-
Μένω περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και θέλω να αγορασω ένα pick-up.
Ειμαι ανάμεσα σε δύο το L200 και το Hilux.
Αλλά αυτό που με προβληματίζει τώρα πριν την αγορά του είναι κάποια ουσιαστικά θέματα.
Η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων προορίζεται για επαγγελματική μόνο χρήση ή σε αγρότες.Επειδή έχω εν'δυνάμει και τις δύο δυνατότητες θέλω κάποιες πληροφορίες .
Εχει επιχείρηση η συζυγός μου με εμπορική δραστηριότητα (εμπορια Η/Υ ,και εγκατάσταση δικτύων) αλλά μπορεί να δηλώσει και αγροτικά εισοδήματα στη δήλωση που θα κάνω τώρα.
Όμως μπορώ να το οδηγώ εγώ ως επαγγελματικό ή αγροτικό οπουδήποτε (ακόμη και στη Θεσσαλονίκη - Αθήνα?
Στο δικό μου όνομα δεν μπορεί να βγεί η άδεια λόγω επαγγέλματος.
Ευχαριστώ -
Αλλά αυτό που με προβληματίζει τώρα πριν την αγορά του είναι κάποια ουσιαστικά θέματα.
Η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων προορίζεται για επαγγελματική μόνο χρήση ή σε αγρότες.Επειδή έχω εν'δυνάμει και τις δύο δυνατότητες θέλω κάποιες πληροφορίες .
Εχει επιχείρηση η συζυγός μου με εμπορική δραστηριότητα (εμπορια Η/Υ ,και εγκατάσταση δικτύων) αλλά μπορεί να δηλώσει και αγροτικά εισοδήματα στη δήλωση που θα κάνω τώρα.
Όμως μπορώ να το οδηγώ εγώ ως επαγγελματικό ή αγροτικό οπουδήποτε (ακόμη και στη Θεσσαλονίκη - Αθήνα?
Ευχαριστώ -
Ευχαριστώ -
Αυτο που γνωριζω ειναι πως μπορεις κανονικα να το αγορασεις ως επιβατικο με τη διαφορα πως αν τελικα το παρεις ως αγροτικο η επαγγελματικο τα τελη κυκλοφοριας και η ασφαλεια ειναι σημαντικα χαμηλοτερα.
Υπαρχουν ομως καποιοι περιορισμοι το επαγγελματικο (>3,5 τονων) πχ επιτρεπεται να το οδηγει ο κατοχος κι ας μην εχει επαγγελματικο διπλωμα, αλλα οποιος αλλος το οδηγει πρεπει να το εχει.
Για το αγροτικο αυτο που ηξερα ειναι οτι το οδηγει μονο ο κατοχος αλλα προσφατα ακουσα πως επιτρεπεται κ στους συγγενεις α' βαθμου. καλυτερα ομως να ρωτησεις καποιον αρμοδιο για να σου απαντησει με βεβαιοτητα.
-
Αν κατάλαβα καλά το θέμα δεν είναι το αν μπορεις να αγοράσεις αλλά με ποιό τρόπο αν αγοράσεις είναι οικονομικότερο.
Μία ερώτηση στην αντιπροσωπία ίσως σου λύσει πολλές - αν όχι όλες - απο τις απορίες σου. Αυτοί ξέρουν όλες τις επιβαρύνσεις του αγοραστη.
Αγορά ενός pick-up