-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν το συνέκρινα με το Touch Cruise αν είδες, αλλά με το ...συνομήλικο Χ500+ και λέω συνομήλικο, αφού είναι πιο...αργό από το Χ500 που έχει την ίδια ηλικία με το Ν70...
Ακόμη και το ίδιο γρήγορο να ήταν, πάλι τα δύο λειτουργικά δεν συγκρίνονται για μένα. Το βρίσκεις τυχαίο που η SE αφήνει το Symbian για το Xperia;X500+ ?
μιλάς για μοντέλο 2007 εάν δεν το γνωρίζεις...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Αυτός ο Ομαπας όπου μπαίνει γίνεται μειονέκτημα για την συσκευή.
Ρε Σαββα, ντάξει... μπήκε αυτή η μαλατσία σε 5-10 συσκευες... εεε όλες οι άλλες φέρουν cpus της προκοπης. Μην πιάνεσαι απο μια αστοχη επιλογή. Επιπρόσθετα οποιος ξέρει τι εστι OMAP και πήγε και τον πήρε... εεε πηγαινε γυρευοντας!
Κρασάρουν αβέρτα κουβέρτα, δεν έχουν την αμεσότητα των πλήκτρων βλέπε sms, δεν έχουν τον browser της Nokia, είναι μεγάλα (όχι όλα), δεν έχουν καλή κάμερα, δεν έχουν καλή αυτονομία στο σύνολο τους βλέπε Χ600, Diamond κτλ γιατί και η Νοκια με το Ν95 το μάμησε και ψόφησε.
Χμμμ... κρασάρουν αμα βάζεις ότι να ναι!!! Όντως δεν έχουν την αμεσότητα των πλήκτρων... αλλα απο την άλλη παλι... ευτυχώς δεν εχουν πλήκτρα... (προσωπικα τα θέλω όλα μια οθόνη), το Diamond πάντως απο όσο εχω δει έχει κάμερα αστέρι αν και του λείπει ενα flash. Απο αυτονομίες κατα βάση έχουν χειρότερες απο τα Symbian... αλλά υπάρχει εν ανάγκη και η λύση των extended (στο Diamond βγάλανε επισημα 1350mah η οποια προσθέτει 2-3 χιλιοστα στο πάχος)
Γενικά όμως συμφωνώ ότι τα symbian είναι πιο Light αλλά για εμένα είναι κ πιο γρήγορα και εύχρηστα (κάνεις δουλειά με το 1 χέρι).
Agreed
Πιστεύω ότι η Νοκια δεν είναι χαζή να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Μία κίνηση την έκανε, το έκανε open source η άλλη πιστεύω θα είναι η χρήση του με touch screens. Εχουμε ακόμα ψωμί. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για νεκρό OS.
Χαζή δεν ειναι αλλα ωρες ωρες επιμένει παράλογα! Στο Portfolio της θα μπορουσε να είχε 1-2 WM χωρίς να της πέσουν τα μούτρα... just in case
ΥΓ. τι βλέπω στην υπογραφή ρε εγκάθετε;
Εεε τωρα... ξες... προβλήματα με γυναίκες πάντα καταλήγουν σε shopping therapy. Είπα να ψωνίσω κάτι καθαρά για λόγους anti-stress Βασικά αν είχα τις εφαρμογες που ήθελα στο P1 και ενσωματομένο GPS δεν θα εμπαινα στον κόπο να σου πω την αλήθεια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε Σαββα, ντάξει... μπήκε αυτή η μαλατσία σε 5-10 συσκευες... εεε όλες οι άλλες φέρουν cpus της προκοπης. Μην πιάνεσαι απο μια αστοχη επιλογή. Επιπρόσθετα οποιος ξέρει τι εστι OMAP και πήγε και τον πήρε... εεε πηγαινε γυρευοντας!
ναι ρε δεν αντιλέγω αλλά και ο Γρηγόρης HF έβγαλε συμπέρασμα για τα symbian από το Ν70.
το Ν82 που έχω τώρα φορά έναν ARM 11 332 MHz ... πάει σφαίρα.
