-
Και μια προσωπική άποψη
Οταν αγαπάς τη μουσική δεν κατεβάζεις πειρατικά.
Δεν είναι το θέμα αν θα σώσεις εσύ ή εγώ τον κόσμο αλλά είναι πως αισθάνεσαι προσωπικά.
Οπως και να το κάνουμε έχει άλλη χάρη το γνήσιο,με το εξώφυλό του,την διαχρονικότητα,την (όποια έστω μερικές φορές)ποιότητα ηχογράφησης και την αγάπη φυσικά που τρέφεις για τον συγκεκριμένο καλιτέχνη που τόσο κουράστηκε για να μας προσφέρει στιγμές χαράς και συγκίνησης αν το θελετε μερικές φορές.Και στο κάτω κάτω ας βγάλει λεφτά γιατί να μη βγάλει?
Εδώ θησαυρίζει η σάρα και μάρα.Ειδικά το τελευταίο,σήμερα που η καλή μουσική είναι ένα είδος προς εξαφάνιση πρέπει να το σκεφτούμε διπλά?
Είναι γεγονός πλέον οτί το καλό ρεπερτόριο δεν έχει τον πλούτο προ 20ετίας,δυστυχώς.Σε οικονομικό επίπεδο 2-3 δίσκους να παίρνεις το μήνα δε νομίζω ότι είναι λεφτά.
Κι εν τέλη προτιμώ να μη βγώ έξω μια-δυό τρείς φορές..... -
Για ευκολία έχω κάνει τα περισσότερα CD μου mp3 και τα έχω στο laptop. Το συνδέω στο στερεοφωνικό (με ένα πολύ μακρύ καλώδιο...) και ακούω έτσι... (ακούω με την έννοια hear) Χθες είπα να ακούσω (listen to) μουσική όχι από mp3 αλλά από CD. Υπάρχει διαφορά ακόμα και από το μέτριο DVD που έχω. Αυτό όμως το ήξερα.
Εκεί που (ξανα)εντυπωσιάστηκα είναι στο ότι τεράστια είναι η διαφορά και από δισκάκι σε δισκάκι. Πρέπει να ακούσεις μερικά καλογραμμένα για να συνειδητοποιήσεις τη διαφορά. Η ησυχία στις παύσεις, το εύρος της σκηνής και η τοποθέτηση των οργάνων και φωνών, ο ήχος του δαχτύλου στην χορδή, η ανάσα, κλπ κλπ. Το χειρότερο είναι ότι κάποια ήταν ηχοληψίες του 1950-60.... Ναι, μπορεί να έχουν υποστεί κάποια διαδικασία βελτίωσης αλλά λίγα κανούργια δήθεν με φούλ ψηφιακές εγγραφές κλπ τα φτάνουν.... Οι εταιρείες αυτώ που άκουσα ήταν Verve, Naim, blue note.
Προσωπικά βλέπω ότι τα υπάρχοντα κοινά CD έχουν ακόμα πολλά να μας προσφέρουν. Βελτιώνοντας τα μηχανάκια μου και επιλέγοντας τις καλές δισκογραφικές υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον για τα CD και την βελτίωση της ακουστικής μου απόλαυσης! Δεν βιάζομαι λοιπόν να ανέβω σε κανένα τραίνο SA-CD ή DVD-Audio.Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει διαφορά ανάλογα με τη σύνδεση μεταξύ player και ενισχυτή, RCA δεξί αριστερό (φτηνιάρικο καλώδιο) ή coaxial (καλό καλώδιο) με ψηφιακό ήχο με αποκωδικοποίηση στον AV ενισχυτή? To πρώτο είναι πιο θολό αλλά και ζεστό το ψηφιακό πιο κρύο και καθαρό (μήπως πρέπει να αναβαθμίσω το player). (Χάρη charmak66 θα κάνουμε κανένα συγκριτικό με τα NAD σου?) Αξίζει όμως να δώσω κάποια λεφτά για να ακούω αραιά και που ήχο από το CD player? Μήπως μια και χρειάζομαι DVD για άλλο σπίτι να πάρω ένα λίγο πιο καλό και να στείλω το παλιό μου εκεί? ...προχριστουγεννιάτικα διλήμματα...
