Ενημέρωση μετά και την ολοκλήρωση ταξιδιού εις Πήλιο και το ορεινό του δίκτυο. Ανεβήκαμε δυο οικογένειες, η άλλη οικογένεια είχε Nissan Murano 3.5L 248hp 4wd. Κανένα πρόβλημα σε ρυθμούς αυτοκινητόδρομου, και στα ορεινά. Και με τα κρύα κανένα πρόβλημα, αλλά λυπήθηκε η ψυχή μου ένα Kuga προσθιοκίνητο το οποίο στον χώρο που είχε παρκάρει είχε πιάσει χιόνι, και κατά την όπισθεν για να βγει γλίστρησε το μπροστινό μέρος και σκάλωσε σε ένα πεζούλι, από εκεί και πέρα έμεινε στον αέρα ο ένας τροχός και έμεινε εκεί..και ήταν κρίμα γιατί οι πίσω τροχοί είχαν βγει σε καθαρό οδόστρωμα, και πιστεύω αν διέθετε την τετρακίνηση δεν θα γλίστραγε καν το μπροστινό μέρος και αν γλίστραγε λίγο θα είχε βγει πριν καν πέσει πάνω στο πεζούλι. Και ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος και δεν χρειαζόταν καν αλυσίδες, θεωρώ ότι ήταν άτυχος. Ίσως να πίεσε και την τύχη του αφού είδε ότι γλιστράει και δεν κατέβηκε να διώξει λίγο το χιόνι από τους τροχούς και πίσω. Και δεν έχω εμπειρία από grip control του 3008 αλλά θεωρώ ότι ακόμα και αυτό αν δεν καθαρίσεις λίγο τροχούς και γύρω - γύρω δεν πρόκειται να κάνει δουλειά, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Κατά τα άλλα όλα καλά, δεν πίεσα την τύχη μου αφού δεν έχω τετρακίνηση αλλά για παν ενδεχόμενο είχα τις αλυσίδες μαζί μου. Ο κλιματισμός δούλεψε πολύ καλά καθώς και το θερμαινόμενο μπαρπριζ. Καλή χρονιά σε όλους..
Latest posts made by ikos
-
RE: Ford Kuga
-
](https://postimg.cc/TynDj9pv)[/img]
Λοιπόν μετά από 1.5 χρόνο επιτελούς κατάφερα να κάνω ταξιδάκι της προκοπής και να απολαύσω λίγο το αυτοκίνητο..Ταξίδι Αθηνά - Αρχαία Ολυμπία - Αθηνά. Το πρώτο σκέλος έγινε μέσω Τρίπολης και το δεύτερο μέσω Πάτρας.
Αρχικά, χώρεσε φουλ συμπράγκαλα και δώρα για τα Χριστούγεννα...Επιβάτες εγώ, γυναικά και παιδί σε καρεκλάκι. Πίσω στον χώρο αποσκευών καροτσάκι, βαλίτσα, πράγματα παιδιού, δώρα και το πάρκο-κρεββάτι. Βενζίνη V-power ώστε να κρίνετε την κατανάλωση. Το αυτοκίνητο έχει κάνει περίπου 6000 χλμ χωρίς το ταξιδάκι αυτό..Κίνηση ελάχιστη στο πρώτο σκέλος, κανονική στο δεύτερο..Δρόμος στο πήγαινε αρκετές ανηφόρες και κατηφόρες, στο έλα λίγες ανηφόρες και κατηφόρες..Στην εικόνα (αν το έχω κάνει καλά και μπορείτε να την δείτε) Είναι τα συνολικά χλμ από την ώρα που έφυγα από Αθηνά μέχρι την ώρα που γύρισα στο γκαράζ μου. Ταχύτητες σταθερές πάνω από 100, με επικρατέστερο εύρος μεταξύ 130-140 και οποία κοψίματα για τα τούνελ και διασταυρώσεις ειδικά στην Πύργου - Πατρών. