-
Καλησπέρα παιδιά,
χρειάζομαι τα φώτα σας. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ.
Έδω και καιρό έχω ένα πρόβλημα στο αμάξι ( 1400cc 75hp Skoda fabia 2004/12).
Απο τα συνεργεία όλοι μου λένε ότι έχω πρόβλημα στον αισθητήρα στροφών-στροφάλου.
(όχι ο πάνω αλλά ο κάτω, αν και γνωστός μου επιμένει ότι είναι δύσκολο να οφείλεται σε αυτό).
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από κάποια ώρα (10km περιπου) το αμάξι ενώ πηγαίνει σας να πάει να σβήσει (πέφτουν οι στροφές στιγμιαία και μετά επανέρχονται) και αν γκαζώσω πάνω από 3 χιλιάδες στροφές δεν πάει.Κοστίζει γύρω στα 100Ε και καμιά 50αρια η αλλαγή.
Βρήκα στο ebay και τον αγόρασα (είναι ο ίδιος, μάρκα Bosch αλλά πολύ πιο φθηνός επειδή είχε κατεστραμμένη συσκευασία).
(αυτό το πραγματάκι είναι http://www.autopartoo.com/oem/bosch/0261210257.html)Επίσης γνωρίζω ότι βρίσκεται σε δύσκολο μέρος. Ότι πρέπει να σηκωθεί το αμάξι. Μπορεί κάποιος να μου πει που ακριβώς βρίσκεται (αναλυτικά, ή καμιά εικόνα αν ξέρει στο διαδίκτυο); Έχω ψάξει άπειρες ώρες στο ιντερνετ. Και με έχουν ενημερώσει ότι ως μη γνώστης δεν θα καταφέρω να φτάσω στο σημείο. ΑΛΛΑ επιμένω. Πολλά πράγματα χάλασαν στο αμάξι και η πατέντες μου λειτούργησαν αποφεύγοντας 200-300Ε που ζητούσαν.
-
Καλησπέρα παιδιά,
Απο τα συνεργεία όλοι μου λένε ότι έχω πρόβλημα στον αισθητήρα στροφών-στροφάλου.
(όχι ο πάνω αλλά ο κάτω, αν και γνωστός μου επιμένει ότι είναι δύσκολο να οφείλεται σε αυτό).
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από κάποια ώρα (10km περιπου) το αμάξι ενώ πηγαίνει σας να πάει να σβήσει (πέφτουν οι στροφές στιγμιαία και μετά επανέρχονται) και αν γκαζώσω πάνω από 3 χιλιάδες στροφές δεν πάει.Κοστίζει γύρω στα 100Ε και καμιά 50αρια η αλλαγή.
Βρήκα στο ebay και τον αγόρασα (είναι ο ίδιος, μάρκα Bosch αλλά πολύ πιο φθηνός επειδή είχε κατεστραμμένη συσκευασία).
(αυτό το πραγματάκι είναι http://www.autopartoo.com/oem/bosch/0261210257.html)Επίσης γνωρίζω ότι βρίσκεται σε δύσκολο μέρος. Ότι πρέπει να σηκωθεί το αμάξι. Μπορεί κάποιος να μου πει που ακριβώς βρίσκεται (αναλυτικά, ή καμιά εικόνα αν ξέρει στο διαδίκτυο); Έχω ψάξει άπειρες ώρες στο ιντερνετ. Και με έχουν ενημερώσει ότι ως μη γνώστης δεν θα καταφέρω να φτάσω στο σημείο. ΑΛΛΑ επιμένω. Πολλά πράγματα χάλασαν στο αμάξι και η πατέντες μου λειτούργησαν αποφεύγοντας 200-300Ε που ζητούσαν.
-
Καλησπέρα παιδιά,
-
Ο αισθητήρας σου βιδώνεται πάνω στην τσιμούχα του στροφάλου - δες εδώ:
http://www.msextra.com/forums/viewtopic ... 89&t=31661
-
Τι αναποδιά είναι αυτή πάλι, να βάλουνε τον αισθητήρα θέσης μεταξύ κινητήρα και σαζμάν!!!!!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ο αισθητήρας σου βιδώνεται πάνω στην τσιμούχα του στροφάλου - δες εδώ:Ευχαριστώωωω πολυ φίλε
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τι αναποδιά είναι αυτή πάλι, να βάλουνε τον αισθητήρα θέσης μεταξύ κινητήρα και σαζμάν!!!!!Καλά, ο κατασκευαστής λες και επίτηδες τα έκανα όλα σκατά με το αμάξι. Το πιο άβολο αμάξι για επισκευή κάτι που είναι η μεγαλύτερη μαγκιά στην κατασκευή ενός car. Με αποκορύφωμα τα ηλεκτρικά παράθυρα που η κατασκευή τους είναι αηδία.... χαλάει κάθε χρόνο και κοστίζει 140Ε.
-
Το μέχρι 3000 στροφές μπορεί να οφείλεται στον εγκέφαλο, επειδή βλέπει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Αισθητηρας στροφών-στροφάλου