-
Γνωμη μου ειναι οτι σιγουρα ειναι! Ο λογος ομως που ανοιγω το topic ειναι οτι απο μια προσφατη συζητηση που ειχα ειδα οτι μερικοι εχουν αντιθετη αποψη. Το κυριο επιχειρημα τους ειναι οτι δεν εχει να κανει τοσο με τον πιλοτο οσο με το μονοθεσιο. Πραγμα στο οποιο διαφωνω φυσικα. Επισης δεν θεωρουν τον πιλοτο αθλητη αλλα 'οδηγο'. Εγω το μονο επιχειρημα που θα πω ειναι οτι η Formula 1 ειναι μηχανοκινητος 'αθλητισμος'. Αφηνω σε εσας την συνεχεια, οτι και αν υποστηριζετε.
-
Γνωμη μου ειναι οτι σιγουρα ειναι! Ο λογος ομως που ανοιγω το topic ειναι οτι απο μια προσφατη συζητηση που ειχα ειδα οτι μερικοι εχουν αντιθετη αποψη. Το κυριο επιχειρημα τους ειναι οτι δεν εχει να κανει τοσο με τον πιλοτο οσο με το μονοθεσιο. Πραγμα στο οποιο διαφωνω φυσικα. Επισης δεν θεωρουν τον πιλοτο αθλητη αλλα 'οδηγο'. Εγω το μονο επιχειρημα που θα πω ειναι οτι η Formula 1 ειναι μηχανοκινητος 'αθλητισμος'. Αφηνω σε εσας την συνεχεια, οτι και αν υποστηριζετε.
-
-
Πιστευω οτι ειναι ενας συνδιασμος πιλοτου μονοθεσιου..
Παλιοτερα πιο πολυ ρολο επαιζε ο οδηγος..τωρα το μονοθεσιο..Ενα επιχειρημα ακομα οτι ειναι αθλημα ειναι το τι τραβανε οι πιλοτοι οταν οδηγουν ενα μονοθεσιο και τι γυμναστικη και προπονηση θελει.
-
Εαν ο πιλοτος δεν ειναι ικανος τοτε τι να κανει μονο το μονοθεσιο?
Καθαρο αθλημα με την ενοια αθλητισμος οχι για μενα δεν ειναι. -
Για να φτασει σε σημειο να οδηγαει στην Φ1 ενας πιλοτος ΘΑ ειναι ικανος..
Πιλοτοι τυπου Ide δεν θα εχουν ποτε καλο μονοθεσιο στα χερια τους..Πιλοτοι τυπου Hill μπορουν να κανουν πολλα με ενα ok μονοθεσιο.
-
Formula 1=μηχανοκίνητος αθλητισμός= άθλημα
Ναι παρεμβάλεται και το μονοθέσιο και 10 τόνοι τεχνολογία στη μέση. Τα χημικά που παίρνουν οι αραπάδες στα 100 μέτρα και οι ορμόνες που παίρνουν τα λοιπά γομάρια σε ακόντια, σφύρες, άρση βαρών (εκεί ειδικά) τι είναι; Αρχαίο πνεύμα αθάνατο; Λυπάμαι δεν θα πάρω.
1000 φορές Raikonen και ας είναι και ψιλοαλκοολικός από τη Θάνου που έβγαλε μουστάκι ή από την Πατουλίδου που έχει πιο γραμωμένο δικέφαλο από μένα.... -
Γνωρίζουν οι 'μερικοί' π.χ. πόσα άλλα αθλήματα κάνουν οι πιλότοι ως μέρος της καθημερινής τους προπόνησης;
http://migf1.256.gr/f1/drivers/f1drv_training.htm
και...
http://migf1.256.gr/articles/tkaf02.htm
και...
http://migf1.256.gr/articles/tkaf03.htm -
Εγώ πάντως, ποδηλασία, αθλήματα στίβου κλπ έχω κόψει να βλέπω γιατί λυπάμαι όλους αυτούς τους αθλητές που έχουν καταντήσει ανδροειδή από όλη τη χημεία και το ψέμα που τους περιβάλλει...