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ άνετο έως πάρα πολύ άνετο, πήγα και ήρθα ατσαλάκωτος, ενδεικτικά να σας πω ότι 3 ώρες και κάτι ψηλά και στο πήγαινε και στο έλα το παιδί το οποίο είναι κάτω των 2ετων, απλά κοιμήθηκε και ξύπνησε στο τελείωμα του κάθε σκέλους χωρίς γκρίνια, ανεξάρτητα κατάστασης οδοστρώματος, ίσως να βοήθησε και το καρεκλάκι. Την ίδια διαπίστωση έκανε και η γυναικά μου που δεν ζήτησε ούτε μια στάση για να ξεμουδιάσει ή έστω να κάνει κάποιο άλλο παράπονο. Στις στροφές βράχος, καμιά πλεύση, ελάχιστος θόρυβος, όποτε χρειάστηκε το android auto έκανε το θαύμα του και έπαιζε κάθε λογής παιδικά τραγουδάκια απευθείας από youtube. Κινητήρας είναι πολύ καλός, δεν ξέρω αν ο μέσος οικογενειάρχης έχει ανάγκη από παραπάνω δύναμη, καθώς ούτε ανάλογους δρόμους έχουμε σε όλη την επαρχεία, ούτε σε κρεμάει και δεν τολμάς να προσπεράσεις, όπου χρειάστηκε ήταν κύριος και ακολουθεί ότι ρυθμό χρειαστείς, αφού στα 140 έχεις την αίσθηση ότι χαλαρά ανεβάζει και αυτό το βλέπεις και όταν το πιέσεις..τουλάχιστον μια με δυο φορές που το δοκίμασα. Τώρα στο επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε χωματόδρομο ήταν απόλυτα ικανοποιητικός ο τρόπος που κινήθηκε το αυτοκίνητο, υπέροχα φώτα το βράδυ και καλός κλιματισμός. Συμπέρασμα, ότι αύριο θα φύγω για Πήλιο και πιστεύω να το απολαύσω όσο και τώρα, ξέρω ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά αυτή την εποχή, tiguan 3008 x1 sportage tuscon κλπ, όμως πάντα είναι όμορφο συναίσθημα να επιβεβαιώνεις - εξαργυρώνεις την επιλογή σου με την ικανοποίηση μέσα σου όταν φτάσεις στο σπίτι σβήσεις τον κινητήρα και κατέβεις από το αυτοκίνητο κάτσεις στην πολυθρόνα του σπιτιού και ψάχνεις λόγο να κατέβεις ξανά να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου..Εύχομαι ο καθένας ανεξαρτήτως αυτοκίνητου και μάρκας να χαίρεται και να απολαμβάνει πολλά και ασφαλή χλμ με το αυτοκίνητό του..Χρονιά πολλά.. -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Προφανώς κάτι δεν κάνει σωστά ο φίλος ikos.
Η κατανάλωση στο δικό μου τα τελευταία 2000 χλμ με το 90% εντός πόλης και διαδρομές των 10-15 λεπτών πήγε στο 7.4. Παίζει ρόλο βέβαια ότι ήρθε ο χειμώνας (χαμηλές θερμοκρασίες) και το παίρνει κυρίως η σύζυγος [emoji846]Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν είμαι 100% σίγουρος, γιατί το ίδιο θέμα είχε και ο the_ace, οπότε παίζει και η πιθανότητα να είναι θέμα παρτίδας. Κάποια να έρχονται με ρυθμιζόμενο και κάποια με μη
Και βρηκε καποιο τροπο να του βαλουν τα σωστα? Δηλαδη εχω δικαιωμα να ζητησω αντικατασταση τους με τα ορθα?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Προφανώς κάτι δεν κάνει σωστά ο φίλος ikos.
Η κατανάλωση στο δικό μου τα τελευταία 2000 χλμ με το 90% εντός πόλης και διαδρομές των 10-15 λεπτών πήγε στο 7.4. Παίζει ρόλο βέβαια ότι ήρθε ο χειμώνας (χαμηλές θερμοκρασίες) και το παίρνει κυρίως η σύζυγος [emoji846]Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παιδια για να το καταφερνετε ολοι εγω κανω σιγουρα λαθος..Και σας λεω παλι μπαινω, καθομαι, βαζω το χερακι μου στην κορυφη του προσκεφαλου το τραβαω μπροστα και δεν κανει τιποτα..Βαζω δυναμη και με τα δυο χερια τιποτα..ρυθμιζω την πλατη να ναι πλήρως μπροστα...προσπαθω παλι..αποτυχια..βλεπω το βιντεο της φορντ..και τρελαινομαι..εχει καποια ειδικη θεση ωστε να το πετυχω?πφφφφ...
-
Για το φλασακι το 64αρι που εβαλα το αντεξε μια χαρα..Λοιπον σημερα αγορασα χιονοαλυσιδες Konig XG12pro,τις δοκιμασα στο μαγαζι αφηνε ενα με 2 δακτυλα απο πισω, ελπιζω να μην το μετανοιωσω οσον αφορα τα χτυπηματα ή την ζημια εσωτερικα..δεν πηρα χιονοκουβερτες κατι με κανει να μην τις εμπιστευομαι..τις δοκιμασα και εφαρμοζαν μια χαρα..Οσον αφορα τα προσκεφαλα των καθισματων μετα λυπης(οχι ιδιαιτερης) διαπιστωσα οτι τουλαχιστον στο δικο μου δεν ρυθμιζονται μπρος πισω..ισως να συμβαινει επειδη ειναι τα καθισματα τετοια της St-line..απο τριγμους τιποτα ακομα και το αυτοκινητο ειναι 1,5 ετους..
-
Mrclouzo μπορεις να εξηγησεις πως το καταφερες με τα προσκεφαλα?Παλευω να το κανω και δεν το χω πετυχει ακομα..
-
Ευχαριστω πολυ το ιδιο ισχυει και αν θα πας για μια δυο μερες?
-
Καλημερες..ερωτηση για περιοχες οπου υπαρχουν χιονια τι προτεινετε για τα λαστιχα αφου αλυσιδες μου ειπαν απο την Ford οτι δεν μπαινουν..
-
Νομίζω οτι είναι εντελώς ανώφελο να δημιουργειται τεχνηέντως μια κοντρα οταν εδω ειμαστε για να πληροφορουμαστε για το kuga και οχι για να βγαλουμε το καλυτερο αυτοκινητο. Τοσο καιρο το topic του kuga ηταν απο τα πιο αξιοπρεπη, και δεν ξεφευγε η κατασταση οπως με το 3008, και αυτο διοτι (εχω την αισθηση) οτι οι υποψηφιοι αγοραστες και τελικοι αγοραστες ηταν απο τους πιο συνειδητοποιημενους για το τι θελουν και το τι αγοραζουν, ναι υπηρξαν θετικα σχολια απο ιδιοκτητες ακριβοτερων αυτοκινητων, που ομως σε καμμια περιπτωση δεν διεγραφε τα οποια μελανα σημεια εχει το αυτοκινητο. Τα μελη τα οποια εχουν το Tiguan καλως εχουν την αποψη τους και την εκφραζουν, οπως και οι κατοχοι του 3008 Χ1 και αλλων για αυτο υπαρχουν και τα αντιστοιχα θεματα. Αν θελετε να διαφωνησετε να συγκρινετε και τελος να επιβαλετε την αποψη σας ανετα ξεκινατε ενα θεμα με vs με τα αυτοκινητα που θελετε και ολα ωραια. Και θα παρακαλουσα οι κυριοι με τα Kuga ας αποφυγουν τις διενεξεις ωστε να προφυλαξουμε το θεμα μας και να το κανουμε χρησιμο για οποιονδηποτε ενδιαφερεται για το αυτοκινητο αγοραστη ή μη.
-
RE: Peugeot 3008 2016
Νομιζω οτι η συγκριση Kuga και 3008 ειναι συγκριση 2 διαφορετικων προσεγγισεων με πολυ καλο αποτελεσμα.
Ο καθενας διαλεγει αυτο που του ταιριαζει, και το εχω ξαναπει, οταν ημουν στην γυρα και μπηκαμε με την γυναικα μου μεσα στο 3008 ο διαλογος ηταν ο παρακατω?
Πως σου φαινεται?
Καλο ειναι αλλα αν ηθελα την γκουμουτσα στην μεση θα κρατουσαμε το Rx8, τα εφε με οθονες και κουμπακια δεν μου λενε τιποτα, αφου στην ουσια κανουν την ιδια δουλεια και εχουν λιγοτερο εξοπλισμο, και ειναι κλειστοφοβικο..
Βρε χρυση μου ειναι αυτοκινητο της χρονιας δες το ξανα ειναι εντυπωσιακο..
Οχι και παμε να φυγουμε το βαρεθηκα...Βλεπετε για μας το εσωτερικο του ειναι εντυπωσιακο για αλλους πολυπλοκο και εφετζιδικο..
Αρα αγαπητοι κατοχοι του 3008 και του καθε αυτοκινητου να τα χαιρεστε και να τα απολαμβανετε οσο μπορειτε στο κατω κατω ηταν επιλογη σας..και καλα κανατε και τα πηρατε..