α, και το σημαντικότερο αν έχεις λάστιχο με συντελεστή Ζ όπως εγώ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ δλδ τσιρίζει σε μέτριο φρενάρισμα/σπινιάρισμα.
Latest posts made by aytos
-
RE: Ηθικος αυτουργος RX-8 crash ή όχι
-
Φίλε μου νάσο ένας είναι ο κανόνας στις στροφές: never fear the turn u know and always fear the turn u don't.....
Εγώ, επειδή είμαι κότα σε αυτά, πάντως το παίρνω πολύ μεθοδικά το θέμα, το αμάξι θα το πιέσω σε μία στροφή μόνο αφού την έχω δοκιμάσει καμιά 10αριά στροφές και αν είναι καλός ο καιρός: υγρασία/ξηρασία κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
λοιπον φιλαρακια..
θα σας πω μια ιστορια..αληθινη,οχι χαζα.
το 90 ειχα διλιτρη σελικα με τα 156 αλογα
κ κυνηγιομουν με ενα σουιφτ(τα θυμαστε τα gti με τα 101)
κ με ουνο τουρμπατο απ την αρχη της ανθεων(γενικη κλινικη).
στην στροφη της εξπρες κ ενω προσπαθουσαμε να μαζεψουμε
τα χρεπια μας μας τα χωνει ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ενα οπελ καντετ
ασπρο γεματο στοκους κ μαμα ζαντοελαστικοαναρτησεις χαλαρατοτα..
κ δεν λεω για αυτο το μπροστινοκινητο αλλα για την πισωκουνα
του 78!!!!!!!!!!
θεος ο τυπος..Ο χερας!Στην συγκεκριμένη στροφή όλα τα λεφτά είναι στην είσοδο και στην γραμμή, έτσι και το βάλεις καλά την παίρνεις, αν την φοβηθείς άστο καλύτερα.... Αν σας πώ ότι ήμουνα συνοδηγός σε ένα volvo (460 νομίζω) με μαμα διάσταση λάστιχο και kw ημίσκληρες και μπήκαμε με 130+ θα με πιστέψετε? μιλάμε το αμάξι είχε κάτσει όλο κάτω και πέταγε μούτρα ασταμάτητα μέχρι που σήκωσε μία σκάλα το λασκαρισμένο του, επίτηδες, χειρόφρενο για να μαζέψει τα μούτρα που πέταγε και μου φάνηκε σαν να είχε αφήσει γκάζι....!!! Τελικά περάσαμε ξυστά στα αμάξια στα δεξιά του δρόμου και την γλυτώσαμε....
Το όλο σκηνικό έγινε σε μία κόντρα με Μ3 (!!!), που ο οδηγός της ήταν απίστευτος ευθειάκιας/άσχετος/βουτηρομπεμπές, μία ΜΗΧΑΝΗ steed φάση και εμείς. Συναντάμε τον Μ3 στην διχάλα της παραλιακής και απο κει και μετά τον κερνάμε στις στροφές/φανάρια και μας φτάνει σε κάθε ευθεία για να τον αφήσουμε πάλι πίσω στα φρένα.... ! ΤΡΕΛΟ σκηνικό η μηχανή και η Μ3 να πηγαίνουν μαζί στην ευθεία και να κόβουν και οι δύο στις στροφές/φανάρια όπου ο τρελός έκανε κάτι χωσίματα και βγαίναμε μπροστά..... !
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Eπειδή για κάποιο λόγο, συγκρεκριμένες 'ράτσες' οδηγών/αυτοκινήτων (συνήθως Imprezάκηδες ) με αγριοκοιτάνε στα φανάρια, ξεκινάω ιδιαίτερα αργά . Το τελευταίο που θέλω είναι να εξάψω τον uber-εγωισμό τους και να αρχίσουν τα τρελλά σε δημόσιους δρόμους. Και να πατήσουν κάποιον, δεν θα φταίω εγώ αλλά....κάπου μέσα μου δεν θα είμαι σίγουρος
...και γρηγορα να ξεκινησεις...
