Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    U
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 21
    • Best 1
    • Groups 0

urubambak

@urubambak

Please enter occupation - Please enter your interests

0
    Profile views
    21
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

urubambak Unfollow Follow

Best posts made by urubambak

• RE: Skoda Karoq

harisma23 έγραψε:
      Από την άλλη, έχει πλημμυρίσει ο τόπος με ταξί Rapid και Octavia 1.6 TDi. Αυτά τα δύο μοντέλα πρέπει να έχουν πάνω από το 50% της αγοράς των καινούριων ταξί.

Αν ήταν τόσο προβληματικά όσο αυτά της εταιρίας που αναφέρεις, δεν θα είχε κυκλοφορήσει η βρώμα στην πιάτσα;

Εύλογο ερώτημα. Από την άλλη δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του συγγενή μου, ο οποίος εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση.

Anyway, λέω να το παγώσω για λίγο μέχρι να βγει το Skoda Scala, από άποψη χώρων και διαστάσεων είναι πολύ πιο κοντά στις επιθυμίες και τις ανάγκες μου, σαν το Civic ένα πράμα, μόνο που για το τελευταίο δεν μπορώ να πείσω τη γυναίκα μου!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      U
      urubambak

Latest posts made by urubambak

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση με νούμερα. Στα 130 με 6η  στις πόσες στροφές είναι ; Η αλήθεια για αυτό το αμάξι με τον χιλιαρη και φορτωμενο  μου φαίνεται εξαιρετικό αυτό το νούμερο το περίμενα 7.5 κατανάλωση.

Το καροκ είναι εξαιρετικό σε χώρους για τα πάντα και με καλή ποιότητα όπως και εμφάνιση. Για αυτό το βλέπουμε τόσο συχνά στους δρόμους. Απλά εξοπλιστικά έχει ελλείψεις και μόλις τις καλύψεις η τιμή απογειώνεται ειδικά με τον ντιζελ που έτσι κι αλλιώς είναι ο κινητήρας που δένουν καλύτερα όλα τα suv.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τον αριθμό των στροφών στα 130 χλμ.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ενημερώσω.

U
      urubambak

Κάτοχος του 1.0 tsí, με 4.000 χλμ να πω κι εγώ ότι με τριμελή οικογένεια βλέπω 9 με 10 λίτρα σε διαδρομές του ενός χιλιομέτρου, 8 με 9 σε μεγαλύτερες διαδρομές και συνθήκες σταματά ξεκινά, 6.5 σε ταξίδι με air condition και cruise control στα 130 χλμ, αλλά και 5 με 5.5 σε ανοιχτό δρόμο και ταχύτητες μέχρι τα 90 χλμ. Όλα αυτά με γενικά ήρεμη οδήγηση. Με νευρική υποθέτω ανεβαίνουν αρκετά.

Κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο έχει αρκετή δύναμη για να κινηθεί στους ρυθμούς που υποθέτω κινείται ένας λογικός οικενριαρχης. Που σέβεται δηλαδή σε γενικές γραμμές τα όρια ταχύτητας και κυρίως τους ανθρώπους που μεταφέρει στο αυτοκίνητό του και όσους άλλους κυκλοφορούν στον δρόμο.

Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα αποδειχθεί, η ποιότητα κύλισης όμως, η συναρμογή των υλικών, η στιβαρότητα του πλαισίου, η ρύθμιση των αναρτήσεων και κυρίως οι χώροι, είναι στα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου.

U
      urubambak

Γεια σας

Γνωρίζετε αν μπορεί να τοποθετηθεί εργοστασιακή κάμερα οπισθοπορείας στην έκδοση Ambition, και αν ναι ποιο είναι το κόστος;

U
      urubambak

Καλησπέρα
      Ύστερα από πολύμηνη αναζήτηση κατέληξα στην επιλογή του Karoq 1.0.
      Μια ερώτηση προς τους κατόχους: υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του ACC και ενεργοποίησης απλώς του CC;
      Θεωρώ ότι με το Cruise Control μπορείς απλά να βγάλεις φλας και να προσπεράσεις, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, με το Adaptive όμως, αν ο μπροστινός σου κόψει για κάποιον λογο, θα κόψεις κι εσύ. Ανεξάρτητα αν μπορεί να γίνει προσπέραση η οχι.
      Εν ολίγοις, θα ήθελα να μπορώ να έχω και τα δύο, χωρίς το ένα όμως να ακυρώνει το άλλο.

