-
Tελικά είμαι μέσα για το Σάββατο, αν και ο χρονικός ορίζοντάς μου θα είναι περιορισμένος. Μία παρά με τρεις.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Tελικά είμαι μέσα για το Σάββατο, αν και ο χρονικός ορίζοντάς μου θα είναι περιορισμένος. Μία παρά με τρεις. -
Δυστυχώς - η ευτυχώς - θα είμαι συν γυναιξι και τέκνοις εκτός Αθηνών. Χρωστάη στην οικογένεια μια εκδρομή κατόπιν πολυήμερων απουσιών σε εξωτικούς προορισμούς (Αλβανία, Σερβία, κτλ)...
Hint: η Προπέλα του Μαξ πλέον έχει (σχεδόν) στρωθεί...
-
Τέλεια ήταν στα Μέγαρα σήμερα. Φανταστικός καιρός, λίγος κόσμος, πολλή άπλα! Τον theo δεν πρόλαβα αλλά ΟΚ, την επόμενη φορά.
-
Τελειάαααα σήμερα!!! ΑΠΛΑ τέλεια!!! Η πιο ωραία μέρα στα Μέγαρα. Ήσυχα, ωραία και καλά. Κρίμα που έφυγε ο Τεό νωρίς.
copy-paste εντυπώσεις από το BMW Forum που έγραψα πριν λίγο: (στο ίδιο φόρουμ):
Ήμουν άκρως τυχερός σήμερα που πήγα βόλτα back-to-back με την Μ5 Ε60 και την Μ3 Ε46. Αρκετές οι διαφορές...και επι τη ευκαιρία θα τις περιγράψω.
Κατ'ρχάς, το overall feeling (=πάτημα, στήσιμο, τιμόνι, αίσθηση, θέση οδήγησης, ζύγισμα) είναι ίδιο σε όλα τα αυτοκίνητα (BMW). Από το δικό μου, μέχρι την Μ3 του Μάνου που ήμουν συνοδηγός, μέχρι την Μ5 του Τheo.
Η Μ5 μετά τη βόλτα με την Μ3 είναι εμφανώς πιο βαριά...περισσότερο δυσκίνητη σε σχέση με την Μ3...ενώ η Μ3 απλά κάνει flow πιο 'ομαλά' στη πίστα. Ο ήχος είναι πιο υψηλός στην Μ3...στην Μ5 είναι πιο μπάσος. Μετά τη βόλτα με την Μ3 τη θεωρώ πιο fun και πιο παιχνιδιάρα. Η Μ5 έχει μια κτηνώδη ισχύ...μια απίστευτη ροπή...αλλά έχει περισσότερο roll από την Μ3. Η δύναμη δηλαδή στην Μ5 είναι πιο αισθητή από την Μ3. Βεβαίως η Μ5 του Τεό είναι +70 αλογάκια.
Το κιβώτιο της Μ5 θεωρώ ότι είναι μακράν καλύτερο βεβαίως από της Μ3...και το HUD είναι μια κ@υλ@@@@!!! Η Μ5 χωρίς το Μ-Mode είναι ένα απλά γρήγορο sedan...με το που πατήσεις το κουμπί Μ...μεταμορφώνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε ένα τέρας...σε ένα κτήνος...σε ένα τσαντισμένο λιοντάρι που βρυχάται σαν τρελό! Ο ήχος πιο δυνατός...η απόκριση πιο άμεση, οι αλλαγές πιο γρήγορες, τα bucket κλείνουν και τα πάντα θέλουν χειρουργική ακρίβεια. Δίπλα στον Τεό φαίνονται όλα πολύ εύκολα απ'ότι πραγματικά είναι (μπράβο αγόρι μου)!
Εν κατακλείδη: Well done BMW!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Τεό και τον Μάνο για την εμπειρία!!!!
-
Να'σαι καλά Νίκο και ελπίζω να ευχαριστήθηκες τους γύρους που κάναμε, αττήτη φορά με σένα στο τιμόνι!...;)
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Να'σαι καλά Νίκο και ελπίζω να ευχαριστήθηκες τους γύρους που κάναμε, αττήτη φορά με σένα στο τιμόνι!...;)I'm still dizzy
Αποκορύφωμα της ημέρας η Μ5 στα χέρια μου
Και όσοι δε γνωρίζουν...TheoM5 επί το έργο (σημερινό):
-
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... &race_id=0
'....Επίσης η ΕΘΕΑ μετά την επιστολή του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων με την οποία γίνεται γνωστό ότι η πίστα δεν παραχωρείται πλέον για αγώνες, έχει αρχίσει τις επαφές για την παραχώρηση ξανά του αεροδρομίου Τρίπολης, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα ταχύτητας...'
