-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως αλλαζει κανεις εδω μεσα τις ημερομηνιες εγγραφης καποιων μελων???
σαν πολλα κρουσματα δεν εχουμε τελευταια?
για μενα το ειπες αυτο??? ειμαι γραμμενος πολλους μηνες τωρα απλα δεν ποσταριζα!!! εαν σε χαλαει αυτο σορρυ τι να κανουμε!!!
για την ακριβεια, παρα πολλους μηνες... απο το 2003
τωρα για το αν χαλιεμαι, αμα παρακολουθεις το φορουμ θα το ηξερες...
σορρυ δεν σε παρακολουθω στενα!!! θα εχω χασει επεισοδια!!!
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
τι απαντηση οτι εχω χωρις esp?? οχι εμενα εχει esp αλλα υπαρχει εκδοση χωρις esp...μαλιστα η renault το χρεωνει 900 ευρω, εαν θες χωρις, απλα περιμενεις (τουλαχιστον οταν το πηρα εγω τον Απριλιο ηθελε 4 μηνες αναμονη) τωρα μπορει να υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο, αυτο πια δεν το ξερω, αλλα αν θελεις το μαθαινω και αυτο.εγω νομιζα οτι δεν ερχοταν εκδοση χωρις esp..
καλα φυσικα κανενα περιοδικο δε θα περιμενε να ερθει στη χαση και στη φεξη κανενα τετοιο αμαξι...νομιζω ειναι κατανοητο αυτο!
αν η ρενω πιστεψε οτι το αμαξι θα αντεχε, κακως το πιστεψε!
τελικα τα υπολοιπα το ειχαν ον η οφ ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για μενα το ειπες αυτο??? ειμαι γραμμενος πολλους μηνες τωρα απλα δεν ποσταριζα!!! εαν σε χαλαει αυτο σορρυ τι να κανουμε!!!
Ε, συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά από ό,τι φαίνεται, σε ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
σορρυ δεν σε παρακολουθω στενα!!! θα εχω χασει επεισοδια!!!
καλη καρδια μωρε!
το ερωτημα μου παντως ηταν με αφορμη εσενα, δεν αφορουσε εσενα.
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
τι απαντηση οτι εχω χωρις esp?? οχι εμενα εχει esp αλλα υπαρχει εκδοση χωρις esp...μαλιστα η renault το χρεωνει 900 ευρω, εαν θες χωρις,Χρεώνεται 900 ευρώ η μή ύπαρξη ESP;;
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι απαντηση οτι εχω χωρις esp?? οχι εμενα εχει esp αλλα υπαρχει εκδοση χωρις esp...μαλιστα η renault το χρεωνει 900 ευρω, εαν θες χωρις, απλα περιμενεις (τουλαχιστον οταν το πηρα εγω τον Απριλιο ηθελε 4 μηνες αναμονη) τωρα μπορει να υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο, αυτο πια δεν το ξερω, αλλα αν θελεις το μαθαινω και αυτο.
εγω νομιζα οτι δεν ερχοταν εκδοση χωρις esp..
καλα φυσικα κανενα περιοδικο δε θα περιμενε να ερθει στη χαση και στη φεξη κανενα τετοιο αμαξι...νομιζω ειναι κατανοητο αυτο!
αν η ρενω πιστεψε οτι το αμαξι θα αντεχε, κακως το πιστεψε!
τελικα τα υπολοιπα το ειχαν ον η οφ ?
ολα τα ESP ηταν OFF το GT ηταν ON.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ε, συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά από ό,τι φαίνεται, σε ενδιαφέρει.
διαβασε τι απαντησα...
αλλο εννοω εγω, εχουν συμβει διαφορα το τελευταιο καιρο....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όταν μιλάμε όμως να λέμε και όλη την αλήθεια.Το megane GT στην δοκιμή των 4Τ κατέστρεψε τα φρένα του επειδή δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP.
Γι αυτό υπάρχει μια απλή λύση και γίνεται να βγεί εκτός με μια απλή τοποθέτηση διακόπτη on-off.
Έτσι λοιπόν με το ESP off δεν νομίζω να καταστραφούν τα φρένα του και μου προξενεί εντύπωση και μου προκαλεί την πονηρή μου περιέργεια το γεγονός που επέμειναν οι 4Τ σε αυτήν την δοκιμή.Δε νομίζεις, αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων. Και στη δοκιμή, ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι για την καταστροφή των φρένων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το ESP.
