Ασχολούμαι με τα αγροτικά τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες μου σε χώρο και μεταφορά βάρους αυξήθηκε.
Μέχρι τώρα είχα ένα συμβατικό 1400 και είχα καταλήξει να ρίχνω καθίσματα, χρήση σχάρας επίσης για να φορτώνω δεν πήγαινε άλλο και το πούλησα.
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο όχημα ανθεκτικό, ευρύχωρο αλλά και να μπορώ να κάνω ένα ταξίδι.
Η αγροτική χρηση θα είναι το 40% αλλά όπου προκύπτει θα είναι αναγκαία…δεν θα κάνω off-road διαδρομές αλλά θα πρέπει να μπορώ να φορτώσω εργαλεία και κασόνια με σταφύλια ή τις ελιές.
Αγροτικό δεν θα πάρω γιατί ζω και στην πόλη και νομίζω δεν δικαιούμαι αν δεν είμαι αγρότης 100%.
Μεγάλη οικονομική άνεση δεν υπάρχει οπότε σκέφτομαι κάτι μέχρι 2010.
Έχω καταλήξει να πάρω ένα τζιπ. Σκέφτηκα κάποιο ευρύχωρο compact αλλά θα το κάνω αχούρι με όλο το κουβάλημα και δεν αξίζει. Θα καταλήξω πάλι να ρίχνω καθίσματα κτλ και θέλω να το αποφύγω.
Τα 2000 κυβικά δεν τα αποφεύγω πιστεύω αλλά με την αλλαγή σε πετρέλαιο πιστεύω θα εξοικονομήσω κάποια χρήματα μια η άλλη. Επίσης το σηματάκι πονάει αλλά θα γλυτωσω από κόστη σε μεταφορικές και θα αναβαθμίσω την δουλειά μου.
Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω μέχρι 2007 χρόνια λόγω κόστους.
Ford Maverick 2.0 lpg / petrol
Hyundai Santa Fe 2.0 diesel
Toyota rav4
Suzuki vitara