Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 16
    • Best 1
    • Groups 0

mariolo

@mariolo

1
    Profile views
    16
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

mariolo Unfollow Follow

Best posts made by mariolo

• RE: 2020 Toyota Yaris

Καλησπέρα,κάτοχος νέου yaris hybrid chic εδώ και ένα μήνα.Πρώτες εντύπωσεις του αυτοκινήτου:Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχο καθώς είχα το προηγούμενο μοντέλο σε diesel για πέντε χρόνια.Λιγότερο όμως από όσο αφήνουν να εννοηθεί οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου.Τι εννοώ:Ποιότητα κύλισης και πάτημα απέχουν πολύ από fiesta και νέο κλιό που έχω οδηγήσει.Επίσης το τιμόνι παραείναι ελαφρύ για οποιαδήποτε σκέψη σπορ οδήγησης.Οι χώροι για τους πίσω σαφώς μειωμένοι,ο γιός μου είναι 13 και εγώ στο 1,91,με ζόρι χωράει ο μικρός πίσω μου που είναι σχεδόν 1,70.Στο προηγούμενο μοντέλο αισθητά πιο ευρύχωρα πίσω.Ποιότητα πλαστικών μέτρια και εργονομία  σχετικά καλή με χοντρό φάουλ τη θέση της χειρολαβής ανοίγματος από μέσα..βέβαια αυτό συνηθίζεται εύκολα.
      Στα θετικά τώρα:στην έκδοση chic καθισματάρες με εξαιρετικό αφρώδες υλικό και φοβερή άνεση.Πίνακας οργάνων,προσωπικά μου αρέσει πολύ,προσφέρει αρκετή πληροφορία και ειδικά το αριστερό κομμάτι με την μπάρα οδήγησης σε προκαλεί να δουλεύεις το αυτοκίνητο συνέχεια στην μπάρα του eco.Η κεντρική οθόνη αφής υστερεί σε γραφικά,έχει όμως άμεση απόκριση στην αφή και κουμπιά που βολεύουν πολύ.Πολύ θετική και η θέση των διακοπτών κλιματισμού,εντύπωση μου έκανε το ότι τις κρύες μέρες με τα χιόνια ρυθμισμένος στους 20 βαθμούς και είχε πολύ ζέστη...

Αυτό το αυτοκίνητο όμως είναι πραγματικά απόλαυση σε ευκολία οδήγησης και καθημερινές υποχρεώσεις.Γράφεις άφθονα χιλιόμετρα στην πόλη και δεν παίρνεις χαμπάρι...Ότι καλύτερο για αστικές διαδρομές..το τιμόνι κόβει περισσότερο από το προηγούμενο και είναι βούτυρο στα στενά.Βέβαια οι 17άρες περιορίζουν λίγο την άνεση,όχι όμως όσο ενοχλητικά περίμενα.

Αττική οδό αρκετά ευθύβολο και απολαυστικό το acc στην λειτουργία  του,περισσότερα όταν κάνω κάποια μικρή απόδραση εκτός πόλης.

Σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος,τώρα το αν αξίζουν τα έξτρα χρήματα σε σχέση με πιο απλές εκδόσεις είναι υποκειμενικό.Εγώ ας πούμε το κοιτάζω και δεν το χορταίνω με τη διχρωμία και τις πολύ όμορφες ζάντες

Ελπίζω να μην κούρασα,καλή συνέχεια σε όλους

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      mariolo

Latest posts made by mariolo

Το πούλησα μόνος μου και σε πολύ καλή τιμή,ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και καθώς πολύ εμπορικό έφυγε εύκολα.Προσωπικά δεν ξαναχαρίζω λεφτά σε ανταλλαγή,εκτός αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αυτό που βλέπω για αρχή είναι τη μεγάλη διαφορά κυρίως σε χαλαρούς ρυθμούς που έχει  το αυτόματο κιβώτιο του υβριδικού καθώς και η απόλυτη ησυχία στην ηλεκτρική λειτουργία.Έχει απόλυτο δίκιο ένας φίλος που μου είπε ότι μόλις οδηγήσεις ηλεκτρικό,μετά σε χαλάει η εμπλοκή του βενζινοκινητήρα.Η αλήθεια είναι ότι με είχε κουράσει λίγο το κροτάλισμα του πετρελαιοκινητήρα.

Από ότι βλέπω η κατανάλωση στο υβριδικό εξαρτάται από το  βάρος του ποδιού σου.Με κλιματισμό ανοιχτό και χαλαρή οδήγηση καις 4,2-4,4l/100.Με κανονική οδήγηση,και καλούτσικα ανοίγματα φαίνεται κοντά στα 5.Όμως είδα ότι τις πολύ κρύες ημέρες με θερμοκρασίες στο -1  που ο κινητήρας δουλεύει συχνά για τον κλιματισμό και κάνοντας μικρές διαδρομές των 3-4 χιλιομέτρων μπορεί να φτάσει και τα 6.Άρα κριτήριο είναι οι διαδρομές(χιλιομετρικά εννοώντας)που κάνεις,ο ρυθμός αλλά και οι εξωτερικές συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά το πετρέλαιο είχε στάνταρ καταναλώσεις στα 5,3-5,6l/100.Αυτό που πάντα δεν καταλάβαινα ήταν πως γίνεται σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς να καίει 4,6-4,7 και πως πηγαίνοντας 'τάπα' να καίει 6,5!!!Τέλος πάντων,η ροπή του πετρελαιοκινητήρα ήταν ωραία,αλλά ο συνδυασμός μπαταρίας-κινητήρα είναι ακόμα καλύτερος.

