Άποψή μου πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε χαμηλότερη κατανάλωση στον αστικό κύκλο απ' ότι έχουμε στον αυτοκινητόδρομο. Όσα μοντέλα και να κοιτάξει κανείς, στον αστικό κύκλο παρουσιάζουν την υψηλότερη κατανάλωση. Εκτός κι αν ως 'αστικό κύκλο' εννοούμε απ' άκρη σ' άκρη την Αττική Οδό με σταθερή ταχύτητα 90 Km/h.
Εγώ έβαλα πρόσφατα υγραέριο και στα πρώτα 2000 Km - στη μεγάλη τους πλειοψηφία στην Ε.Ο. με ήρεμη οδήγηση ανάμεσα σε 3000 έως 3500 σαλ - είχα κάτι παραπάνω από 8 l/100Km. Αντίστοιχα με βενζίνη είχα από 6,5 έως και 7 l/100Km.
Latest posts made by salty
-
RE: Υγραεριοκίνηση/Καταναλώσεις
-
RE: Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Φίλε μου ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις τόσο πολύ να βγάλεις μη έγκυρη την ψηφοφορία.
...................................................................
Υ.Γ Στην αρχή πίστεψα πως μπορεί και να μην σε νοιάζει που δεν κέρδισε η δική σου επιλογή. Κάθε φορά που γράφεις όμως κάτι παραπάνω στο θέμα με πείθεις για το αντίθετο. Και αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω...Δεν έχω σκοπό να βγάλω άκυρο τίποτα. Η εγκυρότητα άλλωστε μιας ψηφοφορίας δεν εξαρτάται απ' τη γνώμη του ενός. Έχω όμως δικαίωμα να σχολιάσω κι εγώ, όπως έκαναν άλλωστε και όλοι οι άλλοι φίλοι.
Εσύ φίλε μπορεί να προτιμάς να κρύβεσαι πίσω απ' το δάκτυλό σου, εμένα όμως δεν μ' αρέσει. Μια και μόνο ματιά στα ποσταρίσματα της ψηφοφορίας θα σε πείσει για του λόγου μου το αληθές. Δεν είναι μομφή φίλε αυτό, δεν κατηγορώ κάποιον. Απλά επισημαίνω πως το πράγμα ξέφυγε. Δικαίωμά σου να μην το δέχεσαι αυτό, πιστεύω όμως πως εθελοτυφλείς.
Παρ' όλα αυτά δεν υποστηρίζω πως θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα αν ο καθένας ψήφιζε με βάση αποκλειστικά και μόνο την ομορφιά. Σίγουρα όμως θα ήταν ένα πιο αποδεκτό (από πλευράς εγκυρότητας) αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι αρέσει (ειδικά από πλευράς ομορφιάς) στον καθένα, δεν πήρα το 'δικό' μου για να σου αρέσει εσένα, για μένα το πήρα. Και βέβαια δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Μου έκανε όμως εντύπωση τόσο η αντιπαλότητα που δημιουργήθηκε όσο και η 'οπαδική' αντιμετώπιση του θέματος από μεγάλο μέρος των φίλων του φόρουμ. Κι όταν είσαι οπαδός του Α, είναι δύσκολο να δεχτείς έστω και ένα σημείο υπεροχής του Β.
Όχι φίλε, δεν πρόκειται να κάνω εγώ ψηφοφορία - αν και πρότεινα κάποια. Για τους λόγους σε παραπέμπω ευθέως στα λόγια του Νονού.Κλείνοντας τη συμμετοχή μου στο θέμα αυτό, θα σου πως πως υπάρχουν δύο τρόποι για να κρίνει κανείς τα πράγματα και να παίρνει θέση.
- Εξετάζει όλα τα επιχειρήματα υπέρ και κατά, κρίνει βάσει των δικών του πιστεύω και διαλέγει τη λύση (ή θέση) που είναι πιο σωστή, άσχετα αν αυτή βολεύει τα συμφέροντά του (ή τα θέλω του) ή όχι.
- Διαλέγει εξ αρχής τη 'θέση' που τον βολεύει και μετά ψάχνει εκείνα μόνο τα επιχειρήματα που θα ενισχύσουν αυτή του τη θέση, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα τα οποία, όταν δεν τα αγνοεί επιδεκτικά, τα θεωρεί απλά ως επουσιώδη.