το Ν70 φορά έναν OMAPα 1710 220 ΜΗz ... τυχαίο; ...για το 2005 καλός ήταν. Για τώρα εννοείται όχι. -
παρων
κατοχος του qtek 9100 με τον ομαπα. ηξερα τι πηρα οταν το πηρα κ δεν μετανιωσα ουτε μια μερα:
το εχω σχεδον 3 χρονια, δεν θυμαμαι να εχει κρασαρει ποτε (!), ενω ο ομαπας ειναι αρκετα παρεξηγημενος: οχι οτι ειναι κανα αστερι προφανως, αλλα την φημη που εχει του τελειως αργου και μαπα... την εχει αποκτησει λιγακι αδικα απο ενα σημειο και μετα.
και εξηγουμαι: αυτα τα σχεδον 3 χρονια εχει κανει απλα πραγματα, οπως να χρησιμοποιηθει για web surfing και MSN οταν εκανα τον γυρο της ευρωπης με το τρενο, αλλα και αλλα: εχω δει χωρις προβληματα ταινιες/ videoclips/σειρες anime, δουλευει με απολυτη επιτυχια το SKYPE (ΑΡΚΕΙ να εχεις καθαρη μνημη), κ.α. πολλα. φυσικα δεν ειναι το υπερ-εργαλειο που θα κανει τα παντα (και ολα μαζι), αλλα ολα αυτα τα κανει χωρις δυσκολια και χωρις κρασαρισματα. για τους δυσπιστους δεν εχω κανενα προβλημα να τα δοκιμασουμε ολα αυτα απο κοντα.
σιγουρα, ξαναλεω, τοτε (και τωρα φυσικα ακομα περισσοτερο) υπηρχαν μακραν καλυτερες επιλογες, αλλα ειναι, με την σωστη χρηση, απροβληματιστη. γενικως το περισσοτερο θαψιμο που τρωεει ειναι 100% υπερβολικο. -
Οπως ειπε και ο Suvας για τοτε που βγήκε ηταν fair deal... αλλά το θέμα είναι πως ενα PDA phone το έχουμε για να κάνει πολλά μαζι πλέον... η τουλαχιστον αυτο περιμένουμε... και οπως είπες είναι ανεπαρκής για βαρβατες καταστασεις... και το γεγονος οτι εως και σημερα συνεχίζουν να τον υιοθετουν... εεε να, του βγάζει το όνομα.
Περι crash παντως... η λύση σε όλα τα λειτουργικά ειναι απλη! Καταλήγεις σε 5-10 καλα προγραμματα που κάνουν την δουλεια σου εγγυημένα και δεν ασχολείσαι απο εκεί και πέρα... όλα θα είναι σταθερά. Τώρα αμα αρχίσεις το ραβε ξηλωνε προγραμμάτων, ROM κλπ... εεε νταξ, εκει θα τα φας...
-
Οπως ειπε και ο Suvας για τοτε που βγήκε ηταν fair deal... αλλά το θέμα είναι πως ενα PDA phone το έχουμε για να κάνει πολλά μαζι πλέον... η τουλαχιστον αυτο περιμένουμε... και οπως είπες είναι ανεπαρκής για βαρβατες καταστασεις... και το γεγονος οτι εως και σημερα συνεχίζουν να τον υιοθετουν... εεε να, του βγάζει το όνομα.Περι crash παντως... η λύση σε όλα τα λειτουργικά ειναι απλη! Καταλήγεις σε 5-10 καλα προγραμματα που κάνουν την δουλεια σου εγγυημένα και δεν ασχολείσαι απο εκεί και πέρα... όλα θα είναι σταθερά. Τώρα αμα αρχίσεις το ραβε ξηλωνε προγραμμάτων, ROM κλπ... εεε νταξ, εκει θα τα φας...
μαζι σου σε ολα. και τοτε ακομα υπηρχαν καλυτερες προτασεις απ'τον ομαπα, συμφωνουμε και σ'αυτο. και σαφως δεν ηταν ποτε το χάι εντ μηχανημα ρε παιδι μου
απλως ξερεις διαβαζουν κ αλλοι και θα νομιζουν μαυτα που λετε οτι ουτε τηλεφωνο δεν μπορει να παρειεντιτ: σχετικα με τις συγκρισεις, προτιμω μακραν τα WM απ'οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει. βεβαια δεν εχω νεα μηχανηματα στα χερια μου ωστε να κανω τεστακια κ δοκιμες ουτε κ ασχολουμαι κ τοσο πολυ για να μαι ειλικρινης (πλεον σαν κινητο εχω το se w810 γιατι με εχει βολεψει πολυ). ομως νομιζω οτι αν πας σε WM, δεν σου κανει τιποτα μετα (μιλαω για την πλειονοτητα των χρηστων)..