Όσο για την... πονηρή σου περιέργεια, οι 4Τ επέμειναν σε μια δοκιμή 4 μικρομεσαίων αυτοκινήτων με τούρμπο μοτέρ. Δεν υπήρχε περίπτωση να συγκρίνουμε 3 μαμά αυτοκίνητα με ένα τζαμπερωμένο Megane GT για να βγει έξω το ESP του. Έτσι πουλιούνται, έτσι συγκρίθηκαν. Oπότε, τις... πονηρές σκέψεις καλύτερα να τις αφήσουμε απέξω.
Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι οι 4Τ έχουν εκφραστεί με τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ λόγια για τη συμπεριφορά των Clio RS και Megane RS σε πίστα και σε δρόμο. Λες να είχαμε πρόβλημα να το κάνουμε και για το GT?
Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Όταν έτσι πουλιούνται, είναι.-
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Οι χαρακτηρισμοί (άσχετος) καλό είναι να λείπουν. Ευχαριστούμε.
Και, αν μας επιτρέπεις, τα βάζουμε ΚΑΙ στην πίστα, ΚΑΙ στο δρόμο. Το μη-απενεργοποιούμενο ESP είναι μειονέκτημα (ειδικά αν μιλάμε για ένα ΚΑΛΟ αυτοκίνητο όπως το Μεγκάν) και φαίνεται στην πίστα. Ας το έβγαζαν με κουμπάκι.
α) οι 'ανταγωνιστές' μια χαρά στάθηκαν στην πίστα, ρίξε μια ματιά στους ταχύτερους γύρους τους, και σύγκρινέ τους με του GT. Και μη μου πεις για το μη απενεργοποιούμενο ESP, τι να κάνουμε, έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο.
Αφού λοιπόν έτσι βγαίνει το αυτοκίνητο να το συγκρίνουν στον δρόμο,τι να κάνουμε;Έτσι βγαίνει και δεν είναι για πίστα.
Έχει συγκριθεί ΚΑι στο δρόμο: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11972
MΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ESP.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ESP ΕΙΝΑΙ Εξτρα και χρεωνεται επιπλεον.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ(ΑΝ ΕΧΕΙΣ) ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΤΕΣΤ, ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ), ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΔΟΚΙΜΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠ ΣΤΟ ΟΝ.
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΕ ΕΣΠ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΘΟΡΕΣ. ΦΟΒΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ. ΕΥΓΕ!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΟΜΕΡΟ VALUE4MONEY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΓΚΑΝ..
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
τι απαντηση οτι εχω χωρις esp?? οχι εμενα εχει esp αλλα υπαρχει εκδοση χωρις esp...μαλιστα η renault το χρεωνει 900 ευρω, εαν θες χωρις, απλα περιμενεις (τουλαχιστον οταν το πηρα εγω τον Απριλιο ηθελε 4 μηνες αναμονη) τωρα μπορει να υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο, αυτο πια δεν το ξερω, αλλα αν θελεις το μαθαινω και αυτο.MΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ESP.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ESP ΕΙΝΑΙ Εξτρα και χρεωνεται επιπλεον.
τελικα ειναι εξτρα ή οχι?
-
αφου και τα 2 ποστ που εχεις κανει quote λενε το ιδιο...υπαρχει εκδοση με ESP και εκδοση χωρις ESP!!!!
-
στο ενα λεει οτι αν θες ΧΩΡΙΣ το πληρωνεις 900, και στο αλλο λεει οτι αν θες ΜΕ το πληρωνεις...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στο ενα λεει οτι αν θες ΧΩΡΙΣ το πληρωνεις 900, και στο αλλο λεει οτι αν θες ΜΕ το πληρωνεις...μαλλον το 'εαν θες χωρίς' πηγαίνει στην επόμενη πρόταση
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στο ενα λεει οτι αν θες ΧΩΡΙΣ το πληρωνεις 900, και στο αλλο λεει οτι αν θες ΜΕ το πληρωνεις...ναι εχεις δικιο, δεν εχω βαλει ενα κομμα που πρεπει στο ποστ που εκανα εγω!!! σορρυ.
το ESP εχει +900 ευρω!!! -
τωρα οκ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
διαβασε τι απαντησα...αλλο εννοω εγω, εχουν συμβει διαφορα το τελευταιο καιρο....
Διάβασα αλλά δεν κατάλαβα! Πάσο, δεν έχω και πολλές γνώσεις από φόρουμ ούτε τεχνικές ούτε 'στρατηγικές'!
-
διαβασε τι απαντησα...