Έχω το Hotel California των Eagles και το Breakfast in America των Supertramps σε LP και σε CD. Δυστυχώς (θα το εξηγήσω τι εννοώ) είχα δει ότι το βινύλιο ακούγεται μάλλον καλύτερα κι ας έχει και ολίγον scratch.... Δυστυχώς γιατί θεωρώ τον μπελά του βινυλίου μεγάλο και προς το παρόν σκοπεύω να το αποφεύγω.
Τα Project πικάπ που αναφερθήκαν πιο πάνω θεωρούνται μια πολύ αξιόλογη πρόταση για τα λεφτά τους. Βγαίνουν και σε πολλά χρώματα ενώ αν θέλετε ενσωματώνουν και προενισχυτή. Αν έπαιρνα πικάπ τώρα ή αυτά θα έπαιρνα ή κανένα Rega. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Όλα αυτά στηρίζονται από έναν ενισχυτή της yamaha τον 650.
Το θέμα είναι το εξής: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ήχο στις ταινίες όμως στα cd δεν τον θεωρώ τόσο καλό είτε επιλέξω 2ch stereo είτε 7ch stereo.
Για μένα έχει να κάνει με τον ενισχυτή αφού έπρεπε να επιλέξω κάποιο ακριβότερο μοντέλο (v2700 σήμερα για παράδειγμα) όμως το μπάτζετ τότε δεν το επέτρεπε. Τι προτείνετε να κάνω τώρα;;;
Αγοράζω έναν δικάναλο μόνο για την μουσική μου ή παίρνω καινούριο πολυκάναλο καλύτερης ποιότητας;;;Αν ο πολυκάναλός σου έχει δυνατότητα pre-out, μια λύση είναι να αγοράσεις έναν δικάναλο τελικό ενισχυτή, αποκλειστικά για τα δύο μπροστινά κανάλια. Ο receiver σου, σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιείται ως προενισχυτής. Διαφορετικά, αν αγοράσεις ξεχωριστό ολοκληρωμένο για τη μουσική, θα μπλέξεις με διακλαδωτές ηχείων (από τη στιγμή που θα χρησιμοποιείς κοινό ζευγάρι ηχείων για τον receiver και τον ολοκληρωμένο).
Η άλλη λύση είναι όντως να αλλάξεις τον receiver σου με κάποιον πιο 'μουσικό' (marantz, denon, harman kardon), αλλά και πάλι μην περιμένεις να ακούσεις το αποτέλεσμα που θα είχες με έναν στερεοφωνικό ολοκληρωμένο, ακόμα και της μισής τιμής. Σου μιλάω εκ πείραςΚάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει διαφορά ανάλογα με τη σύνδεση μεταξύ player και ενισχυτή, RCA δεξί αριστερό (φτηνιάρικο καλώδιο) ή coaxial (καλό καλώδιο) με ψηφιακό ήχο με αποκωδικοποίηση στον AV ενισχυτή? To πρώτο είναι πιο θολό αλλά και ζεστό το ψηφιακό πιο κρύο και καθαρό (μήπως πρέπει να αναβαθμίσω το player). (Χάρη charmak66 θα κάνουμε κανένα συγκριτικό με τα NAD σου?) Αξίζει όμως να δώσω κάποια λεφτά για να ακούω αραιά και που ήχο από το CD player? Μήπως μια και χρειάζομαι DVD για άλλο σπίτι να πάρω ένα λίγο πιο καλό και να στείλω το παλιό μου εκεί?
Η επιλογή ανάμεσα στο αν θα ακούμε από την αναλογική έξοδο του CD player ή από την ομοαξονική συνήθως έχει να κάνει με το ποιος converter είναι πιο καλός, του CD player ή του ενισχυτή. Αν ο πολυκάναλός σου είσαι σίγουρος ότι έχει καλύτερα κυκλώματα από το CD player, στέλνε το σήμα με το coaxial, και άσε τον ενισχυτή να κάνει την αποκωδικοποίηση. Διαφορετικά, χρησιμοποίησε τις αναλογικές εξόδους του CD. Δοκίμασε και κάποιο καλύτερο καλώδιο για να συνδέσεις στερεοφωνικά το CD με τον ενισχυτή, το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα.
-
+1
-
Ο χρήστης Nick_St έγραψε:
http://www.thomann.de/gr/behringer_a500 ... dstufe.htm (επαγγελματικός τελικός, με υπερδιπλάσια ισχύ από τον NAD, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι 'μουσικός')
Μην δοκιμάσεις να αγοράσεις τέτοιο προϊόν, είναι από τα πιο ευτελή από θέμα χροιάς & ποιότητας.
