Καλησπέρα κ από μένα! Σε ford focus mk4 1.5 βενζίνη με το αυτόματο κιβώτιο έφτασε η ώρα για την πρώτη αλλαγή ελαστικών (215/50/17) . 30000κμ και 4 σχεδόν χρόνια βγάλανε τα προηγούμενα εργοστασιακά continental eco contact 6. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα κυρίως σε στεγνό γιατί στο βρεγμένο υστερούν αλλά με καλή οικονομία αν και δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα όπως διαπιστώνω. Έχω ήδη μια προσφορά για Bridgestone Turanza και τα ultra contact ενώ κοιτάω και τα premium contact 7 για καλύτερη συμπεριφορά. Έχει κάποιος κάποια πρόταση για τα παραπάνω ή και κάτι διαφορετικό?
Χρησιμοποιείται κυρίως για μεγάλες αποστάσεις και ενίοτε ανήσυχη οδήγηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Latest posts made by roadtrip
-
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]
-
RE: Ford Focus MK4
roadtrip wrote:
Αυτό σκοπεύω να κάνω . Η αλήθεια είναι πως λόγω δυσκολίας στην επικοινωνία , μιας που βρίσκομαι εκτός Ελλάδας , έχει αναλάβει αυτο το κομμάτι η γυναίκα κ εγώ επιστρέφω σ' αυτήν για διευκρινήσεις κλπ. ( Την έχω πρήξει κοινώς )
Πρόκειται για το 1.5 - 182 ps .
Αχ αυτοί οι μεσάζοντες!
Θυμάμαι στο πρώτο αμάξι μας επειδή ήμουν σε παρόμοια φάση με αυτή που είσαι τώρα, είμασταν μεταξύ Citroen c3 και opel corsa, παίρνω τηλ το πρωί ....ναι μου λέει πάω Χανιαδάκη το πρωϊ να το κλείσω, μιλάμε το βράδυ....Έλα όλα οκ πήγες το έκλεισες; Ναι όλα καλά απο την Opel(!!!) μου είπαν 2 μήνες η παράδοση!!!! Κάτσε βγάλε άκρη μέτα!!!
Αν τελικά το παραγγείλεις καλως ήρθες στο club είμαστε ήδη 2 άτομα εδώ (ίσως και παραπάνω δεν θυμάμαι σίγουρα) που έχουμε παραγγείλει το 1.5 182.
Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολη κατάσταση αλλά σε αντίθεση με την δικη σου περίπτωση εγώ πρώτα κατέληξα στο μοντέλο κ μετά έβαλα μεσάζοντα !
Σε άλλα νέα τώρα , καθώς περιμέναμε το οκ συμβατότητας απο την Ford το οποίο και πήραμε, έχουμε εξελίξεις . Το εργοστάσιο δίνει χρόνο παραγωγής τον Σεπτέμβριο κ αυτό έχει ως αποτέλεσμα , σύμφωνα με τα λεγόμενά τους , το αμάξι να έρθει με ανανεωμένο εξοπλισμό καθώς τότε θα βγει το model year . Νεότερα σχετικά με τον εξοπλισμό αναμένονται γύρω στο Μάιο .
Τώρα λοιπόν κ μετά απο αρκετό ψάξιμο για να καταλήξω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είμαι αντιμέτωπος μ αυτό. Περιμένω να δημοσιευθεί ο αναλυτικός εξοπλισμός και οποιαδήποτε αλλαγή αυτό συνεπάγεται ( καθυστέρηση στην παραγγελία , στην παραλαβή ) ? Προχωράω κανονικά παραγγέλνοντας ' γουρούνι στο σακί ' ( ίσως οχι και τόσο τραγικά εντάξει ) ή κοιτάω εναλλακτικές που το πιο πιθανό είναι να παραλάβω γρηγορότερα αλλά είναι υποδεέστερες στην προσωπική μου κατάταξη ?
-
roadtrip wrote:
Σχετικά με το ST Line X που ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία πάντως , ο πωλητής μου δίνει 5μηνη προθεσμία . Συν τοις άλλοις ανέφερε πως θα μπορούσε να μου δώσει 3-4 μήνες ετοιμότητα που θα μου ακουγόταν καλύτερο αλλά η αλήθεια είναι λέει πως υπάρχουν καθυστερήσεις . Τώρα αυτό δεν ξερω αν σημαίνει οτι θα πάει 7-8 μήνες μετα για παραλαβή . Ήδη οι 5 μου φαίνονται αρκετοί αλλά μπορώ να περιμένω τόσο .
Καλημέρα.
Λογικό αυτό που σου είπε καθώς το εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης chip και εξυπηρετεί μόνο παραγγελίες.
roadtrip wrote:
Κάτι άλλο τώρα . Η διαμόρφωση που έχω κάνει είναι με μοναδικά έξτρα : χρώμα , ice pack . Στην ανάλυση της παραγγελίας είδα συναγερμό , φιμε και κάτι άλλα περιφερειακά . Σε ερώτηση που έγινε στον πωλητή , ξεκαθάρισε πως δεν πειράζουν τίποτα στο αμάξι ούτε για τον συναγερμό ( μιας που είναι εργοστασιακός (!) Και απλά τον κουμπωνουν αυτοί ) ούτε όμως και για τα φιμε . Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτο ? Ήμουν έτοιμος να ζητήσω να ακυρώσει τον συναγερμό και τα φιμε και να του ζητήσω κάτι άλλο σαν έξτρα αλλά δεν το έκανα .