Διάβασα αλλά δεν κατάλαβα! Πάσο, δεν έχω και πολλές γνώσεις από φόρουμ ούτε τεχνικές ούτε 'στρατηγικές'!
Τι δεν κατάλαβες βρε φάνκι; Το έχουμε ξαναδεί το έργο και παλιότερα, υπάρχουν χρήστες 'εν υπνώσει', οι οποίοι συμμετέχουν σε άλλα φόρα (καθόλου μεμπτό αυτό, εννοείται), και κάποια στιγμή πέφτει 'γραμμή' να μπουκάρουν όλοι μαζί επειδή θίχτηκαν τα θέσφατα.
-
Τελικα ρε παιδια, μιας και ολοι τωρα ξερουμε πως το μεγκαν βγαινει στην βασικη του εκδοση χωρις ΕΣΠ, δεν θα επρεπε να εχει δοκιμαστει ετσι απεναντι στον ανταγωνισμο?
Δεν ειναι κακο να βγουν οι 4τ και να πουν πως ειτε κανανε λαθος επιλογη επιλεγοντας το μεγκαν με το ΕΣΠ, η πως δεν βρισκανε απο την ρενω ενα χωρις ΕΣΠ, η στο κατω κατω μπορει να μην το σκεφτηκαν καν...
-
διαβασε τι απαντησα...
Να σου πούμε και πώς γεννιούνται τα παιδια εσενα ρε.
-
Ε, ωραία! Η ημερομηνία εγγραφής παίζει ρόλο; Μπορεί να την πέσουν και χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι από παλιά. Anyway, το σπορ 'τα χώνω σε φόρουμ' δεν με απασχολεί...Μπορεί να μην βγάζουμε συμπεράσματα, αλλά θα ζήσουμε και χωρίς τις μάχες του Τρωικού Πολέμου!
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Τελικα ρε παιδια, μιας και ολοι τωρα ξερουμε πως το μεγκαν βγαινει στην βασικη του εκδοση χωρις ΕΣΠ, δεν θα επρεπε να εχει δοκιμαστει ετσι απεναντι στον ανταγωνισμο?Δεν ειναι κακο να βγουν οι 4τ και να πουν πως ειτε κανανε λαθος επιλογη επιλεγοντας το μεγκαν με το ΕΣΠ, η πως δεν βρισκανε απο την ρενω ενα χωρις ΕΣΠ, η στο κατω κατω μπορει να μην το σκεφτηκαν καν...
Διάβασα το άρθρο στο περιοδικό και σε κανένα σημείο δεν 'θάβει' το Megane. Το αντίθετο μάλιστα. Αν κάπου υπάρχει 'θάψιμο', για αυτό είναι υπεύθυνο το ίδιο το αυτοκίνητο προς τον εαυτό του(...) και πάντα ανάλογα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δοκιμάστηκε. Στο ίδιο το κείμενο, αν κάποιος προσπαθήσει να διαβάσει ανάμεσα από τις γραμμές, θα έλεγα πως η κριτική του Megane έχει αποσπάσει αντιστρόφως ανάλογα σχόλια σε σχέση με το αποτέλεσμα του στο τέλος της μέρας, αφού ούτως ή άλλως τα πλεονεκτήματά του έναντι του ανταγωνισμού απέναντι στον οποίο αντιπαρατέθηκε, θα φαίνονταν καθαρά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από την πίστα (και δη των Μεγάρων).
Τώρα αν το Μegane GT βγαίνει σε έκδοση χωρίς ESP και αν υπήρχε διαθέσιμο, αυτό δεν είναι πρόβλημα των 4Τ αλλά της ΜΑVA. Το περιοδικό (φαντάζομαι) πως ζητάει κάποια μοντέλα για τεστ. Τώρα με τι εξοπλισμό θα τα λάβει, αυτό είναι κάτι το οποίο ποσώς ενδιαφέρει το περιοδικό αλλά είναι θέμα της αντιπροσωπείας. Άπαξ και το περιοδικό έλαβε ένα αυτοκίνητο για ένα τεστ ή συγκριτικό, με αυτό το αυτοκίνητο θα κάνει ό,τι είναι να κάνει. Αν στη MAVA είναι τόσο στόκοι που δεν καταλαβαίνουν πως ένα αυτοκίνητο με μόνιμο ESP θα θαφτεί στην πίστα, τότε ας λουστούν τα αποτελέσματα. Το αυτό ισχύει επίσης, αν γνώριζαν εκ προοιμίου το αποτέλεσμα αλλά δεν είχαν διαθέσιμο αυτοκίνητο χωρίς ESP.
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]