Προτιμώ να βλέπω ντοπαρισμένα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους να παλεύουν να τα οδηγήσουν παρά να βλέπω τα 100 σε 4' από άνθρωπο, ή έναν αρσιβαρίστα να σηκώνει 4 τόνους με το μικρό του δαχτυλάκι...
Αν νομίζουν ότι η οδήγηση σε έναν αγώνα δεν απαιτεί εξαιρετική φυσική κατάσταση δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν...
Αλλά έτσι είναι, οι ραγιάδες δεν γνωρίζουν ότι η άγνοια σκοτώνει...
_
-
Αλλο πραγμα ειναι η εξαιρετική φυσική κατάσταση που πρεπει να εχει
ο πιλοτος τις F1 και αλλο ο αθλητισμος.
Δεν ειναι το ιδιο με το δεκαθλο ασ πουμε η με καθε σπορ του στοιβου π.χ. -
Ο χρήστης kostast1 έγραψε:
Δεν ειναι το ιδιο με το δεκαθλο ασ πουμε η με καθε σπορ του στοιβου π.χ.Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούνται αθλητές και οι απαιτήσεις για την φυσική τους κατάσταση είναι απείρως μικρότερες από ότι των οδηγών...
_
-
Εγω πιστευω οτι δεν ειναι αθλημα η F1. Απλα χρειαζεται πολυ καλη φυσικη κατασταση. Δεν γυμναζεσαι μεσα στο cockpit αλλα πριν στο γυμναστηριο.
-
Αν η f1 ειναι σπορ ειναι ομαδικο. Γιατι για να θεωρειται ενα σπορ ατομικο πρεπει ο συναγωνισμος να ειναι επι ισοις οροις για τους συμμετεχοντες. Σε ολα τα ατομικα σπορ (στιβος, τενις, κολυμβηση κλπ) κερδιζει αυτος με την καλυτερη αποδοση, που δεν ισχυει για τους οδηγους f1.
Απο τα εκατονταδες μελη της ομαδας ομως, μονο οι οδηγοι μπορει να θεωρηθουν 'αθλητες' με την ευρεια εννοια του ορου (σωματικη ασκηση).
-
Δεν ειναι το ιδιο με το δεκαθλο ασ πουμε η με καθε σπορ του στοιβου π.χ.Η τοξοβολία δεν είναι άθλημα; Η ιππασία δεν είναι άθλημα; Το bobsled δεν είναι άθλημα;
-
...ΤΟ μπιλιαρδο ?
-
εγω νομισα πως η ερωτηση αφορούσε τη δικαιοσύνη που υπαρχει από την πλευρα της FIA και εχει σχέση με τις δηλώσεις που εκανε ο Αλόνσο στη Μόντσα περσυ
-
-
Ο πιλοτος στην F1 πρεπει να αθλητε για να αντεξει στις πιεσεις-απαιτησεις
του εκαστοτε αγωνα.
Η ερωτηση ηταν αν η F1 ειναι αθλημα...... -
Η ερωτηση ηταν αν η F1 ειναι αθλημα......άθλημα το [áθlima] O49 : 1.σωματική δραστηριότητα που υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και έχει ως στόχο την άσκηση του σώματος και την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων· (πρβ. αγώνισμα, σπορ): Aτομικό / ομαδικό ~. Ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές ~. 2. (μτφ.) δύσκολος ή αξιόλογος στόχος ανθρώπινων ενεργειών: Nιώθει την πολιτική ως υψηλή αποστολή, ως ένα ευγενικό ~. Ένα δύσκολο ~, ο εξανθρωπισμός της μηχανής. [λόγ.: 1: αρχ. ἄθλημα· 2: ελνστ. σημ.]
(Τριανταφυλλίδης On-Line: Λεξικό της κοινής νεοελληνικής)
Είναι.
_
-
Αρα ειναι αθλημα.....
Καλα.
Ο καθενας εχει την αποψη του που ειναι σεβαστη.
Ειναι αθλημα η Formula 1?