U
      urubambak
    • RE: Ford Focus MK4

Όντως, το Active έχει τον εξοπλισμό του ST Line και είναι πράγματι πολύ καλή περίπτωση. Θα χρειαστώ όμως ένα δεύτερο test drive σε όσα έχω δει μέχρι τώρα, συν το Kia Ceed Sportwagon, για να καταλήξω...

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!

U
      urubambak

gerry » 10 Φεβ 2019 14:56
      Ίσως πρέπει να δεις κ το honda civic το χιλιάρι αν χώροι και αξιοπιστία είναι οι πρώτες σου προτεραιότητες.

Το είδα. Το θεωρώ κορυφαία επιλογή, κόπηκε όμως λόγω εμφάνισης και «κλειστοφοβικού» εσωτερικού από τη σύντροφο.

U
      urubambak

mrclouzo » 10 Φεβ 2019 00:42
      Για την χρήση που περιγράφει ο φίλος ο χιλιάρης είναι μια χαρά. Αν τα παιδιά είναι μικρά είναι πολύ πιο εύκολο το βάλε-βγάλε σε ένα ψηλότερο αυτοκίνητο. Έχω kuga και είχα 116. Έσωσα τη μέση μου. Επίσης εντός πόλης η ψηλότερη θέση οδήγησης προσφέρει καλύτερη ορατότητα για τον οδηγό. Και τα παιδιά έχουν καλύτερη θέα προς τα έξω επειδή τα παράθυρα είναι πιο μεγάλα.

Τη βιώνω κι εγώ αυτή τη δυσκολία στο A3 εδώ και 18 μήνες, και μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα. Αν δεν είχα επιφυλάξεις ως προς την αξιοπιστία του TSI ή αν είχα τουλάχιστον την ασφάλεια μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια εγγύησης, θα μου ήταν πιο εύκολη η απόφαση υπέρ του Karoq. Γι' αυτό και θα μου ήταν πολύ χρήσιμες γνώμες ή εκτιμήσεις σχετικά με την αξιοπιστία της Skoda.

sledgehammer » 10 Φεβ 2019 06:44
      Μήπως έκανες συγκριτική δοκιμή του 1.0 και του 1.5 στο Focus;

Ναι. Μου άρεσε το 1.0, σβέλτο και πολιτισμένο, νομίζω θα είναι μια χαρά για την χρήση που περιγράφεις. Αλλά το wagon μήπως είναι αρκετά βαρύτερο; Δεν ξέρω.

Το station είναι 70 κιλά παραπάνω, πλησιάζοντας τα 1400 κιλά. Δεν τα λες και λίγα. Σε περίπτωση που πάω στο Focus όμως, δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσω την αίσθηση που δημιουργεί η πανοραμική για την αυξημένη ιπποδύναμη τις λίγες φορές που θα τη χρειαστώ πραγματικά. Το λέω όμως αυτό με επιφύλαξη γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω εδώ τον 1.0. Μια άλλη παράμετρο που έβαλε ένας πωλητής της Ford (Βελμάρ Κηφισίας) είναι ότι ο 1.0 πέρα από επαρκής για τις ανάγκες μου είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος.

Είναι όντως έτσι ως προς τον 1000άρι; Και γενικά, επειδή και τα δύο αυτοκίνητα (Focus-Karoq) ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες μας και είναι στα ίδια χρήματα, η πλάστιγγα τελικά θα γύρει υπέρ αυτού που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να τρέχει στα συνεργεία.
      Τι λέτε ως προς αυτό;

U
      urubambak

sledgehammer » 09 Φεβ 2019 15:16
      Κάτοχος νέου Focus Ecoboost 1.5 150hp, έχω οδηγήσει το Karoq - θα το έπαιρνα άνετα αλλά μόνο το 1.5, λόγω τετραμελούς οικογένειας και συχνών ταξιδιών.