Μου αρέσουν και εμένα τα γκάζια,αλλά κάνοντας πριν από δύο χρόνια test drive το fiesta st(το οποίο σημειωτέον θεωρώ ως ένα από τα πιο value for money ανεξαρτήτου τιμής) είδα ότι στην καθημερινότητα με σχολεία,ψώνια,υποχρεώσεις και πολλά πολλά καθημερινά χιλιόμετρα στους αθάνατους ελληνικόυς δρόμους δεν είναι για εμένα..

Ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητές του παιδιά,και αυτό που βλέπω για εμένα είναι ότι έχω ένα πολύ οικονομικό και σύγχρονο αυτοκίνητο στο οποίο η μόνη παραχώρηση που κάνω είναι τα γκάζια.Σε όλα τα άλλα με καλύπει απόλυτα γνωρίζοντας πως ΙΣΩΣ δεν είναι το πιο value,αλλά ξέροντας επίσης πως σε πέντε χρόνια σίγουρα η αξία του θα μετράει αρκετά

M
      mariolo

Καλησπέρα,κάτοχος νέου yaris hybrid chic εδώ και ένα μήνα.Πρώτες εντύπωσεις του αυτοκινήτου:Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχο καθώς είχα το προηγούμενο μοντέλο σε diesel για πέντε χρόνια.Λιγότερο όμως από όσο αφήνουν να εννοηθεί οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου.Τι εννοώ:Ποιότητα κύλισης και πάτημα απέχουν πολύ από fiesta και νέο κλιό που έχω οδηγήσει.Επίσης το τιμόνι παραείναι ελαφρύ για οποιαδήποτε σκέψη σπορ οδήγησης.Οι χώροι για τους πίσω σαφώς μειωμένοι,ο γιός μου είναι 13 και εγώ στο 1,91,με ζόρι χωράει ο μικρός πίσω μου που είναι σχεδόν 1,70.Στο προηγούμενο μοντέλο αισθητά πιο ευρύχωρα πίσω.Ποιότητα πλαστικών μέτρια και εργονομία  σχετικά καλή με χοντρό φάουλ τη θέση της χειρολαβής ανοίγματος από μέσα..βέβαια αυτό συνηθίζεται εύκολα.
      Στα θετικά τώρα:στην έκδοση chic καθισματάρες με εξαιρετικό αφρώδες υλικό και φοβερή άνεση.Πίνακας οργάνων,προσωπικά μου αρέσει πολύ,προσφέρει αρκετή πληροφορία και ειδικά το αριστερό κομμάτι με την μπάρα οδήγησης σε προκαλεί να δουλεύεις το αυτοκίνητο συνέχεια στην μπάρα του eco.Η κεντρική οθόνη αφής υστερεί σε γραφικά,έχει όμως άμεση απόκριση στην αφή και κουμπιά που βολεύουν πολύ.Πολύ θετική και η θέση των διακοπτών κλιματισμού,εντύπωση μου έκανε το ότι τις κρύες μέρες με τα χιόνια ρυθμισμένος στους 20 βαθμούς και είχε πολύ ζέστη...

Αυτό το αυτοκίνητο όμως είναι πραγματικά απόλαυση σε ευκολία οδήγησης και καθημερινές υποχρεώσεις.Γράφεις άφθονα χιλιόμετρα στην πόλη και δεν παίρνεις χαμπάρι...Ότι καλύτερο για αστικές διαδρομές..το τιμόνι κόβει περισσότερο από το προηγούμενο και είναι βούτυρο στα στενά.Βέβαια οι 17άρες περιορίζουν λίγο την άνεση,όχι όμως όσο ενοχλητικά περίμενα.

Αττική οδό αρκετά ευθύβολο και απολαυστικό το acc στην λειτουργία  του,περισσότερα όταν κάνω κάποια μικρή απόδραση εκτός πόλης.

Σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος,τώρα το αν αξίζουν τα έξτρα χρήματα σε σχέση με πιο απλές εκδόσεις είναι υποκειμενικό.Εγώ ας πούμε το κοιτάζω και δεν το χορταίνω με τη διχρωμία και τις πολύ όμορφες ζάντες

Ελπίζω να μην κούρασα,καλή συνέχεια σε όλους

M
      mariolo
    • RE: BMW X1 2016

Ευχαριστώ πολύ!!!

