-
Γειά σας,
[quote='456']Λαστ κουέστιον:
Τελικά ο κοτσαδόρος πρέπει να αναγράφεται στην άδεια του αυτοκινήτου? Το ρωτώ επειδδή το απίθανο αμάξι μου είναι με δάνειο.
off topic: το αμάξι είναι απίθανο γιατι λόγω ηλιοροφής δεν παίρνει σχάρες thule.
oi monblanc κάνουν γύρω στα 300 -
τι παίζει για να είσαι νόμιμος?
τι τιμές πάνε που να βγαίνει η μπίλια?
Μπορείς πχ να βρεις από ένα παλιό και να πας μόνο στο Συγκοινωνιών και να την δηλώσεις?
-
Γειά σας,
Ο κοτσαδόρος πρέπει να είναι προσθαφαιρούμενος άμεσα (κουμπωτός), χωρίς χρήση κάποιου κλειδιού και φυσικά θα τον ...φοράς μόνο όταν ρυμουλκείς. Όταν είσαι χωρίς το ρυμουλκούμενο, ο κοτσαδόρος θα είναι στο πόρτμπαγκάζ.
Οι τιμές εξαρτώνται από το αυτοκίνητο, οι αφαιρούμενοι πάντως είναι πιό ακριβοί από τους μόνιμους-σταθερούς.
Οι καλοί και σωστοί κοτσαδόροι έχουν προδιαγραφές και ανταποκρίνονται για τον συγκεκριμένο τύπο κάθε αυτοκινήτου, με βάση τα σημεία στήριξης στο αμάξωμα και το βάρος ρυμούλκησης (μέ ή χωρίς φρένα).
Προσοχή θέλει και η ηλεκτρική εγκατάσταση.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το ...'Μπορείς πχ να βρεις από ένα παλιό και να πας μόνο στο Συγκοινωνιών και να την δηλώσεις?'.
Τί να δηλώσεις στο Υπουργείο ;
Ο κοτσαδόρος δεν δηλώνεται πουθενά !! (πολύ κακώς, για μένα) και φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει ανεξέλεγκτα. Η τροχαία απλά ζητάει μιά βεβαίωση (την δίνει η Νομαρχία της περιοχής σου, στο αντίστοιχο τμήμα αυτοκινήτων) που λέει ότι το Χ αυτοκίνητο μπορεί να ρυμουλκήσει το Ψ τροχόσπιτο ή μπαγκαζιέρα-τρέηλερ (με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας με του αυτοκινήτου).
Η ρυμούλκηση θέλει την προσοχή που της αναλογεί και όχι προχειρότητες.Φιλικά
Μάξιμος
-
δηλαδή έτσι όπως τα λες τον δηλώνεις και υποχρεωτικά πρέπει να δηλώσω και τι ρυμουλκω??
Σίγουρα το δηλώνεις στη Νομαρχία?5 άτομα μου είπανε πως θα πάω στο Συγκοινωνιών στο τμήμα του μηχανολογικού
Και ισχύει ότι στην ασφάλεια έχω πληρώνω έξτρα?κανα μαγαζί απο Σαλονίκη?
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
δηλαδή έτσι όπως τα λες τον δηλώνεις και υποχρεωτικά πρέπει να δηλώσω και τι ρυμουλκω??Σίγουρα το δηλώνεις στη Νομαρχία?5 άτομα μου είπανε πως θα πάω στο Συγκοινωνιών στο τμήμα του μηχανολογικού
Και ισχύει ότι στην ασφάλεια έχω πληρώνω έξτρα?κανα μαγαζί απο Σαλονίκη?
Ο κοτσαδόρος ΔΕΝ δηλώνεται πουθενά.
Φυσικά και θα δηλώσεις τι ρυμουλκείς, (άν όχι, τότε τι χρειάζεσαι τον κοτσαδόρογια να πάρεις την σχετική βεβαίωση ρυμούλκησης.