Συγγνώμη για την 'διδασκαλία' (αν το είδες έτσι)
-
δεν έχει υπάρξει νέο post εδώ και δύο μέρες. Υποθέτω λοιπόν πως η ψηφοφορία έλαβε τέλος.
Δεν θέλω να προκαλέσω αλλά δεν θα μας πείτε και τα συμπεράσματα που βγάλατε ; Εκτός κι αν χύθηκε τόσο 'αίμα' και 'μελάνι', έγιναν τόσες και τόσες κουβέντες - στη μεγάλη τους πλειοψηφία εκτός θέματος - και έγιναν τόσες αντεγκλήσεις, καταγγελίες για νοθεία και άλλα παρόμοια, μόνο και μόνο για να εξακριβωθεί πως η 159 θεωρείται απ' τα παιδιά του φόρουμ σαν το ομορφότερο μεσαίο. Συνήθως πάντως μιας ψηφοφορίας έπεται η επεξεργασία των αποτελεσμάτων της και η καταγραφή των συμπερασμάτων (ή απλά είμαι βαθιά νυχτωμένος )
Επειδή πάντως δεν πείστηκα όπως μάλλον η πλειοψηφία (και ποιος νοιάζεται ίσως) πως οι ψήφοι αντικατόπτριζαν την καθ εαυτού έννοια της λέξεως 'ομορφιά' αλλά πιστεύω πως οι περισσότεροι ψήφισαν το πιο 'ωραίο' - με την έννοια του συνολικά καλύτερου - αυτοκίνητο (αν και θα ήθελα να ξέρω πόσοι απ' τους ψηφοφόρους του θα το αγόραζαν, εδώ είναι η τρέλα), έχω να κάνω μια πρόταση. Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, ας κάνει μια ψηφοφορία με θέμα τα 'κριτήρια που χρησιμοποιείτε κατά την επιλογή του αυτοκινήτου που θα αγοράσετε και ιεράρχησή τους'. Ας βάλει δε τα 10-15 βασικότερα όπως π.χ. Χώροι, Επιδόσεις, Αξιοπιστία, Τιμή, Μεταπώληση, Status κλπ. Ίσως τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ψηφοφορίας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το όμορφο δεν πουλάει και το 'έκτρωμα' είναι ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών. Γιατί εκεί είναι η ουσία.
P.S. Σίγουρα δε, δεν θα υπάρξει φόβος μπας και κάποιος πάει και φωνάξει το club του στη ψηφοφορία αυτή. Γιατί δεν θα υπάρχει 'ομάδα' για να πάρει το πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
προσανατολισμενο προς τα πού?γιατι εδω αυτη τη στιγμη ειμαστε τουλαχιστον 3-4 αντιφρονουντες
Συγχώρα με αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω αυτά που - κατ' εμέ αλλά και κατ΄άλλους (βλέπε π.χ. viewtopic.php?p=1740547&sid=12b5f51f0daa92b7baaf771ff7b525bd#p1740547) είναι αυταπόδεικτα. Θα ήμουν άλλωστε κατ' εξακολούθηση εκτός θέματος
Θα πω μόνο πως οι αντιφρονούντες είναι εξ ορισμού μικρή μειοψηφία και μάλιστα καταπιεσμένη / κυνηγημένη κλπ -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σημασια εχει για εμενα που το ανοιξα το τοπικ και ηθελα να βγαλω καποια συμπερασματα καθως και για καποιους αλλους πουηθελαν ακριβως το ιδιο..Επισης καλα θα ηταν να μη δηιουργουνται εντυπωσεις απο αυτο το νουμερο χωρις λογο..Φυσικα το ιδιο θα υποστηριζα σα δημιουργος και για οποιοδηποτε αλλο μοντελο.
Δεκτον σκετο τωρα..
Αληθεια γιατι δε ψηφιζεις ομως το 6αρι αφου σου αρεσει περισσοτερο απ ολα εμφανισιακα και αλλωστε αυτο ειναι το νοημα του τοπικ.....?
Εννοούσα πως η γνώση εκ μέρους μου του αριθμού των ψήφων του Insignia δεν έχει σημασία.