M
      mariolo
    • RE: BMW X1 2016

Καλησπέρα σε όλους,αν και είμαι σίγουρος ότι το θέμα έχει ειπωθεί,κάτοχος xline adnanced,ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αλλαγή οθόνης παρέα με κάμερα οπισθοπορείας και apple car play?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

M
      mariolo

Αυτή την εμμονή με το swift δεν την έχω καταλάβει πάντως....ντε και καλά να γλιτώσουμε λεφτά βρε παιδιά;δεν θέλω να γλιτώσω λεφτά,θέλω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην έκδοση chic και με τις συγκεκριμένες ζάντες.Είτε είχε 19.200 είτε 20 είτε 17 αυτήν θα διάλεγα!Οικονομοτεχνικά να πάρω ένα γιάρις 15ετίας με 5 χιλιάρικα να κάνω τη δουλίτσα μου...

M
      mariolo

Στο θέμα της επιλογής corolla αντί yaris,να πω την άποψή μου.Ναι,είναι  πολλά τα 21.000 για καλοεξοπλισμένο υβριδικό yaris αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω με τίποτα μεγαλύτερο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μου.Φαντάζομαι στα 22-25 παίζουν πολλά μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι.Μου αρέσει να αγοράζω αυτοκίνητο με βάση τις πραγματικές ανάγκες και το γούστο μου,αν πήγαινα στην επόμενη κατηγορία δύσκολα θα επέλεγα corolla.'Oπως και να έχει πάντως,δυστυχώς στην μικρή κατηγορία οι πολύ καλές εκδόσεις έχουν ξεφύγει..

M
      mariolo

Σε ευχαριστώ πολύ!Η τιμή του έβγαινε 21.340 και έγινε μια μικρή έκπτωση,η συγκεκριμένη έκδοση έχει πραγματικά πολύ καλό εξοπλισμό.Προσωπικά νομίζω ότι είναι το σκαλοπάτι για τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης καθώς μου αρέσουν πάρα πολύ τα ηλεκτρικά πόλης αφού υπάρχει δεύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για ταξίδια.Και νομίζω ότι η toyota στην επόμενη γενιά του yaris θα το κάνει ηλεκτρικό

M
      mariolo

Ωραια, και εγω αυτο θα επελεγα. Ποσο σου βγηκε με το κλειδι στο χερι?

21.000 και παράδοση τέλη Ιανουαρίου.....

M
      mariolo

Καλησπέρα σε όλους,κάτοχος γιάρις του 2015,πριν λίγες μέρες μπήκε παραγγελία για hybrid chic σε λευκό-μαύρο όπως αυτό στο βίντεο πιο πάνω.Έκανα test drive το καινούριο και έχω να πω ότι overall είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο.Σαν κάτοχος του diesel με κούρασε κάπως το κροτάλισμα του κινητήρα και μπαίνοντας στο καινούριο μου άρεσε φοβερά αυτή η ησυχία του υβριδικού  συστήματος έστω και αν εμπλέκεται στο δυνατό πάτημα του γκαζιού με λίγο παραπάνω θόρυβο απο ότι θα ήθελα ο βενζινοκινητήρας.Αυτό που εμένα με χαλάει λίγο καθώς δεν φοράω παρωπίδες αλλά ούτε και με πληρώνει κανένας κατασκευαστής είναι η ποιότητα των πλαστικών,θεωρώ ότι ειδικά προς Γαλλία μεριά έχουνε κάνει άλματα στην  ποιότητα του εσωτερικού τόσο σε υλικά όσο και σε γραφικά στις οθόνες τους.Εμφανισιακώς η συγκεκριμένη έκδοση bi tone είναι κουκλί

M
      mariolo
    • RE: Renault Clio V

mariolo wrote:

Δεν διαφωνώ,αλλά είναι γελοίο σε αγορές του εξωτερικού να υπάρχουν κανονικά τα πίσω δισκόφρενα ενώ στο Ελλάντα όχι...Πιστεύω ότι είναι θέμα της Ελληνικής αντιπροσωπείας..Έλεος πια με τα ταμπούρα εν έτη 2020 σε αυτοκίνητα 20+ χιλιάδων ευρώ...

Όπως λέει και στο βίντεο, τα πίσω δισκόφρενα είναι προαιρετικός εξοπλισμός και μέρος ενός πακέτου, το οποίο σίγουρα μπορείς να το παραγγείλεις και στην Ελλάδα.

Τέτοια θέματα, όπως είναι τα φρένα, σπάνια έχουν σχέση με τον εισαγωγέα, είναι επιλογή του εργοστασίου συνήθως.

Επειδή είχα επισκεφτεί 2 αντιπροσωπείες σε Λεωφόρο Βουλιαγμένης και Κηφισό,κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Πάντως και στις δύο περιπτώσεις αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι πωλητές δεν ξέραν που τους παν τα τέσσερα.Μακάρι να ισχύει πάντως αυτό που είπες

M
      mariolo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