Για να σε καλύπτει και η ασφάλειά σου (υλικές ζημιές κλπ) πρέπει να δηλώσεις τι ρυμουλκείς και πληρώνεις επί πλέον ασφάλιστρα. Άν όχι είσαι ακάλυπτος σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ ρυμουλκείς.
Νομίζω ότι κάθε Νομαρχία έχει αντίστοιχο τμήμα του Υπ. Συγκοινωνιών, δεν επιμένω σ΄αυτό.Για Θεσ/νίκη δεν ξέρω, τι θέλεις να ρυμουλκήσεις και με τι αυτοκίνητο.
Προσωπικά ρυμουλκώ τροχόσπιτο από το 1986 (εντός και εκτός Ελλάδας), με έχουν σταματήσει για έλεγχο (εντός) και δεν μου έχουν ζητήσει τίποτα για κοτσαδόρο, παρά μόνο την βεβαίωση ρυμούλκησης, η οποία είναι συγκεκριμένη για το συγκεκριμένο ρυμουλκούμενο, αφού αναφέρει 'ανάγλυφα' τον αριθμό πλαισίου του, η οποία και αλλάζει όταν αλλάξεις είτε αυτοκίνητο είτε ρυμουλκούμενο.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Aν ρυμουλκεις πρεπει να κανεις επεκταση και στην ασφαλεια σου.
-
εγώ τον θέλω για 2-3 φορές το χρόνο να κουβαλάω τα φύλλα της αυλής μου για πέταμα.
Δεν μπορώ να βάλω κοτσαδόρο χωρίς να δηλώσω πχ το τρέιλορ?
Η απόσταση που θα πάω είναι 1χλμ χωματόδρομος άντε το πολύ 2Δηλαδή κάποιος δεν μπορεί να βάλει έτσι απλά κοτσαδόρο αλλά πρέπει να δηλώσει τι θα ρυμουλκεί?
Σε περίπτωση που πέσει κάποιος πάνω μου από πίσω στον κοτσαδόρο ενώ δεν ρυμουλκώ τίποτε τότε τι γίνεται?
-
εγώ τον θέλω για 2-3 φορές το χρόνο να κουβαλάω τα φύλλα της αυλής μου για πέταμα.
**Δεν μπορώ να βάλω κοτσαδόρο χωρίς να δηλώσω πχ το τρέιλορ?
Η απόσταση που θα πάω είναι 1χλμ χωματόδρομος άντε το πολύ 2
**
Δηλαδή κάποιος δεν μπορεί να βάλει έτσι απλά κοτσαδόρο αλλά πρέπει να δηλώσει τι θα ρυμουλκεί?Σε περίπτωση που πέσει κάποιος πάνω μου από πίσω στον κοτσαδόρο ενώ δεν ρυμουλκώ τίποτε τότε τι γίνεται?
To bold μου θυμίζει την ατάκα «Έλα μωρέ για τσιγάρα πάω, τι να τη βάλω τη ζώνη, δυο στενά παρακάτω είναι το περίπτερο!»
Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει (μακρυά από εμάς!)...
Όσο για την τελευταία ερώτηση, γενικά ο πίσω πάντα πληρώνει αλλά εσύ δε θα γλιτώσεις την κλήση που δεν αφαίρεσες τον κοτσαδόρο ενώ δε ρυμουλκούσες.
-
και να τον αφαιρέσεις η σιδεριά κάτω είναι μια έξτρα ενίσχυση.Αν σε χτυπήσει από πίσω τον κάνεις κομμάτια
άλλο ρωτάω ρε σύ....υποχρεωτικά πρέπει να δηλώσω ρυμουλκούμενο???
αν βάλω μόνο κοτσαδόρο έτσι για να τον έχω τι γίνεται?αυτό ρωτάω -
και να τον αφαιρέσεις η σιδεριά κάτω είναι μια έξτρα ενίσχυση.Αν σε χτυπήσει από πίσω τον κάνεις κομμάτιαΝαι, αν σε χτυπήσει με 5 χιλιόμετρα την ώρα.