Τέλος τα Μέγαρα, γενικώς? Η μόνο για αγώνες?
-
Ολοκληρη Αθηνα δεν θα εχει μια πιστα! ! !
Μπραβο.
-
ξερουμε για ποιο λογο αποφασιστηκε να μην γινονται αγωνες στα Μεγαρα?
αυτο θα επηρρεασει καθολου τους ιδιωτες?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ολοκληρη Αθηνα δεν θα εχει μια πιστα! ! !Μπραβο.
Αυτό το Αθηνοκεντρικό δεν το αντιλαμβάνομαι!
Η Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, και λοιπές πρωτεύουσες έχουν πίστα και εμείς την θέλουμε μέσα στο 'σώβρακό' μας;Αντιλαμβάνομαι προφανώς τί θες να πεις, αλλά δεν χρειάζεται να πιστεύουμε πως ο ομφαλός της αγωνιστικής αυτοκίνησης πρέπει να είναι η Αθήνα και η παγκοσμίου φήμης πίστα των Μεγάρων...
Μπορεί να βολεύει τους όποιους από εμάς τους ελάχιστους που ασχολούμαστε με αυτό το χόμπυ (και όχι το σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πρωταθληματικό επίπεδο) αλλά αγωνιστικά δεν χάθηκε δα και ο κόσμος!
Έτσι δεν είναι Βαγγέλη; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξερουμε για ποιο λογο αποφασιστηκε να μην γινονται αγωνες στα Μεγαρα?αυτο θα επηρρεασει καθολου τους ιδιωτες?
Ίσως προς το καλύτερο..
Ας περιμένουμε να σκάσουν τα νέα γενικώς και γύρω από αυτό το θέμα και θα δούμε τί παίζεται με αυτήν την απόφαση.... -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Μπραβο.
Η Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, και λοιπές πρωτεύουσες έχουν πίστα και εμείς την θέλουμε μέσα στο 'σώβρακό' μας;Φυσικά και έχουν!!! Kαι μάλιστα όχι απλά πίστες, ΠΙΣΤΑΡΕΣ! H Ρώμη έχει τη Valelunga, η Μαδρίτη έχει τη Jarama στα 18 χιλιόμετρα από το κέντρο (που τη γκρεμίζουν(!!) και θα φτιάξουν νέα πίστα δίπλα στο αεροδρόμιο Barajas). Για το Λονδίνο δε μου έρχεται, αλλά 100% υπάρχουν όχι μια, αλλά πολλές πίστες για club racing σε 'απόσταση Μεγάρων' από το κέντρο. Το ίδιο και για τη Νέα Υόρκη που έχει το Monticello, μια από τις μεγαλύτερες πίστες των ΗΠΑ για club racing. Επίσης υπάρχει το Thunderbolt Raceway στο New Jersey που είναι μισή ώρα δρόμος. Η Γάλλοι από πεποίθηση, δε φτιάχνουν πίστες μέσα ή δίπλα στο Παρίσι, αλλά έχουν τρομερό οδικό δίκτυο που τους επιτρέπει να πετάγονται γρήγορα και με άνεση σε πίστες που βρίσκονται σε 'απόσταση Λαμίας' από Αθήνα. Πχ Croix En Ternois, Dijon.
Επίσης θεωρώ 100% σίγουρο πως υπάρχουν μικρές πίστες που δεν τις γνωρίζουμε καν, οι οποίες βρίσκονται μέσα ή δίπλα στις πόλεις και είναι 10 φορές καλύτερες από τα Μέγαρα (μέτριες δηλαδή). -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Μπραβο.
Η Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, και λοιπές πρωτεύουσες έχουν πίστα και εμείς την θέλουμε μέσα στο 'σώβρακό' μας;Αντιλαμβάνομαι προφανώς τί θες να πεις, αλλά δεν χρειάζεται να πιστεύουμε πως ο ομφαλός της αγωνιστικής αυτοκίνησης πρέπει να είναι η Αθήνα και η παγκοσμίου φήμης πίστα των Μεγάρων...
