-
Επειδή ακούγουνται πολλά για αυτές τις δύο εταιρίες ελαστικών, ακόμα και από ειδικούς, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μαζέψουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να βγάλουμε κάποια 'ασφαλή' συμπεράσματα;
-
Επειδή ακούγουνται πολλά για αυτές τις δύο εταιρίες ελαστικών, ακόμα και από ειδικούς, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μαζέψουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να βγάλουμε κάποια 'ασφαλή' συμπεράσματα;
-
-
Λοιπόν, αν εννοείς εμπειρίες από χρήση ελαστικών των δύο αυτών εταιριών τότε θα από την δική μου εμπειρία έχω τα εξής:
Michelin SX GT 205/50/15 (πλέον είναι τα Exalto ...)
σε Ηyundai Coupe FX ... τα είχα για 25.000χιλιόμετρα από 1999 - 2001 ... Συμπεράσματα: Καλό μαλακό ελαστικό με καλά κρατήματα και με πολύ καλή αίθηση άνεσης. Ζεστένονται γρήγορα αλλά δυστυχώς είχαν ευαίσθητα πλαϊνά (εσωτερικά σκισήματα από χτυπήματα σε πεζοδρόμια), και όταν ζεσταθούν πολύ, ψιλογλυστρούν (σαπουνιάζουν)... Ενα άλλο που είχα παρατηρήσει ήταν ο υψηλός θόρυβος κύλησης... ο οποίος προσωπικά μου άρεσε πολύ... Σε βρεγμένο έχαναν λιγάκι αλλά δεν ποτέ δεν έγιναν επικίνδυνα ...Pirelli P6000 205/50/16
τα έχω στο Αstra και έχω κάνει 8000 χιλιόμετρα ...
Συμπεράσματα: Σκληρό, αργεί πολύ (μα πάρα πολύ) να ζεσταθεί ... οπότε μέχρι να ζεσταθεί σπινιάρει και είναι λιγάκι επικίνδυνο. Επίσης επειδή είναι σκληρό χάνει σε άνεση αφού φέρνει την αίσθηση από τις λακούβες στο εσωτερικό. Σε βρεγμένο και με κρύο καιρό είναι πολύ καλά με πολύ καλή συμπεριφορά ... Θόρυβο κύλισης δεν έχουν και έχουν ενισχυμένα πλαϊνά ...Θεωρώ γενικά ότι τα Pirelli είναι περισσότερο προς χρήση σε Βόρειες χώρες με περισσότερο κρύο και ακραίες καταστάσεις και με καλύτερους δρόμους ...
Από την άλλη νομίζω ότι τα Michelin είναι ποιο κοντά στο Μεσογειακό ταμπεραμέντο και στις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες ...
PIRELLI vs MICHELIN