Σε μεγάλες ταχύτητες κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο αμάξι σου. Εξαρτάται και τα σημεία που πιάνει, τότε μπορεί να σου σκίσει το σασί.
-
Γειά σας,
και να τον αφαιρέσεις η σιδεριά κάτω είναι μια έξτρα ενίσχυση.Αν σε χτυπήσει από πίσω τον κάνεις κομμάτιαάλλο ρωτάω ρε σύ....υποχρεωτικά πρέπει να δηλώσω ρυμουλκούμενο???
αν βάλω μόνο κοτσαδόρο έτσι για να τον έχω τι γίνεται?αυτό ρωτάωΛοιπόν, κοτσαδόρο (οποιονδήποτε) μπορείς να βάλεις όποτε θέλεις και ΔΕΝ τον δηλώνεις πουθενά.
Άν είναι σταθερός, (δεν αφαιρείται άμεσα) και εμπλακείς σε ατύχημα (σε κτυπήσει κάποιος από πίσω), τότε ό άλλος μπορεί να ζητήσει συνυπευθυνότητα και να πληρώσεις και εσύ (του έκανες ζημιά με τον κοτσαδόρο, που θα ήταν μικρότερη αν δεν τον είχες).
Άν είναι αφαιρούμενος και δεν τον φοράς είσαι εντάξει.
Άν ρυμουλκείς τρέηλερ (ή ότι άλλο) και ΔΕΝ έχεις την σχετική βεβαίωση ρυμούλκησης είσαι παράνομος και σε αντίστοιχο έλεγχο θα ...πληρώσεις.
Άν βέβαια κυκλοφορείς ρυμουλκώντας, χωρίς να τύχεις σε έλεγχο απλά ρισκάρεις και παίζεις με την τύχη σου, όπως και αν δεν το έχεις δηλώσει (ότι ρυμουλκείς) στην ασφάλειά σου, κυκλοφορείς ανασφάλιστος (όταν ρυμουλκείς).
Ελπίζω να σε κάλυψα.Φιλικά
Μάξιμος
-
έχω δει ένα renault το οποίο είχε γίνει κομμάτια πίσω.
Νόμιζα ότι είχε πέσει νταλίκα πάνω του. Τελικά ήταν κοτσαδόρος της πλάκας που ήταν βιδωμένος σε λάθος σημεία και έτσι χτύπησε κάποιος με 60 από πίσω και έκανε όλη τη ζημιά.
-
Παλιότερα όταν είχαμε αγοράσει ένα φουσκωτό με τρέιλερ, μας είχανε δώσει από τον κατασκευαστή του τρέιλερ μια βεβαίωση(μια υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από μηχανολόγο αν θυμάμαι καλά) την οποία πας στη διεύθυνση συγκοινωνιών, κοιτάνε το φάκελο του αυτοκινήτου και βλέπουν ότι π.χ. το βάρος που τραβάς είναι οκ για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σου, και σου βάζουν κάτι σφραγίδες πάνω στη βεβαίωση, και αυτό είναι η άδεια έλξεως. Δεν ξέρεω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε, και δεν πρέπει να κοστίζει τίποτα. Χρειάζεται απλά το χαρτί που δίνει ο κατασκευαστής του ρυμουλκούμενου.