Δεν έχει καμία σχέση με πραγματικά επαγγελματικά προϊόντα.Χμμμ, λες να έχουν κάνει τόσο λάθος όσοι τον έχουν αγοράσει (τόσο αυτόν όσο και τον 1500) σε Ελλάδα - Αγγλία - Γαλλία - Γερμανία - Ιταλία (και μάλιστα πολλοί έχουν και δύο από δαύτους stacked) και τους έχουν εμπιστευτεί για οδήγηση ηχείων με τρομερές απαιτήσεις σε ρεύμα, ενώ από την άλλη ορκίζονται ότι για τα χρήματά τους - αλλά και όχι μόνο - είναι εξαιρετικά μουσικοί?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο ήχος ο κινηματογραφικός πρέπει να συμβαδίζει και με μεγάλη οθόνη 100-120', όταν οι προβολείς καταλήξουν σε λίγα χρόνια στην τεχνολογία τους, τότε θα το σκεφτώ, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη που δεν είναι απαραίτητο να την ασπαστούν και άλλοι φίλοι.Ισως αξίζει να ξαναρίξεις μια ματιά, γιατί τα δρώμενα στον τομέα των βιντεοπροβολέων έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία 2-3 χρόνια. Πλέον όποια τεχνολογία κι αν επιλέξεις (LCD ή DLP), υπάρχουν αξιοπρεπέστατα δείγματα, και μάλιστα από αρκετά προσιτές τιμές (πχ από 950
-
Ασε μας ρε.
Mε αυτό το στύλ που έχεις περιμένεις απάντηση ?
-
Αυτό απευθύνεται σε εμένα? Γιατί σίγουρα δεν περίμενα αυτή την απάντηση από εσένα.
Με το Μάκη (όπως και με τους περισσότερους εδώ μέσα) γνωριζόμαστε και δεν παρεξηγούμαστε. Ακόμη κι έτσι να μην ήταν όμως, δε νομίζω ότι χρειάζεται δικηγόρο. Τέλος πάντων συγνώμη που μίλησα κιόλας.
-
Συγγνώμη εγώ αν παρεξήγησα.
-
Ολα καλά. Συνεχίστε την κουβέντα σας και είναι κρίμα που έχω τρεχάματα και δεν μπορώ να συμμετάσχω όπως θα ήθελα...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
http://www.thomann.de/gr/behringer_a500 ... dstufe.htm (επαγγελματικός τελικός, με υπερδιπλάσια ισχύ από τον NAD, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι 'μουσικός')
Μην δοκιμάσεις να αγοράσεις τέτοιο προϊόν, είναι από τα πιο ευτελή από θέμα χροιάς & ποιότητας.
Δεν έχει καμία σχέση με πραγματικά επαγγελματικά προϊόντα.Χμμμ, λες να έχουν κάνει τόσο λάθος όσοι τον έχουν αγοράσει (τόσο αυτόν όσο και τον 1500) σε Ελλάδα - Αγγλία - Γαλλία - Γερμανία - Ιταλία (και μάλιστα πολλοί έχουν και δύο από δαύτους stacked) και τους έχουν εμπιστευτεί για οδήγηση ηχείων με τρομερές απαιτήσεις σε ρεύμα, ενώ από την άλλη ορκίζονται ότι για τα χρήματά τους - αλλά και όχι μόνο - είναι εξαιρετικά μουσικοί?
Aσε μας καημένε,σαν τον άλλο στο avclub που μου λέει ότι ξεσκίζει κάτι NAD kai ROTEL στα 1200 ευρά
Η electrocompaniet (πω πω ρε quadra αυτό το δικάναλο μ' έχει στοιχιώσει ) που βγάζει ρε Νικόλα 100 βατ στο κανάλι και τον έχει τρία χιλιάρικα να το κλείσει το μαγαζι
-
Ο ήχος ο κινηματογραφικός πρέπει να συμβαδίζει και με μεγάλη οθόνη 100-120', όταν οι προβολείς καταλήξουν σε λίγα χρόνια στην τεχνολογία τους, τότε θα το σκεφτώ, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη που δεν είναι απαραίτητο να την ασπαστούν και άλλοι φίλοι.