Δεν νομίζω πως δημιουργούνται εντυπώσεις. Δεν περιμένει κανείς να μπει σε ένα Jazz Bar και να ακούσει Λίτσα Διαμάντη. Και είτε το παραδέχεστε είτε όχι, σκόπιμα ή μη, το φόρουμ αυτό είναι 'προσανατολισμένο'. Οι τυχόν εξαιρέσεις - όπως η αφεντιά μου - απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Δεν ψηφίζω το 6άρι για να παραμείνω πιστός σ' αυτό που δήλωσα στο Insignia club και για να μην αυξηθούν κατά μία οι ψήφοι του Insignia (γιατί αυτό θα ψήφιζα σαν δεύτερο ) -
Θέλω ν' 'αγιάσω' και δεν με αφήνετε
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ξερεις ποσους ψηφους εχει το Insignia ;Δεν βλέπω τι σημασία έχει
Δεκτον αν και μη αποδειξιμο...
Άρα θα έπρεπε να είμαι αθώος, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου Εσύ όμως αντίθετα, με θεωρείς ένοχο του οποίου η ενοχή δεν μπορεί να αποδειχθεί. Το παρακάτω όμως, ίσως αποδείξει κάτι.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Προς τι τόση φασαρία για το αν είναι έγκυρη η ψηφοφορία ?? Θα πάρουμε πιστοποίηση ISO ?? O nonos άνοιξε ένα θέμα όπου καθένας μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του για το ποιο θεωρεί πιο όμορφο. Λογικό ήταν να ξεφύγει η κουβέντα σε επιδόσεις και άλλα. Εντάξει αυτό που έγινε με το insignia δεν ήταν ωραίο αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος.Ακόμη και όλοι οι αγοραστές να συμμετείχαν πάλι δεν θα ήταν αντικειμενική η ψηφοφορία γιατί δεν πιστεύω να αγοράζει κανείς αυτοκίνητο μόνο γιατί είναι όμορφο. Και τέλος για το φίλο salty , αν όλοι οι κάτοχοι insignia το αγοράσατε γιατί είναι το πιο όμορφο, καλό είναι να ξανα προσδιορίσετε τις προτεραιότητές σας. Αν όχι , την τελευταία παράγραφό σου, την έγραψες σε λάθος θέμα.Ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Γιατί μια τέτοια 'οικογενειακή' ψηφοφορία γίνεται απαρχή για χαρακτηρισμούς τουλάχιστον προσβλητικούς προς κάποια μέλη του φόρουμ και ενός φανατισμού που εμένα τουλάχιστον μου είναι ακατανόητος.
Δεν έγραψα σε λάθος θέμα, δεν είδες τη θέση μου λοιπόν στη οποία ξεκαθαρίζω πως η ομορφιά δεν είναι - για μένα - το βασικό κριτήριο.
Πράγματι ξεφεύγει απ' το θέμα και μια κουβέντα περί 'με ποια κριτήρια αγοράζουμε αυτοκίνητο' θα ήταν πολύ πιο χρήσιμηΚανείς δεν είπε ότι το Insignia είναι άσχημο ή αδιάφορο. Αλλά αν δεν έρχονταν οι ημέτεροι να ψηφίσουν οργανωμένα, δεν θα ήταν τόσο ψηλά (θυμίζω ότι πριν πέσει σύρμα η δεύτερη θέση παίζονταν ανάμεσα στο 6 και στην C5).
Ούτε εγώ θα ερχόμουν. Η αλήθεια είναι πως οι αντιδράσεις σε ένα 'αστείο' - κατά τη γνώμη μου - συμβάν πήραν τέτοια έκταση που κανείς μας δεν θα φανταζόταν. Αυτό μάλιστα οδήγησε κι άλλους απ' το Insignia club στο να γραφτούν και να ψηφίσουν. Κάτι λοιπόν που θα πέρναγε στα ψιλά, έγινε ξαφνικά ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ.
Μια γαμο-ψηφοφορία για να περάσει η ώρα είναι, -να πω ότι ήταν καμια ψηφοφορία ΜΜΕ για το αυτοκίνητο της χρονιάς, να διακυβεύονται συμφέροντα, να το καταλάβω να γίνει σκοτωμός... - μην κάνετε σαν μωρά-παιδιά, να 'νικήσει' το δικό σας...