-
Γειά σας,
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Παλιότερα όταν είχαμε αγοράσει ένα φουσκωτό με τρέιλερ, μας είχανε δώσει από τον κατασκευαστή του τρέιλερ μια βεβαίωση(μια υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από μηχανολόγο αν θυμάμαι καλά) την οποία πας στη διεύθυνση συγκοινωνιών, κοιτάνε το φάκελο του αυτοκινήτου και βλέπουν ότι π.χ. το βάρος που τραβάς είναι οκ για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σου, και σου βάζουν κάτι σφραγίδες πάνω στη βεβαίωση, και αυτό είναι η άδεια έλξεως. Δεν ξέρεω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε, και δεν πρέπει να κοστίζει τίποτα. Χρειάζεται απλά το χαρτί που δίνει ο κατασκευαστής του ρυμουλκούμενου.Η Βεβαίωση του κατασκευαστή είναι κάτι σαν την ...'έγκριση τύπου' για το ρυμουλκούμενο και είναι ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την σχετική (αντίστοιχη) Βεβαίωση Ρυμούλκησης και δεν έχει σχέση με τον κοτσαδόρο ή με την Άδεια-Βεβαίωση Ρυμούλκησης, απλά κατατίθεται .
Η ικανότητα έλξης του κάθε αυτοκινήτου πιστοποιείται με αντίστοιχη βεβαίωση από τον αντιπρόσωπο-εισαγωγέα του αυτοκινήτου (συνήθως αναφέρει και τον αριθμό πλαισίου) ή έστω από το προσπέκτους του αυτοκινήτου ...(άν τύχεις σε βολικό υπάλληλο...!!).
Η Βεβαίωση ρυμούλκησης βγαίνει άμεσα (αυθημερόν) κοστίζει κάπου 3 € και χορηγείται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας του τόπου κατοικίας (του ενδιαφερόμενου).
Για τον κοτσαδόρο, επιμένω, κανείς δεν σου ζητάει (κακώς, κάκιστα για μένα) τίποτα , άν πχ. είναι του ...μαστροΜήτσου, είναι κατάλληλος για το συρόμενο βάρος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου, έχει προδιαγραφές, έχει ...δέσει στα προβλεπόμενα σημεία, κλπ.Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Όχι δεν είμαι υπάλληλος του Υπουργείου, απλά αγαναχτισμένος πολίτης με την ανούσια γραφειοκρατία, που έχει το ...βίτσιο να προσπαθεί να είναι συνεπής και νομότυπος , (... τρομάρα μου !!!)
-
Επειδη η Opel μου ζηταει 700 ευρω συν εργατικα για τον κοτσαδορο στο Twintop μου,εχει κανεις υπ'οψη του,που κυμαινονται οι τιμες για αποσπωμενο σε ολους αυτους που αναφερθηκαν(Σαββας κλπ)???
-
Έβαλα πρόσφατα με €240 (Θεσσαλονίκη), είναι καλός κοτσαδόρος ολόιδιος με τον εργοστασιακό για το σιβικ μου. Βγαίνει αλλά όχι εύκολα με ένα μοχλό όπως οι αποσπώμενοι. Έχει 2 μεγάλες βίδες για να βγεί - πρέπει να στρώσεις κάτι, να σκύψεις και να τον βάλεις/βγάλεις. Αυτό όμως γίνεται 1-2 φορές το χρόνο και δεν με πειράζει.
-
Τι κοτσαδόρο έβαλες,ελληνικής κατασκευής?
-
Αν έχει και για άλλες μάρκες, συγκεκριμένα για Suzuki στείλε μου με PM τα στοιχεία αυτού που το πήρες. Η Suzuki τον χρεώνει 500 ευρώ απο το Splash μέχρι και του Grand Vitara ...
Ευχαριστώ! -
http://www.brinkweb.com
Οι κοτσαδόροι απλά είναι για σεμινάριο -
Τι κοτσαδόροι είναι αυτοί; ...πολύ καλοί.
Αυτός που έβαλα είναι στο Φοίνικα, δικής του κατασκευής.
Τουρσουνίδης, κοτσαδόροι - τρέιλερ. Στους κοτσαδόρους είναι κορυφή, τρέιλερ βρίσκεις κι αλλού.Πάντως πρέπει να μπεις λίγο κάτω από το προφυλακτήρα για να βιδώσεις/ξεβιδώσεις τις 2 μεγάλες βίδες.
Περί κοτσαδόρων...