θα μου πει τωρα καποιος: εσυ γιατι τοτε εχεις για κινητο το SE; η απαντηση ειναι απλη: λογω μεγεθους κ ευκολιας χρησης σε συνθηκες.. κινησης απ'οτι ενα κινητο με οθονη αφης.γενικα δεν ειμαι κολλημενος παντως με windows, καθε αλλο (σε κανενα pc μου δεν εχω windows). αλλα τα WM μ'αρεσουν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
απλως ξερεις διαβαζουν κ αλλοι και θα νομιζουν μαυτα που λετε οτι ουτε τηλεφωνο δεν μπορει να παρει
μπορεί;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
απλως ξερεις διαβαζουν κ αλλοι και θα νομιζουν μαυτα που λετε οτι ουτε τηλεφωνο δεν μπορει να παρει
μπορεί;
εισαι εγκαθετος και υποχθονιος ρε
εγω ακομα ψαχνω την υπερτατη συσκευη παντως. αυτη θα πρεπει:
να ειναι σαν το νοκια ε 70 (μου φαινεται αρκετα χρηστικο) και:
- με καλη καμερα
- με WM
- καλυτερο επεξεργαστη
οταν βγει, φωναξτε με
-
Χαζή δεν ειναι αλλα ωρες ωρες επιμένει παράλογα! Στο Portfolio της θα μπορουσε να είχε 1-2 WM χωρίς να της πέσουν τα μούτρα... just in case
Ξερεις οτι δε προκειται να το κανει
Μελλον TS σε symbian (Nokia) : 5800 - Q4 2008 , 'χοντρα' specs - ναυαρχιδα Q1 2009 (ισως - call me E77) , affordable ts Q3-Q4 2009 .
-
Καλησπέρα,
Είμαι κάτοχος ενός SE K770i εδώ και 2 μήνες και μπορώ να πως πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος, ειδικά από την πολύ καλή κάμερα των 3,2ΜΡ.....
Επειδή σκέφτομαι να πάρω κάτι ανάλογο σε επιδόσεις & τιμή αλλά σε ΝΟΚΙΑ μόνο (Bar ή slide μόνο), είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.....
ΥΓ: Προς το παρόν σκέφτηκα τo 5610 ή το 6500 slide....
-
Ναι , το 5610 ειναι πολυ καλη επιλογη , το εχω 8 μηνες και μπορω να πω πως κανει τη δουλεια του πολυ καλα . Εχει καλυτερη καμερα σε συγκριση με το Κ770 . Οχι μεγαλη διαφορα αλλα υπαρκτη . Μεγαλυτερη οθονη , μιλια μακρυα η εγγραφη βιντεο κλπ κλπ .
Δεν ειναι ομως candybar .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν το συνέκρινα με το Touch Cruise αν είδες, αλλά με το ...συνομήλικο Χ500+ και λέω συνομήλικο, αφού είναι πιο...αργό από το Χ500 που έχει την ίδια ηλικία με το Ν70...
Ακόμη και το ίδιο γρήγορο να ήταν, πάλι τα δύο λειτουργικά δεν συγκρίνονται για μένα. Το βρίσκεις τυχαίο που η SE αφήνει το Symbian για το Xperia;X500+ ?
Βρε μανία!
Το γνωρίζω πως είναι του 2007, αφού το αγόρασα μόλις βγήκε! Και όπως όλοι έλεγαν, ήταν ΠΙΟ αργό και ΚΥΡΙΩΣ με πρόβλημα στην διαχείριση της μνήμης σε σχέση με το αδελφάκι Χ500 που είχε βγει το 2006. Επειδή το έχω δει και το Χ500 επειδή το έχει φίλος, είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο γρήγορο από το Ν70, ενώ και τα διάφορα Qtec της εποχής (S100 κλπ κλπ) είναι κι αυτά πιο γρήγορα...