Εδώ θα χρειαστεί να το επιβεβαιώσεις οριστικά καθώς στο δικό μου st line x το δελτίο παραγγελίας το μόνο που έγραφε ήταν το μεταλλικό χρώμα και τίποτε άλλο, γιατί έβαλα μόνο μεταλλικό χρώμα!Στο δικό σου εχει συναγερμό το δελτίο παραγγελίας γιατί θα είναι η πολιτική του εμπόρου να το δίνουν σαν δώρο σε κάθε παραγγελία, αλλά επειδή δύσκολα έμπορος θα δώσει δώρο εργοστασιακό συναγερμό, είναι ο δικός τους after market και το ότι απλά τον κουμπώνουν ακούγεται αστείο!
Τα πίσω τζάμια είναι φιμέ ούτως η άλλως στην συγκεκριμένη έκδοση άρα δεν χρειάζεται να αναγράφεται ούτε αυτό στην παραγγελία, μάλλον δικές τους μεμβράνες μαζί με δικό τους συναγερμό βάζουν και στο αναγράφουν στο δελτίο. Επιβεβαίωσε καλύτερα ότι δεν θέλεις συναγερμό (και το καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις, ούτε εγώ ήθελα!) και μεβράνες και ζήτα εξτρά έκπτωση καλύτερα.
Με ποιό κινητήρα έχεις καταλήξει εφόσον το παραγγείλεις;
Αυτό σκοπεύω να κάνω . Η αλήθεια είναι πως λόγω δυσκολίας στην επικοινωνία , μιας που βρίσκομαι εκτός Ελλάδας , έχει αναλάβει αυτο το κομμάτι η γυναίκα κ εγώ επιστρέφω σ' αυτήν για διευκρινήσεις κλπ. ( Την έχω πρήξει κοινώς )
Πρόκειται για το 1.5 - 182 ps .
-
Σχετικά με το ST Line X που ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία πάντως , ο πωλητής μου δίνει 5μηνη προθεσμία . Συν τοις άλλοις ανέφερε πως θα μπορούσε να μου δώσει 3-4 μήνες ετοιμότητα που θα μου ακουγόταν καλύτερο αλλά η αλήθεια είναι λέει πως υπάρχουν καθυστερήσεις . Τώρα αυτό δεν ξερω αν σημαίνει οτι θα πάει 7-8 μήνες μετα για παραλαβή . Ήδη οι 5 μου φαίνονται αρκετοί αλλά μπορώ να περιμένω τόσο .
Κάτι άλλο τώρα . Η διαμόρφωση που έχω κάνει είναι με μοναδικά έξτρα : χρώμα , ice pack . Στην ανάλυση της παραγγελίας είδα συναγερμό , φιμε και κάτι άλλα περιφερειακά . Σε ερώτηση που έγινε στον πωλητή , ξεκαθάρισε πως δεν πειράζουν τίποτα στο αμάξι ούτε για τον συναγερμό ( μιας που είναι εργοστασιακός (!) Και απλά τον κουμπωνουν αυτοί ) ούτε όμως και για τα φιμε . Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτο ? Ήμουν έτοιμος να ζητήσω να ακυρώσει τον συναγερμό και τα φιμε και να του ζητήσω κάτι άλλο σαν έξτρα αλλά δεν το έκανα .
-
#Sabbas για τον ηχο θα συμφωνήσω αν και φαινονται λιγο σπασμωδικες οι κινήσεις στις αλλαγες του Κου.
#Alex υποδεέστερο οσο αφορά την ταχυτητα των αλλαγων ή παιζει κ ομαλότητα στο παιχνίδι?
-
Γεια χαρά κ από μένα , γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ έχοντας όμως διαβάσει σχεδόν όλα τα προηγούμενα.
Έχει κάποιος άποψη ή προσωπική εμπειρία για το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο του Focus ?
Προσωπικά με ενδιαφέρουν οι εκδόσεις βενζίνης και η μόνη επιλογή έκδοσης με αυτο το κιβώτιο είναι της ST LINE X.
Ιδανικά θα προτιμούσα και το 1.5 σε σχέση με το 1.0 (αν και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας) οπότε είναι η μόνη έκδοση που φαίνεται να μου προσφέρει όλο το πακέτο . Διαφορετικά κοιτάω με τον ίδιο ενθουσιασμό και την έκδοση Active , σ αυτή την περίπτωση με το 1.0 κινητήρα αφού το πετρέλαιο δεν είναι στις επιλογές μου !
Όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει και αντιπρόταση είμαι όλος μάτια !!
Ευχαριστώ!