-
Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτροκόλληση για χομπιστικη χρήση και δεν ξέρω τι να διαλέξω..
Tig ξεκινάνανε από 200
Mig από 300
inverter από 100Εγώ βασικά θέλω να μην χρειάζομαι αέριο...
Μπορώ να έχω μια tig ή mig και να χρησημοποιώ ηλεκτρόδια? -
Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτροκόλληση για χομπιστικη χρήση και δεν ξέρω τι να διαλέξω..
Tig ξεκινάνανε από 200
Mig από 300
Tig ξεκινάνανε από 200
Mig από 300
Μία Tig χωρίς αέριο θα την χρησιμοποιείς μόνο σαν DC κόλληση που θα έχει καλή απόδοση με ηλεκτρόδιο σαν ακριβότερη κλασσική ηλεκτροκόλληση
Mig χωρίς αέριο δεν υφίσταται, αυτές είναι μηχανές με σύρμα και αέριο.
Με Mig μπορείς να κολλάς λαμαρίνες και όχι μόνο λαμαρίνες χωρίς μεγάλη παραμόρφωση.
Με Tig και αέριο μπορείς να κολλάς εύκολα ακόμα και ανοξείδωτα με το κατάλληλο βεργάκι, δεν είναι κατάλληλη για να φτιάξεις πχ κάγκελα στην αυλή σου, για τέτοιου είδους εργασίες χρειάζεσαι Mig με αέριο ή Tig και ηλεκτροδιο χωρίς αέριο ή απλή Inverter ή κλασσική ηλεκτροκόλληση.
Θα έλεγα να αγοράσεις μια επώνυμη Τig στην οποία στη συνέχεια θα μπορείς να βάλεις αέριο και να χρησιμοποιήσεις και τις άλλες δυνατότητες από το εργαλείο σου.
Πάντως για λαμαρινοδουλειές αυτοκινήτου η ιδανική μηχανή είναι η MIG προφανώς με αέριο μίγμα Κοργκόν όχι αργόν και σύρμα 0.8mm.
-
Οπότε μια TIG στην ουσία είναι όπως μια απλή ηλεκτρεκόλληση inverter και αν θέλω την κάνω με αέριο αργότερα σωστά?
Χρησημοποιούμε τα απλά ηλεκτρόδιο που χρησημοποιούμε και στις απλές ηλεκτροκολλήσεις? -
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Οπότε μια TIG στην ουσία είναι όπως μια απλή ηλεκτρεκόλληση inverter και αν θέλω την κάνω με αέριο αργότερα σωστά?
Χρησημοποιούμε τα απλά ηλεκτρόδιο που χρησημοποιούμε και στις απλές ηλεκτροκολλήσεις?Nαί, μόνο που με την Tig μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα και σωστά ιδίως σε λεπτοδουλειές με λεπτές λαμαρίνες να κολλάς με παλμούς, να κολλάς ανοξείδωτα κλπ, σήμερα έχουν πέσει πολύ οι τιμές, με 800€ παίρνεις Tig 160Α AC/DC και κολλάς και αλουμίνια, πρίν 6 χρόνια για μία 160Α AC/DC την είχα πληρώσει 4.500€
Nα πάρεις και μια ηλεκτρονική μάσκα, σήμερα έχουν 30 - 40 € και δουλεύεις με ελεύθερα και τα 2 χέρια.
-
Ρε συ ειδα στο skroutz TIG με 180ευρω να ξεκινάνε...
http://www.skroutz.gr/s/6093077/Sihio-ZX7-160.htmlω
http://www.skroutz.gr/s/6097241/INGCO-I ... -1606.html
Να αυτήν... Για περισσότερα λεφτά δεν θέλω να διαθέσω έτσι κι αλλιώς...
ή μια invertert με 120-140 ή αυτή...Πάντως τι περισσότερα πράγματα μπορείς να κάνεις με την tig γιατι εγώ δεν ξέρω και πολλά με το θέμα..
Αγορά ηλεκτροκόλλησης... TIG/MIG/Inverter