Λέμε ακριβώς τα ίδια. Η δράση δημιουργεί αντίδραση και πάει λέγοντας.
Μην γενικεύεις όμως, πρώτιστα αδικείς τα επιχειρήματά σου. Προσωπικά δεν δίνω φράγκο για το ποιο θεωρείται ομορφότερο, την επιλογή μου την έκανα με τα δικά μου κριτήρια.Πρωτον το κομπλεξαρες δε πηγαινε σε ολους και εχεις δικιο επρεπε να εχω πει 'μερικοι κομπλεξαρες' και μη πεις οτι δεν ειναι.. αρκει να δεις πως εκφραστηκαν στο club σας πανω στ οσυγκεκριμενο θεμα..Ποσο μαλλον δε πηγαινε σε εσενα που ησουν ο μονος που πηρες αλλη γραμμη στο forum σας αν και εδω δε ψηφισες το 6αρι οπως ηθελες αλλα το 'δικο σου'...ειδες λοιπον......Ψηφισες λαθος κι εσυ και δε ψηφισες αυτο που θεωρεις ομορφοτερο...γιατι αραγε???
Δεκτή η διόρθωση και συγγνώμη για την ειρωνεία μου.
Εξακολουθώ δε να λέω πως ΔΕΝ ψήφισα το Insignia αλλά ΟΥΤΕ το 6 (χωρίς να αναιρώ πως το 6 μου αρέσει περισσότερο απ' όλα) ακριβώς επειδή προσωπικά δεν βλέπω που αποσκοπεί η ψηφοφορία. Κοινώς ΔΕΝ πήρα μέρος στη ψηφοφορία αυτή. Μπήκα εδώ και 'ανακατεύτηκα' επειδή έμαθα πως έγινε χρήση της θέσης που κράτησα στο φόρουμ του Insignia clubΑυτά και τέλος. Δεν νομίζω να έχουν μείνει άλλες 'μαύρες τρύπες'
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αφού διάβασα τα περισσότερα posts- όχι όλα, θα ήταν αδύνατον - επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις.
Μια ψηφοφορία σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου και μάλιστα υπό την αιγίδα (το φόρουμ) ενός συγκεκριμένου περιοδικού του 'αδέσμευτου' και 'αντικειμενικού' (τα εισαγωγικά απλά εκφράζουν απόψεις που έχουν ήδη διατυπωθεί εδώ μέσα) τύπου, ΔΕΝ μπορεί να είναι αντικειμενική.
Γιατί, ποιά ψηφοφορία μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενική -και τι την διακρίνει από μια άλλη 'υποκειμενική';- και τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συγκεκριμένη διαδικασία;
Με το 'αντικειμενική' εννοείται μι ψηφοφορία που το αποτέλεσμά της θα είναι ευθέως ανάλογο της πραγματικότητας, όπως αυτή θα εκφραζόταν αν συμμετείχε το σύνολο των Ελλήνων αγοραστών ή/και απλών χρηστών αυτοκινήτου.
Αν εκ των προτέρων δεν την θεωρείτε αντικειμενική - δεν με αμφισβήτησε κανένας μέχρι τώρα - δεν βλέπω γιατί την κάνετε. Για να πεισθείτε ότι κάνατε τη σωστή αγορά αφού αυτή θα τύχει της έγκρισης των άλλων ;Τα δύο μέλη του Insignia Club παρακαλούνται να πάνε στον δικό τους ιστοχώρο.
Θα πάθω τίποτα απ' τη πολλή αντικειμενικότητα. Είναι προφανές λοιπόν πως όλοι οι υπόλοιποι ψηφίσαντες εδώ ΔΕΝ ανήκετε σε άλλα φόρουμ όπως ΜΟΝΟ οι ψηφοφόροι του Insignia κάνουν. (Μη βιαστείτε να απαντήσετε πριν διαπιστώσετε πως έχω γραφτεί στο 4Τ φόρουμ πριν καν δημιουργηθεί το Insignia club και πως ΔΕΝ ψήφισα σ' αυτή τη ψηφοφορία)
Οι κοπλεξαρες του insignia club συνεχιζουν να γραφονται για να ψηφιζουν...