Ισως αξίζει να ξαναρίξεις μια ματιά, γιατί τα δρώμενα στον τομέα των βιντεοπροβολέων έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία 2-3 χρόνια. Πλέον όποια τεχνολογία κι αν επιλέξεις (LCD ή DLP), υπάρχουν αξιοπρεπέστατα δείγματα, και μάλιστα από αρκετά προσιτές τιμές (πχ από 950
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ασε μας ρε.Mε αυτό το στύλ που έχεις περιμένεις απάντηση ?
-
Αυτό απευθύνεται σε εμένα? Γιατί σίγουρα δεν περίμενα αυτή την απάντηση από εσένα.Με το Μάκη (όπως και με τους περισσότερους εδώ μέσα) γνωριζόμαστε και δεν παρεξηγούμαστε. Ακόμη κι έτσι να μην ήταν όμως, δε νομίζω ότι χρειάζεται δικηγόρο. Τέλος πάντων συγνώμη που μίλησα κιόλας.
Ελα ρε Νικόλα,συγνώμη και μ@λακίες τώρα.
Οπως και να έχει ανεξάρτητα απ το θέμα τον άνθρωπο ΠΡΕΠΕΙ να τον σεβόμαστε
Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν δεν αντέδρασε κακοπροαίρετα,απλά ήθελε τόσα να πει και που να γράφεις τώρα.....άσε μας ρε
ΑΝΤΕ ΠΑΜΕΕΕΕ
Quadra για τις ευασθησίες των ηχείων δεν μας είπες τη γνώμη σου
-
NEO προσιτό cd player από τη NAD
Eνα cd player το οποίο δεν διαβάζει SACD και DVDAudio ποιός ο λόγος ύπαρξης τέτοιου '24/192 Sigma/Delta D/A converters ' μετατροπέα?
-
Πολύ μιλάτε ρε παιδια
Πάρτε κι ενα λίνκ περί λειτουργείας ενισχυτών και προενισχυτών
Νομίζω είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.http://www.avmentor.gr/downloads/amplifiers.pdf
Δίμετρα 130 000 ευρώ και κατασκευή από αλουμίνιο
Επίδειξη δύναμης ή τεχνογνωσία?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
O NAD είναι ο κλασσικός φτηνός ενισχυτής που αγοράζει όλος ο κόσμος που ΑΚΟΥΕΙ τον ενισχυτή και δεν διαβάζει τα διαφημιστικά. Εγώ τον θεωρώ δεύτερο καλύτερο γιατί πρώτος (αν και ακριβότερος) ήταν και είναι ο Audiolab 8000A.Για την ισχύ μπορεί να μετράνε σε διαφορετική παραμόρφωση και να δίνει ο κατασκευαστής 25 βατ ενώ ο έμπορος 40 βατ (με ελάχιστη παραπάνω παραμόρφωση).
Ελα όμως που οι άγγλοι toy what HIFI τον 352 (γυρω στα 600 ευρά κάνει) τον έχουν καλύτερο απ τον audiolab
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δίμετρα 130 000 ευρώ και κατασκευή από αλουμίνιο
Επίδειξη δύναμης ή τεχνογνωσία?
Ναι πως, τρέχουμε. Με τόσα λεφτά φέρνω την μπαντα να παίξει σπίτι μου live.
-
εχει και κατι Martin Logan στα 250000
-
Με 1000 - 1200 Ε μπορώ να πάρω έναν ενισχυτή, ένα dvd player κι ένα ζευγάρι ηχεία, ν' ακούω μουσική και να την ευχαριστιέμαι;
Μη με ρωτήσετε αν διάβασα τις προηγούμενες 78 σελίδες, αν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις κι έχετε όρεξη πείτε μου σε ποιά σελίδα να πάω.
Επίσης μη με ρωτήσετε τι μουσική ακούω, ακούω τα πάντα εκτός από ποπ.Εντάξει, ψιλοάσχετη είμαι, είχα έναν Άρκαμ που τα 'φτυσε κι ένα ζευγάρι ηχεία Κάνον από τα οποία δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα ευχαριστημένη αλλά εντάξει. Και είχα κι ένα cd player pioneer του πατέρα μου από το ... 1989, που τα 'παιξε σχεδόν μαζί με τον άρκαμ και μου έχει μπλοκάρει μέσα κι ένα δισκάκι που μου αρέσει.
Home Hi-Fi