...μονο αμα τους πας μεγαλη διαδρομη, που θα σταματησουνε γρηγορα για βενζινη..Mmmm...to pio pithano e;inai na perimenoun sto epomeno fanari
Καλά αυτοί είναι για τρελά τσαγάκια, τους αφήνεις να φύγουν και τους περνάς
με δευτέρα μόλις ανάψει το επόμενο πράσινο όπου αυτοί περιμένουν σταματημένοι. Αν ξέρεις και το δρόμο (π.χ. παραλιακή θεσ/νίκης) και το πετύχεις καλά περνάς και το επόμενο φανάρι και μετά γειαααααςς σας ..... -
Η δικιά μου γνώμη για το θέμα του εγωισμού είναι ότι λίγο πολύ όλοι έχουμε κοντραριστεί με άλλους οδηγούς και θέλαμε να είμαστε μπροστά και όχι πίσω τους ..... ! Οπότε λογικά λες 'για να δούμε ο ευθειάκιας στην στροφή τι θα κάνει?....' και εδώ είναι ο κίνδυνος της όλης κατάστασης ότι το μυαλό σου δεν είναι τόσο στο αν θα μπορέσεις να την πάρεις σίγουρα την στροφή αλλά περισότερο στον καθρέπτη σου...
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν με πέρναγε στην ευθεία, που δεν το έδινα άλλο, δεν θα έδινα σηνέχεια, ούτε θα τον πήγαινα προφυλακτήρες, μάλλον θα χάζευα την επιτάχυνση του. Αλλά η αλήθεια επίσης είναι ότι αν δεν με πήγαινε και αυτός προφυλακτήρες δεν θα το έβαζα με τόσα.... -)
Τέλος κατά κάποιο τρόπο όπως έχεις και εσύ ευθήνη στο να μην τσατίσεις τον άλλο με αργή οδήγηση/παρακώλυση κυκλοφορίας (αλα παπουδογκόμενες φάση...) δεν έχεις και στο να μην ωθήσεις τον άλλο να μπει με πολλά στην επόμενη στροφή.
-
Ναι ρε παιδιά ενοείται ότι σταμάτησα, για την ακρίβεια έκανα το τετράγωνο και ξαναήρθα αν και είχαν ήδη μαζευτεί 5-6 άτομα από τις διπλανές πολυκατοικίες και αμάξια με αλάρμ γιατί ο δρόμος είναι πολυσύχναστος... !
Πάντως δεν είναι λίγο παράξενο να σκέφτεσαι ότι ο άλλος τράκαρε εξ'αιτίας σου? Όχι ότι θα με πάρει και από κάτω δηλαδή...
Ο συγκεκριμένος μπορεί να είχε το σύνδρομο ' το αμάξι μου έχει 28000 τι να μου πεί και το σαχοραλλο των 6000 μπροστά! για να μπαίνει αυτός με 70 εγώ άνετα μπαίνω με 100 !!! '. ή 'άντε ρε τον μαλάκα θα μου φύγει και στα φανάρια κ.ο.κ.'Π.χ. άλλη περίπτωση γνωστού μου. Κοντραρίζεται αυτός με κάτι παιδάκια 17χρονα μέσα στο καινούργιο οικογενειακό του μπαμπά στο δρόμο Θεσ/νίκης - Χαλκιδικής. φτάνουν τα 190 και είναι μπροστά αλλά ξέροντας ότι μετά αρχίζει μια επικύνδυνη στροφή τους αφήνει να περάσουν για να ξεκαυλώσει ο 17χρονος οδηγός και να δει τι ακολουθεί και να κόψει. Αλλιώς ο φίλος μου θα έμπαινε με όσα είχε γιατί ΚΑΙ το ξέρει το αμάξι του ΚΑΙ το έχει ξανακάνει στην συγκεκριμένη στροφή ΚΑΙ έχει και την ανάλογη ανάρτηση/λάστιχο. Αν τον έβλεπε το παιδάκι να μπαίνει χωρίς να κόψει θα κοβε η θα το βαζε με όσα είχε και θα το σέντραρε σε καμία κολόνα?? Μετά έχεις η δεν έχεις τύψεις? Για να καταλάβεις την βλακεία των μικρών όταν τον πέρασαν είχαν κολλήσει στα παράθυρα και του κάναν νοήματα και πανυγύριζαν !!!!!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να το δείς το θέμα λιγότερο εγωιστικά, πράβλημα του ας πρόσεχε που τρέχει....
p.s. Bruce πηγαίνοντας για περιφερειακό από κρήνη/αρετσού πριν φτάσεις στο 'λοφάκι' με το φανάρι έχει έναν φαρδύ δρόμο μέσα σε κάτι χωράφια/άκτιστα εκεί λέω. Ακριβώς πριν βγείς στην ευθεία αυτήν με τα δύο φανάρια και μετά διαστάυρωση περιφερειακού/δρόμου περαίας έχει το sακι αυτό. Υπόψιν ότι ο δρόμος που λέω είναι και μονόδρομος στο σημείο της τράκας.
-
Στο ραλάκι, τουλάχιστον στο δικό μου που δεν έχω αλλάξει την ισοροπία του, μπροστά πίσω άξονα, σου πετάει κώλο όταν μπείς οριακά σε στροφή και θέλει λίγο ανάποδο στην έξοδο κυρίως. Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ ότι βρίσκομαι στο όριο της συγκεκριμένης στροφής. Γενικότερα τα μούτρα του δεν μαζεύουν γιατί έτσι και αφήσεις γκάζι μπορεί να σε αρχίσει στις σφαλίαρες δεξιά αριστερά μιάς και έχει πολύ ελαφρύ πίσω μέρος και είναι γενικά υπερστροφικό.
Στην συγκεκριμένη στροφή εγώ τουλάχιστον το βάζω επιθετικά, με λίγο παραπάνω γκάζι/επιτάχυνση και απότομο τιμόνι για να είμαι σίγουρος ότι θα μπούν τα μούτρα. Αφού μπουν τα μούτρα, δηλαδή το αμάξι μιάς και σε είσοδο στροφής αυτό το αμάξι δεν μου έχει πετάξει μούτρα ΠΟΤΕ, τότε χάνει την πρόσφυση του το μπροστινό μέρος και με βγάζει λίγο off πορείας.
by the way ξέρει κανένας καμία αλάνα/στροφή που να συγχωρεί γιατι με έχουν πιάσει κα@$λες νυχτιάτικά..... !
-
τι να σου πω εγώ το rallaki μου το βάζω με τρίτη από όσο μπορώ τέρμα δεξιά τοποθετημένος στην πρώτη - αριστερή για να είμαι σωστά τοποθετημένος αριστερά για την δεξιά που ακολουθεί. Στην δεξιά μετά το κόβω απότομα για να μπώ όσο πιο κλειστά μπορώ αλλά πάντα, αφού πάρει την στροφή, μου πετάει λίγα μούτρα πράγμα που σημαίνει ότι το έχω στο όριο μιας και το rallye αν πετάξει μούτρα δεν μαζεύει..... !
p.s. έχω 195/45 ελαστικό και bilstein μαύρα/ημίσκληρα στο μαμα ύψος...
-
Βασικά την οδό δεν την ξέρω αλλά έρχεσαι όντως από κρήνη, συγκεκριμένα το φανάρι που περίμενα είναι μονόδρομος που μπαίνει σε διπλό και ο δρόμος πριν το sακι/διαστάρωση είναι σχετικά μεγάλος/φαρδύς.
