Ο χρήστης ililias έγραψε:
όταν ένας καταναλωτής κοιτάει να πάρει μόνο την άμεση επιστροφή 1-2% (και δε τον ενδιαφέρουν όλα τα άλλα) σαφώς μπορεί ένα προιον να το πληρώσει παραπάνω.
Μπορεί να πληρώσει 10 - 20% παραπάνω, για να πάρει 1 - 2% επιστροφή; Δεν τον λες κ σπίρτο!
για παράδειγμα ο ΑΒ ειναι φθηνότερος μεσω lyoness γιατι αγοράζοντας τις δωροεπιταγες του λαμβάνεις την επιστροφή lyoness και όταν πας στο ταμείο δίνεις και την κάρτα ΑΒ ώστε να μαζευεις και απο εκει τους ποντους.
η lyoness ειναι δωρεάν για ολα τα φυσικα προσωπα. μπορείς και μονος σου να κανεις εγγραφη μέσα από το lyoness.gr και να εισαι σιγουρος πως κανεις δε προκειται να σου ζητησει χρήματα (είτε κάνεις χρήση της, είτε οχι).
κανεις δεν λεει πως η lyoness δεν περιέχει και στοιχεία MLM αλλά όχι ότι είναι παράνομη, απάτη κτλ. παρεχει συγκεκριμένες υπηρεσιες και αμοιβές. ο καθενας μπορει να ενημερωθει δωρεάν και στη συνέχεια να κρινει αν τον συμφερει να τη χρησιμοποιησει είτε ως απλός καταναλωτής, είτε ως επιχείρηση (για το loyalty πρόγραμμα της), είτε ως δικτυωτής.
Ο ΑΒ κοστίζει ακριβώς το ίδιο μέσω λιονες, αφού δεν είναι συμβεβλημένος, ώστε όποιος είναι λιονέζος να παίρνει παραπάνω έκπτωση. Δωροεπιταγές, αν θέλω, αγοράζω κ εγώ.
**Άσε που μιλάμε για 'κέρδος' 2 - 3 Ε τον μήνα ανά νοικοκυριό, ΑΝ κάνεις όλα σου τα ψώνια κ τα οψώνια στον ΑΒ. **
(το έβαλα έντονο για να συζητήσουμε αυτό αν είναι να συζητήσουμε κάτι, μην προσπεράσουμε πάλι την ουσία, νισάφι!)
Τα συμβεβλημένα μικρομάγαζα στοιχίζουν ακριβότερα στον ιδιώτη καταναλωτή, από κάπου πρέπει να βγει το λιονοκόστος, για τον επαγγελματία δεν συζητάμε καν, η επιβάρυνση θα ήταν 20 - 30%, κανένας δεν είναι τόσο χαζός. Άρα πάλι μιλάμε για 'κέρδος' κανα 2ευρώ τον μήνα (πόσα να χαλάσεις, πια, σε μίνι μάρκετ κ κομμωτήρια;)
Γενικά μιλώντας, ακόμα δεν έχεις εξηγήσει πως θα βγάλουμε λ7 βάζοντας από κάτω μας επιχειρήσεις, αφού είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βγάλουμε λ7. Έχω 5 επιχειρήσεις των κουνιάδων μου που αν περάσουν τα έξοδά τους από τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις θα τα πολλαπλασιάσουν αντί να τα μειώσουν, με έναν πρόχειρο υπολογισμό τα καύσιμά μου θα μου στοιχίζουν ένα καλό 8 - 9% επί πλέον (χωρίς να υπολογίσω άλλο 1% από την πίστωση που θα χάσω), τα έξοδα των άλλων 2 επιχειρήσεών μου δεν περνάνε ούτε από μακριά (μιλάμε, θα έπρεπε να αγοράζω ακριβότερα απ' όσο πουλάω).
Αυτό που είπες για τις επιχειρήσεις στην Τουρκία που ξέρεις αποδείχτηκε ότι μάλλον δεν το ξέρεις, αφού κ για εκεί ισχύουν τα ίδια. Για τη μισθοδοσία λέω να μην ξαναπώ, αφού ούτ' εσύ την ξανάφερες στη συζήτηση.Τι στο καλό, όσο κ αν το 'ψάχνω', δεν βλέπω λόγο για τη συζήτηση που πιάνεις εδώ μέσα, αφού όλο κράξιμο τρως κ ... είσαι κ μόνος σου! Αν η με-στοιχεία-MLM μπίζνα άξιζε έναν παρά, όλο κ κάποιος άλλος θα είχε βγάλει κανα Ε κ θα έμπαινε εδώ να την (κ σε) υπερασπιστεί. Προφανώς παίζεται κάποιο επικοινωνιακό παιχνίδι πίσω από τις πλάτες μας. Ο λόγος που δεν το βλέπουμε μερικοί, είναι μάλλον ότι δεν είμαστε στο τάργκετ γκρουπ.
Καλό για μας, θα έλεγα.
έχεις δίκιο. έχεις πλήρη γνώση της Lyoness και ξέρεις καλύτερα. με αποχέριασες (κατά το αποστόμωσες).