Μήπως έκανες συγκριτική δοκιμή του 1.0 και του 1.5 στο Focus;

Η έκδοση Active με τον 1.5 150hp κινητήρα βγαίνει κι αυτή λίγο κάτω από τις 17χιλ. ΛΤΠΦ, και η αλήθεια είναι ότι είμαι σε δίλημμα και ως προς αυτό. Φοβάμαι όμως τη μεγαλύτερη κατανάλωση (1λ+ σύμφωνα με το sprintmonitor). Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση θυσιάζεις και την οροφή, που είναι κατά κάποιον τρόπο δώρο στα παιδιά.

Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι μικρές διαδρομές στην πόλη στη διάρκεια της εβδομάδας και κοντινές οικογενειακές εκδρομές -χωρίς πολλά γκάζια, που δεν τα επιτρέπουν και οι συνθήκες στο νησί- τα ΣΚ.

U
      urubambak

Aikibill » 09 Φεβ 2019 15:20
      Βγαίνω λίγο off side αλλά μιας και κοιτάς station μήπως έχεις δει και το Kia proceed?

Δεν βγαίνεις off, το Proceed είναι μια εξίσου καλή επιλογή γι' αυτό που θέλω. Δεν υπάρχει ακόμη όμως στα Χανιά για να το δω και να το οδηγήσω, κι επειδή σε κριτικές είχα διαβάσει ότι είναι λίγο κλειστοφοβική η αίσθηση στα πίσω καθίσματα και μικρό το άνοιγμα της πίσω πόρτας, το απέρριψα. Ίσως του δώσω μια ευκαιρία και περιμένω μέχρι να το φέρουν εδώ για να το δω.

Ως προς την αξιοπιστία του Ecoboost 1.0, τι ξέρουμε;

Α, επίσης οι αντιπρόσωποι της Ford δίνουν τώρα 8ετή εγγύηση, καμία σχέση με τα μίζερα 2+2 της Skoda...

U
      urubambak

Γεια σας

Είμαι ανάμεσα στο Focus station wagon και το Karoq. Και τα δύο με τον 1000άρι κινητήρα. Τα δύο κύρια στοιχεία που αναζητώ είναι χώροι και αξιοπιστία. Το πρώτο το έχουν και τα δύο, και με το παραπάνω. Οδηγικά, το στήσιμο και τα κρατήματα του Focus είναι, ως γνωστόν, σεμιναριακού επιπέδου. Ωστόσο, το Karoq είναι λίγο πιο άνετο για οδήγηση μες στην πόλη, λόγω μαλακότερης ρύθμισης στις αναρτήσεις και μεγαλύτερης ορατότητας (το ταμπλό και το καπό στο Focus είναι λίγο υπερυψωμένα). Πέρα από αυτό, το μόνο ίσως πλεονέκτημα του Karoq είναι η ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση (το Focus s/w είναι 50 περίπου κιλά βαρύτερο, συν ό,τι ζυγίζει η πανοραμική που σκεφτόμαστε να βάλουμε χωρίς να υπερβούμε τις 17χιλ ΛΤΠΦ). Και το κατά 29 εκατοστά κοντύτερο αμάξωμα.

Τα πλεονεκτήματα το Focus είναι πολλά και γνωστά. Ήθελα απλώς να διαβάσω σχόλια ως προς την αξιοπιστία του Ecoboost, συγκριτικά με αυτή του Tsi. Και γνώμες ως προς το κατά πόσο είναι επαρκής ο 1000άρης κινητήρας για μια τετραμελή (κάποια στιγμή) οικογένεια. Τον Tsi τον δοκίμασα και θεωρώ ότι καλύπτει τις ανάγκες μου, τον Ecoboost 1.0 δυστυχώς δεν μπορώ να τον οδηγήσω γιατί δεν είναι ακόμη διαθέσιμος εδώ στην Κρήτη.

Ευχαριστώ

U
      urubambak
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST