ξεκινάω προσκυνώντας τον leftgalan!! είσαι ο σύγχρονος ήρωάς μου! η αφίσσα από το Μπλέικ! χα χα χα! πραγματική αγάπη!
Για τις αλυσίδες, το έγραψα νομίζω('τις φόρεσα πίσω'), οπότε, ναι, πίσω τις έβαλα... μπροστά χωράνε μόνο 'κάλτσες' και τύπου 'spikes spider' (που είναι ακόμη ακριβότερες, κάποια μοντέλα τους δεν βγαίνουν για την διάστασή μας, και μάλλον είναι υπερβολικά χιόνινες για τα Ελληνικά δεδομένα... τι εννοώ: έχουν σταθερά μέρη πλαστικού, αλλά μεταξύ τους 'τρέχει' μια αλυσίδα με λαμάκια κάθετα στο ελαστικό.. Σε δρόμους χωρίς πολύ χιόνι (σαν αυτούς που συνήθως συναντάμε στη χώρα μας, που συχνά θα βρούμε κ σχεδόν καθαρή άσφαλτο) αυτές οι λάμες διαλύουν το ελαστικό... κάλτσες έχω οδηγήσει με άλλο αυτοκίνητο, ήταν συμπαθέστατες, αλλά μέσα σε 3 1/2 χιλιόμετρα που είχε διαρκώς εναλλάξ χιόνι 7-10 cm και καθαρή ασφαλτο (κάτι ρυάκια έλιωναν το χιόνι στα ηλιόλουστα τμήματα της διαδρομής) η μία κάλτσα διαλύθηκε τελείως... με χαμηλή ταχύτητα... 120 € για 3,5 χιλιόμετρα είναι ακριβή αναλογία...
Με τις Biathlon ήταν πολύ εύκολη η οδήγηση, ένιωθα σταθερότητα, το πάτησα όσο πήγαινε, αλλά όχι πάνω από την οδηγία του κατασκευαστή (50 χαω) όχι από ανασφάλεια, αλλά για να μην τις χαλάσω (???).. το φρενάρισμά μου ήταν άψογο (όλη η διαδρμή ήταν κατάβαση με φουρκέτες από ένα αποκλεισμένο χωριό στην Ηπειρο) και τιμόνι είχα κανονικά, ίσως με μία αίσθηση πισωκίνητου, αλλά όχι κάτι που θα άγχωνε κάποιον άπειρο οδηγό... παρόλαυτά, ακόμη δεν θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου και να τις προτείνω ανεπιφύλακτα, γιατί είναι κατασκευασμένες από κάποιο συνθετικό υλικό (ελαστομερές.!?!) του οποίου δεν ξέρω την συμπεριφορά στο χρόνο.. μου είπαν ότι δεν είναι πολυμερές για να αποπολυμεριστεί (='ξεραθεί'), και γνώρισα κάποιον που τις είχε 2 χρόνια κ τις είδα κ ήταν σαν καινούριες... έτσι κ αλλιώς ο χιονιάς χειμώνας μάλλον μας τελείωσε (κλαψ κλαψ) οπότε θα τις παρακολουθήσω κ θα σας ενημερώσω την επόμενη χρονιά...