτη προτεραιοτητα την εικονα τους ( και απ'τον χωρο των πιτς , που θα πρεπει να αλλαξει ριζικα κι αυτων η αντιμετωπιση , αλλα και της παρακολουθησης του αγωνα ) και συνεπως χορηγων ... συντομα θαρθει κι εδω το τελμα .
Γνωριζετε φυσικα οτι δεν εχουμε πλεον ουτε μια αναβαση που να εχει τα φοντα ... να μπει στο **Ευρωπαικο πρωταθλημα **.
Αυτο εσας σας κανει υπερηφανους σαν εναν εκ των εμπειροτερων διοργανωτων της Ελλαδος ? για σκεφτητε λιγο , αν θα επρεπε να μας μιλατε εσεις , απ'αυτην την θεση διοργανωτου ...... -
Φίλε APR,
Ευχαριστώ κατ' αρχάς για το βήμα που δημιουργείτε γύρω από το χώρο των Αναβάσεων.
Κατά δεύτερον τα λόγια σας για το άτομό μου είναι πολλή εγκωμιαστικά και μάλλον θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Η εμπειρία που έχω αποκτίσει από των Πατέρα μου , των Θείο μου, των κ. Ν. Μιχαλόπουλο όπως και από τόσους ανθρώπους που με πήραν από το χέρι μου δίνει την ευκαίρια να είμαι φανατικός υπηρέτης του μηχανοκίνητου αθλήματος. Αν και το νεαρό της ηλικίας μου ( 25 ) που μετατρέπετε άμεσα σε εμπειρία 25 χρόνων ( 2 μηνών πήγα στο πρώτο μου Ακρόπολις, που μάλλον φαντάζει αστείο ) μου δίνει την δυνατότητα να μην φοράω παροπήδες αλλά πραγματικά να κοιτάω και το πιο μετά. Το μέλλον.........
Κατα τρίτον δεν κατακρίνουμε σε καμία των περιπτώσεων την κίνηση του ΣΟΑΑ να στείλει το DVD προς καλυτέρεψη των αγώνων. Με το περιεχόμενο έχουμε την διαφωνία. Σαν διοργανωτές ίσως είναι από τις λίγες φορές που ο ΣΟΑΑ έρχετε τόσο κοντά μας θέτωντας τους προβληματισμούς του, με γόνιμες συζητήσεις που προσφέρουν μόνο θετικά στο άθλημα.
Κατά τέταρτον όσον αφορά αποκλειστικά την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπη έτσι ώστε η διαδρομή να μετατραπεί σε πίστα 100% ασφαλή και απολαύσιμη. Ο χώρος των PITS βελτιώνετε από χρονιά σε χρονιά γιατί σίγουρα κατανοούμε τα λεγόμενέ σας.
Μην παραξενευτήτε αν το 2010 (αν όχι το 2009) δείτε την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων.Τέλος μας κάνει υπερήφανους ότι κάθε χρόνο ζητάμε και επίσημα από τον ΣΟΑΑ αλλά και μέσα από τούτο το forum την άποψη των οδηγών για καλυτέρευση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Φέτος ζητήθηκαν δυο θέματα. Λυθήκαν άμεσα και τα δύο. Πράγματα απλά που όμως δεν τα είχαμε δει ποτέ και δεν θα τα βλέπαμε χωρίς κάποιους αγωνιζόμενους που μας τα υπέδηξαν. Για αυτό τους ευχαριστούμε.
Μάρκος Καπετανάκης
-
Δεν ηξερα οτι υπαρχει και 25χρονος Μ.Καπετανακης !!! μπραβο.....
Για το dvd , ποιος απ'ολους εγραψε την γνωμη του ο Κ ? ο Μ ? η ο ΜJ ?
-
Σε όλες τις απαντήσεις τις, η ΦΙΛΜΠΑ ΠΑΝΤΑ βάζει την υπογραφή του συντάκτη.
Η δημόσια συζήτηση ξεκίνησε από τον Κυριάκο Καπετανάκη και την συνεχίζω εγώ..Με εκτίμηση για την ΦΙΛΜΠΑ
Μάρκος Καπετανάκης (junior αν προτιμάτε)
-
Δηλ.να καταλάβω
τι έγινε με αυτό το dvd??????
Περίπτωση 1η Ο ΣΟΑΑ το έστειλε ΜΟΝΟ σε εμάς και τη ΦΙΛΜΠΑ(Προφανώς γιατί νομίζει ότι εμείς κάνουμε κακές αναβάσεις για να διορθώσουμε τα λάθη μας!!!!!!).
Περίπτωση 2η Ο ΣΟΑΑ το έστειλε σε όλους.(Οι άλλοι δεν μπήκαν στο κόπο να το δουν γιατί δεν έχουν dvd-Κακό αναχρονιστικό το 2008 να μην έχεις dvd!!!!).
Περίπτωση 3η Ο ΣΟΑΑ το έστειλε σε όλους αλλά το ΕΓΡΑΨΑΝ στα παλιά τους τα παπούτσια(να μη πω χειρότερο....)(Κάκιστο ως απαράδεκτο!!!!!!!!!!).
Δηλ.οι λέσχες της Start Line,Λειβαδιάς,Χανίων,Βόλου,Λαμίας και ΑΛΑ δεν έχουν να πουν τίποτα για το dvd-εκτός αν ενημέρωσαν-σχολίασαν εγγράφως το ΣΟΑΑ οπότε ο ΣΟΑΑ κακώς που δεν ενημέρωσε μέσω φόρουμ που απαντήσαμε εμείς.
Τελικά γιατί δεν υπάρχει μια ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για το εν λόγω dvd ;;;;;;
Για πιο λόγο έγινε,τι σκοπό εξυπερετούσε,το αποτέλεσμα;;;;
Ο ΣΟΑΑ έχει Δ.Σ. και βήμα στο φόρουμ των 4Τ,που είναι ;;;;;Για τον Α.Ο.Π.
Κ.ΚΟΥΛΗΣ -
Κύριε Κούλη
Απ ότι ξέρω είστε αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΣΟΑΑ.......
αρα............???........ -
Ο χρήστης turbosport έγραψε:
Κύριε ΚούληΑπ ότι ξέρω είστε αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΣΟΑΑ.......
αρα............???........Αρα τι??????
DVD ΣΟΑΑ