mrclouzo » 10 Φεβ 2019 00:42
Για την χρήση που περιγράφει ο φίλος ο χιλιάρης είναι μια χαρά. Αν τα παιδιά είναι μικρά είναι πολύ πιο εύκολο το βάλε-βγάλε σε ένα ψηλότερο αυτοκίνητο. Έχω kuga και είχα 116. Έσωσα τη μέση μου. Επίσης εντός πόλης η ψηλότερη θέση οδήγησης προσφέρει καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό. Και τα παιδιά έχουν καλύτερη θέα προς τα έξω επειδή τα παράθυρα είναι πιο μεγάλα.
Τη βιώνω κι εγώ αυτή τη δυσκολία στο A3 εδώ και 18 μήνες, και μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα. Αν δεν είχα επιφυλάξεις ως προς την αξιοπιστία του TSI ή αν είχα τουλάχιστον την ασφάλεια μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια εγγύησης, θα μου ήταν πιο εύκολη η απόφαση υπέρ του Karoq. Γι' αυτό και θα μου ήταν πολύ χρήσιμες γνώμες ή εκτιμήσεις σχετικά με την αξιοπιστία της Skoda.
sledgehammer » 10 Φεβ 2019 06:44
Μήπως έκανες συγκριτική δοκιμή του 1.0 και του 1.5 στο Focus;
Ναι. Μου άρεσε το 1.0, σβέλτο και πολιτισμένο, νομίζω θα είναι μια χαρά για την χρήση που περιγράφεις. Αλλά το wagon μήπως είναι αρκετά βαρύτερο; Δεν ξέρω.
Το station είναι 70 κιλά παραπάνω, πλησιάζοντας τα 1400 κιλά. Δεν τα λες και λίγα. Σε περίπτωση που πάω στο Focus όμως, δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσω την αίσθηση που δημιουργεί η πανοραμική για την αυξημένη ιπποδύναμη τις λίγες φορές που θα τη χρειαστώ πραγματικά. Το λέω όμως αυτό με επιφύλαξη γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω εδώ τον 1.0. Μια άλλη παράμετρο που έβαλε ένας πωλητής της Ford (Βελμάρ Κηφισίας) είναι ότι ο 1.0 πέρα από επαρκής για τις ανάγκες μου είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος.
Είναι όντως έτσι ως προς τον 1000άρι; Και γενικά, επειδή και τα δύο αυτοκίνητα (Focus-Karoq) ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες μας και είναι στα ίδια χρήματα, η πλάστιγγα τελικά θα γύρει υπέρ αυτού που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να τρέχει στα συνεργεία.
Τι λέτε ως προς αυτό;