Μπορεί να βολεύει τους όποιους από εμάς τους ελάχιστους που ασχολούμαστε με αυτό το χόμπυ (και όχι το σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πρωταθληματικό επίπεδο) αλλά αγωνιστικά δεν χάθηκε δα και ο κόσμος!
Έτσι δεν είναι Βαγγέλη;Βασικα το εθεσα λαθος.Οταν λεω Αθηνα,εννοω τον νομο Αττικης.Κ εξυπακουεται οτι δεν χρειαζεται να πιστευουμε πως ο ομφαλος ειναι η Αθηνα. Ειτε το θελουμε ειτε οχι ομως ο νομος αυτος περιλαμβανει περιπου το 60% του πληθυσμου της χωρας μας...
Θυμασαι τι ειχαμε συζητησει στη Παχη μια μερα που ειχαμε παει Μεγαρα.Ακομα εχω απορια ποσα λεφτα πια χρειαζονται για να κανεις μια πιστα,οχι επιπεδου F1 φυσικα,αλλα καλυτερη απο τα Μεγαρα,με στοιχειωδεις παροχες(αερα πχ) και κερμπ που δεν χρειαζεται να εχεις SUV για να τα περασεις....
Εχει μεινει η Αττικη λοιπον με τις Αφιδνες και ολα καλα...
-
Να προσθέσω πως και χώρες αρκετά πιό πίσω από την Ελλάδα, έχουνε πιστάρες, βλέπε hungaroring σε απόσταση Μεγάρων από την Βουδαπέστη.
Πάντως σκέπτομαι πως μερικές φορές, θα πρέπει να λέμε 'πάλι καλα' που έστω έχουμε και το μέγαρο...οταν το αιγίνιο έκλεισε γιατι διπλα υπάρχει σκουπιδότοπος-υδροβιότοπος, στην Πατρα και τον ορχομενο δεν βλέπω φως, οι Σέρρες πεφτουν πολύ μακρυά και δεν ειναι για μονοήμερη...και άλλη πίστα δεν προβλέπεται σύντομα. -
αν διαβασετε αλλα θεματα εδω μεσα, θα δειτε οτι ειναι 'σχεδον ετοιμες' τουλαχιστον 10 πιστες στην Ελλαδα...
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Να προσθέσω πως και χώρες αρκετά πιό πίσω από την Ελλάδα, έχουνε πιστάρες, βλέπε hungaroring σε απόσταση Μεγάρων από την Βουδαπέστη.
Πάντως σκέπτομαι πως μερικές φορές, θα πρέπει να λέμε 'πάλι καλα' που έστω έχουμε και το μέγαρο...οταν το αιγίνιο έκλεισε γιατι διπλα υπάρχει σκουπιδότοπος-υδροβιότοπος, στην Πατρα και τον ορχομενο δεν βλέπω φως, οι Σέρρες πεφτουν πολύ μακρυά και δεν ειναι για μονοήμερη...και άλλη πίστα δεν προβλέπεται σύντομα.Στην Πάτρα να βλέπεις φως...
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Πάντως σκέπτομαι πως μερικές φορές, θα πρέπει να λέμε 'πάλι καλα' που έστω έχουμε και το μέγαρο...οταν το αιγίνιο έκλεισε γιατι διπλα υπάρχει σκουπιδότοπος-υδροβιότοπος, στην Πατρα και τον ορχομενο δεν βλέπω φως, οι Σέρρες πεφτουν πολύ μακρυά και δεν ειναι για μονοήμερη...και άλλη πίστα δεν προβλέπεται σύντομα.Στην Πάτρα να βλέπεις φως...
Λες να εχουμε εξελιξεις με τη Χαλανδριτσα ? ?
Κατι πηρε το αυτι μου προσφατα... -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Στην Πάτρα να βλέπεις φως...
Λες να εχουμε εξελιξεις με τη Χαλανδριτσα ? ?
Κατι πηρε το αυτι μου προσφατα...Εμένα μου μετέφεραν ενθαρρυντικές πληροφορίες κάποιοι Πατρινοί αγωνιζόμενοι του HDC!....
-
Οι Πατρινοι σε οτι αφορα την Χαλανδριτσα εχουν την κακια συνηθεια να μιλουν πολυ περισσοτερο απο οτι κανουν.
Παμε Μεγαρα;