Επομένως, η ταχύτητα, δεν ήταν και ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα του Symbian...Πάντως, όσοι έχουν πάρει κάποια καλή συσκευή με WM τον τελευταίο χρόνο, δεν έχουν προβλήματα. Κυρίως, γιατί πλέον λύθηκε το βασικό πρόβλημα που είχαν: της μνήμης. Η HTC ειδικά (και όπως φαίνεται και η ΕΤΕΝ, αφού έπιασε πάτο, μιας και όλοι οι κάτοχοι άλλαζαν προς τη HTC γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο) από την στιγμή που έβαλε 128ΜΒ RAM έλυσε το πρόβλημα της υπερφόρτωσης της μνήμης από τους...αδηφάγους χρήστες των WM.
Το 'πρόβλημα' ήταν πως λόγω των άπειρων εφαρμογών, όλοι σχεδόν φόρτωναν το PDA / κινητό τους με τόσα πολλά, που μετά σέρνονταν. Με την παραπάνω μνήμη το θέμα λύθηκε. Θα το ξαναγράψω μπας και το καταλάβετε: τα σημερινά WM δεν έχουν κολλήματα ή αργοπορίες. Όσοι πχ πάρουν το Diamond, θα γκρινιάξουν για την διάρκεια της μπαταρίας και μόνο. Επιπλέον, είναι τόσο ανοιχτό λειτουργικό, που μπορείς να φτιάξεις ένα καλό Today Screen και να κάνεις το iPhone χωρίς πραγματικό λόγο ύπαρξης!
Για παράδειγμα εγώ στο δικό μου δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γραφίδα! Μόνον όταν ψάχνω τις επαφές δυσκολεύομαι λίγο και φυσικά όταν σερφάρω, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα δάκτυλα επαρκούν. Εκεί που πρέπει να γίνει δουλειά ακόμη, είναι στα SMS, καθώς υπάρχουν καταπληκτικά πληκτρολόγια εκεί έξω, αλλά σε υποχρεώνουν συνήθως να χρησιμοποιείς και τα δύο χέρια. Για κάποιους , αυτό είναι πρόβλημα. Για μένα όχι, αλλά συνολικά, είναι πρόβλημα.Πάντως, επιμένω: αν σήμερα αγοραζα κινητό, δεν θα σκεφτόμουν καν κάποιο χωρίς WM, ενώ ευχαρίστως να δοκίμαζα το iPhone, ίσως και να το αγόραζα αν ήταν μέχρι 200€ , όχι παραπάνω, γιατί παραπάνω, θα πήγαινα σε WM.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ναι , το 5610 ειναι πολυ καλη επιλογη , το εχω 8 μηνες και μπορω να πω πως κανει τη δουλεια του πολυ καλα . Εχει καλυτερη καμερα σε συγκριση με το Κ770 . Οχι μεγαλη διαφορα αλλα υπαρκτη . Μεγαλυτερη οθονη , μιλια μακρυα η εγγραφη βιντεο κλπ κλπ .Δεν ειναι ομως candybar .
Thanks, διόρθωσα τις επιλογές μου, και τα slide είναι αποδεκτά...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Thanks, διόρθωσα τις επιλογές μου, και τα slide είναι αποδεκτά...
Then , go for it . Αν σε ικανοποιει βεβαια και η τιμη του .
-
Βρε μανία!
Το γνωρίζω πως είναι του 2007, αφού το αγόρασα μόλις βγήκε! Και όπως όλοι έλεγαν, ήταν ΠΙΟ αργό και ΚΥΡΙΩΣ με πρόβλημα στην διαχείριση της μνήμης σε σχέση με το αδελφάκι Χ500 που είχε βγει το 2006. Επειδή το έχω δει και το Χ500 επειδή το έχει φίλος, είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πιο γρήγορο από το Ν70, ενώ και τα διάφορα Qtec της εποχής (S100 κλπ κλπ) είναι κι αυτά πιο γρήγορα...
Επομένως, η ταχύτητα, δεν ήταν και ποτέ κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα του Symbian...Πάντως, όσοι έχουν πάρει κάποια καλή συσκευή με WM τον τελευταίο χρόνο, δεν έχουν προβλήματα. Κυρίως, γιατί πλέον λύθηκε το βασικό πρόβλημα που είχαν: της μνήμης. Η HTC ειδικά (και όπως φαίνεται και η ΕΤΕΝ, αφού έπιασε πάτο, μιας και όλοι οι κάτοχοι άλλαζαν προς τη HTC γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο) από την στιγμή που έβαλε 128ΜΒ RAM έλυσε το πρόβλημα της υπερφόρτωσης της μνήμης από τους...αδηφάγους χρήστες των WM.