Παρακολουθω ολη την ωρα το τοπικ σημερα και ειναι ουσιαστικα το μονο που μαζευει ψηφους...Είσαι ειδικός στα 'βαφτήσια', φαίνεται κι απ' το όνομά σου. Εγώ θα έλεγα να αφαιρέσεις τόσους ψήφους όσοι είναι και τα ενεργά μέλη του Insignia club. Έτσι μπορεί να πετύχεις το αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει απόλυτα.
Αν όλοι οι αγοραστές ήταν πράγματι 'ταγμένοι' σε κάποια φίρμα, πως εξηγείται το γεγονός της πρωτιάς στης πωλήσεις του Insignia ? Ξαφνικά όλοι οι Opelάκηδες άλλαξαν μαζί αυτοκίνητο ;
Αν δεν είναι όλοι 'ταγμένοι', είναι στη πλειοψηφία τους ηλίθιοι και διάλεξαν ένα απαράδεκτο - και από αισθητικής πλευράς - όχημα ? Και καλά οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι το ίδιο ; Και τα βραβεία για design κλπ που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο, είναι όλα μαϊμού ; -
Αφού διάβασα τα περισσότερα posts- όχι όλα, θα ήταν αδύνατον - επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις.
Μια ψηφοφορία σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου και μάλιστα υπό την αιγίδα (το φόρουμ) ενός συγκεκριμένου περιοδικού του 'αδέσμευτου' και 'αντικειμενικού' (τα εισαγωγικά απλά εκφράζουν απόψεις που έχουν ήδη διατυπωθεί εδώ μέσα) τύπου, ΔΕΝ μπορεί να είναι αντικειμενική. Πιστεύω πως μόνο όσοι δεν θέλουν δεν καταλαβαίνουν τους λόγους.
Ενώ το αντικείμενο είναι η ομορφιά, το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας αναλώνεται σε άλλα θέματα, από ποιότητα κατασκευής έως και κράτημα, επιδόσεις κλπ. Είναι φανερό πως κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη 'όμορφο' με την ευρύτερη έννοια του όρου (καλό, άξιο κλπ). Δεν νομίζω όμως πως είναι αυτό το πνεύμα της ψηφοφορίας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι εκεί αλλά στο γεγονός πως δεν αρκούνται στον σχολιασμό αλλά προφανώς ψήφισαν και με την ίδια λογική.
Ανήκω κι εγώ στους πολλούς που, άλλο θεωρούν ως το πλέον όμορφο και άλλο αγόρασαν. Δεν το έκανα λόγω στερεοτύπων, συρμού, κόμπλεξ και άλλων χαρακτηριστικών που πολλοί αποδώσατε στους Έλληνες αγοραστές. Πολύ απλά το έκανα γιατί η ομορφιά δεν ήταν - και πως θα μπορούσε να είναι - το μοναδικό (ή έστω το κύριο) κριτήριό μου. Πάντα έβλεπα το αυτοκίνητο ΚΑΙ σαν εργαλείο που πρέπει να κάνει συγκεκριμένη δουλειά και να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες. Αν μου το επέτρεπε η τσέπη μου θα είχα από ένα για κάθε ανάγκη μου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν ψήφισα το mazda 6 που προσωπικά μ' αρέσει περισσότερο απ' όλα. Ένας επιπλέον λόγος είναι και ο τρόπος που κάποιοι εκφράζονται και η απαξίωση που περισσεύει για ότι δεν είναι σύμφωνο με τα γούστα τους. Φροντίζουν έντεχνα να 'ξεχνάνε' πως η ομορφιά είναι προσωπική υπόθεση και δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.
Πριν κάποιος σπεύσει να μου 'τη πει' ας αναλογιστεί μήπως στα παραπάνω είδε τον εαυτό του. Εννοείται δε πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για όλους συλλήβδην.
-
RE: Opel Insignia
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Άσπρο εσωτερικό δεν υπάρχει, μήπως εννοείς το μπεζ?
Το μπεζ/καφέ ταμπλώ εννοεί προφανώς με τις μπεζ ταπετσαρίες.
Άσχετο:Γνωρίζεις αν το ταμπλώ βγαίνει σε συνδυασμό μπεζ/μαύρο εκτός από μπεζ/καφέ?Νομιζω οχι..
Όχι σίγουρα.
Σωστό