Το άλλο ερώτημα είναι το ESP του έπιασε ή μηπως το είχε βγάλει για να παίξει
με το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ αμάξι του? Μάλλον το είχε βγάλει γιατί του έφυγε ο κόλος πολύ απότομα και μονοκόματα....σακί manosk το pug -> rally μου, oxi re sy me προσβάλεις !
πάντως η στροφή είναι όντος λίγο ζόρική αν την δείς από την ανηφόρα που ακολουθεί.
-
Ηθικος αυτουργος RX-8 crash ή όχι
Για χαρα σε ολους είμαι ένας κάτοχος του γνωστού pug και έχω μία ενδιφέρουσα ιστορία να σας πώ για να μου πείτε την γνώμη σας.
Ημουνα στα φανάρια μία νύχτα μόνος μου και περίμενα να βγει το πράσινο για να σπάσω μια 1η - 2α όταν βλέπω πίσω μου να έρχεται ένα 'άγριο' αμάξι που δεν μπορούσα να διακρίνω τι ήταν. Βγαίνει πράσινο λοιπόν και δίνω πρώτη/δευτέρα και μόλις φτάνω τρίτη χαλαρώνω το γκάζι. Το θέμα είναι ότι ο πίσω μου αν και άργησε να το πάρει χαμπάρι πρέπει να νόμισε ότι τον κόντραρα ή whatevr και το έδωσε, με φτάνει λοιπόν μετά από λίγο, αλλά είχε κίνηση το άλλο ρεύμα και δεν μπόρεσε να με περάσει και με πήγαινε προφυλακτήρες. Οπότε φτάνουμε σε ένα ιδιότυπο saki που έχει ο δρόμος (μικρή αριστερή και αμέσως μετά κοφτή 90ο ΔΕΞΙΑ με ανάποδη κλίση (!) Και μία λακούβα-αποχέτευση στο τέλος της - στο αριστερό ρεύμα της ΔΕΞΙΑΣ). Με άλλα λόγια αν δεν το βάλεις καλά από την αρχή του sακίου σε πετάει έξω η 90ο και κοπανάς και στην αποχεύτευση οπότε μπορεί να το χάσεις τελείως εκεί.
Τον βλέπω κόβει πριν το sακι αλλά εγώ επειδή την ξέρω την περιοχή ή επειδή είχα @!#λες εκείνη την μέρα το βάζω στο sακι με καμία 70-80, μπαίνω και κλειστά στην κοφτή 90αρα για να μην με πάρει η ανάποδη κλίση, όπου σημειωτέον μου πέταξε και λίγα μούτρα, και επιβραδύνω να δω πως θα το βάλει. Έλα ντε που δεν το βαλε καλα... τον παίρνει η κλίση του φεύγει ο κώλος και πάει και το ΣΤΟΥΚΑΡΕΙ σε μία κολόνα/στάση. Τελικά ήταν τυχερός γιατί έπεσε πάνω σε κάτι χώματα, χτίζανε εκεί, και δεν έπαθε τίποτα, αλλά το αμάξι, ένα καινούργιο!!!! RX-8 χωρίς καν πινακίδες είχε πάρει από δω και από κει.
Τώρα πείτε μου να νιώθω τύψεις για το παληκάρι ή ας πρόσεχε?! σκεφτείτε ότι ούτε μάρσαρα στο φανάρι ούτε τίποτα, ούτε το έδωσα άλλο μόλις έπιασα 80 στην ευθεία. Κρίμα ρε γαμ@!# καινούργιο αμάξι..... ¨(
PS. όλα αυτά έγιναν στην καλαμαριά θεσ/νίκης στο δρόμο που βγάζει στην κατηφόρα για περιφερειακό (ακριβώς πριν φαρδύνει ο δρόμος και βγεις στο λοφάκι με το φανάρι) στην παράξενη διαστάυρωση εκείνη...
Και pls όχι απαντήσεις του τύπου μην τρέχεις στους δρόμους/αλήτη και τετοια.