Το 'πρόβλημα' ήταν πως λόγω των άπειρων εφαρμογών, όλοι σχεδόν φόρτωναν το PDA / κινητό τους με τόσα πολλά, που μετά σέρνονταν. Με την παραπάνω μνήμη το θέμα λύθηκε. Θα το ξαναγράψω μπας και το καταλάβετε: τα σημερινά WM δεν έχουν κολλήματα ή αργοπορίες. Όσοι πχ πάρουν το Diamond, θα γκρινιάξουν για την διάρκεια της μπαταρίας και μόνο. Επιπλέον, είναι τόσο ανοιχτό λειτουργικό, που μπορείς να φτιάξεις ένα καλό Today Screen και να κάνεις το iPhone χωρίς πραγματικό λόγο ύπαρξης!
Για παράδειγμα εγώ στο δικό μου δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γραφίδα! Μόνον όταν ψάχνω τις επαφές δυσκολεύομαι λίγο και φυσικά όταν σερφάρω, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα δάκτυλα επαρκούν. Εκεί που πρέπει να γίνει δουλειά ακόμη, είναι στα SMS, καθώς υπάρχουν καταπληκτικά πληκτρολόγια εκεί έξω, αλλά σε υποχρεώνουν συνήθως να χρησιμοποιείς και τα δύο χέρια. Για κάποιους , αυτό είναι πρόβλημα. Για μένα όχι, αλλά συνολικά, είναι πρόβλημα.Πάντως, επιμένω: αν σήμερα αγοραζα κινητό, δεν θα σκεφτόμουν καν κάποιο χωρίς WM, ενώ ευχαρίστως να δοκίμαζα το iPhone, ίσως και να το αγόραζα αν ήταν μέχρι 200€ , όχι παραπάνω, γιατί παραπάνω, θα πήγαινα σε WM.
μόνο που είδα το κατεβατό σου ...κουράστηκα. Αστο!
με βλέπω πάντως για το diamond... ...εάν χρειαστώ προγράμματα θα σε πρήξω να μάθεις...
-
Πάντως, επιμένω: αν σήμερα αγοραζα κινητό, δεν θα σκεφτόμουν καν κάποιο χωρίς WMΧμ. Δεν ξέρω αν συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω αν και έχω κι εγώ προσωπικά WM. Πάντως το καλό είναι ότι τα HTC τελευταίας γενιάς μπορούν να φλασαριστούν με το Android, οπότε δεν είναι καθόλου κακή επιλογή βλέποντας μακριά...
ενώ ευχαρίστως να δοκίμαζα το iPhone, ίσως και να το αγόραζα αν ήταν μέχρι 200€ , όχι παραπάνω, γιατί παραπάνω, θα πήγαινα σε WM.
Πολύ καλό το iphone από μέγεθος, interface, usability και πολλά άλλα... Αλλά αυτό το lock-in της Apple δε χωνεύεται καθόλου. Οπως και η τιμή βεβαίως...
-
-
Χαρειτε οσο μπορειτε... μεχρι να μπει το Kid και ο Λαππας και θα αρχίσουν για το iPhone και ποσο τελειο ειναι το προγραματιστικο API του iPhone, και τι ωραιο κραμα αλουμινιου εχει το iPhone κλπ κλπ κλπ κλπ....
(ελα ελα... μηλαρακιδες, σας πειραζουμε λιγο... μην φορτωνετε)
-
Χαρειτε οσο μπορειτε... μεχρι να μπει το Kid και ο Λαππας και θα αρχίσουν για το iPhone και ποσο τελειο ειναι το προγραματιστικο API του iPhone, και τι ωραιο κραμα αλουμινιου εχει το iPhone κλπ κλπ κλπ κλπ....(ελα ελα... μηλαρακιδες, σας πειραζουμε λιγο... μην φορτωνετε)
Αν δεν έχει Ελληνικά από την πρώτη μέρα που θα διατίθεται επίσημα στην χώρα μας, μόνο καλά λόγια δεν πρόκειται να ακούσεις από εμένα για το iPhone.
-
corsair άντε πάρτο το ρημάδι να το δούμε και απο κοντά!!
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]