-
Kαλημέρα σας.
Πρόσφατα αγόρασα Citroen C3 1.6 BlueHdi 99ps, 5άρι χειροκίνητο, με 100.000χλμ. του 2016.
Από την αρχή ήταν σκληρός ο συμπλέκτης, όμως σκέφτηκα ότι θα ήταν έτσι λόγω χιλιομέτρων. Άλλαξα σε εξειδικευμένο συνεργείο σετ συμπλέκτη/πλατώ (μονής μάζας ως προβλέπεται), δίχαλο, χωνί, βαλβολίνες, και κάτω τρόμπα συμπλέκτη (γιατί υπήρχε ένδειξη ότι θα χάλαγε εντός ολίγου) της LUK αυτά που έβαζε/βάζει και η Citroen. Ενώ την πρώτη μέρα ο συμπλέκτης ήταν αισθητά πιο μαλακός, από τη δεύτερη μέρα κι έπειτα στην οδήγηση πάλι απαιτεί σημαντική δύναμη για να σπρώξεις το πεντάλ μέχρι τέρμα, και με την ίδια δύναμη σου σπρώχνει το πόδι έξω. Στην αρχή, στο 1/5 της διαδρομής είναι σχετικά μαλακός, κι έπειτα απαιτεί σημαντική δύναμη για να πιέσεις τον συμπλέκτη.
Πήγα έπειτα σε άλλο εξειδικευμένο συνεργείο για να δει τον συμπλέκτη, καθώς και σε κατάστημα του δικτύου Citroen για την ίδια δουλειά, και αμφότεροι μου είπαν ότι είναι ΟΚ μαλακός ο συμπλέκτης για τον τύπο του αυτοκινήτου, και ότι και να άλλαζα εκ νέου δίσκο/πλατώ, πάλι έτσι θα ήταν. Ρώτησα αν μπορεί να τοποθετηθεί κάτω ή/και πάνω τρόμπα συμπλέκτη με ενισχυμένη υποβοήθηση αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Εμένα, παρόλα αυτά δεν μου φαίνεται φυσιολογικό ένας άνθρωπος 1,90, 100+ κιλά να πονάει το πέλμα του από τη σύμπλεξη.
Οποιαδήποτε γνώση και συμβουλή θα εκτιμηθεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ. Γνωρίζω ότι υπάρχει και επάνω τρόμπα συμπλέκτη, αυτή που φαίνεται κάτω από το πεντάλ. Υπάρχει περίπτωση αυτή να χρειάζεται αλλαγή, με την έννοια ότι αυτή έχει σκληρύνει ή φθαρεί?
Μία Δημοσίευση ανά απορία αρκεί και έχετε ήδη γράψει το ίδιο ερώτημα σε τρία διαφορετικά Θέματα. Μπορείτε να συνεχίσετε εδώ: https://forum.4troxoi.gr/topic/35348/κατασκευαστές-και-μοντέλα-citroën-forum/21215 Το παρόν κλειδώνεται. {Admin}
Σκληρός συμπλέκτης σε Citroen C3 Mk2 (2016) 1.6 BlueHdi Manual - Ζητείται Βοήθεια!